Эмблема ВОЗ, архивное фото

OMS: O persoană din patru va avea această problemă de sănătate până în 2050

519
(reînnoit 16:03 03.03.2021)
Organizația Mondială a Sănătății avertizează că, până în 2050, aproape 2,5 miliarde de oameni din întreaga lume, sau unul din patru din populația estimată, va suferi de această problemă de sănătate.

BUCUREŞTI, 3 mart – Sputnik. În ajunul Zilei Mondiale a Auzului, care cade pe 3 martie, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a publicat un raport prin care cere prevenirea și combaterea problemelor care pot duce la pierderea auzului.

Ritual
© AFP 2021 / Lakruwan Wanniarachchi

OMS avertizează că aproximativ 2,5 miliarde de oameni din întreaga lume, sau o persoană din patru, vor suferi de pierderea auzului în diferite grade până în 2050 și că, dacă nu vor fi luate măsuri de prevenţie, cel puțin 700 de milioane dintre acești oameni vor avea nevoie de îngrijire pentru această afecţiune și de alte servicii de reabilitare. În 2018, un raport despre aceeași problemă a prezis că „doar” o persoană din zece va fi afectată.

„În majoritatea țărilor, îngrijirile în ceea ce priveşte sănătatea urechii şi auzului nu sunt încă integrate în sistemul național de sănătate, iar persoanele cu boli ale urechii sau cu deficiențe de auz au dificultăți privind accesul la îngrijire”, precizează OMS, citat de Sputnik France

Printre principalele cauze ale problemelor de auz, raportul menționează lipsa vaccinării pentru prevenirea rubeolei și meningitei, îngrijirea insuficientă a mamei și a nou-născuților, precum și problemele legate de detectarea și gestionarea precoce a otitei medii la copii. În cazul adulților, zgomotul și neglijarea unei bune igiene a urechii pot cauza apariţiei acestor probleme.

Raportul avertizează asupra necesității urgente de a extinde acțiunile pentru prevenirea și combaterea pierderii auzului, prin investirea în îngrijirea urechii și a auzului și facilitarea accesului la îngrijire în acest sens. De exemplu, pentru un dolar investit, guvernele s-ar putea aștepta la un câștig de aproape 16 dolari prin evitarea cheltuielilor mult mai mari atunci când este prea târziu.

„Acest nou raport dezvăluie amploarea problemei, dar propune și soluții sub formă de intervenții științifice şi invităm toate țările să le integreze în sistemele lor de sănătate pentru a avansa în ceea ce priveşte protejarea universală a sănătății”, a subliniat Tedros Adhanom Ghebreyesus, Director General al OMS.

519
Tagurile:
OMS
Tematic
OMS anunță diminuarea infectărilor la nivel global
Ce spun experții OMS despre ipoteza originii COVID-19 dintr-un laborator
OMS a dezvăluit cea mai probabilă ipoteză a originii coronavirusului
Putin și Zelenski

Zelenski i-a propus lui Putin se întâlnească în Donbas

19
Anterior, reprezentantul oficial al MAE, Maria Zaharova, a declarat că Rusia nu este interesată de amplificarea războiului civil în Donbas și va face totul pentru a-i apăra pe cetățenii din regiune.

CHIȘINĂU, 20 apr – Sputnik. Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, i-a propus liderului rus Vladimir Putin să se întâlnească în Donbas, comunică RIA Novosti.

Potrivit lui Zelensky, la reuniunile ”formatului normand” și  subgrupului de securitate din Grupul de contact trilateral a fost luată în discuție restabilirea regimului de încetare totală a focului, fiind formulată  propunerea de a avea o întâlnire la linia de demarcație pentru a vedea și a înțelege cu maximă exactitate situația.

"Dar ce să înțeleg? Eu merg acolo în fiecare lună. Domnule Putin! Sunt gata să merg și mai departe și să vă invit să ne întâlnim în orice punct al Donbasului ucrainean, acolo unde este război", a declarat Zelenski într-un mesaj video cu privire la starea de securitate din țară, difuzat marți seara.

Confruntarea civilă continuă în Donbas deja de șapte ani și s-a soldat cu aproximativ 13 mii de victime. Reglementarea este discutat în cadrul reuniunilor grupului de contact de la Minsk. Participanții acestuia au adoptat mai multe documente menite să soluționeze conflictul, dar focurile de armă continuă.

În iulie trecut, a intrat în vigoare regimul atotcuprinzător de încetare a focului Însă din februarie, luptele s-au intensificat, iar în aprilie RPD a comunicat despre moartea unui copil după lovitura unei drone ucrainene. De asemenea, Forțele Armate ale Ucrainei atacă republicile cu arme interzise de Minsk-2.

"Toate din cauza Donbasului": ce a organizat armata americană în Europa>>>

Moscova și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu escaladarea conflictului. După cum a subliniat reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe Maria Zakharova, Rusia nu este interesată de amplificarea războiului civil în Donbas și va face totul pentru a-i proteja pe locuitori. De asemenea, ea a făcut apel la aliații Ucrainei să nu mai incite regimul de la Kiev la aventuri sângeroase în regiune.

După cum a subliniat Vladimir Putin, Rusia nu va abandona Donbasul - „orice s-ar întâmpla”. Totodată, el a menționat că, înainte de a lua o decizie oarecare, trebuie să ne gândim la consecințe. Potrivit purtătorului de cuvânt al șefului statului Dmitri Peskov, Moscova va acorda în continuare ajutor vorbitorilor de limba rusă care locuiesc acolo, inclusiv asistență umanitară.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

19
Tagurile:
Vladimir Zelenski, Vladimir Putin

Загрузка...
incendiu

Maşina investigatorului România TV, INCENDIATĂ! Era implicat în cazul Alexandra

226
Un incident grav – cu imagini spectaculoase, dar din fericire fără victime. Jurnalistul s-a implicat în investigarea unor rețele de prostituție, legat și de cazul Alexandra Măceșanu

BUCUREȘTI, 21 apr – Sputnik. Mafia nu iartă – nici în România, dar mai ales în Italia! Asta a înțeles și jurnalistul de investigație, Rocco Xavi, corespondent România TV în Italia, a cărui mașină a fost incendiată.

Jurnalistul primise mai multe amenințări – ”după ultimele sale materiale”, conform RTV.  

”Sunt la Roma și am lăsat mașina parcată în Milano, acolo unde locuiesc”, relatează Xavi. ”Am primit amenințări timp de 3-4 zile pentru că am trimis televiziunilor din România o înregistrare. Cineva mi-a dat foc la mașină”.

Ziaristul a primit confirmarea de la autorități: ”M-au sunat carabinierii, mi-au spus că a fost făcut intenționat acolo, a fost stropită cu gaz mașina”.

”Am avut noroc că nu era nimeni acolo, pentru că altfel am fi vorbit de o tragedie”, a declarat Rocco Xavi la RTV.

Aspectul înspăimântător este că familia jurnalistului se afla în imobilul în fața căruia a fost incendiat autoturismul.

De remarcat că mașina lui Xavi fusese avariată și anul trecut, în ianuarie, după ce investigatorul făcuse mai multe dezvăluiri despre mafia prostituției din Italia, în colaborare cu clanuri din România. Mașina jurnalistului a fost vandalizată chiar în centrul orașului Milano.

”Am făcut niște cumpărături și când m-am întors am găsit mașina spartă. Nu au furat nimic. De când am început să vorbim de Baboi, au început amenințările”, a declarat atunci Rocco Xavi. 

Investigatorul s-a implicat în anchetele privind cazul Alexandra Măceșanu – și a ajuns chiar la un conflict cu Alexandru Cumpănașu, care l-a dat în judecată după ce Xavi i-a luat un interviu Danielei Dincă în care s-au formulat acuzații la adresa fostului candidat la prezidențiale.

”L-am dat în judecată pe domnul Rocco Xavi, pe care nu l-am găsit nicăieri ca jurnalist. N-am văzut să fi lucrat la vreo televiziune, ziar din Italia în viața lui. (…)  Omul ăsta a apărut din neant, din iarbă verde ca prieten al familiei Dincă. Adică, prieten... A luat interviu Danielei Dincă, a fost la ei acasă...”, a declarat Cumpănașu pe pagina de socializare.
226
Tagurile:
Incendiu, Italia, Corespondent, RomaniaTV, Alexandra Măceșanu

Загрузка...