Sputnik V

Ungaria explică de ce folosește vaccinul rusesc Sputnik V

470
(reînnoit 18:50 05.03.2021)
Secretarul de stat ungar pentru relaţii internaţionale, Zoltan Kovacs, a explicat într-un interviu acordat CNN de ce Ungaria folosește vaccinul Sputnik V.

BRUXELLES, 2 mar – Sputnik. Zoltan Kovacs, secretar de stat pentru relaţii internaţionale în cadrul Guvernului de la Budapesta, a explicat astăzi la CNN că vaccinul împotriva Covid 19 nu este o chestiune politică, ci una de eficacitate şi siguranţă.

Sputnik V
© Sputnik / Владимир Трефилов

Kovacs a arătat că vaccinurile produse în Rusia sunt folosite în multe părţi ale lumii, adăugând că Ungaria are încredere în oamenii săi de ştiinţă şi în medicii care le-au aprobat.

Potrivit lui Kovacs, comparativ cu strategiile de vaccinare din Israel şi Statele Unite, strategia UE a eşuat, blocul comunitar fiind în momentul de faţă cu cel puţin două luni în urmă cu strategia de vaccinare din cauza eşecului Bruxellesului de a lua decizii la momentul oportun. El a făcut astfel referire la faptul că există întârzieri de livrări ale vaccinurilor contractate de Bruxelles.

Secretarul de stat ungar a subliniat că singura cale de a combate „al treilea val” de pandemie este accelerarea vaccinărilor şi a asigurat că Ungaria respectă directivele UE în ce priveşte achiziţia vaccinurilor.

Kovacs a precizat, de altfel, că Ungaria nu a încălcat nicio regulă şi doar şi-a extins strategia pentru a include surse de vaccin estice. Oricum, guvernul ungar se aşteaptă ca UE să aprobe atât vaccinul rusesc, cât şi pe cel chinezesc peste câteva săptămâni, a mai spus oficialul ungar.

Ungaria a luat aceste măsuri pentru că se află într-o cursă contra cronometru din cauza răspândirii mai rapide a variantelor „mutante” ale virusului, a spus el.

În ce priveşte protestele opoziţiei ungare împotriva folosirii vaccinurilor produse în Est, Zoltan Kovacs a afirmat că „numeroasele minciuni” spuse de opoziţie despre respectivele vaccinuri arată că exponenţii acesteia sunt împotriva vaccinării anticoronavirus şi încearcă să răspândească „teama şi neîncrederea” în rândul populaţiei.

Kovacs a mai arătat că, în ciuda faptului că Ungaria a fost intens criticată de UE în ultimul deceniu, a demonstrat, în ce priveşte economia sau politicile sociale, că sunt posibile şi alte soluţii, pe lângă cele „mainstream” europene.

470
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V (180)
Tematic
Cehia va utiliza Sputnik V fără aprobarea UE? „Nu mai e geopolitică, e vorba de sănătate”
Matteo Salvini susține vaccinul „Sputnik V” – ”Europa nu livrează ceea ce a promis”
Inspectorii italieni vor verifica procesul de producție Sputnik V
Donald Trump și Vladimir Putin

Trump a vorbit despre relațiile cu Putin

140
Donald Trump a vorbit într-un interviul pentru un canal TV american despre relațiile care le-a avut cu Vladimir Putin în timpul mandatului său de președinte al SUA.

Fostul președinte american Donald Trump consideră că el și Vladimir Putin s-au simpatizat reciproc.

"M-am înțeles foarte bine cu președintele Putin, eu l-am simpatizat pe el și el m-a simpatizat pe mine", a spus Trump într-un interviu acordat Fox News, citat de RIA Novosti.

El a explicat că acest lucru este „bun, nu rău”.

Relațiile dintre Moscova și Washington s-au intensificat la sfârșitul anului 2016 după ce Trump a fost ales președinte. Apoi oponenții republicanului și-au exprimat acuzațiile cu privire la posibila intervenție a Moscovei în procesele electorale din Statele Unite.

Procurorul special Robert Mueller doi ani a investigat acuzațiile de presupusă „ingerință rusească” și acuzațiile privind o „înțelegere secretă a lui Donald Trump cu Rusia”. Mueller a confirmat acuzațiile de „ingerință” pe care Kremlinul le-a negat, dar nu a găsit nicio dovadă de „coluziune”.

140
Tagurile:
Vladimir Putin, Donald Trump

Загрузка...
Elicopter rusesc survolează orașului sirian antic Palmyra, distrus de atacuri

VIDEO: Atac aerian al armatei ruse asupra teroriștilor din Siria - „până la 200” de uciși

553
Avioanele rusești au lovit un lagăr de antrenament terorist la nord-est de Palmyra, Siria, distrugând 24 de vehicule și o jumătate de tonă de materiale explozive, ucigând până la 200 de militanți, a anunțat armata rusă.

După confirmarea informațiilor despre o tabără teroristă camuflată în deșertul sirian, forțele aerospațiale ruse au efectuat atacul aerian și au distrus două structuri teroriste, „până la 200 de militanți, 24 de pickup-uri cu mitraliere grele, precum și aproximativ 500 kg de muniție și componente pentru crearea dispozitivelor explozive improvizate”, a declarat luni reporterilor contraamiralul Aleksandr Karpov, șef adjunct al Centrului rus de reconciliere pentru Siria (RRCS).

​Baza a fost folosită de militanți ca loc de organizare pentru a fabrica dispozitive explozive improvizate (IED) și a trimite „grupuri de luptă” pentru a efectua atacuri teroriste în toată Siria, potrivit lui Karpov.

„Teroriștii se antrenează în tabere de militanți pe teritoriul care nu este controlat de autoritățile siriene, inclusiv zona At-Tanf, care este controlată de forțele armate americane”, a adăugat el.

© Sputnik / Кирилл Каллиников
SUA au înființat o garnizoană la Tanf - de-a lungul drumului de la Damasc la Bagdad - în 2016, contrar dreptului internațional și fără a ține cont de obiecțiile guvernului sirian. Moscova și Damasc au subliniat în repetate rânduri că zona servește drept refugiu sigur pentru militanții care efectuează atacuri teroriste în Siria.

Amiralul nu a precizat dacă militanții aparțineau Statului Islamic (SI, anterior ISIS) sau vreunei alte grupări teroriste - precum afiliatul Al-Qaeda Hayat Tahrir al-Sham [HTS], care operează în special în provincia Idlib sub protecția turcească.

Rusia a intervenit în Siria la invitația guvernului de la Damasc în septembrie 2015, când aproape 70 la sută din țară se afla în mâinile teroriștilor SI sau a altor militanți adesea descriși de mass-media occidentală drept „rebeli moderați”. Pe lângă baza navală din Tartus, forțele rusești au operat din baza aeriană Khmeimim din provincia Latakia.

De atunci, SI a pierdut tot teritoriul pe care îl pretindea și militanții anti-guvernamentali au fost reduși la provincia Idlib și la o bandă ocupată de turci de-a lungul frontierei de nord a Siriei. Milițiile kurde susținute de SUA controlează nord-estul țării, în timp ce armata SUA controlează direct zona din jurul At-Tanf, la granița cu Iordania în sud.

 

553
Tagurile:
Armata Rusă, Teroriști, Siria, Rusia, atac

Загрузка...

SUA s-au speriat de „arma rusească a Apocalipsei”

0
Torpilele subacvatice rusești, echipate cu focoase nucleare, botezate de mass-media occidentală "arma Apocalipsei", ar putea distruge întregi orașe de coastă, iar acest lucru îi pune in gardă pe americani.

BUCUREȘTI, 20 apr - Sputnik. Rusia continuă să testeze înfricoșătoarea „torpilă a Apocalipsei” Poseidon cu un focos nuclear, a anunțat jurnalul Popular Mechanics.

© Photo : Министерство обороны РФ

După cum a remarcat mass-media, vehiculul subacvatic fără pilot va avea o autonomie aproape nelimitată și va putea aborda rapid țintele de pe coasta americană. Testele de torpile vor continua anul acesta, iar desfășurarea armelor, conform planurilor, va avea loc în decurs de un deceniu.

La început, Poseidon a fost descris ca o torpilă uriașă sau chiar un mare submarin fără pilot. Potrivit experților, ea poate călători în mod independent peste oceanele Pacificului și Atlanticului, purtând o instalație nucleară. Viteza mare va face dificilă interceptarea.

Apoi a devenit cunoscut faptul că „Poseidon” va primi un focos termonuclear cu o capacitate de 100 megatoni: de două ori cel al celebrului „Țar Bomba”. Dacă ar exploda în largul coastei, ar inundat orașul din apropiere cu un tsunami radioactiv. Conform ultimelor estimări, randamentul focosului va fi de doar doi megatoni, ceea ce, totuși, nu îl va împiedica să provoace daune grave țintei de coastă.

Potrivit presei, acest tsunami ar avea aceeași forță ca și cutremurul care a lovit Japonia în martie 2011. În mod similar, potrivit specialiștilor, detonată sub apă, această torpilă ar ridica valuri de 100 de metri înălțime.

Potrivit autorilor articolului, criticii au ridiculizat în mod repetat „Poseidon”, numindu-l un mit și un bluff, dar „a devenit acum clar că Rusia este serioasă în activarea acestei arme a Apocalipsei”.

Drona Poseidon

În martie 2018, în timpul discursului său către Adunarea Federală, președintele a prezentat drona Poseidon pentru prima dată. Ulterior, în februarie 2019, Ministerul Apărării din Rusia a lansat videoclipul cu testarea acestei arme de ultimă generație.

Drona submarină rusească, supranumită de mass-media occidentală drept „arma Apocalipsei ”, este capabilă să se deplaseze cu o viteză de aproape 110 noduri, sau la mai mult de 200 km / h, datorită pernei de aer care o învăluie în timpul deplasării. În plus, drona este capabilă să schimbe direcția și adâncimea, ceea ce o face nevulnerabilă la mijloacele existente de luptă.

0
Tagurile:
Poseidon
Tematic
Armata rusă dezvăluie viteza dronei sale subacvatice Poseidon
Bulgaria refuză să participe la manevrele NATO Poseidon 21 din Marea Neagră
Testarea "Poseidon": Pregătiri pentru prima lansare a ”torpilei Apocalipsei”

Загрузка...