Damasc, capitala Siriei

Siria a respins atacurile Israelului cu ajutorul sistemelor rusești

413
Atacurile Israelului asupra suburbiilor Damascului au fost respinse cu succes cu ajutorul sistemelor rusești Panțir-S și Buk-M2.

BUCUREȘTI, 1 mar – Sputnik. Atacul Israelului cu rachete asupra suburbiei Damascului din 28 februarie a fost respins de sistemele „Panțir-S” și „Buk-M2”, confirmându-și eficiența, informează RIA Novosti, citând o sursă militară.

Panțir S1
© Photo : пресс-служба Западного военного округа Минобороны РФ

În seara de 28 februarie, avioanele F-16 ale forțelor aeriene israeliene au atacat din regiunea Înălțimilor Golan aeroportul internațional din Damasc și localitatea Al-Ghizlaniyah.

Unitățile de apărare antiaeriana siriene au recepționat rachetele ghidate cu ajutorul sistemelor rusești.

“Cu ajutorul mijloacelor forțelor siriene de apărare antiaeriană, Panțir-S și Buk-M1, rachetele lansate nu și-au atins ținta, au fost distruse, confirmând eficiența sistemelor rusești de rachetă”, a declarat sursa.

Acesta a mai adăugat că nu au fost înregistrate pierderi în rândul personalului și tehnicii militare.

Militarii israelieni au atacat în mai multe rânduri teritoriul Siriei, motivându-și acțiunile prin dorința de a împiedica dotarea inamicilor cu arme moderne. În primul rând, e vorba de mișcarea libaneză Hezbollah, care luptă de partea lui Bashar Assad, și este controlată de Iran.

Conducerea Siriei a cerut în nenumărate rânduri Consiliului de Securitate al ONU să exercite presiuni asupra Israelului pentru încetarea atacurilor asupra teritoriului republicii, care încalcă suveranitatea țării și sporesc tensiunile în regiune.

413
Tagurile:
Israel, Rusia, Siria
Тема:
Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (514)
Tematic
Serbia a cumpărat sisteme antiaeriene rusești “Panțir-S1”
Românii, polonezii și ungurii „au încercuit” sistemele S-300, S-400 și Buk
Serbia a primit sisteme rusești Panțir-S1
O dronă americană, doborâtă de un “Panțir” rusesc

Cele mai bune străzi din lume - Foto

6
(reînnoit 18:37 14.06.2021)
 • Smith Street din Melbourne, Australia.
 • Strada Passeig de Sant Joan din Barcelona, Spania
 • Clienții unei cafenele de pe strada South Bank din Londra, Marea Britanie
 • Strada San Isidro din havana, Cuba
 • Un automobil pe strada Sunset Boulevard din Los Angeles, SUA
 • Strada Witte de Withstraat din Rotterdam, Olanda
 • Strada Rua Três Rios din San Paolo, Brazilia
 • Strada Haji Lane din Singapore
 • Oameni pe acoperișul restaurantului Rio Maravilha din Lx Factory, aflat pe strada Rua Rodrigues de Faria în Lisabona, Portugalia
 • Strada Calle Thames în Buenos Aires, Argentina
 • Strada Křižíkova din Praga, Cehia
 • Strada Cat Street, Tokyo, Japonia
 • Strada Rue Tiquetonne în Paris, Franța
 • Strada Mariannenstraße din Berlin, Germania
 • Star Street din Hong Kong, China
Vedeți selecția de imagini ale celor mai bune străzi din lume, în versiunea Time Out. Sunteți de acord cu alegerea experților?

Clasamentul a fost alcătuit de portalul specializat pe studierea orașelor și destinațiilor turistice. Experții au efectuat un sondaj în rândul a 27 de mii de oameni care trăiesc în diferite părți ale lumii și au identificat primele 30 de străzi pe care locuitorii le consideră „sufletul orașului”.

Topul zece al clasamentului include străzile din Melbourne, Barcelona, ​​Londra, Havana, Los Angeles, Rotterdam, Sao Paulo, Singapore, Lisabona, Buenos Aires.

 

6

Загрузка...
Roman Protasevici

Protasevici: Nu am fost forțat cooperez cu ancheta

41
Fondatorul canalului telegram Nexta, Roman Protasevici, a declarat că nu a purtat negocieri cu anchetatorii și nu a fost forțat să coopereze.

BUCUREȘTI, 14 iun – Sputnik. Fondatorul canalului Telegram Nexta, Roman Protasevici, reținut în Belarus, a declarat că nu a negociat cu anchetatorii și nu a fost forțat să coopereze.

“Nu am avut niciun fel de negocieri cu anchetatorii, orice participare a mea la măsuri este benevolă”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă, organizată de MAE belarus în legătură cu situația din jurul aterizării avionului Ryanair.

Reamintim că pe 23 mai, avionul Ryanair, care urma cursa Atena – Vilnius, a aterizat de urgență în aeroportul din Minsk, în urma apariției informației despre existența unei bombe la bord, care ulterior nu a fost confirmată. Activiștii belaruși au anunțat că în aeronavă se află Protasevici. În urma verificării documentelor în aeroportul din Minsk, acesta fusese reținut. Împotriva acestuia fusese intentat un dosar penal în temeiul mai multor articole, inclusiv “organizarea dezordinilor în masă”. Acesta riscă până la 15 ani închisoare. Totodată, Protasevici a fost inclus de către KGB al Belarusului în lista persoanelor implicate în terorism.

Împreună cu Protasevici fusese reținută și o cetățeancă a Rusiei, Sofia Sapega. Un șir de state occidentale, inclusiv UE, au criticat cele întâmplate și au cerut eliberarea lui Protasevici și Sapega.

41
Tagurile:
Belarus, Roman Protasevici
Tematic
Șefii serviciilor ruse și belaruse au discutat despre contracararea agresivității Vestului
Fost comandant SIE, palmă pentru SUA în cazul Belarus!
Ultima oră: NATO, decizie surprinzătoare împotriva Belarus
Armele Armatei Belarusului: De ce se teme Occidentul?
Belarusul este pregătit să introducă sancțiuni ca răspuns la sancțiunile UE
UE interzice zborurile companiilor aeriene din Belarus în spațiul său aerian
Putin, despre contraproductivitatea sancțiunilor UE împotriva Belarusului

Загрузка...