Paris, Turnul Eiffel

Parisul va intra din nou în lockdown?

1527
(reînnoit 16:18 26.02.2021)
Prim-viceprimarul Parisului a anunțat intenția primăriei de a bloca din nou capitala pentru o perioadă de trei săptămâni. Cum argumentează o astfel de decizie şi ce măsuri ar putea fi introduse.

BUCUREŞTI, 26 feb – Sputnik. Primarul Parisului va propune guvernului o închidere de trei săptămâni a capitalei pentru ca, ulterior, la sfârşitul intervalului, să avem „perspectiva de a redeschide totul”, inclusiv baruri, restaurante și localuri culturale, a afirmat prim-viceprimarul Emmanuel Grégoire joi, 25 februarie, pentru France info.

Potrivit acestuia, măsura ar fi mai bună decât închiderea la sfârșit de săptămână, măsură „foarte restrictivă în ceea ce privește impactul asupra societății și nu foarte eficientă din punct de vedere al sănătății”. Astfel, prim-viceprimarul preferă „simpla închidere” a Parisului, astfel încât să existe „perspectiva redeschiderii tuturor [afacerilor] după trei săptămâni”, menținându-se în același timp măsurile de protecție a sănătății.

„Nu ne putem forța să trăim luni de zile într-o semi-închisoare. Acum trebuie luate decizii curajoase”, a declarat viceprimarul Anne Hidalgo după anunțul prim-ministrului Jean Castex privind plasarea sub „supraveghere întărită” a Parisului, precum şi a altor 19 departamente, în contextul creșterii numărului de infectări.

Aceste teritorii ar putea fi supuse unor măsuri de izolare locale, după „consultări cu aleșii”, începând cu weekendul din 6 martie, dacă situația continuă să se deterioreze, a adăugat Castex.

Dacă metoda guvernului de a iniția dialogul între prefecți și aleși locali „este corectă”, Emmanuel Grégoire consideră că „situația actuală, care pare de genul «să aşteptăm şi să vedem», este cea mai neeficientă, deoarece acestea sunt jumătăți de măsură cu rezultate proaste”, a mai spus prim-viceprimarul, citat de Sputnik France

Primăria, de asemenea favorabilă „unei reveniri la telemuncă în mod obligatoriu” și unor măsuri „ţintite, luate cu discernământ și cu durată limitată” în ceea ce priveşte comercianții, intenționează să transmită guvernului propunerile sale la începutul săptămânii viitoare, după discuţii în weekend cu Agenția Regională de Sănătate (ARS) și cu poliţia.

Viceprimarul responsabil cu sănătatea Anne Souyris (EELV) a declarat pentru AFP să se teme de o „explozie a numărului” de cazuri de Covid-19 în capitală odată cu începutul anului școlar luni și cu răspândirea variantei britanice, în timp ce rata incidenței este deja peste pragul maxim de alertă.

1527
Tagurile:
coronavirus, Franța, Paris
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1799)
Tematic
Franța respinge intenția Washingtonului de a crea o alianță SUA-UE împotriva Chinei
Când permisele de conducere moldovenești vor fi recunoscute în Franța
Franța se joacă cu focul! Provocare militară la China acasă!
Ministrul Sănătății din Franța: a treia carantinare nu e inevitabilă
Cercetătorii francezi au arătat că noul coronavirus circula în Franța din noiembrie 2019
Сотрудники правоохранительных органов, штат Флорида

Trgedie în SUA: un bloc de 11 etaje de lânga Miami Beach s-a prăbușit

29
(reînnoit 11:42 24.06.2021)
Peste 80 de mașini de salvare au intervenit în zona clădirii de 11 etaje care s-a păbușit parțial, în Surfside, Florida, lângă Miami Beach

BUCUREȘTI, 25 iun – Sputnik. O clădire de apartamente cu 11 etaje din Miami Beach s-a prăbușit astăzi parțial. Prăbușirea a avut loc într-o zonă vecină cu strada 88 și Collins Avenue. O amplă operațiune de căutare și salvare este în desfășurare și există temeri că sunt mai mulți oameni morți sau prinși în dărâmături.

Peste 80 de vehicule de salvare au ajuns astăzi de dimineață în fața clădirii care s-a prăbușit parțial în Surfside, Florida, lângă Miami Beach, se arată pe twitter-ul serviciului de pompieri de la Miami, iar unii martorii povestesc că au auzit oameni țipând de sub dărâmături.

 

29
Tagurile:
Tragedie, SUA

Загрузка...
Эсминец Дефендер ВМС Великобритании в порту Одессы, Украина

Marea Britanie, despre obiectivele invaziei distrugătorului Defender pe teritoriul Rusiei

88
The Spectator descrie incidentul cu distrugătorul britanic Defender din Crimeea ca parte a strategiei NATO.

BUCUREȘTI, 24 iun Sputnik. Lumea a asistat la cea mai mare escaladare a relațiilor dintre Rusia și Marea Britanie de la cazul Skripals. Astfel a comentat editorialistul Tim Ogden de la publicația The Spectator cu privire la incidentul recent cu nava britanică Defender.

"Prezența flotei britanice poate face parte dintr-o strategie NATO mai largă <...> alianța intenționează să arate clar că va continua să provoace Moscova, inclusiv prin activități în Marea Neagră", notează jurnalistul.

Londra încearcă probabil să-și definească rolul pe scena mondială, mai ales după părăsirea Uniunii Europene, dar Moscova este la fel de pregătită să-și demonstreze disponibilitatea de a se apăra, a spus Ogden.

"În mod firesc, guvernul va dori să evite o escaladare gravă a conflictului cu Rusia, deoarece ideea distrugerii reciproce garantate în 2021 este la fel de teribil de reală ca și în timpul Războiului Rece", a adăugat autorul articolului.

Potențialele coliziuni - și chiar pierderile - nu vor duce automat la război. În același timp, va demonstra că al doilea război rece a început deja, a concluzionat el.

Miercuri, Ministerul Apărării a anunțat că forțele Flotei de la Marea Neagră au au stopat violarea de către nava britanică a frontierei rusești în preajma captului Fiolente. Distrugătorul nu a reacționat la avertizarea de utilizare a armelor, după care o navă rusească de pază a deschis un foc de avertizare, iar peste nouă minute, avionul Su-24m a lansat patru bombe pe ruta urmată de nava britanică. După aceea, Defender a părăsit apele teritoriale rusești. În Marea Britanie, incidentul a fost catalogat ca fiind pasaj inofensiv în „apele teritoriale ucrainene”.

După incident, Ministerul Apărării l-a convocat pe atașatul militar de pe lângă ambasada Marii Britanii.

88
Tagurile:
Rusia, Marea Britanie

Загрузка...