BUCUREŞTI, 23 feb – Sputnik. Averea lui Elon Musk a scăzut cu 15,2 miliarde de dolari, ajungând până la 183 miliarde de dolari, relatează Bloomberg.
De asemenea, bogăția fondatorului Amazon, Jeff Bezos, a scăzut și ea cu 3,73 miliarde, dar s-a oprit la 186 miliarde de dolari. În acest mod, Bezos ajunge a doua oară pe prima poziţie în clasamentul celor mai bogați oameni din lume, iar Musk coboară pe poziția a doua, potrivit Sputnik Italia.
Acțiunile Tesla au scăzut astăzi cu 8,55%, până la 714,5 dolari. Căderea este cea mai semnificativă din septembrie 2020. De asemenea, acțiunile Amazon au scăzut cu 2,13%, până la 3.180,74 dolari.
BUCUREȘTI, 6 mart - Sputnik. Ar fi iresponsabil să nu finalizăm Nord Stream 2, având în vedere oportunitățile economice, a declarat Johann Zaathoff, coordonatorul guvernului german pentru cooperarea intersocială cu Rusia, într-un interviu acordat pentru RIA Novosti.
"Atât din motive economice, cât și ținând cont de economia națională, mi se pare că ar fi iresponsabil să nu finalizăm acest proiect", a spus Zaathoff.
El a reamintit că Nord Stream 2 este gata în proporție 97%, iar aproximativ 100 de companii private participă la acesta.
Nord Stream 2 este important pentru furnizarea de gaze către Germania și UE, este important pentru diversificarea surselor. Conducta de gaz este, de asemenea, un fel de pod care leagă Germania și Rusia, precum și Uniunea Europeană de rețeaua de gaze din Rusia. Aceste conexiuni trebuie stabilite și întreținute, nu distruse. Chiar și în prezent, "- a spus coordonatorul.
"În plus, ne confruntăm cu provocări serioase în legătură cu obiectivele de protecție a climei de pe continentul nostru și din țările noastre, care, în opinia mea, nu pot fi realizate decât în comun. Aș dori să văd succes în munca comună, pe partea germană și rusă, în conformitate cu obiectivele Acordului de la Paris privind clima până în 2050, aș dori aceeași cooperare intensivă în sectorul energetic ca acum, totuși, bazată pe surse regenerabile de energie, cum ar fi, de exemplu, hidrogenul ", - a adăugat interlocutorul.
Nord Stream 2 are în vedere construirea a două linii ale unei conducte de gaz cu o capacitate totală de 55 miliarde de metri cubi pe an de la coasta Rusiei prin Marea Baltică până la Germania. Proiectul este opus activ Statelor Unite, care promovează gazul său natural lichefiat către UE, precum și Ucraina și o serie de țări europene. Statele au impus sancțiuni asupra conductei de gaz în decembrie 2019, ca urmare a faptului firma elvețiană Allseas a fost obligata să oprească instalarea. Federația Rusă a declarat în repetate rânduri că acest proiect este comercial și benefic pentru Europa. Republica Federală Germania susține finalizarea conductei de gaz și respinge sancțiunile extrateritoriale unilaterale ale Statelor Unite.
BUCUREȘTI, 6 mart - Sputnik. Senatorul american Ted Cruz din Texas a anunțat că îl va bloca pe William Burns în funcția de director al Agenției Centrale de Informații (CIA) până când guvernul lui Joe Biden nu va extinde sancțiunile asupra Nord Stream 2.
"Voi înceta blocarea când administrația Biden își va îndeplini obligația legală de a raporta și sancționa navele și companiile care construiesc conducta lui Putin", a scris Cruz pe Twitter.
I’ll release my hold when the Biden admin meets its legal obligation to report and sanction the ships and companies building Putin’s pipeline.
— Ted Cruz (@tedcruz) March 5, 2021
Follow the law.
Stop being soft on Russia.
#NordStream2 https://t.co/UifxAj1cuk
El a adăugat că administrația Biden ar trebui să înceteze să fie „moale cu Rusia”.
Anterior, comitetul special al Senatului SUA pentru informații a sprijinit numirea fostului ambasador american în Rusia, William Burns, în funcția de șef al CIA.
BUCUREŞTI, 6 mart – Sputnik. Pe 6 martie vremea se va răci brusc în Banat și Crișana, maximele scăzând până la 6 – 7 grade în intervalul 6 – 8 martie, iar între 7 și 10 martie minimele se vor încadra între -5/-2 grade, potrivit unica.ro.
Totuşi, meteorologii spun că după 9 martie valorile termice se vor apropia de normalul perioadei. Maximele se vor situa între 10 și 11 grade, iar minimele între -1 și 2 grade.
În Transilvania, media temperaturilor se va situa între 3 și 5 grade. Minimele vor avea valori cuprinse între -4/-2 grade, cu excepția perioadei 7 – 10 martie, când vor scădea până la medii ce -8/-5 grade. După data de 9 martie, maximele ar putea ajunge la o medie de 7 – 8 grade. Şi în Maramureș se va răci brusc, astfel că media maximelor va scădea până la 3 – 4 grade, iar minimele vor fi cuprinse între -2 și 1 grad. În nopțile din perioada 7 – 10 martie, valorile termice nocturne vor coborî și mai mult și se vor încadra între -6 și -4 grade.
De asemenea, în Moldova și Dobrogea se va răci mai accentuat, astfel, în perioada 5 – 7 martie, maximele se vor încadra între 3 și 5 grade, iar minimele între -4 și 0 grade. Ulterior, valorile termice vor crește treptat, până la maxime de 8 – 11 grade și minime de -2/3 grade, în perioada 12 – 14 martie.
În Muntenia, maximele vor avea în medie 6 grade, iar minimele -3 grade. Din 8 martie, valorile termice vor începe să crească treptat și vor ajunge la medii maxime de 9 – 11 grade. Minimele se vor situa în jurul a 0 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere în intervalele 6-8 martie și 12-14 martie.
În Oltenia, răcirea prognozată pentru intervalul 5-7 martie va conduce la o medie a maximelor în jurul a 6 grade și a minimelor de circa -3 grade. Din data de 8 martie, vremea se va mai încălzi și maximele vor urca până la 9 – 11 grade în jurul datei de 14 martie. Minimele se vor încadra în jurul valorii de 0 grade. Șanse pentru precipitații vor fi în intervalele 6-8 martie și 11-14 martie.
La munte, maximele vor avea în medie -2 grade, iar minimele vor coborî până la -9/-7 grade. Din 8 martie, vremea va deveni apropiată de normalul termic al acestei perioade. Maximele vor crește spre 0 – 2 grade, iar minimele vor fi de -6/-4 grade.