Супермаркет

Alertă alimentară în Franţa: „corpuri străine” găsite în aceste produse

1222
Supermarketurile U din Franţa au anunțat retragerea unor produse ale mărcii proprii din cauza „prezenței posibile a unor corpuri străine”, printre care materiale plastice.

BUCUREŞTI, 23 feb – Sputnik. Site-ul CoursesU, versiunea online a magazinelor U, a publicat două rechemări de produse de marcă proprie din cauza „prezenței posibile a unor corpuri străine”. Este vorba despre două produse, care au fost retrase din vânzare în toată Franța. Se recomandă „a nu le consuma și a le distruge” sau a fi returnate pentru ca clienţii să primească banii înapoi.

Primul produs în cauză este lotul de carne tocată „carne de vită VBF 15% mg” în plic de 500 de grame. Codul său de bare este 3256225067824 și data de expirare este 16 decembrie 2021. Acest produs ar putea conţine „corpuri străine din plastic” cu o dimensiune de 0,5 până la un centimetru.

De asemenea, „corpuri străine” au fost găsite și în produsul tartelete de bezea cu lămâie, vândute individual sau în seturi de două. „Produsul a fost vândut pe rafturile tradiționale între 17.09.2020 și 18.02.2021”, precizează magazinul, potrivit Sputnik France

În urmă cu o lună, magazinele Système U au retras un alt produs: „trio de ardei 600 de grame”, de data aceasta pentru posibila prezență a salmonelei. De asemenea, produsul a fost scos de la rafturi, însă a fost comercializat înainte de anunțul magazinului.

„Intoxicația alimentară cauzată de salmonella duce la tulburări gastro-intestinale, adesea însoțite de febră în 48 de ore de la consumul produselor contaminate”, se arăta în document.

1222
Tagurile:
Produse alimentare
Tematic
Franța se joacă cu focul! Provocare militară la China acasă!
Cercetătorii francezi au arătat că noul coronavirus circula în Franța din noiembrie 2019
Ministrul Sănătății din Franța: a treia carantinare nu e inevitabilă
Imagine simbol

Aeroporturile avertizate nu ceară adeverințe de vaccinare

160
(reînnoit 19:36 03.03.2021)
OMS a transmis un avertisment public prin care a atras atenția aeroporturilor și altor puncte de trecere a frontiere să nu ceară adeverințe de vaccinare anti-Covid 19.

BRUXELLES, 3 mar – Sputnik. Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră că aeroporturile și alte puncte de trecere a frontierei nu trebuie să ceară călătorilor să fie vaccinaţi pentru a putea intra pe teritoriul unei țări, de vreme ce vaccinarea împotriva Covid-19 nu este obligatorie.

OMS a arătat de asemenea că vaccinurile anti-COVID-19 nu pot fi o cerinţă pentru a călători, având în vedere că încă nu se cunosc efectele asupra reducerii răspândirii contagierilor, perioada de imunitate pe care o conferă sau dacă protejează împotriva formelor uşoare ale bolii.

De asemenea, „a acorda prioritate acestor călători ar putea avea drept consecinţă administrarea neadecvată de doze categoriilor de risc ce pot contracta forme grave de COVID-19”, a precizat OMS.

OMS atrage chiar atenția că utilizarea „certificatelor de imunitate” de către călătorii internaţionali (indiferent dacă s-au vaccinat sau dacă au anticorpi după ce au depăşit boala) nu este recomandabilă şi nici „nu este susţinută de evidenţe ştiinţifice”.

Pe de altă parte, OMS a evidențiat că persoanele de peste 60 de ani, cele cu boli cronice şi alte grupuri de risc ar trebui să evite să călătorească în ţări cu o rată înaltă de COVID-19, deși potrivit organizaţiei, călătorii internaţionali "nu trebuie consideraţi prin natura lor cazuri suspecte de COVID-19".

160
Tagurile:
Aeroport, Vaccinare

Загрузка...
Donald Trump

YouTube a eliminat video cu discursul lui Trump, publicat de Sputnik

163
YouTube a eliminate înregistrarea video a discursului lui Donald Trump, publicat de agenția Sputnik.

BUCUREȘTI, 3 mar – Sputnik. YouTube a eliminat clipul agenției Sputnik cu discursul fostului președinte al SUA, Donald Trump. Compania Google și-a motivat acțiunea prin lipsa unui context necesar.

Într-un discurs rostit duminică în cadrul conferinței conservatoare CPAC în Orlando, politicianul a făcut din nou declarații despre falsificarea alegerilor din 2020.

Mai devreme Google a avertizat agenția că înregistrarea video încalcă regulile platformei, potrivit cărora un conținut potențial sensibil trebuie să fie marcat în mod corespunzător.

De asemenea, marți YouTube a eliminat un video similar publicat de RT. Postul de televiziune a fost informat că în imagini lipsește un context, care ar arăta că afirmațiile lui Trump reprezintă un “discurs de ură”, chiar dacă transmisiunea în direct nu a fost însoțită de comentarii.

RT a menționat că video similar, publicat de Reuters, The Independent, ABC și multe alte instituții media sunt accesibile în continuare. Potrivit serviciului de presă al Google, citat de RIA Novosti, politica YouTube interzice orice conținut în care se menționează erorile care au influențat rezultatele alegerilor prezidențiale din SUA, însă pentru anumite clipuri se admit excepții.

163
Tagurile:
Youtube, Donald Trump
Tematic
Câți republicani l-ar urma pe Trump într-un nou partid
Moscova cere Twitter explicații în legătură cu blocarea “conturilor anti-NATO”
Twitter a eliminat conturile care “subminau încrederea în NATO”
Donald Trump se întoarce, discurs exploziv: „Democraţii au pierdut Casa Albă”
Youtube a avertizat RT pentru transmisiunea discursului lui Trump

Загрузка...