Frans Timmermans

Timmermans „sfătuiește” România renunțe la cărbune

2400
(reînnoit 16:54 23.02.2021)
Dezvăluirea europarlamentarului Cristian Terheș despre distrugerea sistemului energetic românesc a primit confirmarea chiar astăzi, la conferința ZF Power Summit 21, direct din gura lui Timmermans.

BUCUREȘTI, 23 feb – Sputnik. Comisia Europeană a transmis astăzi prin vocea lui Frans Timmermans, vicepreședinte executiv al CE,   că industria cărbunelui nu are viitor, el ”recomandând” României să urmeze exemplul Germaniei.

În intervenția sa online de la conferința ZF Power Summit 21, Timmermans, celebru în România pentru amestecul său brutal în politica internă a țării și în sistemul de justiție, a transmis că industria cărbunelui nu are viitor în Europa.

Oficialul european recomandă autorităților de la București să se inspire din exemplul Germaniei, care plănuiește să renunțe la producerea de energie pe bază de cărbune până în 2038, el susținând că hidrogenul este energia viitorului, inclusiv pentru România.

Cu slugărnicia caracteristică, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat de altfel că se va elabora în perioada următoare o strategie naţională privind producerea de energie electrică din hidrogen.

„Nu există viitor în cărbune. Nu mai este cerere pentru cărbune. Nu mai vorbim nici de emisiile de dioxid de carbon. Dacă adăugăm și asta la probleme financiare pe care le are deja industria, trebuie să fim sinceri și să recunoaștem că industria nu are viitor, dar oamenii care lucrează în minerit au”, a spus astăzi Frans Timmermans, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene.

El a adăugat că speră ca România să vină curând cu un plan de a renunța la energie pe bază de cărbune pentru că și Germania a făcut planuri pentru a renunța la cărbune până în 2038.

”Eu aș recomanda României să se uite la înțelegerea la care s-a ajuns în Germania în această privință, deoarece în discuții au fost implicate nu doar autoritățile și industria cărbunelui, ci și sindicatele minerilor și autoritățile locale și regionale, tocmai pentru a pune pe hârtie un plan realist de renunțare la cărbune prin adoptarea de măsuri sociale, de investiții și de restructurare a regiunilor miniere”, a adăugat oficialul european.

Mesajul de astăzi al lui Timmermans vine să confirme însă ceea ce europarlamentarul Cristian Terheș a explicat pe pagina sa de facebook zilele trecute, și anume că distrugerea mineritului din Valea Jiului reprezintă punerea în aplicare a unui plan de distrugere a sistemului energetic romanesc astfel încât Romania să devina dependentă de importuri.

Штаб-квартира Европейской комиссии
© Sputnik / Алексей Витвицкий

„Ce se întâmplă acum în Valea Jiului este punerea în aplicare a unui plan de distrugere a sistemului energetic romanesc, unde intra și mineritul, plan agreat de premierul PNL Ludovic Orban la Bruxelles în luna ianuarie 2020. Efectul acestui plan este atât de a distruge posibilitatea de creștere economica a României, care va fi dependentă de energia produsă în alte țări (Ungaria, de exemplu), cât și de a forța sute de mii de oameni disperați să plece din Romania să lucreze în Vestul Europei, unde să aducă plus valoare economică acelor țări”, arăta Terheș pe contul său de socializare.

Europarlamentarul român a arătat atunci că în actuala legislatură europarlamentară, o temă majoră de discuție la Bruxelles a fost așa numitul “Green Deal” (Pactul Verde european), pe care îl caracterizează drept ”o utopie ideologică neomarxistă care va avea ca efect distrugerea economiei UE”. Exact la aceste principii Green Deal a făcut trimitere indirectă și Timmermans în discursul său de la conferința organizată astăzi de Ziarul Financiar.

Europarlamentarul detaliază subiectul arătând că unul dintre obiectivele acestui Green Deal este abolirea energiei generate din arderea cărbunelui și a gazelor deoarece ar polua prea mult și înlocuirea acestor surse cu “energie regenerabila” sau “energie verde”, celebra energie pe bază de hidrogen, de exemplu, de care a vorbit astăzi Timmermans.

”Energia verde e importantă și binevenită, însă aceasta trebuie să fie una complementară la sursele de energie care există în prezent. Situația din Texas din aceasta perioadă a demonstrat, de exemplu, că într-o situație de frig cumplit ți se blochează eolienele și solarele, iar dacă nu ai alte surse de energie cam stai în întuneric și frig, fără a lua în calcul blocarea economiei”, a adăugat Terheș, care a subliniat că el a votat împotrivă Green Deal.
2400
Tagurile:
cărbune, Comisia Europeană
Tematic
Comisia Europeană, despre achiziționarea vaccinului Sputnik V
Comisia Europeană, criticată de un important lider german
Comisia Europeană avertizează Guvernul României cu privire la datorii
Postul de televiziune Russia Today

Youtube a avertizat RT pentru transmisiunea discursului lui Trump

237
YouTube a expediat o avertizare postului de televiziune RT, după transmisiunea în direct a discursului lui Donald Trump.

BUCUREȘTI, 2 mar – Sputnik. Postul de televiziune RT anunță că a primit o avertizare din partea YouTube după transmisiunea discursului fostului președinte al SUA, Donald Trump, rostit în timpul unei conferințe în Orlando.

Duminică, într-un discurs susținut la conferința conservatoare CPAC în Orlando, Trump a declarat că ar putea candida din nou pentru funcția de președinte, menționând că democrații vor pierde alegerile prezidențiale din 2024. E prima declarație publică făcută de Trump după plecarea de la Casa Albă.

“YouTube ne-a expediat o avertizare pentru că am transmis în direct discursul lui Trump de la conferința conservatorilor în Orlando. Motivul oficial – “în video nu există o contextualizare suficientă, care ar explica și demonstra suplimentar că e vorba de Trump's violative CPAC speech (un discurs violent al lui Trump), sunt necesare mai multe detalii și mai multe informații explicative, e necesară o contextualizare care ar arăta că e un exemplu de hateful speech (discurs de ură)””, se spune într-o postare în canalul Telegram al RT.

În ultimele luni, platformele occidentale blochează tot mai des conturile instituțiilor media rusești. Așa, Facebook a blocat fără niciun fel de explicații contul agenției Baltnews. În octombrie Twitter a marcat materialul postului de televiziune RT despre alegerile din SUA ca potențial manipulative, iar mai devreme a eliminat din motorul de căutare contul agenției RIA Novosti.

Pe 28 octombrie, Roskomnadzor (Serviciul federal de supraveghere a comunicațiilor, tehnologiei informației și mass-media) a expediat în adresa companiilor Facebook, Twitter și Google (căruia îi aparține YouTube) o scrisoare în care cer încetarea aplicării cenzurii în cazurile presei rusești.

237
Tagurile:
Cenzură, Discurs, youtube, Russia Today, Donald Trump
Tematic
Trump revine în forță: vrea capul unui ”trădător”!
Explozie, fum: cazinoul lui Trump din Atlantic City nu mai există
Donald Trump revine? „Am câştigat în mod covârşitor!”
Donald Trump se întoarce, discurs exploziv: „Democraţii au pierdut Casa Albă”
Câți republicani l-ar urma pe Trump într-un nou partid

Загрузка...

Japonia cere Chinei oprească testarea anală pentru Covid-19 pe cetățenii săi

113
(reînnoit 16:19 02.03.2021)
Guvernul japonez a cerut Chinei să nu supună cetățenii japonezi unor teste anale pentru Covid-19 la intrarea acestora în ţară, relatează Japan Times.

BUCUREŞTI, 2 mart – Sputnik. Secretarul general al cabinetului japonez Katsunobu Kato a anunțat luni, 1 martie, că guvernul japonez a cerut Chinei să nu supună cetățenii japonezi la teste anale pentru Covid-19 atunci când intră în această țară, relatează Japan Times.

Potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului japonez, solicitarea a fost făcută prin intermediul ambasadei de la Beijing în urma plângerilor din partea unor japonezi supuşi unei „suferințe psihologice” prin aceste teste.

Potrivit Japan Times, Kato a declarat, într-o conferință de presă, că guvernul japonez va continua să solicite Chinei să înceteze să-i supună cetățenii acestei metode de testare, menționând că „nu a mai fost confirmată în nicio altă parte a lumii”, a spus acesta, citat de Sputnik France

De asemenea, canalele de presă americane Vice și Washington Post au raportat săptămâna trecută că angajații Departamentului de Stat staționați în China s-au plâns că ar fi fost testați „în mod eronat” cu această metodă, chiar dacă în principiu sunt scutiţi de aceasta. Însă aceste informații au fost negate de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez în timpul unei conferințe de presă.

Metoda de testare anală a fost utilizată în timpul unei creşteri epidemice recente limitate la Beijing. De asemenea, a fost impusă călătorilor internaționali plasați în carantină la sosirea în China.

Galicia, o comunitate autonomă din nord-vestul Spaniei, a optat pentru utilizarea acestei metode de testare pentru Covid-19. Ministerul regional al Sănătății a spus că metoda va fi aplicată în principal persoanelor întubate cu boli grave.

113
Tagurile:
China, Japonia

Загрузка...