Maria Zaharova

Maria Zaharova denunță efectele și manevrele loviturii de stat care a zguduit regiunea

913
(reînnoit 09:33 23.02.2021)
Purtătorul de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova face o declarație fulminantă despre lovitura de stat de la Kiev și implicarea Occidentului

BUCUREȘTI, 23 feb – Sputnik. Devenită una dintre figurile de referință ale diplomației mondiale, ambasadoarea Maria Zaharova face din nou o declarație excepțională cu prilejul împlinirii a șapte ani de la lovitura din stat de la Kiev.

Maria Zaharova arată ferm că atunci a avut loc o lovitură de stat sângeroasă, cu consecințe tragice pentru Ucraina însăși, dar și pentru stabilitatea regională și internațională.

Zaharova punctează: ”Este remarcabil faptul că tulburările în masă naționaliste au fost sub sloganurile valorilor europene, a libertății și democrației”.

”În multe feluri, acestea au fost declanșate și susținute de statele occidentale, în primul rând SUA, intervenindu-se în afacerile interne ale țării”, acuză Maria Zaharova.

În context, Zaharova subliniază și un alt aspect: Franța, Germania și Polonia, ca intermediari între putere și opoziție, i-au convins pe oamenii președintelui legitim ales ”să nu folosească forța împotriva protestatarilor non-pașnici, au devenit garanți ai acordurilor încheiate între ei, dar nu au făcut nimic pentru a le îndeplini atunci când opoziția de atunci le-a refuzat în mod ostentativ”.

”Trebuie amintit că aceste acorduri includeau formarea unui guvern de unitate națională, reformă constituțională și alegeri democratice”, declară Zaharova, punctând din nou: ”Din păcate, o soluție pașnică pentru criza politică internă s-a dovedit a fi inutilă” nefiind dorită ”nici de opoziția naționalistă, nici de patronii săi occidentali”.

Adevărul despre evenimentele din timpul ”Maidanului” încă se ascunde, spune Zaharova, ”ancheta lor nu se desfășoară, iar faptele este distorsionate intenționat”.

Demonstrativ în aceste sens este că legea adoptată după ce Maidanul a preluat putere  interzice urmărirea participanților la evenimentele sângeroase, ”în ciuda criticilor aduse Misiunii ONU de Observare a Drepturilor Omului”.

”În schimb, autoritățile ucrainene nu vor să treacă legea privind amnistierea rezidenților din Donbass care nu au vrut să accepte regimul și arbitrajul naționalist de la Kiev”, subliniază Zaharova.

Cu cât trece mai mult timp după lovitură de stat, cu atât consecințele devin mai evidente, spune Zaharova, arătând că aceasta a condus la ieșirea Crimeei din Ucraina, iar conflictul din Donbass este încă în desfășurare.

”Tragediile din Odessa și Mariupol au început agitația neo-nazismului, ucrainizării violente și ofensivei generale asupra libertății și drepturilor omului”, acuză diplomatul rus. ”Conducerea ţării foloseşte din ce în ce mai mult metode totalitare, fără proces şi investigaţie pentru a-şi pedepsio proprii cetăţeni pentru disedinţă”.

În plus, ”așteptările prosperității socio-economice nu au fost îndeplinite, punerea în aplicare a Acordului de Asociere cu UE este în așteptare, relațiile economice istorice și legăturile umanitare cu Rusia și alte țări ale CSI sunt rupte”.

”A avut loc dezindustrializarea, corupția crește, continuă sărăcirea, împărțirea socială și scăderea populației”, spune Zaharova, arătând că, în șapte ani, Ucraina ”din statul prosper a devenit una dintre cele mai sărace țări europene”.

Dar, mai ales, Ucraina ”își pierde din ce în ce mai mult independența, independența politică și economică – și totodată are loc militarizarea ei, care are un impact distructiv asupra situației politico-militare din Europa”.

”Oboseala se acumulează în rândul populației din Ucraina, dezamăgirea și apatia cresc”, subliniază Zaharova, arătând că, ”în speranța schimbărilor în bine, acum aproape doi ani, alegătorii au votat noul guvern la prezidențiale și parlamentare. Totuși, timpul a arătat că actuala conducere și-a continuat predecesorii, nu a reușit să îndeplinească promisiunile electorale pentru rezolvarea crizei socio-economice, să pună capăt războiului din estul țării și să depășească divizarea în societate”.

De aceea, conchide Zaharova, continuarea politicii de confruntare ”care a început odată cu  lovitura de stat de pe Maidanul din Kiev, este influențată de exacerbarea problemelor actuale ale Ucrainei și poate duce și mai mult la agravarea situației din interiorul țării și la scară regională”.

913
Tagurile:
Kiev, Lovitură de stat, Rusia, Ucraina, Mariei Zaharova
F-15

Pentagonul dezvăluie detalii ale atacului SUA în Siria

133
(reînnoit 21:03 26.02.2021)
Pentagonul a oferit anumite detalii legate de atacul forțelor aeriene ale SUA asupra unor obiective din Siria.

BUCUREȘTI, 26 feb – Sputnik. În cadrul atacului forțelor aeriene ale SUA asupra Siriei au fost distruse nouă obiective, parțial distruse – două, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

Atac militar al SUA în Siria
© AP Photo / Ford Williams/U.S. Navy

„Două avioane F-15 au lansat șapte proiectile cu o precizie înaltă, distrugând în totalitate nouă obiective și parțial – 2, privându-le de posibilitatea de a funcționa în continuare”, a declarat acesta.

„Dispunem de niște detalii preliminare cu privire la victime în locul atacului, însă nu voi putea vorbi despre detalii suplimentare în acest moment pentru că efectuăm o evaluare a operațiunii”, a adăugat Kirby.

Mai devreme, Pentagonul a anunțat că SUA au efectuat un atac asupra câtorva clădiri din apropierea frontierei siriano-irakiene, care erau utilizate de anumite grupări paramilitare, susținute de Iran, inclusiv “Kataib Hezbollah” și „Kataib Sayyid al-Shuhada”. Potrivit Pentagonului, au fost distruse un șir de obiecte de infrastructură ale grupărilor șiite. Acesta pas, menționează Pentagonul, a reprezentat o replică la atacurile recente asupra trupelor americane și ale coaliției din Irak.

SUA au efectuat atacul în Siria bazându-se pe informația oferită de serviciile din Irak, fiind convinși de precizia ei, a declarat ministrul Apărării al SUA, Lloyd Austin. La rândul său, ministerul Apărării al Irakului a negat declarațiile lui Austin cu privire la transmiterea unor informații în ajunul atacului la frontiera irako-siriană.

133
Tagurile:
Siria
Тема:
Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib

Загрузка...
Berlin

Vreme neobişnuită în Germania - oscilație termică de peste 40 de grade

137
În această lună germanii s-au confruntat cu temperaturi neobişnuit de scăzute, cu ninsori abundente şi ger aprig. Însă această vreme de iarnă grea a fost urmată, la doar câteva zile distanţă, de o vreme specifică mai curând unei primăveri călduroase.

BUCUREŞTI, 26 feb – Sputnik. În Germania a fost înregistrată cea mai mare oscilaţie săptămânală de temperatură de la începutul măsurătorilor meteorologice, potrivit DPA. Astfel, de la o vreme de iarnă cu ninsori abundente, ger năprasnic şi temperaturi neobişnuit de scăzute, care au dat peste cap viaţa locuitorilor, a avut loc, în doar câteva zile, o trecere la o vreme specifică mai curând unei primăveri călduroase.

Potrivit specialiştilor de la Serviciul German de Meteorologie (DWD), e prima dată în epoca modernă când Germania trece printr-o alternanţă termică atât de mare precum cea care a fost înregistrată la staţia meteorologică din Gottingen, oraş din centrul ţării.

Astfel, pe 14 februarie, a fost înregistrată la această staţie o temperatură de -23,8 grade Celsius, iar după doar şapte zile, pe 21 februarie, meteorologii germani au înregistrat o temperatură de +18,1 grade, ceea ce înseamnă o diferenţă termică de 41,9 grade, potrivit sursei citate de ziarulromanesc.de

Un precedent record a fost înregistrat în mai 1880, în perioada primelor zile ale măsurătorilor meteorologice. Purtătorul de cuvânt al DWD a dezvăluit că atunci a fost măsurată o creştere cu 41 de grade a temperaturii exterioare, într-un interval de doar şapte zile.

Mai mult, în nordul Germaniei au fost atinse luni alte două recorduri de temperaturi ridicate în anotimpul de iarnă. Astfel, în oraşul Quickborn temperaturile au ajuns la 18,9 grade, depăsind recordul precedent de 17,8 grade, stabilit în urmă cu doi ani.

Al doilea record de temperatură în anotimpul de iarnă a fost atins luni în Hambug, la staţia meteorologică Neuwiedenthal: +21,1 grade Celsius. Precedentul record raportat la aceeaşi staţie, de 18,1 grade Celsius, a fost stabilit în urmă cu un an.

137
Tagurile:
Vreme, Berlin, Germania
Тема:
Prognoza meteo
Tematic
Încremeniți în gheață: anomalii meteo în diverse țări
Prognoza meteo până la finalul lunii: când scăpăm de frig
Prognoza meteo: Cum va fi vremea la începutul lui martie
Fenomen meteo rar în Germania în zilele următoare: ce se va întâmpla cu cerul

Загрузка...
Bogdan Aurescu

NUCLEARA: Aurescu gafă totală în cazul ambasadorului în SUA! (Video)

0
(reînnoit 21:00 26.02.2021)
Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a demonstrat că NU își cunoaște atribuțiile – și că propunerea ambasadorului la Washington s-a făcut neprocedural și neconstituțional

BUCUREȘTI, 26 feb – Sputnik. Propunerea unui personaj controversat, un diletant care NU are nicio legătură cu diplomația, în cel mai important post diplomatic, cel de ambasador la Washington, a fost criticată de multă lume.

Aberație numirii unui diletant într-ale diplomației, un personaj obscur ca Andrei Muraru, într-un asemenea post este o dovadă de inconștiență crasă – sau chiar de trădare a intereselor naționale! 

Ei bine, bomboana pe coliva acestei decizii poartă înfățișarea lui Bogdan Aurescu, care face o declarație halucinantă despre această numire, dovedind că nu își cunoaște propriile obligații – în speță NU cunoaște procedura numirii ambasadorilor!

Iată ce a declarat ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, consemnat de agenția națională Agerpres

”Este o alegere excelentă, este o alegere foarte bună a preşedintelui României, o susţin în mod deplin. Îl cunosc personal pe domnul Muraru în calitate de consilier prezidenţial. Am lucrat îndeaproape cu dânsul şi sunt absolut convins că va face o treabă excepţională în Statele Unite în calitate de ambasador”.

Cum adică ”este alegerea Președintelui”?! Păi procedura este ca ministrul de Externe să facă propunerea, Premierul o avizează și se pune de acord cu Președintele (se face memorandumul de către ministru, avizat de Premier și aprobat în final de Președinte) care numește/acreditează ambasadorul! Deci NU președintele ”alege”!

De altfel, în Constituție scrie clar, la Art. 91 – ”Atribuţii în domeniul politicii externe”.

 (2) Preşedintele, la propunerea Guvernului, acreditează şi recheamă reprezentanţii diplomatici ai României şi aprobă înfiinţarea, desfiinţarea sau schimbarea rangului misiunilor diplomatice.

Mai mult, dacă vă gândiți că Aurescu i-a făcut mai multe propuneri președintelui, iar acesta a ales (demers neoficial, atenție!), NU, nu reiese din ceea ce spune ministrul! E clar din ceea ce declară presei (vezi video mai jos): el, ministrul, doar ”susține” ce a ales/decis președintele! Aurescu nu a spus nicio clipă că a fost propunerea sa! De ce?

Dacă l-ar fi propus el pe Muraru, așa cum era legal, de ce nu ar fi spus presei?! Simplu: pentru că NU el l-a propus! Oricum, nu cred că un diplomat de carieră propunea un diletant la Washington!

De ce a declarat făcut Aurescu acea gafă în fața presei? Fie pentru că l-a scăpat gura fără să se gândească, fie pentru că NU își cunoaște atribuțiile  - și pentru că i-a intrat în reflex, ca în slujba lui Iohannis să nu aibă el ”alegeri”, ci doar susțineri! În legătură cu ”îl susțin”, cred că Aurescu s-a dat în vileag: se uită prea mult la Mircea Badea!

În plus, din ceea ce spune Aurescu, reiese că până și opțiunea confirmării publice i-a aparținut lui Muraru, diletantul, nu ministrului! Rușine pentru un șef al diplomației!

Proba video, de la minutul 03.30.

0
Tagurile:
Bogdan Aurescu
Tematic
Aurescu se acuză singur în scandalul Mexic – PROBA că i-a lăsat pe români acolo 3 zile!
Aurescu aruncă România într-o aventură periculoasă
Beijing: ”Ministrul-dronă Aurescu face liste cu… oficiali de la Moscova!?”

Загрузка...