Câți republicani l-ar urma pe Trump într-un nou partid

175
(reînnoit 15:17 22.02.2021)
Un sondaj realizat de Universitatea Suffolk pentru publicația USA Today a descoperit că 46% din republicani spun că ar abandona Partidul Republican și l-ar urma pe Trump într-un nou partid.

BRUXELLES, 22 feb – Sputnik. Popularitatea lui Donald Trump le face mari probleme republicanilor. Potrivit unui sondaj de opinie, aproape jumătate din republicani că ar abandona Partidul Republican și s-ar alătura unei noi formațiuni politice înființate și conduse de fostul președinte al SUA.

Cifrele sunt însă și mai surprinzătoare dacă se ia în considerare că doar 27% dintre cei chestionați au afirmat că ar rămâne alături de Partidul Republican, diferența fiind reprezentată de cei care s-au declarat indeciși. Așadar, Trump are de fapt o plajă de opțiuni de 75 la sută dintre republicani pentru noul său partid, dacă va decide să se replieze.

„Simțim că republicanii nu luptă suficient pentru noi și vedem cu toții cum Donald Trump luptă pentru noi cât de tare poate în fiecare zi”, a declarat un republican din Milwaukee pentru USA Today.

O altă nemulțumire a republicanilor este că reprezentanții lor se pun de acord cu democrații și nu fac opoziție reală, lucru pe care l-a criticat de altfel și Donald Trump.

Donald Trump nu a oferit în mod oficial detalii despre viitorul său politic însă l-a criticat dur pe liderul senatorilor republicani, Mitch McConnell, după achitarea sa de către camera superioară a Congresului american în procesul în care a fost pus sub acuzare pentru incitarea insurecției de la Dealul Capitoliului.

McConnell a votat împotriva condamnării lui Trump, afirmând că Senatul nu poate în mod constituțional să condamne un președinte care nu mai este în funcție, însă a declarat public că îl consideră pe fostul președinte republican responsabil de incitarea violențelor în urma cărora 5 persoane și-au pierdut viața.

„Mitch este o mârțoagă politică, aspru, morocănos și mereu încruntat, iar dacă senatorii republicani vor rămâne alături de el, nu vor mai câștiga. [McConnell] nu va face niciodată ceea ce trebuie făcut sau ceea ce este bine pentru țara noastră. Atunci când va fi necesar și potrivit, voi susține în alegerile primare acei contracandidați care adoptă politica 'Să facem America Măreață Din Nou' sau 'America, pe primul loc'. Vrem un leadership sclipitor, puternic, plin de compasiune”, a spus Trump după achitarea sa, arătând că nu renunță la principiile sale.

Sondajul realizat de Suffolk University a fost realizat între 15 și 19 februarie pe un eșantion de 1.000 de votanți Trump, având o marjă de eroare de 3%.

175
Tagurile:
Trump
Tematic
Explozie, fum: cazinoul lui Trump din Atlantic City nu mai există
Marele interes din spatele procesului Trump, România e vizată
Donald Trump a fost achitat de Senat – reacţie incendiară a fostului preşedinte!
Elon Musk

Space X Starship al lui Elon Musk a explodat VIDEO

217
Primul prototip Starship al SpaceX care a aterizat cu succes, SN10, a explodat la aproximativ opt minute după aterizare. Alte două zboruri de testare s-au încheiat anterior cu o explozie în faza finală a coborârii.

BUCUREŞTI, 4 mart – Sputnik. Al treilea zbor de testare a prototipului Starship al SpaceX, compania fondată de omul de afaceri Elon Musk, părea a fi un succes, dispozitivul reușind să aterizeze în siguranță, pe 3 martie, în centrul orașului Boca Chica din Texas, la punctul de unde decolase. Însă, în cele din urmă, a explodat câteva minute mai târziu. Sistemul său automat de stingere a incendiilor nu a reușit să stingă complet flăcările de la baza rachetei.

Starship este un prototip autoghidat destinat lansării vehiculului de transport greu pe care SpaceX îl dezvoltă pentru a transporta oameni și până la 100 de tone de marfă pe Lună și Marte în misiunile viitoare, potrivit Sputnik France

Această a treia încercare în decurs de trei luni i-a lăsat o impresie amestecată lui Elon Musk, care este și șeful Tesla.

„RIP SN10, onorabilă detonare”, a scris Musk pe Twitter ca răspuns la un mesaj al unui admirator care l-a felicitat pentru munca sa.

217
Tagurile:
video, rachet, Elon Musk
Tematic
Elon Musk l-a depășit pe Bill Gates la avere
O navă a lui Elon Musk a explodat în timpul testării - Video
Musk l-a invitat pe Putin în noua rețea de socializare. Reacția Kremlinului
Elon Musk pierde 15 miliarde de dolari și titlul de cel mai bogat om din lume

Загрузка...
ONU

Experți ONU: Sancțiunile SUA încalcă drepturile omului

197
Sancțiunile unilaterale ale SUA, impuse în baza stării de urgență, încalcă o gamă largă de drepturi ale omului, consideră experții ONU.

BUCUREȘTI, 4 mar – Sputnik. Sancțiunile unilaterale, autorizate de SUA în baza stării de urgență, încalcă o gamă largă a drepturilor omului în Rusia, China, Venezuela și alte state, consideră experții ONU în domeniul drepturilor omului.

Potrivit unei declarații a experților ONU, legislația internă permite președintelui SUA să declare stare de urgență, care autorizează impunerea unor sancțiuni,  în condițiile unor amenințări pentru securitatea națională, dar și atunci când politica externă sau economia SUA se confruntă cu niște amenințări. În opinia experților, declararea stării de urgență nu poate servi drept un pretext pentru aplicarea unor sancțiuni pe o perioadă nedeterminată.

“Sancțiunile impuse de SUA în baza declarării stării de urgență încalcă o gamă largă de drepturi ale omului în China, Cuba, Haiti, Iran, Nicaragua, Federația Rusă, Siria, Venezuela, Zimbabwe și alte state, inclusiv dreptul la libertatea de circulație, asociere, proceduri juridice firești, precum procese echitabile, prezumția de nevinovăție, drepturi economice și sociale și dreptul la viață”, se spune în declarație.

În acest context, declarația lor conține un îndemn către SUA de a-și respecta deplin și scrupulos obligațiile asumate în cadrul Pactului Internațional cu privire la drepturile civile și politice, pentru a preveni orice efecte negative asupra drepturilor persoanelor vizate de sancțiuni.

197
Tagurile:
ONU
Tematic
Putin: sancțiunile împotriva Rusiei sunt inutile
UE și SUA au impus noi sancțiuni împotriva Rusiei
Kremlinul, despre noile sancțiuni UE și SUA împotriva Rusiei
Cu noile sancțiuni, Occidentul coboară Cortina de Fier
Liderul Saxoniei critică sancțiunile antirusești ale UE

Загрузка...

Spania: Distrugerea armele confiscate de la organizații militante

0
Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez a participat la o ceremonie în care armele confiscate de la grupări militante au fost distruse, simbolic, joi.

Evenimentul a avut loc la Colegio de Guardias Jovenes „Duque de Ahumada”, în Valdemoro, Madrid.

În actul simbolic, au fost distruse aproximativ 1 377 de arme, confiscate în anii '80 și '90 de la grupări militante, majoritatea de la ETA.

Agenți ai Poliției Naționale, Guardia Civil, Erzaintza, Mossos și Policia Foral au putut fi văzuți descoperind o prelată albă mare pe care zăceau armele de foc.

"Importanța acestui act este că oricine predă armele acceptă înfrângerea", a declarat Sanchez în timpul discursului său.

În timpul ceremoniei, premierul a amintit de victimele terorismului spaniol, spunând că "nu putem recupera viețile pe care le-am pierdut. Dar este în puterea noastră să luptăm împotriva uitării acestor momente".

0
Tagurile:
Spania, Arme, video

Загрузка...