Casa Albă

SUA amenință Rusia cu aplicarea unor instrumente “văzute și nevăzute”

515
Consilierul președintelui SUA, Jake Sullivan, promite Rusiei o răzbunare care va presupune nu doar sancțiuni.

BUCUREȘTI, 21 feb – Sputnik. SUA intenționează să răspundă în viitorul cel mai apropiat la atacurile cibernetice împotriva instituțiilor americane, atribuite Rusiei, iar reacția Washingtonului va presupune nu doar sancțiuni. Anunțul a fost făcut de consilierul președintelui Statelor Unite pentru securitatea națională, Jake Sullivan.

Potrivit acestuia, serviciile de informații estimează proporțiile daunelor provocate și lucrează asupra identificării autorilor atacurilor. Pentru pregătirea unor reacții de răspuns, potrivit lui Sullivan, vor fi necesare câteva săptămâni.

“Răspunsul va include un set de instrumente – văzute și nevăzute. Nu e vorba doar de sancțiuni”, a avertizat acesta.

Sullivan a menționat că o reacție la astfel de incidente necesită “un se det instrumente cuprinzătoare”, iar administrația SUA lucrează asupra elaborării acestora.

Cyberattaque
© Sputnik / Natalia Seliverstova

În decembrie 2020 în SUA a avut loc un atac cibernetic masiv asupra clienților firmei pentru securitate informațională SolarWinds. Printre victime au fost și mai multe structuri guvernamentale americane. Potrivit estimărilor, e vorba de unul din cele mai mari atacuri cibernetice asupra instituțiilor de stat americane.

Un șir de instituții de presă americane au acuzat hackerii ruși de atac, însă nu au oferit nicio probă în susținerea acestei versiuni. Potrivit secretarului de stat al SUA, Mike Pompeo, că s-ar putea „foarte clar” vorbi de o participare a Rusiei în atac. La rândul său, Donald Trump a presupus că în spatele incidentului se află China.

515
Tagurile:
Rusia, Atac cibernetic, SUA
Tematic
Consiliul rus de securitate: SUA comit până la 75% din toate atacurile cibernetice
Rusia: Acuzațiile de atac cibernetic asupra Trezoreriei SUA, nefondate
Panică în Statele Unite - atac cibernetic istoric
Imagine simbol

Aeroporturile avertizate nu ceară adeverințe de vaccinare

166
(reînnoit 19:36 03.03.2021)
OMS a transmis un avertisment public prin care a atras atenția aeroporturilor și altor puncte de trecere a frontiere să nu ceară adeverințe de vaccinare anti-Covid 19.

BRUXELLES, 3 mar – Sputnik. Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră că aeroporturile și alte puncte de trecere a frontierei nu trebuie să ceară călătorilor să fie vaccinaţi pentru a putea intra pe teritoriul unei țări, de vreme ce vaccinarea împotriva Covid-19 nu este obligatorie.

OMS a arătat de asemenea că vaccinurile anti-COVID-19 nu pot fi o cerinţă pentru a călători, având în vedere că încă nu se cunosc efectele asupra reducerii răspândirii contagierilor, perioada de imunitate pe care o conferă sau dacă protejează împotriva formelor uşoare ale bolii.

De asemenea, „a acorda prioritate acestor călători ar putea avea drept consecinţă administrarea neadecvată de doze categoriilor de risc ce pot contracta forme grave de COVID-19”, a precizat OMS.

OMS atrage chiar atenția că utilizarea „certificatelor de imunitate” de către călătorii internaţionali (indiferent dacă s-au vaccinat sau dacă au anticorpi după ce au depăşit boala) nu este recomandabilă şi nici „nu este susţinută de evidenţe ştiinţifice”.

Pe de altă parte, OMS a evidențiat că persoanele de peste 60 de ani, cele cu boli cronice şi alte grupuri de risc ar trebui să evite să călătorească în ţări cu o rată înaltă de COVID-19, deși potrivit organizaţiei, călătorii internaţionali "nu trebuie consideraţi prin natura lor cazuri suspecte de COVID-19".

166
Tagurile:
Aeroport, Vaccinare

Загрузка...
Donald Trump

YouTube a eliminat video cu discursul lui Trump, publicat de Sputnik

163
YouTube a eliminate înregistrarea video a discursului lui Donald Trump, publicat de agenția Sputnik.

BUCUREȘTI, 3 mar – Sputnik. YouTube a eliminat clipul agenției Sputnik cu discursul fostului președinte al SUA, Donald Trump. Compania Google și-a motivat acțiunea prin lipsa unui context necesar.

Într-un discurs rostit duminică în cadrul conferinței conservatoare CPAC în Orlando, politicianul a făcut din nou declarații despre falsificarea alegerilor din 2020.

Mai devreme Google a avertizat agenția că înregistrarea video încalcă regulile platformei, potrivit cărora un conținut potențial sensibil trebuie să fie marcat în mod corespunzător.

De asemenea, marți YouTube a eliminat un video similar publicat de RT. Postul de televiziune a fost informat că în imagini lipsește un context, care ar arăta că afirmațiile lui Trump reprezintă un “discurs de ură”, chiar dacă transmisiunea în direct nu a fost însoțită de comentarii.

RT a menționat că video similar, publicat de Reuters, The Independent, ABC și multe alte instituții media sunt accesibile în continuare. Potrivit serviciului de presă al Google, citat de RIA Novosti, politica YouTube interzice orice conținut în care se menționează erorile care au influențat rezultatele alegerilor prezidențiale din SUA, însă pentru anumite clipuri se admit excepții.

163
Tagurile:
Youtube, Donald Trump
Tematic
Câți republicani l-ar urma pe Trump într-un nou partid
Moscova cere Twitter explicații în legătură cu blocarea “conturilor anti-NATO”
Twitter a eliminat conturile care “subminau încrederea în NATO”
Donald Trump se întoarce, discurs exploziv: „Democraţii au pierdut Casa Albă”
Youtube a avertizat RT pentru transmisiunea discursului lui Trump

Загрузка...