Péter Szijjártó

Ministrul de Externe al Ungariei despre politica Budapestei

150
(reînnoit 10:17 20.02.2021)
Péter Szijjártó, ministrul de externe al Ungariei, acordat un interviu postului Digi24 cu ocazia vizitei pe care a făcut-o la București, clarificând cu această ocazie multe din politicile Guvernului de la Budapesta

BUCUREȘTI, 20 feb – Sputnik. ​Ministrul de externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a vorbit pe îndelete într-un interviu oferit Digi 24, despre relațiile Budapestei cu România, cu Rusia, dar și cu UE și cu Statele Unite.

Astfel, ministrul ungar a arătat că un guvern nou la București ”este o șansă să reluăm, promovăm și îmbunătățim relațiile noastre”.

Oficialul maghiar a adăugat că dacă vecinul tău este puternic, devii și tu mai puternic, ”iar noi suntem foarte interesați de succesul românilor, suntem foarte interesați să creștem această relație în domenii practice, pentru că noi credem că dacă vom avea câteva povești de succes de cooperare practică în domenii precum energia, infrastructura, atunci întreaga relație, chiar și la nivel politic, va fi mai plăcută și bazată pe respect reciproc”.

Așadar, Péter Szijjártó a declarat că a fost foarte important să-i întâlnească pe noii miniștri ai economiei și transporturilor, precum și pe noul ministru al energiei, pentru că acestea sunt domeniile unde pot fi construite povești practice de succes.

România este a patra piață de export pentru Ungaria, a arătat ministrul, și este situată foarte sus în preferințele investitorilor ungari interesați. Multe companii ungare au investit în România, mai multe companii românești sunt așteptate să investească în Ungaria și atunci există datoria de a construi noi drumuri, căi ferate, noi interconectări pentru gaze între cele două țări, a mai arătat Szijjártó.

Вакцина против новой коронавирусной инфекции впервые в мире зарегистрирована в России 11 августа
РФПИ и Центр имени Гамалеи

Oficialul de la Budapesta și-a manifestat speranța ca România să fie unul dintre furnizorii pieței Ungariei de gaz și a arătat că e de dorit o a treia conexiune de autostradă între cele două țări, plus că ministrul maghiar crede că Bucureștiul și Budapesta își pot forțele și la Bruxelles pe câteva teme, cum ar fi energia nucleară sau procedura juridică împotriva pachetului de mobilitate, care dezavantajează companiile de logistică românești și maghiare.

Péter Szijjártó a explicat de asemenea, că Guvernul maghiar a alocat resurse financiare pentru o fundație înregistrată conform legilor românești, în conducerea căreia există cetățeni români care au dreptul să anunțe licitații pentru producție, agricultură, turism și altele și care pot distribui banii pentru cei care îndeplinesc condițiile lor de investiție.

”L-am informat pe actualul ministru al economiei că un astfel de program se derulează, aceste companii investesc în baza subvențiilor de la guvernul ungar, plătesc taxe aici, angajează oameni de aici, angajează furnizori de aici, lucru care este în beneficiul reciproc al ambelor țări”, a arătat ministrul de Externe.

Ungaria și UE

El a arătat și care este relația Ungariei cu UE, subliniind că Ungaria nu este împotriva tuturor deciziilor europene. ”Sunt și chestiuni unde suntem de acord, sunt chestiuni unde suntem printre cei mai performanți și chestiuni unde vom avea mereu o poziție puternică împotrivă”, a arătat oficialul maghiar. El a dat și câteva exemple: migrația, unde Ungaria nu va fi niciodată de acord cu actuala politică pentru migrație a Bruxelles-ului.

”Nu suntem de acord cu permiterea migranților ilegali să intre în Uniunea Europeană, nu suntem de acord cu redistribuirea obligatorie a migranților între statele membre, ținem la dreptul nostru de a avea o decizie proprie legat de cine poate intra pe teritoriul țării noastre și cine nu”, a arătat Péter Szijjártó.

Un alt exemplu e cel legat de politicile familiale, unde Ungaria are propriile politici, a spus ministrul, și anume unele care subvenționează familia și nu acceptă niciun fel de contra-propunere în această privință.

Ca stat membru, Ungaria este interesată ca Uniunea Europeană să fie puternică și în viitor, a arătat Szijjártó, dar multe decizii luate la Bruxelles nu ajută UE să fie puternică.

”Suntem împotriva abordării federaliste și credem că o Uniune Europeană puternică trebuie să se bazeze pe state membre puternice. Asta înseamnă că nu vom accepta ca alte competențe să fie luate de la statele membre, pentru că asta ar slăbi statele membre, iar asta ar însemna slăbirea Uniunii Europene în sine”, a prezentat el politica europeană a Ungariei.

Ungaria și Rusia

Apoi, ministrul de Externe al Ungariei a arătat că oficialii maghiari nu se întâlnesc cu oficialii ruși mai des decât liderii vestici, ci o dată pe an, și că nu a citit ”niciun comentariu din partea media liberală care se plânge de vreo întâlnire dintre cancelarul german și președintele rus sau una între președintele francez și cel rus”.

El a acuzat de ipocrizie atât media care critică Ungaria, cât și politicienii care critică Budapesta pentru relații bune cu Rusia.

”Și aici văd că cei care critică Rusia în cel mai dur mod cu putință, la nivel de comunicare, fac cele mai mari afaceri cu Rusia, în subteran. Eu sunt responsabil și de investiții, și de cooperarea internațională și văd cu cine concurăm pentru oportunitățile pieței sau pentru investiții când este vorba despre Rusia. Cele mai mari companii din vestul Europei sunt acolo să concureze, să investească și să exporte. Ipocrizia și corectitudinea politică sunt acolo din plin. Noi avem nu o relație specială, ci una practică și corectă cu Rusia”, a clarificat Péter Szijjártó și acest aspect.

De asemenea, și despre relația cu SUA, Péter Szijjártó a arătat că Ungaria a avut cea mai bună relație politică cu SUA în ultimii patru ani și că este gata și ar fi foarte fericită să mențină asta, dar nu depinde doar de maghiari.

150

Biden sfidează grav Marea Britanie lucrare a Serviciilor SUA?

58
(reînnoit 09:21 09.03.2021)
Casa Albă preia în mod suspect un scandal creat de controversata Meghan Markle, soția prințului Harry – vorbim de o ”lucrare” a serviciilor americane?

BUCUREȘTI, 9 mar – Sputnik. Recent, una dintre cele mai importante personalități ale mass media americane, celebra Oprah Winfrey, a realizat o emisiune cu " prinţul Harry şi soţia acestuia, actrița Meghan Markle.

Emisiunea a fost una incendiară, controversata actriță făcând ”dezvăluiri” șocante despre Casa Regală britanică.

Pe scurt, Meghan Markle sa vorbit despre ”rasismul” din Casa Regală, de faptul că ar fi avut ”gânduri suicidare din cauza presei”, dar și că familia regală nu i-ar fi permis să primească ajutor de specialitate în acele momente dificile.

”Am spus că trebuie să merg undeva pentru a primi ajutor, nu mă simţisem aşa niciodată - mi s-a spus că nu pot, că nu ar fi bine pentru instituţie”, a declarat Meghan Markle, care a acuxat și o ”adevărată campanie de denigrare” din partea Casei Regale.

De asemenea, Meghan Markle a declarat că o persoană din familia regală s-ar fi întrebat ”cât de închisă la culoare ar putea fi pielea bebelușului ei”.

Total de partea soției sale, prințul Harry a părut chiar „sub control”, întărind acuzațiile și aducând date care incriminau anumite comportamente și mentalități împotriva Casei Regale.

Pe scurt, o emisiune care lovește puternic imaginea Casei Regale britanice! Dacă nu cumva  chiar… o misiune cu acest scop! 

Ei bine, surpriza a fost când Casa Albă a preluat mesajul scandalos al lui Meghan Markle – considerându-l… ”curaj”!

”Să vorbeşti despre propriile lupte în chestiuni de sănătate mintală şi să vorbeşti despre povestea ta personală cere, pentru oricine, curaj”, a declarat Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, completând ”Totuşi, ei sunt acum persoane private - nu vom face alte comentarii în numele preşedintelui”.

Cu alte cuvinte, se confirmă că însuși Joe Biden vede dezvăluirile scandaloase și neprobate drept un act de curaj!

Faptul este complet nefiresc, pentru că e vorba de un scandal pentru care nu există probe – și care vizează cea mai importantă instituție britanică.

În fapt, vorbim de sfidare gravă a Casei Regale britanice de către… Casa Albă!

Întrebarea este firească – poate Casa Albă să dea curs unor asemenea ”bombe” fără probe, dacă nu ar avea un interes? De asemenea, având în vedere importanța instituției monarhice, infiltrarea acesteia este un obiectiv pentru serviciile speciale. Ț

Ori, denigrarea Casei Regale poate fi fructificată atât în lucrări ale Serviciilor, dar și în speculații de orice fel. Să nu uităm că unul dintre principalii sponsori ai actualei puteri americane, George Soros, a făcut avere pe o celebră speculație vizând moneda britanică.
Să precizăm și că Oprah Winfrey este o mare susținătoare a Partidului Democrat, a fost una dintre principalele susținătoare a lui Hillary Clinton și a fost propusă, în 2018, drept o posibilă candidată la prezidențialele din 2020.

Oare totul să fie o întâmplare… inclusiv cucerirea unui prinț de către o persoană controversată de la Hollywood?

 

58
Tagurile:
Joe Biden
Tematic
Administrarea Biden: SUA nu vrea să se implice în războaie interminabile
VIDEO: Biden și-a uitat masca în timp ce pleacă de la tribună
Biden a extins sancțiunile împotriva Iranului

Загрузка...

Meghan Markle face dezvăluiri șocante: De ce a vrut se sinucidă după nunta regală

71
În urmă cu doi ani, fetele din întreaga lume o invidiau pe Meghan Markle pentru că a reușit să-l cucerească pe cel mai dorit burlac al planetei. Dar realitatea cu care s-a confruntat a fost dură. La un moment dat, Megan a fost gata să recurgă la un gest extrem.

CHIȘINĂU, 9mart - Sputnik. Ducesa de Sussex a acordat un interviu celebrei prezentatoare TV Oprah Winfrey, în care a făcut dezvăluiri șocante despre viața sa și a prințului Harry. 

Meghan Markle a declarat că ea și prințul Harry s-au căsătorit, de fapt, în secret, cu trei zile înainte de nunta oficială „regală”, care a fost mai degrabă un spectacol, scrie RIA Novosti.

"Ne-am căsătorit cu trei zile înainte de nuntă. Nimeni nu știe acest lucru. L-am sunat pe arhiepiscop și i-am spus pur și simplu:" Uite, nunta este un spectacol pentru întreaga lume. Dar noi vrem să facem înainte de asta o alianță între noi și pentru noi", mărturisit Ducesa de Sussex în interviul pentru Oprah Winfrey.

Ea a adăugat că în curtea casei lor a avut loc o ceremonie privată fără membrii familiei și alți invitați, în prezența arhiepiscopului de Canterbury.

În același interviu, Meghan Markle a recunoscut că înainte ca ea și soțul ei să ia decizia de a renunța la îndatoririle lor regale, ea a avut gânduri sinucigașe. Aproape din primele zile ale vieții de familie, fosta actriță s-a confruntat cu negativitate din partea membrilor familiei regale, care nu salutau alegerea lui Harry. Situația s-a agravat când Megan a rămas însărcinată.

"Pur și simplu nu mai voiam să trăiesc. Era un gând foarte clar, real și înfricoșător de constant", a spus ea, adăugând că îi era rușine să-i recunoască acest lucru soțului ei.

Potrivit publicației „Izvestia”, Megan le-a spus mai târziu membrilor familiei regale că are nevoie de ajutor, dar i s-a interzis să facă acest lucru, deoarece asta ar fi pătat imaginea familiei britanice.

În timpul interviului, soția prințului Harry a vorbit și despre îngrijorările familiei regale legate de culoarea pielii copilului ei. Markle a spus că este supărată de decizia familiei regale de a-l lipsi pe mezinul lor de titlul de prinț. Harry însuși a remarcat în timpul interviului că toate acestea au fost un șoc pentru el.

Prințul britanic a mai anunțat că cuplul așteaptă o fetiță. "Este o fată ... A avea orice copil - unul sau doi - este grozav. Dar când ai un băiat și apoi o fată - ce ai putea să-ți dorești mai mult", a spus el.

Fetița lui Meghan și Harry ar urma să se nască la vară. 

Ducele și ducesa de Sussex și-au anunțat dorința de a renunța la îndatoririle membrilor seniori ai familiei regale și de a obține independență financiară față de Palatul Buckingham în ianuarie 2020. După multe discuții, au obținut permisiunea, deși regina Elisabeta a II-a și-a exprimat dezamăgirea.

Harry și Meghan au primit un an să analizeze decizia lor, iar pe 19 februarie s-a anunțat că nu vor mai reveni la funcțiile oficiale ca membri ai familiei regale.

Prințul Harry și Meghan Markle s-au căsătorit în luna mai a anului 2018. 

71
Tagurile:
Nuntă, Sinucidere
Tematic
UK: Amendă de 10.000 de lire sterline pentru o petrecere – raid al poliţiei - VIDEO
UK „ar putea reintroduce alte lockdown-uri” - ministrul britanic de Externe
Forțele aeriene ale UK planifică „atacarea” sateliților rusești și chineze

Загрузка...
Vaccinare în România

Vaccin COVID: de ce se tem românii

0
(reînnoit 09:37 09.03.2021)
Specialiștii au constatat că teama de vaccinul anti-COVID se manifestă, în general, în rândul persoanelor tinere. Avem cu adevărat motive să ne temem .

BUCUREȘTI, 9 mart – Sputnike. Vaccinul anti COVID: prieten sau dușman? Iată o întrebare oarecum nefirească în actualul context pandemic, însă specialiștii trag un puternic semnal de alarmă asupra faptului că teama de vaccinul anti COVID se manifestă în special în rândul persoanelor tinere.

Psihologul Mirela Zivari spune că pacientul tânăr, în mod surprinzător, refuză sau pune foarte multe întrebări față de pacientul în vârstă care e obișnuit cu ceea ce înseamnă spitalizare.

Până acum, în România au fost imunizate un milion de persoane și au fost infectate peste 800.000.

Gândul revenirii la o viață normală nu îi convinge pe toți că vaccinarea este calea pentru a ne relua libertatea. Sunt încă multe întrebări și frici despre acest vaccin la care specialiștii trebuie să răspundă zilnic, scrie digi24.ro.

În opinia Mirelei Zivari, frica de vaccin poate fi împărțită în frică de ac și frică de această substanță, vaccin COVID. Persoanele tinere au manifestat o frică mult mai mare de tot ceea ce a însemnat vaccinare, efecte secundare, informații legate de felul în care a fost făcut vaccinul, transportat vaccinul pentru că au fost foarte mulți care ne-au întrebat dacă noi avem acele frigidere speciale.

0
Tagurile:
COVID-19, România
Tematic
Monica Pop, revoltă fulminantă contra ”autorităților” COVID!
Șeful Pfizer nu au putut intra în Israel din cauza lipsei vaccinei COVID
Fondatorul trupei Cargo a murit după ce a fost infectat cu Covid 19

Загрузка...