Doses de vaccin

Slovacia este cea de-a treia țară UE care vrea utilizeze Sputnik V

152
După Ungaria, care folosește deja vaccinul Sputnik V, și Croația, care și-a anunțat intenția în acest sens, este rândul Slovaciei să anunțe că își dorește vaccinul rusesc.

BUCUREȘTI, 18 feb – Sputnik. ​Vestea despre țările europene care caută în Rusia soluția la întârzierea campaniei de vaccinare din cauza companiilor occidentale a ajuns până la faimoasa publicație Politico.

Aceasta anunță că Croația și Slovacia discută cu Rusia pentru achiziția vaccinului Sputnik V, Slovacia fiind deja a treia țară care face acest demers. Ungaria a fost primul stat UE care a demarat negocierile cu Rusia pentru vaccin și, ca urmare, îl folosește deja, fiind în pole position în ceea ce privește numărul vaccinărilor.

Exemplul Ungariei pare să fi inspirat și Slovacia, după Croația. “Este oportun ca guvernul să înceapă discuțiile cu partea rusească despre stocurile de Sputnik V”, a scris premierul slovac Igor Matovič, pe Facebook. El a precizat că guvernul slovac va discuta astăzi această chestiune și că este în favoarea serului.

Mai mult, șeful Executivului slovac spune despre Sputnik V că este “un vaccin grozav cu o eficiență grozavă”.

Și ministrul Sănătății slovac, Marek Krajči, a spus că vaccinul ar putea fi folosit dacă este sigur, și că agenția locală a medicamentului va trebui să analizeze procesul de fabricare.

Și în Croația, ieri, ministrul Sănătății Vili Beros a anunțat că este “de acord să coopereze” cu Rusia în privința obținerii vaccinului Sputnik V.

Вакцина против новой коронавирусной инфекции впервые в мире зарегистрирована в России 11 августа
РФПИ и Центр имени Гамалеи

Chiar dacă este în afara UE, Serbia dă la rândul său de gândit țărilor din regiune, aici fiind deja distribuit vaccinul Sputnik V. Președintele Aleksandar Vučić a declarat acum două zile că țara sa va deveni un centru de producție a vaccinurilor Sputnik pentru Balcanii de Vest, cu o producție de 20 de milioane de doze.

După refuzul inițial, motivat mai degrabă politic, acum tot mai mulți lideri din Franța, Germania și Comisia Europeană dau mesaje de deschidere față de vaccinul rusesc Sputnik V.

Ungaria rămâne însă campionul din acest punct de vedere, ea fiind singura țară din UE care a început deja să administreze vaccinul Sputnik V.

Între timp, UE se zbate să obțină vaccinurile pe care le-a plătit deja și pe care companiile vestice producătoare nu îl pot furniza la timp, așa cum s-au angajat.

Toți cei trei furnizori care au făcut contracte la nivel centralizat cu Bruxelles-ul pentru toată Uniunea Europeană, Pfizer/BioNTech, Moderna şi AstraZeneca/Oxford, întârzie cu livrările, punând campaniile de vaccinare din UE în pericol.

152
Tagurile:
Sputnik V
Tematic
Deficitul de vaccinuri determină UE să se uite spre Sputnik V
Companiile germane negociază producerea vaccinului ”Sputnik V”
RFPI: Unele state planifică provocări împotriva Sputnik V
Sputnik V

Sputnik V, al doilea cel mai popular vaccin din lume

145
(reînnoit 18:21 05.03.2021)
Vaccinul rusesc împotriva COVID-19, Sputnik V a ajuns pe locul doi în topul vaccinurilor care au obținut cele mai multe autorizații.

BUCUREȘTI, 5 mar – Sputnik. Preparatul rusesc Sputnik V a ajuns pe locul doi în topul vaccinurilor împotriva COVID-19, la numărul de state în care a fost autorizat, depășind Pfizer, se anunță pe contul oficial al vaccinului pe Twitter.

Sputnik V
© Sputnik / Владимир Трефилов

Primul loc, după numărul de state în care a obținut o autorizație se află AstraZeneca, aprobată în 49 de stat, fiind urmată de Sputnik V, cu 45 de state. A treia poziție este ocupat de Pfizer (43 de state). Urmează vaccinul Moderna (19 state), dar și trei vaccinuri chineze – Sinopharm (18), Sinovac (16), CanSino (4). Locul opt este ocupat de vaccinul companiei Johnson&Johnson, aprobat în 4 țări.

​În prezent, Sputnik V a fost aprobat pentru utilizare în Rusia, Belarus, Argentina, Bolivia, Serbia, Algeria, Palestina, Venezuela, Paraguay, Turkmenistan, Ungaria, Emiratele Arabe Unite, Iran, Republica Guineea, Tunisia, Armenia, Mexic, Nicaragua, Republica Srpska (Entitate din Bosnia și Herțegovina), Liban, Myanmar, Pakistan, Mongolia, Bahrain, Muntenegru, Sfântul Vincent și Grenadine, Kazahstan, Uzbekistan, Gabon, San Marino, Ghana, Siria, Kârgâzstan, Guyana, Egipt, Honduras, Guatemala, Moldova , Slovacia, Angola, Djibouti, Republica Congo, Sri Lanka, Laos și Irak.

Numărul total al populației în cele 45 de state, care au înregistrat vaccinul Sputnik V, depășește 1,2 miliarde de oameni.

145
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Inspectorii italieni vor verifica procesul de producție Sputnik V
Cehia va utiliza Sputnik V fără aprobarea UE? „Nu mai e geopolitică, e vorba de sănătate”
Slovacia a autorizat Sputnik V, ignorând EMA
Premierul Slovaciei îi mulțumește Rusiei pentru vaccinul Sputnik V
Ungaria explică de ce folosește vaccinul rusesc Sputnik V
UE nu exclude includerea Sputnik V în portofoliul comenzilor

Загрузка...
Sputnik V

Bavaria solicită certificarea accelerată a vaccinurilor, inclusiv a Sputnik V, în UE

56
(reînnoit 18:49 05.03.2021)
În Germania, prim-ministrul Bavariei a spus că speră că certificarea noilor vaccinuri se va face strict pe baza datelor științifice și a solicitat EMA să accelereze procesul de revizuire a noilor vaccinuri.

BUCUREŞTI, 5 mart – Sputnik. Markus Söder, ministrul-președinte al Bavariei, a spus că speră în lipsa de politizare a certificării vaccinurilor în UE, referindu-se inclusiv la Sputnik V.

„Sper că în ceea ce privește vaccinurile de tip Sputnik V, vor fi examinate [numai] argumentele pur științifice în timpul evaluării pentru aprobare și că nu vor fi luate în considerare şi alte argumente”, a declarat Markus Söder vorbind în cadrul Landtag (parlamentul landului), la München, potrivit Sputnik France.

De asemenea, acesta s-a adresat Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), solicitând „accelerarea procedurii de examinare a vaccinurilor noi, inclusiv a Sputnik V”, în vederea certificării în UE.

Cerere de înregistrare a Sputnik V în Europa

Fondul rus de investiții directe (RFPI) a anunțat că EMA a început o expertiză cu privire la vaccinul Sputnik V, în urma depunerii unui dosar pentru înregistrare. S-a spus că agenția va verifica dacă produsul respectă standardele UE în ceea ce privește eficacitatea, siguranța și calitatea.

56
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Mai întâi „vaccin”, apoi „coronavirus”: prăjituri noi într-o cafenea cehă
Premierul Slovaciei îi mulțumește Rusiei pentru vaccinul Sputnik V
Ungaria explică de ce folosește vaccinul rusesc Sputnik V

Загрузка...

CNSU, undă verde pentru elevii din ani terminali

0
În seara zilei de astăzi, 5 martie 2021, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre ce vizează elevii din anii terminali ai ciclurilor de învățământ. Despre ce este vorba.

BUCUREȘTI, 5 mart – Sputnik. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre potrivit căreia se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARSCoV-2.

El se modifică în sensul participării fizice la cursuri a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori.

În cursul zilei de astăzi, 5 martie 2021, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar – anunța, referitor la dorința Ministerului Educației de a continua școala față în față, în scenariul roșu, și pentru anii terminali, că Federația este de acord cu acest punct de vedere dacă ceilalți ani de studiu rămân online. 

Dacă se dorește neapărat prezența copiilor din preșcolar și primar, atunci este obligatorie posibilitatea opțiunii familiei.

”Faptul că vorbim de o rată a incidenței mai mare de 3 la mie – teoretic, în realitate este mult mai mare – riscurile sunt crescute”, a scris Iulian Cristache pe Facebook.

Reamintim că municipiul București a intrat din nou în scenariul roșu, după ce rata de incidență COVID a urcat la 3,5, potrivit datelor făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică.

0

Загрузка...