Бывший президент Украины Виктор Янукович

Ianukovici îi numește pe cei responsabili de situația din Crimeea și Donbass

478
(reînnoit 09:49 18.02.2021)
Fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici a declarat că liderii „Euromaidanului” Petro Poroshenko, Arseniy Yatsenyuk și Alexander Turchinov sunt vinovați de războiul din Donbass și de faptul că Crimeea a revenit în componența Federației Ruse.

BUCUREȘTI, 17 feb- Sputnik. Ex-președintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, a declarat că liderii „Euromaidanului” Petro Poroshenko, Arseniy Yatsenyuk și Alexander Turchinov sunt vinovați de războiul din Donbass și de faptul că Crimeea a revenit în componența Federației Ruse, ar trebui pedepsiți, declarația corespunzătoare a lui Ianukovici a fost publicată de avocatul său Vitaliy Serdyuk.

Parlamentul ucrainean a anunțat miercuri necesitatea finalizării anchetei infracțiunilor comise în timpul evenimentelor așa-numitei „revoluții a demnității” și aducerea în fața justiției a tuturor celor responsabili de moartea oamenilor. O astfel de declarație a fost susținută de 295 de parlamentari cu minimul necesar de 226 de voturi.

Potrivit lui Ianukovici, rezoluția Radei privind „revoluția demnității” este o decizie dubioasă și împarte din nou societatea ucraineană, împărțind-o în câștigători și învinși.

„Maidan” este numit „un moment cheie în construcția statului ucrainean și purtătorul de cuvânt al ideii naționale de libertate”. Având în vedere evenimentele din ultimii șapte ani din istoria Ucrainei, „o astfel de formulare pare derizantă”.

"Șapte ani mai târziu, Maidanul continuă să ne împartă țara. Acțiunile autorităților anterioare și actuale agită și adâncesc diviziunea statului nostru. Ucrainenii care nu au fost de acord cu lovitura de stat din 2014 continuă să fie străini în propria țară ... Vorbind despre anexarea Crimeii și războiul din Donbass, majoritatea ucrainenilor știu de multă vreme cine este vinovat de aceste crime teribile. „Maidanul”, sau mai bine zis liderii săi, Turchynov, Yatsenyuk , Poroshenko și alții au făcut-o totul pentru a-i face pe crimeeni să se simtă respinși în „noua” Ucraina. În privința Donbassului, care nu era de acord, au ales limbajul armelor - Turchinov a semnat un decret penal privind izbucnirea ostilităților în regiune ", - se spune în textul declarației publicate pe Facebook.

Ianukovici crede că până când adevărul despre evenimentele din 2014 nu va fi recunoscut în Ucraina și Occident, „această tragedie va fi întotdeauna un obstacol pe calea către finalizarea reconcilierii naționale”. "Pentru aceasta, adevărații vinovați ai tragediei din 2013-2014 trebuie pedepsiți cel mai mult", a subliniat fostul președinte.

Piața principală din Kiev - (Piața Independenței) - a fost ocupată de susținătorii integrării europene pe 21 noiembrie 2013, imediat după anunțul făcut de către guvernul Mykola Azarov de a suspenda semnarea unui acord de asociere cu UE. Mai târziu, Maidanul a devenit centrul confruntării dintre forțele de și radicali. Noile autorități ucrainene l-au făcut responsabil de moartea a peste 100 de persoane pe adversarului lor politic - fostul președinte Viktor Ianukovici și departamentul cu destinație specială al Ministerului de Interne „Berkut”. Ianukovici și colaboratorii Berkut neagă orice implicare în aceste crime. După lovitură de stat, unitatea cu destinație specială Berkut a fost desființată.

Crimeea a devenit parte componenta a Rusiei în urma unui referendum în martie 2014, în care 96,77% dintre alegătorii din Crimeea și 95,6% dintre locuitorii Sevastopolului s-au pronunțat în favoarea aderării la Rusia . Autoritățile din Crimeea au organizat un referendum în urma loviturii de stat din Ucraina în februarie 2014. Ucraina consideră că Crimeea este teritoriul său propriu, dar ocupat temporar. Conducerea rusă a afirmat în repetate rânduri că locuitorii din Crimeea, în deplină conformitate cu dreptul internațional și Carta ONU, au votat pentru reunificarea cu Rusia. Potrivit președintelui rus, problema Crimeei este „definitiv închisă”.

În aprilie 2014, autoritățile ucrainene au lansat o operațiune militară împotriva autoproclamatelor LPR și DPR , care și-au declarat independența după lovitura de stat. Conform celor mai recente date ONU, aproximativ 13 mii de persoane au devenit victime ale conflictului. Problema rezolvării situației din Donbass este discutată, în special, în cadrul ședințelor de la Minsk ale grupului de contact, care din septembrie 2014 a adoptat deja trei documente care reglementează pașii de decalare a conflictului. Cu toate acestea, după acordurile de armistițiu dintre părțile la conflict, împușcăturile continuă.Янукович

478
Tagurile:
Donbas, Crimeea, Viktor Ianukovici
Tematic
"Mistralele rusești": În Crimeea vor fi construite nave universale de desant
Forțelor aeropurtate în Crimeea, exerciții de amploare: Răspunsul rus la Defender Europe
Crimeea este gata să prevină orice posibile provocări ucraineano-române

Biden sfidează grav Marea Britanie lucrare a Serviciilor SUA?

30
(reînnoit 09:21 09.03.2021)
Casa Albă preia în mod suspect un scandal creat de controversata Meghan Markle, soția prințului Harry – vorbim de o ”lucrare” a serviciilor americane?

BUCUREȘTI, 9 mar – Sputnik. Recent, una dintre cele mai importante personalități ale mass media americane, celebra Oprah Winfrey, a realizat o emisiune cu " prinţul Harry şi soţia acestuia, actrița Meghan Markle.

Emisiunea a fost una incendiară, controversata actriță făcând ”dezvăluiri” șocante despre Casa Regală britanică.

Pe scurt, Meghan Markle sa vorbit despre ”rasismul” din Casa Regală, de faptul că ar fi avut ”gânduri suicidare din cauza presei”, dar și că familia regală nu i-ar fi permis să primească ajutor de specialitate în acele momente dificile.

”Am spus că trebuie să merg undeva pentru a primi ajutor, nu mă simţisem aşa niciodată - mi s-a spus că nu pot, că nu ar fi bine pentru instituţie”, a declarat Meghan Markle, care a acuxat și o ”adevărată campanie de denigrare” din partea Casei Regale.

De asemenea, Meghan Markle a declarat că o persoană din familia regală s-ar fi întrebat ”cât de închisă la culoare ar putea fi pielea bebelușului ei”.

Total de partea soției sale, prințul Harry a părut chiar „sub control”, întărind acuzațiile și aducând date care incriminau anumite comportamente și mentalități împotriva Casei Regale.

Pe scurt, o emisiune care lovește puternic imaginea Casei Regale britanice! Dacă nu cumva  chiar… o misiune cu acest scop! 

Ei bine, surpriza a fost când Casa Albă a preluat mesajul scandalos al lui Meghan Markle – considerându-l… ”curaj”!

”Să vorbeşti despre propriile lupte în chestiuni de sănătate mintală şi să vorbeşti despre povestea ta personală cere, pentru oricine, curaj”, a declarat Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, completând ”Totuşi, ei sunt acum persoane private - nu vom face alte comentarii în numele preşedintelui”.

Cu alte cuvinte, se confirmă că însuși Joe Biden vede dezvăluirile scandaloase și neprobate drept un act de curaj!

Faptul este complet nefiresc, pentru că e vorba de un scandal pentru care nu există probe – și care vizează cea mai importantă instituție britanică.

În fapt, vorbim de sfidare gravă a Casei Regale britanice de către… Casa Albă!

Întrebarea este firească – poate Casa Albă să dea curs unor asemenea ”bombe” fără probe, dacă nu ar avea un interes? De asemenea, având în vedere importanța instituției monarhice, infiltrarea acesteia este un obiectiv pentru serviciile speciale. Ț

Ori, denigrarea Casei Regale poate fi fructificată atât în lucrări ale Serviciilor, dar și în speculații de orice fel. Să nu uităm că unul dintre principalii sponsori ai actualei puteri americane, George Soros, a făcut avere pe o celebră speculație vizând moneda britanică.
Să precizăm și că Oprah Winfrey este o mare susținătoare a Partidului Democrat, a fost una dintre principalele susținătoare a lui Hillary Clinton și a fost propusă, în 2018, drept o posibilă candidată la prezidențialele din 2020.

Oare totul să fie o întâmplare… inclusiv cucerirea unui prinț de către o persoană controversată de la Hollywood?

 

30
Tagurile:
Joe Biden
Tematic
Administrarea Biden: SUA nu vrea să se implice în războaie interminabile
VIDEO: Biden și-a uitat masca în timp ce pleacă de la tribună
Biden a extins sancțiunile împotriva Iranului

Загрузка...

Meghan Markle face dezvăluiri șocante: De ce a vrut se sinucidă după nunta regală

67
În urmă cu doi ani, fetele din întreaga lume o invidiau pe Meghan Markle pentru că a reușit să-l cucerească pe cel mai dorit burlac al planetei. Dar realitatea cu care s-a confruntat a fost dură. La un moment dat, Megan a fost gata să recurgă la un gest extrem.

CHIȘINĂU, 9mart - Sputnik. Ducesa de Sussex a acordat un interviu celebrei prezentatoare TV Oprah Winfrey, în care a făcut dezvăluiri șocante despre viața sa și a prințului Harry. 

Meghan Markle a declarat că ea și prințul Harry s-au căsătorit, de fapt, în secret, cu trei zile înainte de nunta oficială „regală”, care a fost mai degrabă un spectacol, scrie RIA Novosti.

"Ne-am căsătorit cu trei zile înainte de nuntă. Nimeni nu știe acest lucru. L-am sunat pe arhiepiscop și i-am spus pur și simplu:" Uite, nunta este un spectacol pentru întreaga lume. Dar noi vrem să facem înainte de asta o alianță între noi și pentru noi", mărturisit Ducesa de Sussex în interviul pentru Oprah Winfrey.

Ea a adăugat că în curtea casei lor a avut loc o ceremonie privată fără membrii familiei și alți invitați, în prezența arhiepiscopului de Canterbury.

În același interviu, Meghan Markle a recunoscut că înainte ca ea și soțul ei să ia decizia de a renunța la îndatoririle lor regale, ea a avut gânduri sinucigașe. Aproape din primele zile ale vieții de familie, fosta actriță s-a confruntat cu negativitate din partea membrilor familiei regale, care nu salutau alegerea lui Harry. Situația s-a agravat când Megan a rămas însărcinată.

"Pur și simplu nu mai voiam să trăiesc. Era un gând foarte clar, real și înfricoșător de constant", a spus ea, adăugând că îi era rușine să-i recunoască acest lucru soțului ei.

Potrivit publicației „Izvestia”, Megan le-a spus mai târziu membrilor familiei regale că are nevoie de ajutor, dar i s-a interzis să facă acest lucru, deoarece asta ar fi pătat imaginea familiei britanice.

În timpul interviului, soția prințului Harry a vorbit și despre îngrijorările familiei regale legate de culoarea pielii copilului ei. Markle a spus că este supărată de decizia familiei regale de a-l lipsi pe mezinul lor de titlul de prinț. Harry însuși a remarcat în timpul interviului că toate acestea au fost un șoc pentru el.

Prințul britanic a mai anunțat că cuplul așteaptă o fetiță. "Este o fată ... A avea orice copil - unul sau doi - este grozav. Dar când ai un băiat și apoi o fată - ce ai putea să-ți dorești mai mult", a spus el.

Fetița lui Meghan și Harry ar urma să se nască la vară. 

Ducele și ducesa de Sussex și-au anunțat dorința de a renunța la îndatoririle membrilor seniori ai familiei regale și de a obține independență financiară față de Palatul Buckingham în ianuarie 2020. După multe discuții, au obținut permisiunea, deși regina Elisabeta a II-a și-a exprimat dezamăgirea.

Harry și Meghan au primit un an să analizeze decizia lor, iar pe 19 februarie s-a anunțat că nu vor mai reveni la funcțiile oficiale ca membri ai familiei regale.

Prințul Harry și Meghan Markle s-au căsătorit în luna mai a anului 2018. 

67
Tagurile:
Nuntă, Sinucidere
Tematic
UK: Amendă de 10.000 de lire sterline pentru o petrecere – raid al poliţiei - VIDEO
UK „ar putea reintroduce alte lockdown-uri” - ministrul britanic de Externe
Forțele aeriene ale UK planifică „atacarea” sateliților rusești și chineze

Загрузка...
Sorin Cîmpeanu

Cîmpeanu, avertisment legat de predarea și evaluarea online

0
Ministrul Educației a declarat că, dacă se va continua actualul proces de predare și examinare online fără să existe platforme de evaluare securizate, se va ajunge în situația în care frauda de la vârste fragede va fi încurajată.

BUCUREȘTI, 9 mart – Sputnik. Ministerul Educației intenționează să acceseze, prin Programul Național de Redresare și Reziliență, fonduri pentru digitalizarea sistemului de educație, inclusiv pentru achiziționarea de platforme securizate pentru evaluarea online.

Informația a fost dezvăluită de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Demnitarul a avertizat că dacă se va continua acest proces de predare și examinare online fără ca profesorii să fie pregătiți, fără acces generalizat la internet și echipamente, fără platforme securizate de evaluare, se va încuraja frauda de la vârste mici.

”Or lucrul ăsta nu-l doreşte nimeni, tocmai de asta învăţământul online a fost o modalitate de compromis aplicată într-un moment în care am avut nevoie de el ca să nu blocăm sistemul de educaţie, dar trebuie să înţelegem că nu am fost pregătiţi, nici noi, nici sistemele de educaţie din alte state”, a declarat ministrul Educaţiei, potrivit news.ro.

Potrivit demnitarului, există platforme care asigură securitatea examinării și care sunt folosite de ani buni în alte țări.

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a declarat că o sumă importantă din Programul Național de Redresare și Reziliență este destinată digitalizării educației, iar în acest capitol se ia în calcul şi achiziţia de platforme securizate pentru examinarea online. 

0
Tagurile:
Sorin Cîmpeanu
Tematic
Consilierul lui Cîmpeanu: ”Lecțiile nu vor mai fi la fel”
Badea: ”Am sperat că voi putea continua la fel și cu domnul ministru Cîmpeanu”
Cîmpeanu vrea să schimbe titularizarea: anunțul momentului

Загрузка...