Donald Trump

Trump revine în forță: vrea capul unui ”trădător”!

596
(reînnoit 08:09 17.02.2021)
Dorit de majoritatea republicanilor în prima linie și susținut pentru alegerile din 2024, Donald Trump revine în forță și se aruncă asupra unui fost aliat, care l-a trădat.

BUCUREȘTI, 17 feb – Sputnik. Cel mai original președinte din istoria SUA, Donald Trump, revine în prim plan!

Achitat de Senatul american în urma acuzațiilor lansate de democrați, Trump este susținut de aproape două treimi din electoratul republican să revină în prima linie a partidului partidului  - iar mai mult de jumătate dintre republicani îl vor candidat la prezidențialele din 2024, confirm unui sondaj Politico-Morning Consult

În plus, nemulțumirile față de primele decizii ale președintelui Biden, considerate ”pur socialiste” de mass media americană și cu exagerări în zona ”gender”, îi fac pe mulți să îl regrete pe Trump.

Pe acest trend, Donald Trump iese la rampă și îl atacă dur pe fostul său aliat, liderul republican din Senatul american, Mitch McConnell, cel care l-a declarat ”responsabil moral fără dubii” de cele întâmplate pe 6 ianuarie, la ”asaltul asupra Capitoliului”.

Acum, Donald Trump cere republicanilor să îi întoarcă spatele lui Mitch McConnell, declanșând un veritabil război politic intern cu influentul veteran aș republicanilorm în vârstă de 78 de ani.

”Partidul Republican nu poate fi niciodată respectat sau puternic cu lideri politici precum Mitch McConnell”, a declarat Trump într-un comunicat, subliniind – ”acum cifrele sale în sondaje sunt chiar mai mici decât oricând, distruge partea republicană din Senat şi, în acelaşi timp, face un rău teribil ţării noastre”.

Trump îl descrie pe Mitch McConnell dur – ”este un politician nemulţumit şi morocănos, care nu zâmbeşte niciodată” şi spune clar: ”Dacă senatorii republicani rămân alături de el, nu vor mai câştiga”.

O explicație a atacului lui Trump este propunerea lui Mitch McConnell, făcută tot la procesul din Senar, că Donald Trump ar putea fi încă urmărit în justiţie ca ”un cetațean obișnuit”m deoarece ”continuă să fie responsabil pentru tot ceea ce a făcut în timpul deţinerii funcţiei – el nu a scăpat încă absolut deloc”.

***

De precizat că Mitch McConnell  a votat în cadrul procesului din Senatul american PENTRU  achitarea șui Donal Trump, dar nu pentru că îl consideră nevinovat – pe apreciind că Senatul ”nu este competent să îl judece”.

În cadrul procesului, Mitch McConnell l-a atacat dur pe Trump, declarându-l „responsabil moral şi în fapte” pentru incidentele de la Washington, arătând că „protestatarii violenţi au acţionat pentru că cel mai puternic om de pe planetă i-a hrănit cu minciuni”.
596
Tagurile:
Trump
Tematic
Donald Trump a fost achitat de Senat – reacţie incendiară a fostului preşedinte!
Fiul lui Trump are peste un milion de abonați în Telegram
Marele interes din spatele procesului Trump, România e vizată
Perseverance

Roverul Perseverance a făcut prima călătorie pe Marte - FOTO

115
(reînnoit 17:03 06.03.2021)
Trimis pe Marte ca parte a unei misiuni NASA, robotul Perseverance a parcurs primii metri pe planeta roșie. Câţi metri a parcurs în total, fotografiindu-şi propriile urme.

BUCUREŞTI, 6 mart – Sputnik. Roverul Perseverance al NASA a făcut prima sa călătorie pe Marte pe 4 martie, parcurgând câțiva metri, a informat agenția spațială americană pe site-ul oficial

În timpul acestor mișcări făcute pentru a verifica funcționarea corectă a sistemului, vehiculul, dotat cu șase roți, a parcurs aproximativ patru metri, apoi a făcut o rotație la stânga, după care a efectuat o manevră în spate pentru aproximativ 2,5 metri. Această primă „călătorie” a durat 33 de minute. În total, a parcurs 6,5 metri.

În timp ce mergea înapoi, Perseverance a reușit să îşi fotografieze propriile urme pe solul marțian, iar imaginea a fost postată pe Twitter.

​„Sunt în mișcare! Tocmai am făcut prima mea cursă de probă pe Marte, acoperind aproximativ cinci metri. Priviţi chiar începutul urmelor mele. Urmează să fac multe alte [urme]”, a postat pe Twitter publicația agenţiei.

„Suntem acum încrezători că sistemul nostru este pregătit de utilizare, capabil să ne ducă oriunde ne duce știința în următorii doi ani”, a spus Anais Zarifian, inginer de mobilitate rover la Laboratorul de propulsie al NASA.

Odată ce va începe să îndeplinească obiective științifice, robotul urmează să efectueze călătorii regulate de aproximativ 200 de metri sau mai mult, a spus agenția spațială.

Misiunea roverului

Perseverance a decolat de pe Pământ în iulie 2020 și a aterizat cu succes pe Marte pe 18 februarie 2021. În 203 de zile, roverul a parcurs peste 470 de milioane de kilometri.

Dispozitivul a transmis deja către Pământ nu numai imagini ale planetei roșii, dar și videoclipuri înregistrate în timpul aterizării.

Scopul său precizat de NASA este de a face cercetări de astrobiologie și de a găsi posibile urme de viaţă prin colectarea, în cel puțin doi ani, de până la treizeci de probe de rocă.

115
Tagurile:
Marte, NASA
Tematic
NASA celebrează aterizarea rover-ului Perseverance pe Marte
Roverul NASA a realizat primele imagini pe Marte după aterizare
Roscosmos felicită NASA pentru aterizarea cu succes a roverului Perseverance pe Marte

Загрузка...

Versiunea lui Turcinov: de ce Ucraina a pierdut Crimeea

444
(reînnoit 17:09 06.03.2021)
Ex-președinte al Radei Supreme a Ucrainei Oleksandr Turcinov a recunoscut că armata ucraineană nu a fost gata să-și apere țara la începutul anului 2014.

BUCUREȘTI, 6 mart - Sputnik. Fost președinte al Radei Supreme a Ucrainei Oleksandr Turcinov a recunoscut că armata ucraineană nu a fost gata să-și apere țara la începutul anului 2014. Despre aceasta anunță canalul 24.

"Știți, când spun că Crimeea ar fi putut fi apărată ... De fapt, la începutul anului 2014, armata nu era în măsură să apere țara", a spus Turcinov.

El consideră că Ucraina nu dispunea de instrumente suficiente în acel moment și se afla într-o situație economică dificilă.

„La începutul anului 2014, în contul Trezoreriei erau aproximativ 100.000 de grivne”, a declarat Turcinov.

În opinia sa, Ucraina ar fi reușit să păstreze Crimeea, dacă nu ar fi renunțat la armele nucleare, nu ar fi semnat acordurile de la Harkov (Acordul privind prezența flotei rusești a Mării Negre pe teritoriul Ucrainei din 2010) și dacă nu ar fi efectuat dezarmarea sistematică a armatei.

"Conducerea militară a Ucrainei a început să efectueze mobilizare activă la începutul anului 2014. Totuși, acest lucru a eșuat din cauza sistemului aproape complet distrus de birouri de înregistrare și înrolare militară din țară", a subliniat Turcinov.

Anterior, autoritățile ucrainene au cerut Statelor Unite să introducă un nou „regim complex de sancțiuni” împotriva Rusiei.

444
Tagurile:
Aleksandr Turcinov
Tematic
Ianukovici îi numește pe cei responsabili de situația din Crimeea și Donbass
În Crimeea a fost descoperită o necropolă din epoca romană
Atenție spre Crimeea: Cum se reconstruiește NATO sub Biden

Загрузка...

Prototipul navei SpaceX Mars a explodat după prima aterizare cu succes

0
(reînnoit 17:15 06.03.2021)
O nouă rachetă SpaceX Mars a explodat la puțin timp după ce aterizase cu bine în urma unui zbor test.

Un nou prototip al rachetei SpaceX Mars a explodat pe platforma de lansare, la puțin timp după ce racheta reușise să aterizeze la punct fix pe verticală în urma unui zbor test. Explozia s-a produs la doar câteva minute după ce misiunea fusese declarată un succes. Aceasta este a treia explozie a unei rachete pe care Elon Musk, proprietarul SpaceX, a conceput-o pentru a transporta un echipaj uman pe planeta Marte.

Racheta a efectuat un zbor test fără probleme până la o înălțime de 10 kilometri deasupra Texasului. Racheta a coborât apoi pe orizontală și reușit în final să aterizeze pe verticală la punct fix, pe platforma de lansare.

Totul părea în regulă, ceea ce l-a făcut pe comentatorul programului SpaceX să declare: „A treia oară e cu noroc, așa cum se spune”.

La puțin timp, însă, totul a sărit în aer. Forța exploziei a propulsat prototipul SpaceX la câțiva metri înălțime. Racheta a făcut o tumbă în aer și a căzut pe sol într-o mare de flăcări.

0
Tagurile:
SpaceX

Загрузка...