Londra

Veste mult aşteptată în Marea Britanie: se vor relaxa restricţiile în curând?

256
Regatul Unit a intrat în al treilea lockdown național după descoperirea unei noi mutaţii a virusului în decembrie anul trecut, mutaţie care s-a răspândit rapid. Ce a spus premierul Boris Johnson cu privire la ridicarea restricțiilor.

BUCUREŞTI, 15 feb – Sputnik. Premierul britanic, Boris Johnson, a declarat luni că ridicarea restricţiilor trebuie să fie „precaută, dar ireversibilă”, planul de relaxare a restricțiilor urmând a fi dezvăluit la sfârșitul acestei săptămâni.

Vorbind în timpul unei vizite la Centrul de cănătate Orpington din sud-estul Londrei, Johnson a spus că detaliile planului pentru ieşirea din lockdown – începând cu redeschiderea școlilor – urmează să fie finalizate.

„Vom face tot posibilul pentru ca acest lucru să se întâmple, dar trebuie să continuăm să analizăm datele, rata infecțiilor, să nu uităm că este încă foarte ridicată, încă este la aproximativ 23.000 de pacienții cu Covid în NHS, ceea ce însemnă mai mulţi decât în vârful din aprilie anul trecut. Din păcate, prea mulți oameni mor de această boală, iar ratele de infectare, deși sunt în scădere, sunt încă relativ ridicate”, a declarat Johnson, citat de Sputnik News.

„Așadar, trebuie să fim foarte prudenți și ceea ce dorim este o evoluţie [spre relaxare] care este prudentă, dar ireversibilă, și cred că asta vor oamenii din întreaga țară”, a adăugat premierul.

​Premierul se confruntă în prezent cu presiuni de a pune capăt măsurilor de blocare, în contextul în care Marea Britanie a administrat cu succes 15 milioane de vaccinări.

Membrii Grupului de recuperare COVID, un grup de 50 de deputați sceptici cu privire la lockdown, l-au avertizat duminică pe Johnson că nu va exista „nicio justificare” pentru menținerea restricțiilor actuale după ce toate persoanele peste 50 de ani au primit vaccinul.

„La fel ca și COVID, blocările și restricțiile provoacă daune imense sociale și de sănătate și au un impact uriaş asupra mijloacelor de trai ale oamenilor”, a scris grupul într-o scrisoare adresată premierului.

Totuşi, ministrul Sănătăţii Matt Hancock a respins cererile pentru o încetare rapidă a lockdown-ului, spunând că mai sunt necesari nişte paşi înainte ca restricțiile să poată fi ridicate complet, spunând că guvernul așteaptă datele-cheie despre modul în care vaccinurile influențează ratele de transmitere.

256
Tagurile:
Marea Britanie
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1606)
Tematic
Alertă meteo în UK pentru următoarele zile: „Bestia din Marea Baltică”
Anunţ pentru românii din UK: vor fi introduse pașapoarte de vaccinare în Marea Britanie?
Întoarcerea „Bestiei din Est”: UK, lovită de furtuni de zăpadă – FOTO, VIDEO
UK: La supermarket doar cu pașaportul Covid 19
Elon Musk

Space X Starship al lui Elon Musk a explodat VIDEO

90
Primul prototip Starship al SpaceX care a aterizat cu succes, SN10, a explodat la aproximativ opt minute după aterizare. Alte două zboruri de testare s-au încheiat anterior cu o explozie în faza finală a coborârii.

BUCUREŞTI, 4 mart – Sputnik. Al treilea zbor de testare a prototipului Starship al SpaceX, compania fondată de omul de afaceri Elon Musk, părea a fi un succes, dispozitivul reușind să aterizeze în siguranță, pe 3 martie, în centrul orașului Boca Chica din Texas, la punctul de unde decolase. Însă, în cele din urmă, a explodat câteva minute mai târziu. Sistemul său automat de stingere a incendiilor nu a reușit să stingă complet flăcările de la baza rachetei.

Starship este un prototip autoghidat destinat lansării vehiculului de transport greu pe care SpaceX îl dezvoltă pentru a transporta oameni și până la 100 de tone de marfă pe Lună și Marte în misiunile viitoare, potrivit Sputnik France

Această a treia încercare în decurs de trei luni i-a lăsat o impresie amestecată lui Elon Musk, care este și șeful Tesla.

„RIP SN10, onorabilă detonare”, a scris Musk pe Twitter ca răspuns la un mesaj al unui admirator care l-a felicitat pentru munca sa.

90
Tagurile:
video, rachet, Elon Musk
Tematic
Elon Musk l-a depășit pe Bill Gates la avere
O navă a lui Elon Musk a explodat în timpul testării - Video
Musk l-a invitat pe Putin în noua rețea de socializare. Reacția Kremlinului
Elon Musk pierde 15 miliarde de dolari și titlul de cel mai bogat om din lume

Загрузка...
ONU

Experți ONU: Sancțiunile SUA încalcă drepturile omului

79
Sancțiunile unilaterale ale SUA, impuse în baza stării de urgență, încalcă o gamă largă de drepturi ale omului, consideră experții ONU.

BUCUREȘTI, 4 mar – Sputnik. Sancțiunile unilaterale, autorizate de SUA în baza stării de urgență, încalcă o gamă largă a drepturilor omului în Rusia, China, Venezuela și alte state, consideră experții ONU în domeniul drepturilor omului.

Potrivit unei declarații a experților ONU, legislația internă permite președintelui SUA să declare stare de urgență, care autorizează impunerea unor sancțiuni,  în condițiile unor amenințări pentru securitatea națională, dar și atunci când politica externă sau economia SUA se confruntă cu niște amenințări. În opinia experților, declararea stării de urgență nu poate servi drept un pretext pentru aplicarea unor sancțiuni pe o perioadă nedeterminată.

“Sancțiunile impuse de SUA în baza declarării stării de urgență încalcă o gamă largă de drepturi ale omului în China, Cuba, Haiti, Iran, Nicaragua, Federația Rusă, Siria, Venezuela, Zimbabwe și alte state, inclusiv dreptul la libertatea de circulație, asociere, proceduri juridice firești, precum procese echitabile, prezumția de nevinovăție, drepturi economice și sociale și dreptul la viață”, se spune în declarație.

În acest context, declarația lor conține un îndemn către SUA de a-și respecta deplin și scrupulos obligațiile asumate în cadrul Pactului Internațional cu privire la drepturile civile și politice, pentru a preveni orice efecte negative asupra drepturilor persoanelor vizate de sancțiuni.

79
Tagurile:
ONU
Tematic
Putin: sancțiunile împotriva Rusiei sunt inutile
UE și SUA au impus noi sancțiuni împotriva Rusiei
Kremlinul, despre noile sancțiuni UE și SUA împotriva Rusiei
Cu noile sancțiuni, Occidentul coboară Cortina de Fier
Liderul Saxoniei critică sancțiunile antirusești ale UE

Загрузка...
Ruslan Baltaga

Medic moldovean, aflat la Londra: Ce spune despre tulpina britanică de COVID

0
Actualmente, medicul și profesorul universitar Ruslan Baltaga se află într-o vizită de lucru în Anglia. Specialistul a vorbit despre starea de spirit a britanicilor, dar și despre noua tulpină de coronavirus provenită din Marea Britanie.
Medic moldovean, aflat la Londra: Ce spune despre tulpina britanică de COVID

Noua tulpină a virusului SARS-CoV-2 apărută în Marea Britanie este mai virulentă și mai agresivă.

Această tulpină are capacitatea de a se răspândi mult mai rapid și declanșează forme mai severe ale bolii.

"Virusul s-a răspândit în toare regiunile din Marea Birtanie. S-a dovedit că este cu 70 procente mai contagios și cu 30 la sută crește probabilitatea dezvoltării unei forme mai grave", a menționat pentru Sputnik Moldova Ruslan Baltaga.

Potrivit medicului, în Marea Britanie populația s-a mobilizat și respectă cu strictețe recomandările specialiștilor. Dirijarea pandemiei și impunerea tuturor restricțiilor a fost efectuată în mare parte de epidemiologi, care au venit cu propuneri și au coordonat măsurile cu autoritățile.

"Marea Britanie a fost într-o situație catastrofală. Spitalele au fost supuse unei presiuni mari, iar măsurile continuă și acum. Treptat acestea vor fi scoase, iar despre o relaxare totală se estimează că ar putea avea loc în iunie-iulie curent, până când întreaga populație adultă va fi vaccinată", a sublinait medicul moldovean.

Marea Britanie a devenit prima ţară din lume care a aprobat folosirea vaccinului anti-COVID dezvoltat de Pfizer/BioNTech pe scară largă. Program național de vaccinare împotriva coronavirusului a demarat în luna decembrie.

Amintim că țara a intrat în lockdown naţional pentru a treia oară la începutul lunii ianuarie, închizând școlile, afacerile neesențiale și limitând circulația și călătoriile.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1606)
Tematic
Japonia cere Chinei să oprească testarea anală pentru Covid-19 pe cetățenii săi
COVID-19 se retrage: În țările CSI scade numărul de infectări
Prima zi de vaccinare împotriva COVID-19 în Moldova: Cine a fost primul

Загрузка...