Cipru

Israel și Cipru au semnat un acord de liberă circulație

82
(reînnoit 19:08 15.02.2021)
Premieră mondială, Israelul și Cipru au semnat un acord prin care cetățenii vaccinați ai celor două state vor călători liber între cele două țări

BRUXELLES, 15 feb – Sputnik. Acordul dintre Israel și Cipru a fost semnat în timpul vizitei de ieri de la Ierusalim a președintelui cipriot Nicos Anastasiades și urmează să intre în vigoare în săptămânile următoare, având scopul de a restabili funcționarea normală a turismului, care e important din punct de vedere economic pentru ambele state.

Potrivit acordului, călătorii din ambele direcții nu vor avea nevoie de teste PCR, nici de perioade de carantină, așadar vor călători la liber ca și cum nu ar exista restricții de pandemie.

De altfel, Israelul este în campanie pentru a încheia astfel de acorduri și cu alte țări și a încheiat deja săptămâna trecută o înțelegere similară și cu Grecia.

Premierul Benjamin Netanyahu declarat săptămâna trecută la o conferință de presă susținută împreună cu omologul său grec, Kyriakos Mitsotakis, că măsura nu presupune „nici un fel de limitare, nici autoizolare, nimic”.

Printre țările cu care Israelul discută astfel de acorduri se numără și România, potrivit presei din Israel, precum și Serbia, Cipru, Georgia și Seychelles.

România avea, înainte de pandemie, un segment important de turiști din Israel, fiind furnizoare, la rândul său, de vizitatori care mergeau în această țară.

82
Tagurile:
Cipru
Tematic
Consiliul UE suspendă dialogul cu Turcia din cauza situației din Cipru. Ankara nu renunță
Explozii la un depozit de muniții din Cipru
Ofertă de nerefuzat: Cipru le promite turiștilor că le achită cheltuielile medicale
Imagine simbol

Aeroporturile avertizate nu ceară adeverințe de vaccinare

170
(reînnoit 19:36 03.03.2021)
OMS a transmis un avertisment public prin care a atras atenția aeroporturilor și altor puncte de trecere a frontiere să nu ceară adeverințe de vaccinare anti-Covid 19.

BRUXELLES, 3 mar – Sputnik. Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră că aeroporturile și alte puncte de trecere a frontierei nu trebuie să ceară călătorilor să fie vaccinaţi pentru a putea intra pe teritoriul unei țări, de vreme ce vaccinarea împotriva Covid-19 nu este obligatorie.

OMS a arătat de asemenea că vaccinurile anti-COVID-19 nu pot fi o cerinţă pentru a călători, având în vedere că încă nu se cunosc efectele asupra reducerii răspândirii contagierilor, perioada de imunitate pe care o conferă sau dacă protejează împotriva formelor uşoare ale bolii.

De asemenea, „a acorda prioritate acestor călători ar putea avea drept consecinţă administrarea neadecvată de doze categoriilor de risc ce pot contracta forme grave de COVID-19”, a precizat OMS.

OMS atrage chiar atenția că utilizarea „certificatelor de imunitate” de către călătorii internaţionali (indiferent dacă s-au vaccinat sau dacă au anticorpi după ce au depăşit boala) nu este recomandabilă şi nici „nu este susţinută de evidenţe ştiinţifice”.

Pe de altă parte, OMS a evidențiat că persoanele de peste 60 de ani, cele cu boli cronice şi alte grupuri de risc ar trebui să evite să călătorească în ţări cu o rată înaltă de COVID-19, deși potrivit organizaţiei, călătorii internaţionali "nu trebuie consideraţi prin natura lor cazuri suspecte de COVID-19".

170
Tagurile:
Aeroport, Vaccinare

Загрузка...
Donald Trump

YouTube a eliminat video cu discursul lui Trump, publicat de Sputnik

166
YouTube a eliminate înregistrarea video a discursului lui Donald Trump, publicat de agenția Sputnik.

BUCUREȘTI, 3 mar – Sputnik. YouTube a eliminat clipul agenției Sputnik cu discursul fostului președinte al SUA, Donald Trump. Compania Google și-a motivat acțiunea prin lipsa unui context necesar.

Într-un discurs rostit duminică în cadrul conferinței conservatoare CPAC în Orlando, politicianul a făcut din nou declarații despre falsificarea alegerilor din 2020.

Mai devreme Google a avertizat agenția că înregistrarea video încalcă regulile platformei, potrivit cărora un conținut potențial sensibil trebuie să fie marcat în mod corespunzător.

De asemenea, marți YouTube a eliminat un video similar publicat de RT. Postul de televiziune a fost informat că în imagini lipsește un context, care ar arăta că afirmațiile lui Trump reprezintă un “discurs de ură”, chiar dacă transmisiunea în direct nu a fost însoțită de comentarii.

RT a menționat că video similar, publicat de Reuters, The Independent, ABC și multe alte instituții media sunt accesibile în continuare. Potrivit serviciului de presă al Google, citat de RIA Novosti, politica YouTube interzice orice conținut în care se menționează erorile care au influențat rezultatele alegerilor prezidențiale din SUA, însă pentru anumite clipuri se admit excepții.

166
Tagurile:
Youtube, Donald Trump
Tematic
Câți republicani l-ar urma pe Trump într-un nou partid
Moscova cere Twitter explicații în legătură cu blocarea “conturilor anti-NATO”
Twitter a eliminat conturile care “subminau încrederea în NATO”
Donald Trump se întoarce, discurs exploziv: „Democraţii au pierdut Casa Albă”
Youtube a avertizat RT pentru transmisiunea discursului lui Trump

Загрузка...