Viktor Orban

Viktor Orban cere puteri sporite și importul de vaccinuri din Rusia

103
Premierul ungar Viktor Orban a cerut astăzi Parlamentului de la Budapesta puteri extinse pentru Guvern în scopul combaterii pandemiei de COVID-19.

BRUXELLES, 15 feb – Sputnik. Premierul ungar Viktor Orban a cerut astăzi Parlamentului să extindă puterile speciale ale guvernului pentru a gestiona pandemia de COVID-19.

Potrivit premierului, doar vaccinările îi vor putea permite Guvernului să relaxeze restricţiile introduse în toamna anului trecut, iar în acest scop Orban a arătat că Ungaria are nevoie de vaccinuri mai rapid decât sunt ele disponibile în Uniunea Europeană. Orban a subliniat de aceea necesitatea importurilor de vaccin din Rusia, Ungaria utilizând de altfel vaccinul Sputnik V adus din Rusia.

''Vrem mai mult decât doar să întoarcem semnul 'Închis' de pe uşa noastră. Vrem să redeschidem economia şi întreaga viaţă civilă'', a declarat Orban în faţa parlamentarilor.

De altfel, restricţiile introduse în Ungaria în toamna lui 2020 au fost prelungite până la 1 martie.

În privința campaniei de vaccinare, în Ungaria au fost vaccinare 336.297 persoane cu au primit prima doză de vaccin anti-COVID-19, iar 129.339 au primit şi doza de rapel.

Până azi dimineaţă, au fost înregistrate 13.752 de decese în Ungaria din cauza noului coronavirus, dintre care 46 în ultimele 24 de ore. Numărul persoanelor cu COVID-19 este în prezent de 388.799, dintre care 72.340 numai în Budapesta.

103
Tagurile:
Viktor Orbán
Tematic
Ungaria avertizează că Bruxelles va escalada problema migrației și a politicii identitare
Europa e blocată, Ungaria folosește vaccinul rusesc Sputnik V
Sputnik V, aprobat definitiv în Ungaria
Imagine simbol

Aeroporturile avertizate nu ceară adeverințe de vaccinare

170
(reînnoit 19:36 03.03.2021)
OMS a transmis un avertisment public prin care a atras atenția aeroporturilor și altor puncte de trecere a frontiere să nu ceară adeverințe de vaccinare anti-Covid 19.

BRUXELLES, 3 mar – Sputnik. Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră că aeroporturile și alte puncte de trecere a frontierei nu trebuie să ceară călătorilor să fie vaccinaţi pentru a putea intra pe teritoriul unei țări, de vreme ce vaccinarea împotriva Covid-19 nu este obligatorie.

OMS a arătat de asemenea că vaccinurile anti-COVID-19 nu pot fi o cerinţă pentru a călători, având în vedere că încă nu se cunosc efectele asupra reducerii răspândirii contagierilor, perioada de imunitate pe care o conferă sau dacă protejează împotriva formelor uşoare ale bolii.

De asemenea, „a acorda prioritate acestor călători ar putea avea drept consecinţă administrarea neadecvată de doze categoriilor de risc ce pot contracta forme grave de COVID-19”, a precizat OMS.

OMS atrage chiar atenția că utilizarea „certificatelor de imunitate” de către călătorii internaţionali (indiferent dacă s-au vaccinat sau dacă au anticorpi după ce au depăşit boala) nu este recomandabilă şi nici „nu este susţinută de evidenţe ştiinţifice”.

Pe de altă parte, OMS a evidențiat că persoanele de peste 60 de ani, cele cu boli cronice şi alte grupuri de risc ar trebui să evite să călătorească în ţări cu o rată înaltă de COVID-19, deși potrivit organizaţiei, călătorii internaţionali "nu trebuie consideraţi prin natura lor cazuri suspecte de COVID-19".

170
Tagurile:
Aeroport, Vaccinare

Загрузка...
Donald Trump

YouTube a eliminat video cu discursul lui Trump, publicat de Sputnik

166
YouTube a eliminate înregistrarea video a discursului lui Donald Trump, publicat de agenția Sputnik.

BUCUREȘTI, 3 mar – Sputnik. YouTube a eliminat clipul agenției Sputnik cu discursul fostului președinte al SUA, Donald Trump. Compania Google și-a motivat acțiunea prin lipsa unui context necesar.

Într-un discurs rostit duminică în cadrul conferinței conservatoare CPAC în Orlando, politicianul a făcut din nou declarații despre falsificarea alegerilor din 2020.

Mai devreme Google a avertizat agenția că înregistrarea video încalcă regulile platformei, potrivit cărora un conținut potențial sensibil trebuie să fie marcat în mod corespunzător.

De asemenea, marți YouTube a eliminat un video similar publicat de RT. Postul de televiziune a fost informat că în imagini lipsește un context, care ar arăta că afirmațiile lui Trump reprezintă un “discurs de ură”, chiar dacă transmisiunea în direct nu a fost însoțită de comentarii.

RT a menționat că video similar, publicat de Reuters, The Independent, ABC și multe alte instituții media sunt accesibile în continuare. Potrivit serviciului de presă al Google, citat de RIA Novosti, politica YouTube interzice orice conținut în care se menționează erorile care au influențat rezultatele alegerilor prezidențiale din SUA, însă pentru anumite clipuri se admit excepții.

166
Tagurile:
Youtube, Donald Trump
Tematic
Câți republicani l-ar urma pe Trump într-un nou partid
Moscova cere Twitter explicații în legătură cu blocarea “conturilor anti-NATO”
Twitter a eliminat conturile care “subminau încrederea în NATO”
Donald Trump se întoarce, discurs exploziv: „Democraţii au pierdut Casa Albă”
Youtube a avertizat RT pentru transmisiunea discursului lui Trump

Загрузка...