Fostul aliat a lui Gaddafi: Occidentul a organizat lovitura de stat în Libia

371
(reînnoit 12:43 15.02.2021)
Fostul aliat al lui Gaddafi, Musa Ibrahim, a acuzat Occidentul că a organizat lovitura de stat în Libia.

BUCUREȘTI, 15 feb-Sputnik. Acțiunile de protest din Libia din 2011 și invazia NATO din această țară au fost o acțiune planificată de către Occident pentru a prelua controlul asupra resurselor libiene, a declarat într-un interviu acordat pentru RIA Novosti Musa Ibrahim, fost oficial al guvernului lui Muammar Gaddafi.
În urmă cu zece ani, pe 15 februarie 2011, au început protestele în Libia prin care cereau plecarea liderului țării Muammar Gaddafi, care a condus mai mult de 40 de ani.
Potrivit lui Ibrahim, autoritățile din Jamahiriya știau despre conspirația împotriva Libiei încă de la începutul protestelor și le-au spus „prietenilor din regiunea arabă și din Africa”.

"Aceasta este o acțiune planificată a țărilor occidentale pentru a distruge Libia, a intra în posesia petrolului și a-și folosi poziția strategică, punându-i pe agenții lor în fruntea acesteia", a spus Ibrahim.

Potrivit politicianului, unul dintre motivele invaziei Libiei de către Alianța Nord-Atlantică a fost și cursul lui Muammar Gaddafi de a elibera Africa de hegemonia occidentală. Fostul lider libian, spune el, plănuia să înființeze o bancă centralafricană care să elibereze Africa de sistemul financiar global. Autoritățile țării se pregăteau să promoveze adoptarea unei monede unice de aur pentru continent - Afro, care trebuia să înlocuiască dolarul, a spus Ibrahim.

"Acest lucru a provocat frică în Occident. Au cerut Libiei să oprească acest program. Muammar Gaddafi a respins aceste amenințări", a spus Ibrahim.

După răsturnarea și asasinarea lui Gaddafi, Libia a încetat să funcționeze ca un singur stat. Acum, țara este dominată de o putere duală. În est, parlamentul ales de popor stă, iar în vest, în capitala Tripoli, Guvernul Acordului Național, format cu sprijinul ONU și al Uniunii Europene, este condus de Fayez Sarraj. Autoritățile din partea de est a țării funcționează independent de Tripoli și cooperează cu armata națională libiană, condusă de mareșalul Khalifa Haftar, care cooperează cu parlamentul din est. PNS sprijină Turcia și Qatar, iar LNA sprijină Egiptul și Emiratele Arabe Unite.

Forumul de dialog politic libian sponsorizat de ONU, la începutul lunii februarie, la Geneva, a ales o ramură executivă de tranziție a Libiei, care va conduce țara până la alegerile generale la sfârșitul lunii decembrie.

Fostul ambasador al Guvernului Acordului Național (GNA) al Libiei în Grecia, Muhammad Menfi, a fost ales ca noul șef al Consiliului prezidențial în urma unui vot pe liste. Musa al-Kuni și Abdullah Hussein al-Lafi au devenit deputații săi în Consiliul prezidențial. Omul de afaceri și omul politic libian Abdelhamid Dbeiba a fost ales șef al guvernului de tranziție. Conform procedurii de aprobare a guvernului de tranziție, noul guvern nu a câștigat încă încrederea Camerei Reprezentanților (parlamentul Libiei), care se află în estul țării.

371
Tagurile:
Muammar Gaddafi
Proteste în Piața Victoriei din București. Drapelele SUA, UE

Noi declarații șocante venite din SUA România, total colonie!

23
O consilieră trimisă special din SUA spune clar ce trebuie făcut și ce trebuie șters din memorie în materie de Justiție – un tupeu inimaginabil al americanilor

BUCUREȘTI, 3 mart – Sputnik. Apărută acum un an în peisajul românesc, Jessica Kim, rezidentul regional al SUA pentru combaterea corupției în România și Bulgaria, a ieșit la iveală puțin în perioada Trump, dar o face acum cu mult tupeu.

După ce acum două săptămâni a fost la ministrul Justiției, declarând că sprijină total desființarea SIIJ – deci încălcând nu numai voința magistraților CSM, ci însuși statul diplomatului – Jessica Kim dă acum un interviu în care face declarații șocante.

Este un interviu exclusiv acordat SpotMedia.ro, cunoscutei jurnaliste Ioana Ene Dogioiu.

După ce vorbește de cele ”peste zece programe de instruire” oferite de SUA procurorilor, anchetatorilor și judecătorilor români, ”în diferite domenii, inclusiv pentru analiza datelor financiare, investigații privind spălarea de bani și activelor offshore, tehnici speciale de anchetă în cazuri de crimă organizată și gestionarea cazurilor complexe”, Jessica Kim face mai multe afirmații sfidătoare!

Este vorba de afirmații care neagă reforma cerută de asociațiile de magistrați împotriva practicilor abuzive ale sistemului Kovesi – Coldea, susține din nou desființarea SIIJ – și, desigur, nu spune nimic de abuzurile și ilegalitățile comise de DNA, de cazurile șocante de la DNA Ploiești și din alte zone, de ”protocoalele secrete”, de dosarele făcute magistraților și de multe alte aspecte reclamate de presă sau chiar de magistrați și de organizațiile acestora!

Iată câteva dintre aceste declarații, întregul interviu îl puteți citi pe Spot Media.

”În ciuda istoricului solid în lupta anticorupție al României, încercările la care a fost supus sistemul judiciar în perioada 2017-2019 au fost dăunătoare”, spune consiliera Ambasadei, dând ca exemplu, ”măsuri controversate, precum crearea Secţiei Speciale, au avut un impact negativ asupra independenței Justiției”.

De asemenea, Kim spune că ”Atacurile constante asupra instituțiilor precum DNA, în ciuda succeselor sale, au afectat credibilitatea și moralul”.

Și, atenție – intră și Curtea Constituțională în colimator: ”Noile condiții pentru intrare în profesie, mai ales pentru parchetele specializate, au încetinit lupta împotriva corupției”.

Totuși, spune Kim, ”în recenta mea vizită, am constatat o puternică voință in favoarea statului de drept în România și pentru revenirea pe calea reformei judiciare după pașii înapoi din perioada 2017-2019”.

Evident, consiliera americană reia ideea ”rolului important al societății civile în apărarea statului de drept în România” – susținând deci acest factor perturbator care a exercitat presiuni asupra justiției și a presei, uneori cu manifestări violente și agresiuni!

Și, atenție culmea tupeului: se încearcă justificarea nivelului foarte mic a investițiilor americane în România prin… corupția încă existentă!

”Corupția, ca în multe alte țări, afectează investițiile străine directe”, spune Kim, subliniind că ”Rapoarte internaționale au arătat că, în opinia investitorilor și companiilor străine, corupția este larg răspândită în Romania, mai ales în domeniul afacerilor”.

Sigur, rămâi crucit când o asemenea afirmație vine din SUA, unde a fost ales un președinte acuzat de corupție – și care a intervenit personal în acoperirea unor fapte de corupție!

”Legi arbitrare și persistente, mai ales cele privind practicile comerciale, îngreunează succesul economic al oricărei țări”, spune Kim căinându-i pe investitorii străini care ”vor siguranță și încrederea că vor fi tratați corect și predictibil în fața legii. Statul de drept puternic este important într-o țară pentru principiul că toți oamenii și toate instituțiile sunt supuse și responsabile în fața unor legi corect aplicate”.

Obrăznicie colosală din partea reprezentantului unui stat care a cerut eliminarea ”strategică” a concurenței (China) și a pus mâna pe tot ce înseamnă furnizare militară și energetic!

Finalul este apoteotic, pentru că arată clar și cum se va face mai departe: se vor selecta lideri cu o anumită ”mentalitate”!

”Nu trebuie subestimată importanța încurajării viitoarei generații de lideri ai României să promoveze principiile statului de drept, în așa fel încât acestea să intre în mentalitatea lor și să devină sistematice în afaceri și acțiunea guvernamentală”, a declarat Jessica Kim, rezidentul regional al SUA pentru combaterea corupției în România și Bulgaria.

Așa cum comentam inițial, sunt declarații de un tupeu uluitor – pur și simplu se transmite ce trebuie făcut, dar și ce trebuie uitat! Tot ce s-a scos la iveală despre Justiție, toate abuzurile și fărădelegile pur și simplu NU există și trebuie uitate! Asta reiese din declarațiile consilierei Kim!

Se pune o singură întrebare: va lua poziție vreun partid politic din România împotriva unei asemenea atitudini? Desigur, nu mă refer la poziția de drepți!

Probabil că nu, pentru că definirea României ca o colonie este din ce în ce mai demonstrată. Atitudinea consilierei Kim este o probă în acest sens. Ironic, nu, colonia România să aibă un nou ”vătaf” sau ”instructor” pe nume… Kim! Un Kim pentru democratizarea coloniei României.

23
Tagurile:
Colonie, România, SUA, Declarații

Загрузка...
Postul de televiziune Russia Today

Youtube a avertizat RT pentru transmisiunea discursului lui Trump

264
YouTube a expediat o avertizare postului de televiziune RT, după transmisiunea în direct a discursului lui Donald Trump.

BUCUREȘTI, 2 mar – Sputnik. Postul de televiziune RT anunță că a primit o avertizare din partea YouTube după transmisiunea discursului fostului președinte al SUA, Donald Trump, rostit în timpul unei conferințe în Orlando.

Duminică, într-un discurs susținut la conferința conservatoare CPAC în Orlando, Trump a declarat că ar putea candida din nou pentru funcția de președinte, menționând că democrații vor pierde alegerile prezidențiale din 2024. E prima declarație publică făcută de Trump după plecarea de la Casa Albă.

“YouTube ne-a expediat o avertizare pentru că am transmis în direct discursul lui Trump de la conferința conservatorilor în Orlando. Motivul oficial – “în video nu există o contextualizare suficientă, care ar explica și demonstra suplimentar că e vorba de Trump's violative CPAC speech (un discurs violent al lui Trump), sunt necesare mai multe detalii și mai multe informații explicative, e necesară o contextualizare care ar arăta că e un exemplu de hateful speech (discurs de ură)””, se spune într-o postare în canalul Telegram al RT.

În ultimele luni, platformele occidentale blochează tot mai des conturile instituțiilor media rusești. Așa, Facebook a blocat fără niciun fel de explicații contul agenției Baltnews. În octombrie Twitter a marcat materialul postului de televiziune RT despre alegerile din SUA ca potențial manipulative, iar mai devreme a eliminat din motorul de căutare contul agenției RIA Novosti.

Pe 28 octombrie, Roskomnadzor (Serviciul federal de supraveghere a comunicațiilor, tehnologiei informației și mass-media) a expediat în adresa companiilor Facebook, Twitter și Google (căruia îi aparține YouTube) o scrisoare în care cer încetarea aplicării cenzurii în cazurile presei rusești.

264
Tagurile:
Cenzură, Discurs, youtube, Russia Today, Donald Trump
Tematic
Trump revine în forță: vrea capul unui ”trădător”!
Explozie, fum: cazinoul lui Trump din Atlantic City nu mai există
Donald Trump revine? „Am câştigat în mod covârşitor!”
Donald Trump se întoarce, discurs exploziv: „Democraţii au pierdut Casa Albă”
Câți republicani l-ar urma pe Trump într-un nou partid

Загрузка...