Джо Байден

Biden a comentat achitarea lui Trump de către Senat

521
(reînnoit 06:43 14.02.2021)
"În timp ce votul final nu a condus la condamnare, natura acuzațiilor este incontestabilă", a spus Biden într-o declarație publicată de Casa Albă.

BUCUREȘTI, 14 feb - Sputnik. Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că natura acuzațiilor împotriva predecesorului său Donald Trump, achitat de Senat sub acuzațiile de incitare la rebeliune, "nu este pusă la îndoială".

Camera superioară a Congresului SUA, sâmbătă, nu a primit cele două treimi din voturi necesare (cel puțin 67 din 100 de senatori) pentru a-l acuza pe fostul șef de stat.

"În timp ce votul final nu a condus la condamnare, natura acuzațiilor este incontestabilă", a spus Biden într-o declarație publicată de Casa Albă.

Biden a numit asaltul Capitolului „o pagină tristă” în istoria SUA și a spus că evenimentele au amintit de fragilitatea unei democrații care trebuie apărată. El a cerut, de asemenea, să ne amintim că „nu ar trebui să existe un loc pentru violență și extremism în America”.

Președintele SUA a reamintit, de asemenea, că din cei 57 de senatori care au votat pentru imputarea lui Trump, șapte erau colegii săi republicani. „Chiar și cei care se opun condamnării, precum liderul minorităților din Senat (Mitch) McConnell, consideră că Donald Trump este vinovat de„ neîndeplinireaтит datoriei sale ”și„ responsabil practic și moral de provocarea ”violenței în Capitol”, a adăugat el. Biden.

Șeful Casei Albe și-a exprimat opinia că este timpul să „vindece sufletul națiunii” și a numit-o „o provocare pentru viitor”.

Însuși Trump a numit anterior procesul de destituire eșuat drept „vânătoare de vrăjitoare” și a promis că „va continua calea către măreția Americii” și a mai remarcat că mai este „multă muncă înainte”.

La mitingu din 6 ianuarie la Washington, Trump și-a îndemnat susținătorii să meargă la Capitoliu pentru a „ajuta republicanii slabi” să conteste alegerile prezidențiale. Mulțimea a intrat în clădire și a întrerupt sesiunea comună a Congresului, unde s-a revendicat victoria rivalului său democrat Joe Biden. În acest sens, Camera Reprezentanților, unde democrații aveau majoritate, l-a acuzat, apoi cazul a ajuns la Senat.

Trump a devenit singurul președinte din istoria SUA care a primit două acuzări în Camera Reprezentanților, dar a fost achitat de senatori de ambele cazuri. Al doilea proces în Senat a avut loc retroactiv după ce Trump a părăsit președinția. Membrii Camerei superioare a Congresului au decis că punerea sub acuzare a fostului șef de stat este în conformitate cu Constituția americană.

În 2019, democrații din Statele Unite au orchestrat primul proces de destituire împotriva lui Trump. Șeful statului a fost suspectat că a întârziat asistența militară către Ucraina și a cerut, în schimb, să efectueze o anchetă împotriva adversarului său politic Joe Biden și a fiului său Hunter. Trump a spus că a cerut doar autorităților ucrainene să lupte împotriva corupției. În februarie anul trecut, Senatul l-a achitat pe ambele acuzații de abuz de putere și obstrucționarea Congresului.

521
Tagurile:
Trump, Joe Biden
Tematic
Kremlinul a calificat drept inacceptabile "nuanțele ultimative" din discursul lui Biden
Biden va creşte masiv numărul refugiaţilor admişi în SUA, de la 15.000 la 125.000
Memoriile lui Hunter Biden, încadrate pe Amazon la „Biografii chinezești”
Perseverance

Roverul Perseverance a făcut prima călătorie pe Marte - FOTO

114
(reînnoit 17:03 06.03.2021)
Trimis pe Marte ca parte a unei misiuni NASA, robotul Perseverance a parcurs primii metri pe planeta roșie. Câţi metri a parcurs în total, fotografiindu-şi propriile urme.

BUCUREŞTI, 6 mart – Sputnik. Roverul Perseverance al NASA a făcut prima sa călătorie pe Marte pe 4 martie, parcurgând câțiva metri, a informat agenția spațială americană pe site-ul oficial

În timpul acestor mișcări făcute pentru a verifica funcționarea corectă a sistemului, vehiculul, dotat cu șase roți, a parcurs aproximativ patru metri, apoi a făcut o rotație la stânga, după care a efectuat o manevră în spate pentru aproximativ 2,5 metri. Această primă „călătorie” a durat 33 de minute. În total, a parcurs 6,5 metri.

În timp ce mergea înapoi, Perseverance a reușit să îşi fotografieze propriile urme pe solul marțian, iar imaginea a fost postată pe Twitter.

​„Sunt în mișcare! Tocmai am făcut prima mea cursă de probă pe Marte, acoperind aproximativ cinci metri. Priviţi chiar începutul urmelor mele. Urmează să fac multe alte [urme]”, a postat pe Twitter publicația agenţiei.

„Suntem acum încrezători că sistemul nostru este pregătit de utilizare, capabil să ne ducă oriunde ne duce știința în următorii doi ani”, a spus Anais Zarifian, inginer de mobilitate rover la Laboratorul de propulsie al NASA.

Odată ce va începe să îndeplinească obiective științifice, robotul urmează să efectueze călătorii regulate de aproximativ 200 de metri sau mai mult, a spus agenția spațială.

Misiunea roverului

Perseverance a decolat de pe Pământ în iulie 2020 și a aterizat cu succes pe Marte pe 18 februarie 2021. În 203 de zile, roverul a parcurs peste 470 de milioane de kilometri.

Dispozitivul a transmis deja către Pământ nu numai imagini ale planetei roșii, dar și videoclipuri înregistrate în timpul aterizării.

Scopul său precizat de NASA este de a face cercetări de astrobiologie și de a găsi posibile urme de viaţă prin colectarea, în cel puțin doi ani, de până la treizeci de probe de rocă.

114
Tagurile:
Marte, NASA
Tematic
NASA celebrează aterizarea rover-ului Perseverance pe Marte
Roverul NASA a realizat primele imagini pe Marte după aterizare
Roscosmos felicită NASA pentru aterizarea cu succes a roverului Perseverance pe Marte

Загрузка...

Versiunea lui Turcinov: de ce Ucraina a pierdut Crimeea

444
(reînnoit 17:09 06.03.2021)
Ex-președinte al Radei Supreme a Ucrainei Oleksandr Turcinov a recunoscut că armata ucraineană nu a fost gata să-și apere țara la începutul anului 2014.

BUCUREȘTI, 6 mart - Sputnik. Fost președinte al Radei Supreme a Ucrainei Oleksandr Turcinov a recunoscut că armata ucraineană nu a fost gata să-și apere țara la începutul anului 2014. Despre aceasta anunță canalul 24.

"Știți, când spun că Crimeea ar fi putut fi apărată ... De fapt, la începutul anului 2014, armata nu era în măsură să apere țara", a spus Turcinov.

El consideră că Ucraina nu dispunea de instrumente suficiente în acel moment și se afla într-o situație economică dificilă.

„La începutul anului 2014, în contul Trezoreriei erau aproximativ 100.000 de grivne”, a declarat Turcinov.

În opinia sa, Ucraina ar fi reușit să păstreze Crimeea, dacă nu ar fi renunțat la armele nucleare, nu ar fi semnat acordurile de la Harkov (Acordul privind prezența flotei rusești a Mării Negre pe teritoriul Ucrainei din 2010) și dacă nu ar fi efectuat dezarmarea sistematică a armatei.

"Conducerea militară a Ucrainei a început să efectueze mobilizare activă la începutul anului 2014. Totuși, acest lucru a eșuat din cauza sistemului aproape complet distrus de birouri de înregistrare și înrolare militară din țară", a subliniat Turcinov.

Anterior, autoritățile ucrainene au cerut Statelor Unite să introducă un nou „regim complex de sancțiuni” împotriva Rusiei.

444
Tagurile:
Aleksandr Turcinov
Tematic
Ianukovici îi numește pe cei responsabili de situația din Crimeea și Donbass
În Crimeea a fost descoperită o necropolă din epoca romană
Atenție spre Crimeea: Cum se reconstruiește NATO sub Biden

Загрузка...

Prototipul navei SpaceX Mars a explodat după prima aterizare cu succes

0
(reînnoit 17:15 06.03.2021)
O nouă rachetă SpaceX Mars a explodat la puțin timp după ce aterizase cu bine în urma unui zbor test.

Un nou prototip al rachetei SpaceX Mars a explodat pe platforma de lansare, la puțin timp după ce racheta reușise să aterizeze la punct fix pe verticală în urma unui zbor test. Explozia s-a produs la doar câteva minute după ce misiunea fusese declarată un succes. Aceasta este a treia explozie a unei rachete pe care Elon Musk, proprietarul SpaceX, a conceput-o pentru a transporta un echipaj uman pe planeta Marte.

Racheta a efectuat un zbor test fără probleme până la o înălțime de 10 kilometri deasupra Texasului. Racheta a coborât apoi pe orizontală și reușit în final să aterizeze pe verticală la punct fix, pe platforma de lansare.

Totul părea în regulă, ceea ce l-a făcut pe comentatorul programului SpaceX să declare: „A treia oară e cu noroc, așa cum se spune”.

La puțin timp, însă, totul a sărit în aer. Forța exploziei a propulsat prototipul SpaceX la câțiva metri înălțime. Racheta a făcut o tumbă în aer și a căzut pe sol într-o mare de flăcări.

0
Tagurile:
SpaceX

Загрузка...