Steagul Turciei

Un post TV din Turcia a prezentat harta „imperiului” turc în 2050

1507
Postul public de televiziune din Turcia a prezentat harta a zonelor de influență pe care Ankara le va obține până în 2050.

BUCUREȘTI, 12 feb – Sputnik. Postul de televiziune public din Turcia, TRT1, a demonstrat în o hartă a prognozelor extinderii sferei de influență a statului turc, elaborată anterior de compania Stratfor.

Compania prognozează că spre anul 2050 Turcia își va extinde sfera de influență în Balcani, Africa de Nord, Orientul Mijlociu, Caucaz, Asia Centrală, precum și o parte a Rusiei. De asemenea, pe harta sferelor de influență ale Ankara au ajuns și republicile din Caucazul de Nord, Crimeea, ținuturile Krasnodar și Stavropol, regiunile Rostov, Astrahan, Kalmîkia și alte regiuni din sudul părții europene a Rusiei.

​De asemenea, conform prognozelor, în zona de influență a Turciei vor ajunge Libia, Egiptul, Arabia Saudită, Irak, Siria, Grecia, Cipru, Armenia, Georgia, Azerbaidjan, Yemen, Emiratele Arabe Unite și o parte a republicilor ex-sovietice din fosta URSS.

1507
Tagurile:
Turcia
Tematic
VIDEO: Confruntări stradale între studenți și poliție în Turcia
Turcia - pregătită să cumpere un al doilea lot de S-400 din Rusia
A fost anunțată data deschiderii sezonului estival în Turcia
Turcia acuză SUA pentru lovitura de stat
Ciuvică și Mircea Badea se exilează în Turcia, refuză să revină în România lui Arafat!
Rusia și Turcia negociază producția comună a Sputnik V
Imagine simbol

Aeroporturile avertizate nu ceară adeverințe de vaccinare

160
(reînnoit 19:36 03.03.2021)
OMS a transmis un avertisment public prin care a atras atenția aeroporturilor și altor puncte de trecere a frontiere să nu ceară adeverințe de vaccinare anti-Covid 19.

BRUXELLES, 3 mar – Sputnik. Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră că aeroporturile și alte puncte de trecere a frontierei nu trebuie să ceară călătorilor să fie vaccinaţi pentru a putea intra pe teritoriul unei țări, de vreme ce vaccinarea împotriva Covid-19 nu este obligatorie.

OMS a arătat de asemenea că vaccinurile anti-COVID-19 nu pot fi o cerinţă pentru a călători, având în vedere că încă nu se cunosc efectele asupra reducerii răspândirii contagierilor, perioada de imunitate pe care o conferă sau dacă protejează împotriva formelor uşoare ale bolii.

De asemenea, „a acorda prioritate acestor călători ar putea avea drept consecinţă administrarea neadecvată de doze categoriilor de risc ce pot contracta forme grave de COVID-19”, a precizat OMS.

OMS atrage chiar atenția că utilizarea „certificatelor de imunitate” de către călătorii internaţionali (indiferent dacă s-au vaccinat sau dacă au anticorpi după ce au depăşit boala) nu este recomandabilă şi nici „nu este susţinută de evidenţe ştiinţifice”.

Pe de altă parte, OMS a evidențiat că persoanele de peste 60 de ani, cele cu boli cronice şi alte grupuri de risc ar trebui să evite să călătorească în ţări cu o rată înaltă de COVID-19, deși potrivit organizaţiei, călătorii internaţionali "nu trebuie consideraţi prin natura lor cazuri suspecte de COVID-19".

160
Tagurile:
Aeroport, Vaccinare

Загрузка...
Donald Trump

YouTube a eliminat video cu discursul lui Trump, publicat de Sputnik

163
YouTube a eliminate înregistrarea video a discursului lui Donald Trump, publicat de agenția Sputnik.

BUCUREȘTI, 3 mar – Sputnik. YouTube a eliminat clipul agenției Sputnik cu discursul fostului președinte al SUA, Donald Trump. Compania Google și-a motivat acțiunea prin lipsa unui context necesar.

Într-un discurs rostit duminică în cadrul conferinței conservatoare CPAC în Orlando, politicianul a făcut din nou declarații despre falsificarea alegerilor din 2020.

Mai devreme Google a avertizat agenția că înregistrarea video încalcă regulile platformei, potrivit cărora un conținut potențial sensibil trebuie să fie marcat în mod corespunzător.

De asemenea, marți YouTube a eliminat un video similar publicat de RT. Postul de televiziune a fost informat că în imagini lipsește un context, care ar arăta că afirmațiile lui Trump reprezintă un “discurs de ură”, chiar dacă transmisiunea în direct nu a fost însoțită de comentarii.

RT a menționat că video similar, publicat de Reuters, The Independent, ABC și multe alte instituții media sunt accesibile în continuare. Potrivit serviciului de presă al Google, citat de RIA Novosti, politica YouTube interzice orice conținut în care se menționează erorile care au influențat rezultatele alegerilor prezidențiale din SUA, însă pentru anumite clipuri se admit excepții.

163
Tagurile:
Youtube, Donald Trump
Tematic
Câți republicani l-ar urma pe Trump într-un nou partid
Moscova cere Twitter explicații în legătură cu blocarea “conturilor anti-NATO”
Twitter a eliminat conturile care “subminau încrederea în NATO”
Donald Trump se întoarce, discurs exploziv: „Democraţii au pierdut Casa Albă”
Youtube a avertizat RT pentru transmisiunea discursului lui Trump

Загрузка...