Chick Corea

Doliu mondial, a murit unul dintre cei mari muzicieni mesaj superb înainte de moarte!

206
(reînnoit 07:25 12.02.2021)
Presa internațională transmite o veste tristă: a decedat o adevărată legendă a muzicii, pianistul și compozitorul american Chick Corea, care a lăsat un mesaj superb în ultimele clipe de viață

BUCUREȘTI, 12 feb – Sputnik. Legenda muzicii jazz, marele pianist, compozitor și lider de band Chick Corea, a decedat ”de o formă rară de cancer” la vârsta de 79 de ani.

Promotorul stilului liber jazz fusion, are compoziții devenite clasice și este considerat unul dintre cei mai mari pianiști ai stilului.

Corea a decedat pe 9 februarie, în urma unui cancer rar, descoperit recent, dar vestea moții a fost transmisă abia azi noapte.

Pe Facebook, apare un mesaj pe care marele muzician l-a transmis cu puțin înainte de deces.

”Vreau să le mulţumesc tuturor celor de-a lungul călătoriei mele care au făcut ca focul muzical să se păstreze aprins”, a scris Chik Corea în ultimul său mesaj, ”Am speranţa că cei care au o idee bună să cânte, să scrie, să interpreteze ceva, o vor face. Dacă nu pentru ei înşişi, atunci pentru noi ceilalţi”.

Nu numai că lumea are nevoie de mai mulţi artişti, ci este, de asemenea, mai distractiv – a scris marele artist.

” Și pentru prietenii mei, muzicieni uimitori care mi-au fost ca o familie de când vă cunosc: A fost o binecuvântare și o onoare să învăț de la voi toți”, transmite emoționant artistul. ”Misiunea mea a fost întotdeauna să aduc bucuria de a crea oriunde am putut, și să fac asta cu toți artiștii pe care îi admir atât de mult - aceasta a fost bogăția vieții mele”.

Postare

https://www.facebook.com/chickcorea/posts/10158422599898924

 

foto pt prima - https://www.facebook.com/chickcorea/photos/10155811529328924

 

 

 

 

206
Imagine simbol

Aeroporturile avertizate nu ceară adeverințe de vaccinare

161
(reînnoit 19:36 03.03.2021)
OMS a transmis un avertisment public prin care a atras atenția aeroporturilor și altor puncte de trecere a frontiere să nu ceară adeverințe de vaccinare anti-Covid 19.

BRUXELLES, 3 mar – Sputnik. Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră că aeroporturile și alte puncte de trecere a frontierei nu trebuie să ceară călătorilor să fie vaccinaţi pentru a putea intra pe teritoriul unei țări, de vreme ce vaccinarea împotriva Covid-19 nu este obligatorie.

OMS a arătat de asemenea că vaccinurile anti-COVID-19 nu pot fi o cerinţă pentru a călători, având în vedere că încă nu se cunosc efectele asupra reducerii răspândirii contagierilor, perioada de imunitate pe care o conferă sau dacă protejează împotriva formelor uşoare ale bolii.

De asemenea, „a acorda prioritate acestor călători ar putea avea drept consecinţă administrarea neadecvată de doze categoriilor de risc ce pot contracta forme grave de COVID-19”, a precizat OMS.

OMS atrage chiar atenția că utilizarea „certificatelor de imunitate” de către călătorii internaţionali (indiferent dacă s-au vaccinat sau dacă au anticorpi după ce au depăşit boala) nu este recomandabilă şi nici „nu este susţinută de evidenţe ştiinţifice”.

Pe de altă parte, OMS a evidențiat că persoanele de peste 60 de ani, cele cu boli cronice şi alte grupuri de risc ar trebui să evite să călătorească în ţări cu o rată înaltă de COVID-19, deși potrivit organizaţiei, călătorii internaţionali "nu trebuie consideraţi prin natura lor cazuri suspecte de COVID-19".

161
Tagurile:
Aeroport, Vaccinare

Загрузка...
Donald Trump

YouTube a eliminat video cu discursul lui Trump, publicat de Sputnik

163
YouTube a eliminate înregistrarea video a discursului lui Donald Trump, publicat de agenția Sputnik.

BUCUREȘTI, 3 mar – Sputnik. YouTube a eliminat clipul agenției Sputnik cu discursul fostului președinte al SUA, Donald Trump. Compania Google și-a motivat acțiunea prin lipsa unui context necesar.

Într-un discurs rostit duminică în cadrul conferinței conservatoare CPAC în Orlando, politicianul a făcut din nou declarații despre falsificarea alegerilor din 2020.

Mai devreme Google a avertizat agenția că înregistrarea video încalcă regulile platformei, potrivit cărora un conținut potențial sensibil trebuie să fie marcat în mod corespunzător.

De asemenea, marți YouTube a eliminat un video similar publicat de RT. Postul de televiziune a fost informat că în imagini lipsește un context, care ar arăta că afirmațiile lui Trump reprezintă un “discurs de ură”, chiar dacă transmisiunea în direct nu a fost însoțită de comentarii.

RT a menționat că video similar, publicat de Reuters, The Independent, ABC și multe alte instituții media sunt accesibile în continuare. Potrivit serviciului de presă al Google, citat de RIA Novosti, politica YouTube interzice orice conținut în care se menționează erorile care au influențat rezultatele alegerilor prezidențiale din SUA, însă pentru anumite clipuri se admit excepții.

163
Tagurile:
Youtube, Donald Trump
Tematic
Câți republicani l-ar urma pe Trump într-un nou partid
Moscova cere Twitter explicații în legătură cu blocarea “conturilor anti-NATO”
Twitter a eliminat conturile care “subminau încrederea în NATO”
Donald Trump se întoarce, discurs exploziv: „Democraţii au pierdut Casa Albă”
Youtube a avertizat RT pentru transmisiunea discursului lui Trump

Загрузка...