Nepotul lui Kennedy, sceptic cu privire la vaccin, eliminat de pe Instagram

220
(reînnoit 20:54 11.02.2021)
Facebook a eliminat pagina de Instagram a nepotului fostului președinte John F. Kennedy, un critic cunoscut cu privire la vaccin, pagina având peste 800.000 de abonați.

BUCUREŞTI, 11 feb – Sputnik. Gigantul tehnologic şi-a intensificat măsurile împotriva a ceea ce consideră a fi dezinformări legate de Covid-19. Contul de Instagram al lui Robert F. Kennedy Jr, cu un număr masiv de abonaţi - peste 800.000 - a fost șters miercuri.

​„Am eliminat acest cont pentru că a distribuit în mod repetat afirmaţii nefondate despre coronavirus sau vaccinuri”, a afirmat Facebook, confirmând ștergerea paginii extrem de populare.

Contul a fost eliminat la scurt timp după ce Washington Post a raportat că a alertat rețeaua socială deținută de Facebook cu privire la postarea lui Kennedy cu un clip video viral, „Planet Lockdown”.

Videoclipul este un interviu cu o aliată a lui Kennedy, Catherine Austin Fitts, care a servit ca secretar asistent pentru locuințe în administrația George H.W. Bush. În interviu, care a fost eliminat de pe YouTube, Facebook și de pe alte rețele de socializare principale, Fitts susține că vaccinarea împotriva Covid-19 ar reprezenta un complot pus la cale o cabală globală și că vaccinurile pot schimba ADN-ul uman sau pot induce infertilitate.

Kennedy, despre care se știa că este un sceptic vocal cu privire la vaccinuri cu mult înainte de pandemie, a redistribuit videoclipul pe 29 decembrie. Se relatează că a acumulat aproximativ 900.000 de vizualizări înainte de a fi eliminat, potrivit RT.

Kennedy Jr. a atras critici puternice pentru poziția sa din partea presei mainstream, Jake Tapper de la CNN caracterizându-l drept o „amenințare” pentru că l-a numit pe Dr. Anthony Fauci drept „un tip sinistru care a transformat” America în „Big Pharma”.

​Eliminarea contului lui Kennedy vine în contextul în care Facebook a început să înlăture afirmațiile legate de coronavirus care nu se aliniază recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și ale altor autorități sanitare.

Începând de luni, Facebook a promis că va înlătura toate postările cu „afirmații nevalide” conform cărora Covid-19 ar fi creat de om și că vaccinurile pot fi periculoase, ineficiente sau că ar putea cauza autism. Gigantul social media a menționat că, chiar dacă postările nu încalcă politica sa, cei care verifică informaţiile pot eticheta și retrage conținutul pe care îl consideră înșelător.

În același timp, compania s-a angajat să „desfășoare cea mai mare campanie mondială” pentru a promova informații „valide” despre vaccinare.

220
Tagurile:
John Kennedy
Tematic
Facebook va bloca postările care vor răspândi informații negative despre vaccin
Datele private de la 500 de mil. de utilizatori Facebook, vândute de un hacker
Ministrul ungar al Justiției acuză Facebook că limitează opiniile creștine pe platformă
Elon Musk

Space X Starship al lui Elon Musk a explodat VIDEO

52
Primul prototip Starship al SpaceX care a aterizat cu succes, SN10, a explodat la aproximativ opt minute după aterizare. Alte două zboruri de testare s-au încheiat anterior cu o explozie în faza finală a coborârii.

BUCUREŞTI, 4 mart – Sputnik. Al treilea zbor de testare a prototipului Starship al SpaceX, compania fondată de omul de afaceri Elon Musk, părea a fi un succes, dispozitivul reușind să aterizeze în siguranță, pe 3 martie, în centrul orașului Boca Chica din Texas, la punctul de unde decolase. Însă, în cele din urmă, a explodat câteva minute mai târziu. Sistemul său automat de stingere a incendiilor nu a reușit să stingă complet flăcările de la baza rachetei.

Starship este un prototip autoghidat destinat lansării vehiculului de transport greu pe care SpaceX îl dezvoltă pentru a transporta oameni și până la 100 de tone de marfă pe Lună și Marte în misiunile viitoare, potrivit Sputnik France

Această a treia încercare în decurs de trei luni i-a lăsat o impresie amestecată lui Elon Musk, care este și șeful Tesla.

„RIP SN10, onorabilă detonare”, a scris Musk pe Twitter ca răspuns la un mesaj al unui admirator care l-a felicitat pentru munca sa.

52
Tagurile:
video, rachet, Elon Musk
Tematic
Elon Musk l-a depășit pe Bill Gates la avere
O navă a lui Elon Musk a explodat în timpul testării - Video
Musk l-a invitat pe Putin în noua rețea de socializare. Reacția Kremlinului
Elon Musk pierde 15 miliarde de dolari și titlul de cel mai bogat om din lume

Загрузка...
ONU

Experți ONU: Sancțiunile SUA încalcă drepturile omului

50
Sancțiunile unilaterale ale SUA, impuse în baza stării de urgență, încalcă o gamă largă de drepturi ale omului, consideră experții ONU.

BUCUREȘTI, 4 mar – Sputnik. Sancțiunile unilaterale, autorizate de SUA în baza stării de urgență, încalcă o gamă largă a drepturilor omului în Rusia, China, Venezuela și alte state, consideră experții ONU în domeniul drepturilor omului.

Potrivit unei declarații a experților ONU, legislația internă permite președintelui SUA să declare stare de urgență, care autorizează impunerea unor sancțiuni,  în condițiile unor amenințări pentru securitatea națională, dar și atunci când politica externă sau economia SUA se confruntă cu niște amenințări. În opinia experților, declararea stării de urgență nu poate servi drept un pretext pentru aplicarea unor sancțiuni pe o perioadă nedeterminată.

“Sancțiunile impuse de SUA în baza declarării stării de urgență încalcă o gamă largă de drepturi ale omului în China, Cuba, Haiti, Iran, Nicaragua, Federația Rusă, Siria, Venezuela, Zimbabwe și alte state, inclusiv dreptul la libertatea de circulație, asociere, proceduri juridice firești, precum procese echitabile, prezumția de nevinovăție, drepturi economice și sociale și dreptul la viață”, se spune în declarație.

În acest context, declarația lor conține un îndemn către SUA de a-și respecta deplin și scrupulos obligațiile asumate în cadrul Pactului Internațional cu privire la drepturile civile și politice, pentru a preveni orice efecte negative asupra drepturilor persoanelor vizate de sancțiuni.

50
Tagurile:
ONU
Tematic
Putin: sancțiunile împotriva Rusiei sunt inutile
UE și SUA au impus noi sancțiuni împotriva Rusiei
Kremlinul, despre noile sancțiuni UE și SUA împotriva Rusiei
Cu noile sancțiuni, Occidentul coboară Cortina de Fier
Liderul Saxoniei critică sancțiunile antirusești ale UE

Загрузка...
Ruslan Baltaga

Medic moldovean, aflat la Londra: Ce spune despre tulpina britanică de COVID

0
Actualmente, medicul și profesorul universitar Ruslan Baltaga se află într-o vizită de lucru în Anglia. Specialistul a vorbit despre starea de spirit a britanicilor, dar și despre noua tulpină de coronavirus provenită din Marea Britanie.
Medic moldovean, aflat la Londra: Ce spune despre tulpina britanică de COVID

Noua tulpină a virusului SARS-CoV-2 apărută în Marea Britanie este mai virulentă și mai agresivă.

Această tulpină are capacitatea de a se răspândi mult mai rapid și declanșează forme mai severe ale bolii.

"Virusul s-a răspândit în toare regiunile din Marea Birtanie. S-a dovedit că este cu 70 procente mai contagios și cu 30 la sută crește probabilitatea dezvoltării unei forme mai grave", a menționat pentru Sputnik Moldova Ruslan Baltaga.

Potrivit medicului, în Marea Britanie populația s-a mobilizat și respectă cu strictețe recomandările specialiștilor. Dirijarea pandemiei și impunerea tuturor restricțiilor a fost efectuată în mare parte de epidemiologi, care au venit cu propuneri și au coordonat măsurile cu autoritățile.

"Marea Britanie a fost într-o situație catastrofală. Spitalele au fost supuse unei presiuni mari, iar măsurile continuă și acum. Treptat acestea vor fi scoase, iar despre o relaxare totală se estimează că ar putea avea loc în iunie-iulie curent, până când întreaga populație adultă va fi vaccinată", a sublinait medicul moldovean.

Marea Britanie a devenit prima ţară din lume care a aprobat folosirea vaccinului anti-COVID dezvoltat de Pfizer/BioNTech pe scară largă. Program național de vaccinare împotriva coronavirusului a demarat în luna decembrie.

Amintim că țara a intrat în lockdown naţional pentru a treia oară la începutul lunii ianuarie, închizând școlile, afacerile neesențiale și limitând circulația și călătoriile.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Japonia cere Chinei să oprească testarea anală pentru Covid-19 pe cetățenii săi
COVID-19 se retrage: În țările CSI scade numărul de infectări
Prima zi de vaccinare împotriva COVID-19 în Moldova: Cine a fost primul

Загрузка...