USS Donald Cook

Ambasada Rusiei a apelat la SUA din cauza distrugătorilor din Marea Neagră

288
(reînnoit 15:20 11.02.2021)
Ambasada Rusiei a îndemnat partenerii americani să înceteze amenințările și să nu caute pretexte "sub steagul exercițiilor militare" pentru a-și spori prezența în Marea Neagră.

CHIȘINĂU, 11 feb – Sputnik. Ambasada Rusiei din Statele Unite a îndemnat partenerii americani să înceteze amenințările din Marea Neagră și să nu caute pretexte pentru a justifica faptul că se află în acvatoriu.

Anterior, Marina Statelor Unite a anunțat despre desfășurarea unui exercițiu comun cu Marina Turcă, la care au participat două distrugătoare și două avioane de recunoaștere P-8A.

"Îndemnăm militarii americani să oprească amenințarea nechibzuită și să se ocupe de propriile treburi în apele teritoriale ale Statelor Unite. Pacea și securitatea Mării Negre nu necesită interferențe din partea altora", se spune în declarația misiunii diplomatice.

Ambasada a mai menționat că Statele Unite se ocupă cu căutarea inamicului în Marea Neagră și caută pretexte "sub steagul exercițiilor militare" pentru a-și spori prezența în Marea Neagră.

Mai devreme, pe 23 ianuarie, în acvatoriu se afla distrugătorul american "Donald Cook" . El s-a alăturat unei alte nave –  "Porter". În ajun, au părăsit Marea Neagră.

Anterior, radio Sputnik a raportat că Statele Unite au sprijinit apărarea Estoniei cu 13 milioane de dolari.

288
Tagurile:
Trupe SUA, Ambasada Rusiei
Джо Байден

Administrarea Biden: SUA nu vrea se implice în războaie interminabile

18
Administrația lui Joe Biden a anunțat că Statele Unite nu vor să se angajeze în războaie interminabile.

BUCUREȘTI, 4 mart - Sputnik. Administrația lui Joe Biden a anunțat miercuri în dispozițiile tranzitorii ale strategiei de securitate națională că Statele Unite nu vor să se angajeze în războaie interminabile.

"Statele Unite nu ar trebui și nu vor participa la războaie„ eterne "care costă mii de vieți și miliarde de dolari. Vom lucra cu răspundere pentru a pune capăt celui mai lung război american din Afganistan”, se arată în document.

Această direcție a strategiei reflectă poziția fostului președinte american Donald Trump, care s-a opus războaielor constante și a încercat să le pună capăt prin retragerea trupelor din Irak și Afganistan.

Administrația Biden intenționează să prezinte o strategie deplină de securitate națională la sfârșitul acestui an.

18
Tagurile:
SUA, Joe Biden
Tematic
Kremlinul a comentat declarațiile lui Biden despre Crimeea
SUA au atacat Siria – la ordinul lui Biden
VIDEO: Biden și-a uitat masca în timp ce pleacă de la tribună

Загрузка...
Mike Pompeo și Donald Trump

Pompeo nu exclude va candida la funcția de președinte în 2024

32
Mike Pompeo, nu exclude posibilitatea că ar putea candida la funcția de președinte în 2024 dacă fostul președinte Donald Trump nu-și va înainta candidatura.

BUCUREȘTI, 04 mart - Sputnik. Fostul secretar de stat al SUA, Mike Pompeo, nu exclude posibilitatea de a candida la funcția de președinte în 2024 dacă ex -președintele Donald Trump nu-și va înainta candidatura.

"Am fost întotdeauna gata să lupt. Îmi pasă de America. Facem parte din mișcarea conservatoare de multă vreme. Mă străduiesc să o fac în continuare", a răspuns Pompeo pentru Fox News când a fost întrebat de gazdă dacă ar putea lua în considerare candidatura sa la președinție dacă Donald Trump nu candidează.

Anterior, Trump a spus că ar putea decide să candideze din nou la președinție. Bloomberg a raportat, citând surse, că Trump ia în considerare serios această posibilitate.

32
Tagurile:
Mike Pompeo
Tematic
Pompeo: SUA nu vor permite Rusiei și Chinei să furnizeze arme Iranului
Iată ce le-a urat Pompeo rușilor cu prilejul Zilei Naționale - detalii
Pompeo îi solicită Chinei să-i elibereze pe canadienii acuzați de spionaj

Загрузка...

Din Rusia în Moldova: Premieră la Grădina Zoologică

0
(reînnoit 09:30 04.03.2021)
Familia de animale de la Grădina Zoologică din Capitală a devenit mai numeroasă. În țara noastră au fost aduse 31 de animale din șapte specii diferite. Este vorba despre lemuri, caracali, servali, jderi, capricorni, lupi și saimiri.

Patru dintre specii au ajuns în premieră în Republica Moldova. Acestea au fost aduse în țara noastră de la grădinile zoologice din Novosibirsk și Habarovsk, Federația Rusă. Deși vietățile nu sunt încă prezentate publicului larg, echipa Sputnik Moldova a reușit să pătrundă chiar în volierele animalelor și să surprindă imagini inedite cu acestea.

Inițial, animalele au stat în carantină timp de două săptămâni, pentru a nu fi supuse riscului, iar în prezent acestea stau ascunse de ochii lumii, pentru că temperaturile încă nu le permit să iasă afară. Administrația Grădinii Zoologice amenajează spații noi și voliere pentru ca, odată cu încălzirea vremii, animalele să poată fi scoase în fața vizitatorilor. Volierele sunt construite în așa fel, încât animalele să poată fi expuse publicului larg anul întreg, indiferent de anotimp. Administrația încearcă să creeze toate condițiile necesare pentru acestea.

Saimirii, caracalii, servalii și lemurii sunt animalele care au ajuns pentru prima dată în Republica Moldova. Procurarea acestor animale a fost posibilă datorită faptului că Grădina Zoologică din Chișinău face parte din Asociația euro-asiatică a grădinilor zoologice, ceea ce permite ca țara noastră să facă schimb de animale cu alte state sau să le cumpere la un preț mult mai accesibil.

Alimentația animalelor diferă de la o specie la alta, în funcție și de zona de unde provin acestea. Totodată, meniul zilnic al animalelor în perioada rece a anului este mult mai caloric decât vara, deoarece astfel animalele devin mai rezistente la clima de la noi din țară.

La Grădina Zoologică din Chișinău sunt peste o mie de animale din circa 135 de specii.

0
Tagurile:
Moldova, Rusia

Загрузка...