Vaccinul Sputnik V

Liber pentru înregistrarea vaccinului rusesc „Sputnik V” pe piața UE

215
(reînnoit 09:23 09.02.2021)
În cazul eliberării unei autorizații condiționate de introducere pe piață și aprobarea de către Comisia Europeană, vaccinul rusesc poate fi furnizat centralizat către UE.

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană, Agenția Europeană a Medicamentului EMA, a finalizat etapa de consultare științifică a dezvoltatorului vaccinului rusesc împotriva coronavirusului „Sputnik V”; acum este posibil să fie depuse documentele pentru înregistrarea pe piața UE, a declarat agenția pentru RIA Novosti.

„La această etapă, putem spune că Centrul Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie Gamaleya a primit consultări științifice de la EMA cu privire la dezvoltarea vaccinului împotriva COVID-19 „Sputnik V” (cunoscut și sub numele de Gam-COVID-Vac) ... următorul pas, compania poate pregăti o cerere pentru o autorizație de introducere pe piață", a declarat sursa agenției.

El a explicat că "procesul de consultare științifică este un proces bine stabilit la EMA, care este disponibil tuturor companiilor pentru a facilita pregătirea programului lor de dezvoltare. EMA va consilia companiile pe baza celor mai recente sfaturi științifice".

Purtătorul de cuvânt al EMA a adăugat că agenția nu a primit încă o cerere de la dezvoltatorul vaccinului „Sputnik V”, momentul obținerii aprobării pentru piața UE de la EMA poate fi discutat după primirea unei astfel de cereri. „Deoarece nu am primit încă o cerere de înregistrare a vaccinului, nu putem indica un grafic convenit (de a primi o recomandare de la EMA - nota red.). De îndată ce vom primi o astfel de cerere de la companie, vom vom anunța despre acesta", a declarat reprezentantul autorității europene de reglementare a medicamentelor, răspunzând la o întrebare din partea RIA Novosti cu privire la posibila perioadă de timp pentru obținerea unui certificat de înregistrare.

În cazul eliberării unei autorizații condiționate de introducere pe piață și aprobarea de către Comisia Europeană, vaccinul rusesc poate fi furnizat centralizat către UE. Uniunea Europeană, chiar înainte de apariția primelor vaccinuri aprobate împotriva coronavirusului, a luat o decizie cu privire la achiziția centralizată a acestora. În total, au fost semnate contracte cu șase producători.

În prezent, pe piața UE sunt autorizate vaccinurile de la Pfizer / BioNTech (achiziționează până la 600 de milioane de doze), Moderna (160 de milioane de doze) și AstraZeneca (până la 400 de milioane de doze). În plus, CE a încheiat contracte pentru furnizarea de vaccinuri către UE cu Johnson & Johnson, Sanofi-GSK, CureVac. Până acum, acești dezvoltatori nu au solicitat încă autorizarea medicamentelor lor pe piața UE, dar în viitorul apropiat este așteptată o cerere de la J&J.

Astfel, datorită contractelor Comisiei Europene, țările UE vor putea avea acces la peste 2,3 miliarde de doze de vaccinuri anti-coronavirus. UE se așteaptă ca până la sfârșitul verii, aproximativ 70% dintre europeni să fie vaccinați.

215
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V (136)
Marine Le Pen

Marine Le Pen la un pas de Macron în sondaje

18
Un sondaj de opinie publicat astăzi în Franța arată că Marine Le Pen a redus din decalajul care o separa de Emmanuel Macron

BRUXELLES, 8 mar – Sputnik. Un sondaj de opinie realizat de Harris Interactive și publicat de cotidianul L'Opinion arată că diferența dintre Emmanuel Macron și Marine Le Pen este în scădere, cei doi fiind considerați finaliștii alegerilor prezidențiale din Franța anului 2022.

Astfel, potrivit sondajului, chiar dacă cifrele momentului arată că președintele Franței Emmanuel Macron ar câștiga alegerile prezidențiale din 2022 în fața candidatei naționaliste Marine Le Pen, distanța dintre cei doi ar fi mai mică decât la scrutinul din 2017.

Interesant este că Macron și Le Pen continuă să fie favoriții pentru marea finală, amândoi fiind creditați cu 25% în primul tur al scrutinului care este programat pentru aprilie 2022 și aflându-se la mare distanță de ceilalți candidați.

În schimb, în turul decisive, actualul președinte francez ar câștiga bătălia cu 53% față de 47% cât ar obține Le Pen, așadar la o distanță de doar 6 procente, o distanță care poate fi modificată în următoarea perioadă.

La ultimele alegeri prezidențiale, Macron a obținut o victorie categorică cu 66%, dar în 2022 lucrurile par să fie mai complicate, iar următoarele 14 luni de până la scrutin pot produce multe surprize.

Situația critică din Franța, unde protestele și dezordinea publică sunt la ordinea zilei, ar putea să îl detroneze pe Macron și să îi ofere o șansă candidatei Adunării Naționale (fostul Front Național) Marine Le Pen.

18
Tagurile:
Emmanuel Macron, Franța, Sondaj, Marine Le Pen
Tematic
Marine Le Pen: „realegerea lui Trump, benefică pentru Franța”
Marine Le Pen ar redeschide micile afaceri şi lăcașurile de cult
Șoșoacă – ”Marine Le Pen de România” – lovitură în prima zi
Marine Le Pen solicită colaborarea cu Rusia în privinţa vaccinului ”Sputnik V”
Progresiștii dau alarma, modelul Șoșoacă lovește Franța: ”Le Pen îl va bate pe Macron”

Загрузка...
Hackeri și atacuri cibernetice

NYT: SUA au planificat atacuri cibernetice asupra sistemelor rusești

110
(reînnoit 14:16 08.03.2021)
Statele Unite ale Americii intenționează să efectueze atacuri cibernetice asupra sistemelor rusești.

BUCUREȘTI, 8 mart - Sputnik. Statele Unite intenționează să efectueze atacuri cibernetice asupra sistemelor legate de autoritățile ruse în termen de trei săptămâni, anunță RT.

Noul val de rusofobie: Occidentul acuză Rusia de atacuri cibernetice
© Video : Ruptly / Sputnik / twitter.com/RussianEmbassyC

Acest lucru a fost anunțat de The New York Times, citând surse.

Potrivit interlocutorilor publicației, în următoarele trei săptămâni Statele Unite vor face „contraatacuri sub acoperire” asupra sistemelor care vor deveni cunoscute liderului rus Vladimir Putin, serviciilor de informații și armatei, dar nu și lumii exterioare.

Se menționează faptul că Statele Unite intenționează, de asemenea, să impună sancțiuni economice împotriva Moscovei ca răspuns la acțiunile hackerilor imputați Kremlinului.

Anterior, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a spus că se așteaptă introducerea de noi sancțiuni împotriva Rusiei „în câteva săptămâni”.

110
Tagurile:
atacuri cibernetice
Tematic
Noul val de rusofobie: Occidentul acuză Rusia de atacuri cibernetice
Rusia a inregistrat 3 milioane de atacuri cibernetice lansate de pe teritoriul SUA
Cele mai multe atacuri cibernetice împotriva țintelor din Rusia provin din UE și SUA

Загрузка...