The French stealth frigate Courbet

Franța se joacă cu focul! Provocare militară la China acasă!

843
(reînnoit 06:45 09.02.2021)
Urmând exemplul SUA, marina militară franceză a intrat într-o zonă revendicată de Beijing – și pentru care există tensiuni uriașe

BUCUREȘTI, 9 feb – Sputnik. Două nave ale marinei militare franceze, submarinul de atac nuclear Emeraude şi nava de sprijin Seine au navigat prin Marea Chinei de Sud, într-o o zonă (maritimă) pe care China o revendică.

”Această patrulă extraordinară tocmai a finalizat o trecere prin Marea Chinei de Sud”, a declarat pe Twitter ministrul Apărării francez, Florence Parly. 

Demnitarul francez consideră această incursiune îndepărtată ca ”o dovadă izbitoare a capacităţii marinei noastre naţionale de a naviga departe şi pe o perioadă îndelungată în legătură cu partenerii noştri strategici australieni, americani sau japonezi”.

Mai mult, Florence Parly a explicat pe un ton ironic și ofensiv de ce a avut loc misiunea militară:

”De ce o astfel de misiune? Pentru a ne îmbogăţi cunoştinţele despre această zonă şi pentru a afirma că dreptul internaţional este singura regulă valabilă, indiferent de marea pe care navigăm”, a transmis ministrul francez.

Într-o postare, ministrul francez prezintă cele două nave de război. ”Misiunea Marianne: din septembrie, un submarin de atac nuclear (SNA Émeraude) și o navă de sprijin (BSAM Seine) au navigat până la 15.000 km de coastele metropolitane din Oceanul Indian și Pacific”.

​Beijingul revendică suveranitatea asupra zonei Mării Chinei de Sud, dar SUA și state cu foste colonii și interese în zonă – cum ar fi Franța – susțin libertatea de navigaţie.

În 2019, nave chineze au somat o fregată franceză, care naviga în Strâmtoarea Taiwan, să părăsească zona.

Între SUA și China există tensiuni în zonă, mai ales de când China a devenit o putere de prim rang ca forță militară maritimă, în zone controlate până acum de SUA. Iar din acest punct de vedere, în jurul Mării Chinei de Sud sunt cele mai mari tensiuni.

843
Tagurile:
provocare, China, Franța
Imagine simbol

Aeroporturile avertizate nu ceară adeverințe de vaccinare

161
(reînnoit 19:36 03.03.2021)
OMS a transmis un avertisment public prin care a atras atenția aeroporturilor și altor puncte de trecere a frontiere să nu ceară adeverințe de vaccinare anti-Covid 19.

BRUXELLES, 3 mar – Sputnik. Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră că aeroporturile și alte puncte de trecere a frontierei nu trebuie să ceară călătorilor să fie vaccinaţi pentru a putea intra pe teritoriul unei țări, de vreme ce vaccinarea împotriva Covid-19 nu este obligatorie.

OMS a arătat de asemenea că vaccinurile anti-COVID-19 nu pot fi o cerinţă pentru a călători, având în vedere că încă nu se cunosc efectele asupra reducerii răspândirii contagierilor, perioada de imunitate pe care o conferă sau dacă protejează împotriva formelor uşoare ale bolii.

De asemenea, „a acorda prioritate acestor călători ar putea avea drept consecinţă administrarea neadecvată de doze categoriilor de risc ce pot contracta forme grave de COVID-19”, a precizat OMS.

OMS atrage chiar atenția că utilizarea „certificatelor de imunitate” de către călătorii internaţionali (indiferent dacă s-au vaccinat sau dacă au anticorpi după ce au depăşit boala) nu este recomandabilă şi nici „nu este susţinută de evidenţe ştiinţifice”.

Pe de altă parte, OMS a evidențiat că persoanele de peste 60 de ani, cele cu boli cronice şi alte grupuri de risc ar trebui să evite să călătorească în ţări cu o rată înaltă de COVID-19, deși potrivit organizaţiei, călătorii internaţionali "nu trebuie consideraţi prin natura lor cazuri suspecte de COVID-19".

161
Tagurile:
Aeroport, Vaccinare

Загрузка...
Donald Trump

YouTube a eliminat video cu discursul lui Trump, publicat de Sputnik

163
YouTube a eliminate înregistrarea video a discursului lui Donald Trump, publicat de agenția Sputnik.

BUCUREȘTI, 3 mar – Sputnik. YouTube a eliminat clipul agenției Sputnik cu discursul fostului președinte al SUA, Donald Trump. Compania Google și-a motivat acțiunea prin lipsa unui context necesar.

Într-un discurs rostit duminică în cadrul conferinței conservatoare CPAC în Orlando, politicianul a făcut din nou declarații despre falsificarea alegerilor din 2020.

Mai devreme Google a avertizat agenția că înregistrarea video încalcă regulile platformei, potrivit cărora un conținut potențial sensibil trebuie să fie marcat în mod corespunzător.

De asemenea, marți YouTube a eliminat un video similar publicat de RT. Postul de televiziune a fost informat că în imagini lipsește un context, care ar arăta că afirmațiile lui Trump reprezintă un “discurs de ură”, chiar dacă transmisiunea în direct nu a fost însoțită de comentarii.

RT a menționat că video similar, publicat de Reuters, The Independent, ABC și multe alte instituții media sunt accesibile în continuare. Potrivit serviciului de presă al Google, citat de RIA Novosti, politica YouTube interzice orice conținut în care se menționează erorile care au influențat rezultatele alegerilor prezidențiale din SUA, însă pentru anumite clipuri se admit excepții.

163
Tagurile:
Youtube, Donald Trump
Tematic
Câți republicani l-ar urma pe Trump într-un nou partid
Moscova cere Twitter explicații în legătură cu blocarea “conturilor anti-NATO”
Twitter a eliminat conturile care “subminau încrederea în NATO”
Donald Trump se întoarce, discurs exploziv: „Democraţii au pierdut Casa Albă”
Youtube a avertizat RT pentru transmisiunea discursului lui Trump

Загрузка...