Josep Borrell și Serghei Lavrov

Berlinul nu consideră o “greșeală” vizita lui Borrell în Rusia

239
(reînnoit 17:47 08.02.2021)
Ministerul Afacerilor Externe al Germaniei consideră că vizita șefului diplomației europene, Josep Borrell, nu a fost o greșeală.

BUCUREȘTI, 8 feb – Sputnik.Ministerul Afacerilor Externe al Germania nu consideră o greșeală vizita Înaltului Reprezentant al UE pentru Politica Externă și de Securitate Comună, Josep Borrell, la Moscova, însă “semnalele” venite din partea autorităților ruse, în timpul vizitei, au fost “mai mult decât dezamăgitoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomației germane, Andrea Sasse.

Штаб-квартира Европейской комиссии
© Sputnik / Алексей Витвицкий

Borrell a efectuat o vizită în Rusia săptămâna trecută, iar în perioada aflării acestuia la Moscova autoritățile rusești au anunțat despre expulzarea a trei diplomați europeni. E vorba de angajații consulatului general al Suediei și Poloniei în Sankt Petersburg și a ambasadei Germaniei la Moscova. Borrell a fost supus unor critice din partea presei europene, dintre care unele au calificat vizitat drept un eșec și o eroare.

“În ceea ce privește vizita lui Borrell, în opinia noastră, nu este nimic greșit în tentativa de a purta un dialog constructiv cu Rusia. Semnalele din partea Rusiei, desigur, erau mai mult decât dezamăgitoare”, a declarat Sasse în cadrul unui briefing.

Ea a menționat că statele UE “vor discuta despre acțiunilor lor din viitor”, reieșind din acest dialog.

Fiind întrebată dacă Berlinul va reacționa la expulzarea diplomatului său și în ce mod, Sasse a declarat că nu va face „speculații în jurul măsurilor de răspuns”. Ministrul Afacerilor Externe al Germaniei, Heiko Maas, a declarat anterior că Germania nu va trece cu vedere expulzarea diplomatului său, în cazul în care Rusia nu-și va revizui decizia.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat anterior că expulzarea diplomaților europene reprezintă o consecință a acțiunilor unor reprezentanțe diplomatice în contextul manifestațiilor ilegale. Expulzând trei diplomați europeni, Rusia a arătat foarte clar că nu va tolera astfel de gesturi.

 

239
Tagurile:
Uniunea Europeană, Rusia, Germania
Tematic
Borrell: Rusia poate contribui la un dialog intern în Belarus
Joseph Borrell a fost acceptat ca Înalt reprezentant UE pentru Afaceri Externe
Borrell, despre dispariția ”secolului american” și cere cooperare cu Rusia și cu China
MAE rus a remarcat contrastul dintre vorbele lui Borrell la Moscova și la Bruxelles
Borrell a promis că UE îl va izola pe Lukașenko
Matteo Salvini

Matteo Salvini susține vaccinul „Sputnik V” ”Europa nu livrează ceea ce a promis”

220
(reînnoit 09:14 27.02.2021)
Președintele ”Lega”, europarlamentarul Matteo Salvini spune ferm: ”Vaccinul Sputnik? Dacă funcționează și este folosit în multe țări, de ce nu?”

BUCUREȘTI, 27 feb – Sputnik. Politicianul italian al momentului, președintele ”Lega”, europarlamentarul Matteo Salvini susține ferm folosirea vaccinurilor rusești.

Într-un interviu acordat postului Rai Radio 1 Salvini răspunde la întrebarea dacă Italia ar trebui să folosească vaccinurile din Rusia.

”Vaccinul Sputnik? Scopul este de a face cetățenii în siguranță”, spune Salvini. ”Dacă funcționează și este folosit în multe țări, precum Ungaria care face parte din Uniunea Europeană, de ce nu?”.

Salvini aduce un argument concret: ”Mulți italieni care lucrează în Rusia, inclusiv ambasadorul nostru, au făcut acest lucru”.

”Opinii pozitive au primit (vaccinurile rusești) și de la profesor Burioni (Roberto Burioni, celebru virolog italian n.n.) și de la Spallanzani (renumit institut și spital de boli infecțioase, n.n.) de la Roma”, arată Salvini.

Politicianul suveranist spune clar: ”Trebuie să găsim toate modalitățile posibile de a face față reducerii cantităților care trebuiau să vină din Europa - factorul de timp este crucial”.

Matteo Salvini a prezentat și situația din (republica) San Marino, unde spune că a contactat miniștri, parlamentari și administratori locali. ”Au început să trateze populația cu vaccinurile cumpărate în Rusia, și va continua cu vaccinurile cumpărate din Israel”.

”Având în vedere că Europa nu livrează ceea ce a promis, ar fi corect ca guvernul italian, care așteaptă să înceapă o producție națională dezirabilă, să caute și în străinătate ceea ce este necesar pentru combaterea Covid: sănătatea cetățenilor nu permite întârzieri suplimentare sau erori”, a declarat Matteo Salvini.
220
Tagurile:
UE, Italia, COVID-19, coronavirus, vaccin, Sputnik V, Matteo Salvini
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
O partidă a vaccinului Sputnik V a ajuns în Ungaria
Vaccinul ”Sputnik V”, și mai accesibil: Cât costă acum
RFPI : dușmanii Rusiei se tem de întâietatea vaccinului "Sputnik V"
Vaccinul "Sputnik V" a fost autorizat în Republica Moldova

Загрузка...
F-15

Pentagonul dezvăluie detalii ale atacului SUA în Siria

295
(reînnoit 21:03 26.02.2021)
Pentagonul a oferit anumite detalii legate de atacul forțelor aeriene ale SUA asupra unor obiective din Siria.

BUCUREȘTI, 26 feb – Sputnik. În cadrul atacului forțelor aeriene ale SUA asupra Siriei au fost distruse nouă obiective, parțial distruse – două, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

Atac militar al SUA în Siria
© AP Photo / Ford Williams/U.S. Navy

„Două avioane F-15 au lansat șapte proiectile cu o precizie înaltă, distrugând în totalitate nouă obiective și parțial – 2, privându-le de posibilitatea de a funcționa în continuare”, a declarat acesta.

„Dispunem de niște detalii preliminare cu privire la victime în locul atacului, însă nu voi putea vorbi despre detalii suplimentare în acest moment pentru că efectuăm o evaluare a operațiunii”, a adăugat Kirby.

Mai devreme, Pentagonul a anunțat că SUA au efectuat un atac asupra câtorva clădiri din apropierea frontierei siriano-irakiene, care erau utilizate de anumite grupări paramilitare, susținute de Iran, inclusiv “Kataib Hezbollah” și „Kataib Sayyid al-Shuhada”. Potrivit Pentagonului, au fost distruse un șir de obiecte de infrastructură ale grupărilor șiite. Acesta pas, menționează Pentagonul, a reprezentat o replică la atacurile recente asupra trupelor americane și ale coaliției din Irak.

SUA au efectuat atacul în Siria bazându-se pe informația oferită de serviciile din Irak, fiind convinși de precizia ei, a declarat ministrul Apărării al SUA, Lloyd Austin. La rândul său, ministerul Apărării al Irakului a negat declarațiile lui Austin cu privire la transmiterea unor informații în ajunul atacului la frontiera irako-siriană.

295
Tagurile:
Siria
Тема:
Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib

Загрузка...
Liviu Dragnea

Dragnea și Codrin, mesaj dur după întâlnire: ”Am învățat din TRĂDAREA apropiaților!”

0
(reînnoit 17:17 27.02.2021)
Așa cum a anunțat Codrin Ștefănescu, a avut loc o nouă întâlnire între foștii lideri ai PSD – după care a fost transmis un mesaj foarte interesant

BUCUREȘTI, 27 feb – Sputnik. Acum puțin timp a fost publicat primul mesaj după întâlnirea de ieri dintre Codrin Ștefănescu și Liviu Dragnea.

„Ieri am fost în vizită la Liviu Dragnea”, scrie Codrin, mărturisind – ”Sunt trist și foarte îngrijorat!”.

Nu este vorba doar de starea de sănătate a fostului președinte al PSD, ci de dezamăgirea pe care o încearcă atât el, cât și Codrin Ștefănescu față de ceea ce se întâmplă în țară și în PSD.

”Ca o concluzie, voi posta un text asumat de unul dintre cei care îmi scriu in mod constant. Se numește Teodor Daniel și sună așa : “Speranțele și voturile multor români se află într-o celulă din penitenciarul Rahova!” Punct”, scrie Codrin.

Provocat de o cititoare, Carmen Vișan, Codrin recunoaște că Liviu Dragnea a învățat din lecția trădării celor din jur, a „apropiaților”. ”Poate va învață ceva din asta, pe viitor!”, scrie Carmen Vișan.

”A învățat deja, Carmen Vișan! Inclusiv eu am învățat!”, răspunde Codrin Ștefănescu.

***

Ca de obicei, Codrin Ștefănescu i-a dus lui Liviu Dragnea multele mesaje primite de la români. ”Și o să-i povestesc câte nenorociri se petrec în lipsa lui și cum a dispărut PSD din peisaj! Sper să-l mai intereseze toate aceste subiecte”, a scris Codrin Ștefănescu.

Conform  ultimelor informații transmise de cunoscuta avocată Flavia Teodosiu, apărătoarea lui Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD va putea face peste câteva luni cerere de eliberare.

 

0
Tagurile:
PSD, Trădare, Codrin Ștefănescu, Liviu Dragnea

Загрузка...