Poliția

Revin crimele cu cuțitul în UK: baie de sânge la Londra

17051
În noaptea de vineri spre sâmbătă au avut loc cel puţin cinci atacuri cu cuţitul la Londra, în urma cărora cel puţin zece persoane au fost rănite şi o persoană a decedat. Doi răniţi se află în stare critică.

BUCUREŞTI, 6 feb – Sputnik. În sudul Londrei, în cartierul Croydon, în noaptea de vineri spre sâmbătă, au avut loc cel puţin cinci atacuri cu cuţitul, în urma cărora un bărbat a murit şi alte zece persoane au fost rănite, potrivit ziarulromanesc.uk

Două persoane dintre cele rănite se află în stare critică, a potrivit Poliţiei Metropolitane. În legătură cu incidentele au fost reţinuţi un presupus atacator şi o victimă. Deocamdată nu există informaţii care să indice că ar exista o legătură între incidentele violente.

„A avut loc o serie de altercaţii inutile şi extrem de violente, inclusiv una care s-a soldat în mod tragic cu pierderea unei vieţi”, a precizat, într-un comunicat, o reprezentantă a poliţiei londoneze, Nicky Arrowsmith.

Vineri, în jurul orei 18:55, poliţiştii au fost chemați în urma unui incident în Chapman Road, Croydon, unde a fost găsit un bărbat rănit. Ulterior, la ora 19:15, poliția a fost alertată de un spital din sudul Londrei, după ce patru bărbați, toți în vârstă de 20 de ani, au fost internați cu leziuni în urma unor atacuri prin înjunghiere. În prezent, unul dintre bărbați se află în stare gravă.

De asemenea, poliția a fost chemată în Wisbeach Road, Croydon, la ora 20:08, în urma unui alt atac prin înjunghiere în care au fost implicate două victime. În ciuda eforturilor depuse de paramedici la fața locului, un bărbat a fost declarat mort. Celălalt rănit a fost dus la spital.

Apoi, la ora 20:51, poliția a primit un alt apel de la un spital din sudul Londrei, după ce alți doi bărbați au ajuns cu răni provocate de cuțit. Una dintre victime se află între viaţă şi moarte, a spus poliția. Apoi, ofițerii au arestat un bărbat suspect, după ce au fost chemați la Dingwall Road, Croydon la ora 21:12. Victima a fost, de asemenea, arestată, iar în prezent viața sa nu este în pericol.

17051
Tagurile:
Londra, Marea Britanie
Tematic
Londra nu recunoaște alegerile parlamentare din Venezuela
Londra: Incident grav, cu victime! O mașină a intrat în plin!
Lovitură pentru Londra: Scoția s-ar alătura înapoi UE
Lockdown: Noi restricții de Crăciun pentru Londra și Anglia
Revin crimele cu cuțitul în UK: baie de sânge la Londra
Postul de televiziune Russia Today

Youtube a avertizat RT pentru transmisiunea discursului lui Trump

243
YouTube a expediat o avertizare postului de televiziune RT, după transmisiunea în direct a discursului lui Donald Trump.

BUCUREȘTI, 2 mar – Sputnik. Postul de televiziune RT anunță că a primit o avertizare din partea YouTube după transmisiunea discursului fostului președinte al SUA, Donald Trump, rostit în timpul unei conferințe în Orlando.

Duminică, într-un discurs susținut la conferința conservatoare CPAC în Orlando, Trump a declarat că ar putea candida din nou pentru funcția de președinte, menționând că democrații vor pierde alegerile prezidențiale din 2024. E prima declarație publică făcută de Trump după plecarea de la Casa Albă.

“YouTube ne-a expediat o avertizare pentru că am transmis în direct discursul lui Trump de la conferința conservatorilor în Orlando. Motivul oficial – “în video nu există o contextualizare suficientă, care ar explica și demonstra suplimentar că e vorba de Trump's violative CPAC speech (un discurs violent al lui Trump), sunt necesare mai multe detalii și mai multe informații explicative, e necesară o contextualizare care ar arăta că e un exemplu de hateful speech (discurs de ură)””, se spune într-o postare în canalul Telegram al RT.

În ultimele luni, platformele occidentale blochează tot mai des conturile instituțiilor media rusești. Așa, Facebook a blocat fără niciun fel de explicații contul agenției Baltnews. În octombrie Twitter a marcat materialul postului de televiziune RT despre alegerile din SUA ca potențial manipulative, iar mai devreme a eliminat din motorul de căutare contul agenției RIA Novosti.

Pe 28 octombrie, Roskomnadzor (Serviciul federal de supraveghere a comunicațiilor, tehnologiei informației și mass-media) a expediat în adresa companiilor Facebook, Twitter și Google (căruia îi aparține YouTube) o scrisoare în care cer încetarea aplicării cenzurii în cazurile presei rusești.

243
Tagurile:
Cenzură, Discurs, youtube, Russia Today, Donald Trump
Tematic
Trump revine în forță: vrea capul unui ”trădător”!
Explozie, fum: cazinoul lui Trump din Atlantic City nu mai există
Donald Trump revine? „Am câştigat în mod covârşitor!”
Donald Trump se întoarce, discurs exploziv: „Democraţii au pierdut Casa Albă”
Câți republicani l-ar urma pe Trump într-un nou partid

Загрузка...

Japonia cere Chinei oprească testarea anală pentru Covid-19 pe cetățenii săi

120
(reînnoit 16:19 02.03.2021)
Guvernul japonez a cerut Chinei să nu supună cetățenii japonezi unor teste anale pentru Covid-19 la intrarea acestora în ţară, relatează Japan Times.

BUCUREŞTI, 2 mart – Sputnik. Secretarul general al cabinetului japonez Katsunobu Kato a anunțat luni, 1 martie, că guvernul japonez a cerut Chinei să nu supună cetățenii japonezi la teste anale pentru Covid-19 atunci când intră în această țară, relatează Japan Times.

Potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului japonez, solicitarea a fost făcută prin intermediul ambasadei de la Beijing în urma plângerilor din partea unor japonezi supuşi unei „suferințe psihologice” prin aceste teste.

Potrivit Japan Times, Kato a declarat, într-o conferință de presă, că guvernul japonez va continua să solicite Chinei să înceteze să-i supună cetățenii acestei metode de testare, menționând că „nu a mai fost confirmată în nicio altă parte a lumii”, a spus acesta, citat de Sputnik France

De asemenea, canalele de presă americane Vice și Washington Post au raportat săptămâna trecută că angajații Departamentului de Stat staționați în China s-au plâns că ar fi fost testați „în mod eronat” cu această metodă, chiar dacă în principiu sunt scutiţi de aceasta. Însă aceste informații au fost negate de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez în timpul unei conferințe de presă.

Metoda de testare anală a fost utilizată în timpul unei creşteri epidemice recente limitate la Beijing. De asemenea, a fost impusă călătorilor internaționali plasați în carantină la sosirea în China.

Galicia, o comunitate autonomă din nord-vestul Spaniei, a optat pentru utilizarea acestei metode de testare pentru Covid-19. Ministerul regional al Sănătății a spus că metoda va fi aplicată în principal persoanelor întubate cu boli grave.

120
Tagurile:
China, Japonia

Загрузка...
Dan Chitic

Dan Chitic anunță NUCLEARA: ”Trădător infect al neamului tău, dispari urât și dureros!”

0
Cunoscutul avocat anunță că, în culisele Justiției, se pregătește marea lovitură care îl vizează pe însuși creatorul ”Statului paralel”

BUCUREȘTI, 3 mart - Spuntik. Mai mult la subiect decât ironic, avocatul Dan Chitic consideră că ”lecția” zilei de ieri se poate înscrie în paradigma ”Karma is a bitch!”.

”Sau mai românește, așa: Fie roata mare, mică / ea se’nvârte de te pică!”, scrie Dan Chitic, referindu-se, desigur, la condamnarea fiicei și a celei mai apropiate colaboratoare a lui Traian Băsescu.

O primă concluzie: ”Cert e ca in viață chiar există un principiu al acțiunii și reacțiunii: rău faci, rău găsești!”.

Și, spune avocatul, ”la fel de cert e ca mai toți plătim încă de aici, din timpul acestei vieți... oricât de mari sau de mici am fi la un moment dat!”.

”Nu, nu mă bucur! Doar constat!”, punctează avocatul, enumerând etapele strângerii lațului: ”După ce i-au condamnat fratele și arestat ginerele, acum i-au condamnat la ani grei de închisoare nu doar “colaboratoarea apropiată”, ci chiar și fiica”.

Ironic, Dan Chitic face o apropiere istorică: ”E cumva pe “modelul Brâncoveanu”. Doar că acum tehnica e aplicată pe un diavol, nu pe un sfânt”.

Acum vine bomba – Dan Chitic are informații că va fi luat și Băsescu!

”Exista și o parte “secretă” disjunsă din dosarul Udrea... se pare ca este DOSARUL BĂSESCU! Tic. Tac.”, scrie Dan Chitic, reluând cunoscutul avertisment al Elenei Udrea.

De fapt, e în logica evenimentelor – ”La sfârșit îl vor lua și pe el, pe băsferatu’ însuși! Vorba aia, îl ia “statul de drept” pe Sarkozy... credeți ca nu-l vor lua pe Băsescu?”

”Doar că până atunci va trebui să vadă cum, rând pe rând, îi vor fi luați toți apropiații!”, scrie Dan Chitic, subliniind – ”La sfârșit... va veni și rândul lui!”.

Și, subliniază Dan Chitic, ”el, Petrov, știe asta...”.

Apropo de acea ”lecție a zilei”, ea nu de se referă, de fapt, la justiția din România, scrie Dan Chitic, ”nu de ea voiam să vă vorbesc! Ba nici măcar despre Justiția Divină!”.

”Mesajul asta e adresat otrepelor din fruntea statului de azi și de mâine: oricât de sclav ești fata de stăpânii zilei și oricât de trădător infect ești cu neamul tău, în momentul în care nu mai ești util... dispari! Și dispari urât și dureros!”

Altfel spus, ”vine o vreme când nu vei mai fi util!”.

”Știu ca nu îți vine sa crezi, politrucule, dar vine și vremea ta... oricum te-ai chema!”, închei Dan Chitic, întrebând dacă… ”Se aude?”.
0
Tagurile:
statul paralel, Justitie, Dan Chitic

Загрузка...