Iarna în Londra

Alertă meteo în UK pentru următoarele zile: „Bestia din Marea Baltică”

1522
În Marea Britanie, furtuna denumită „bestia din Marea Baltică”, un front atmosferic extrem de rece, a afectat deja mai multe zone şi urmează să aducă vreme rea şi în următoarele zile, potrivit meteorologilor.

BUCUREŞTI, 5 feb – Sputnik. Meteorologii avertizează că, începând din 5 februarie, vremea rea adusă de furtuna „bestia din Marea Baltică”, un front atmosferic extrem de rece, se va caracteriza prin vânt puternic, ploi, zăpadă și temperaturi sub zero grade în Regatul Unit pentru cel puțin patru zile, potrivit Daily Mail.

În special în Yorkshire și în nord-estul Angliei vor fi ploi abundente, urmate de ninsori și temperaturi de îngheț, apoi în partea de est a țării, după care vremea rea va afecta Londra și coasta de sud, până duminică. Este pentru a doua oară când Londra va fi lovită de zăpadă în ultimele două săptămâni, după ce furtuna a izbucnit pe 24 ianuarie.

În special Scoția se va confrunta cu căderi masive de zăpadă, existând îngrijorări că, din cauza temperaturilor foarte scăzute, ar putea fi pusă în dificultate desfășurarea vaccinărilor împotriva coronavirusului.

În această dimineaţă, în Scoția, 20 de vehicule, camioane, autobuze și autoturisme erau blocate în zăpadă, între Ullapool și Garve. De asemenea, aproximativ 40 de șoferi au fost salvați la Loch Dorma, în Wester Ross, după ce au rămas blocați în zăpadă, care a atins doi metri. Highland Council a declarat că au fost înființate centre de urgență și i-a îndemnat pe şoferi să nu călătorească în această zonă.

Drumul A85 a fost închis la vest de Methven, în Perth și Kinross, din cauza inundațiilor, iar trenurile nu puteau circula pe Highland Mainline, între Dalwhinnie și Inverness.

Alte zone afectate au fost Skye, Lewis, Sutherland și în apropiere de Inverness, unde aproximativ 100 de proprietăți au rămas fără energie electrică.

De asemenea, au fost emise aproximativ 136 de alerte de inundații și 38 de avertismente pentru Anglia, pentru râurile Tamisa și Severn. Midlands și zona de sud-est vor fi afectate de zăpadă de mâine până duminică după-amiază. Potrivit meteorologilor, ar putea cădea până la 15 cm de zăpadă la nivelurile inferioare.

1522
Tagurile:
Meteo, Marea Britanie
Тема:
Prognoza meteo (377)
Tematic
UK, avertizare meteo pentru weekend: alertă de temperaturi scăzute şi ninsori
Meteo până pe 31 ianuarie: se întoarce iarna – unde va fi cel mai frig
Avertizare meteo: cod galben de ninsori – atenţie, şoferi!
Сергей Скрипаль

Unul dintre suspecții în cazul Skripal, bănuit s-a identificat cu pașaport moldovenesc

25
(reînnoit 07:19 18.04.2021)
Poliția cehă i-a dat în căutare pe rușii Alexandr Petrov și Ruslan Bașirov pe care Londra îi suspectează de otrăvirea fostului ofițer GRU Sergei Skripal și fiicei sale Iulia. Unul dintre ei este acuzat că s-a identificat cu pașaport moldovenesc.

CHIȘINĂU, 18 apr - Sputnik. Poliția cehă, citată de RIA Novosti, anunță că îi caută pe cetățenii ruși Alexandr Petrov și Ruslan Bașirov în cadrul anchetării „circumstanțelor unei infracțiuni grave”. Fotografiile celor doi au fost postate pe Twitter.

Potrivit poliției cehe, în octombrie 2014 Bașirov și Petrov s-ar fi aflat în Republica Cehă: mai întâi la Praga, apoi în regiunea Moravo-Silezia și regiunea Zlín.

„Persoanele au folosit cel puțin două acte de identitate, prezentând mai întâi două pașapoarte rusești pe numele lui Alexandr Petrov, născut la 13 iulie 1979, și Ruslan Bașirov, născut la 12 aprilie 1978, ulterior s-au identificat cu pașaport moldovenesc pe numele lui Nicolae Popa, născut la 18 iunie 1979, și, respectiv, cu pașaport tadjic eliberat pe numele lui Ruslan Tabarov, născut pe 23 octombrie 1975 ", se spune în mesajul poliției cehe.

Amintim că, pe 4 martie, în orașul britanic Salisbury a fost otrăvit fostul ofițer GRU Serghei Skripal și fiica lui, Iulia. Cazul a provocat un scandal internațional. Autoritățile de la Londra a afirmat că Rusia este implicată în otrăvirea celor doi cu substanța A234. Moscova a negat aceste acuzații.

Rusia s-a oferit să desfășoare o anchetă comună, dar Marea Britanie a ignorat această inițiativă.

Ministerul de Externe a demonstrat că fostul prim-ministru britanic Theresa May a mințit: ea a susținut că otravă a fost făcută în Rusia, dar testele de laborator au infirmat acest lucru.

Ulterior, Procuratura Regală a Marii Britanii a anunțat numele cetățenilor ruși suspectați de tentativa de otrăvire a lui Serghei și Iulia Skripal în orașul Salisbury. Instituția a declarat că are date despre doi suspecți implicați în cazul otrăvirii familiei Skripal — Alexdandr Petrov și Ruslan Bașirov.

Procuratura britanică le-a înaintat învinuirile lui Petrov și Bașirov pe petru capete de acuzare, inclusiv pentru tentativa de omor a Skripalilor și a unui ofițer de poliție britanic. Îîntr-un interviu cu redactorul-șef al Sputnik și RT, Margarita Simonyan, cei doi au declarat că au vizitat Marea Britanie ca turiști și nu au nicio legătură cu serviciile speciale.

25
Tagurile:
Serghei Skripal
Tematic
Moscova a comentat noile materiale din presa britanică despre cazul Skripal
„Cazul Skripal”: Prezumptivii atentatori ies la rampă
SUA introduc noi sancțiuni împotriva Rusiei în legătură cu cazul Skripal

Загрузка...
Panorama orașului Tokio

Washingtonul și-a anunțat disponibilitatea de a apăra Japonia cu arme nucleare

291
(reînnoit 14:20 17.04.2021)
Statele Unite și-au reafirmat hotărârea de a apăra Japonia cu arme nucleare așa cum prevede Tratatul din 1960 privind cooperarea reciprocă și garanțiile de securitate.

CHIȘINĂU, 17 apr - Sputnik. Statele Unite și-au reafirmat hotărârea de a apăra Japonia cu arme nucleare în temeiul Tratatului din 1960 privind cooperarea reciprocă și asigurările de securitate, potrivit unei declarații publicate de Casa Albă în urma discuțiilor dintre liderii celor două țări.

Documentul este baza legislativă pentru alianța dintre Japonia și Statele Unite. Acordul prevede, în special, utilizarea de către Washington a armelor de distrugere în masă.
Declarația subliniază, de asemenea, că președintele SUA Joe Biden și premierul japonez Yoshihide Suga pledează în favoarea păcii și stabilității în strâmtoarea Taiwanului.

„Subliniem importanța păcii și stabilității în întreaga strâmtoare Taiwan, solicităm o soluționare pașnică a conflictelor din strâmtoare”, se spune în document.
Conform calculelor făcute de Agenția japoneză Kyodo, este pentru prima dată după 52 de ani când apare o menționare directă a Taiwanului într-o declarație comună a liderilor celor două țări. Ultima dată, o astfel de formulare a fost utilizată într-un document apărut în urma negocierilor dintre premierul japonez Eisaku Sato și președintele american Richard Nixon în 1969.

De asemenea, liderii celor două țări și-au exprimat îngrijorarea cu privire la situația drepturilor omului din Hong Kong și din regiunea autonomă Uygur din Xinjiang din China.

În plus, politicienii au confirmat că al cincilea articol din Tratatul privind cooperarea reciprocă și asigurările de securitate se aplică și în cazul insulelor Senkaku, pe care le revendică China.

Biden și Suga, printre altele, s-au opus „oricărei acțiuni unilaterale care vizează schimbarea statu-quo-ului în Marea Chinei de Est”. Ei s-au opus din nou pretențiilor și acțiunilor ilegale ale Chinei în Marea Chinei de Sud. Potrivit liderilor celor două state, situația din Marea Chinei de Sud ar trebui reglementată în conformitate cu dreptul internațional, iar libertatea de navigație ar trebui garantată în cadrul convenției ONU existente.

În declarație, Biden și Suga și-au reafirmat angajamentul față de denuclearizarea completă a RPDC. Aceștia au solicitat Coreei de Nord să își îndeplinească obligațiile care decurg din rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU. Politicienii au atins și subiectul Myanmar. Biden și Suga au condamnat cu tărie violența comisă de militari și poliție în Myanmar împotriva civililor.

291
Tagurile:
Japonia, Washington
Tematic
Dezvăluiri: miturile Hiroshimei și Nagasaki la 73 de ani de la bombardamentele atomice
Bombardamente din 1999: Hiroshima și Nagasaki în Balcani - Cum au fost afectați românii

Загрузка...