Angela Merkel

Românii din Germania: va continua lockdown-ul? Ce a declarat Merkel

1019
Într-un interviu TV acordat ntv şi RTL, cancelarul german Angela Merkel s-a referit la scăderea cazurilor de infectare cu noul coronavirus, dar şi la pericolul reprezentat de noile tulpini mai virulente.

BUCUREŞTI, 5 feb – Sputnik. Angela Merkel a avertizat cu privire la pericolul unei relaxări pripite a restricţiilor, în contextul în care Germania încă nu şi-a atins obiectivele în contracararea epidemiei, iar noile tulpini ale virusului sunt mai contagioase. Astfel, a îndemnat publicul să înţeleagă necesitatea continuării lockdown-ului, potrivit ziarulromanesc.de.

Merkel a mai spus că şi-ar „dori să anunţe şi ceva bun. Dar nu are sens, nu trebuie să stârnim false speranţe şi de aceea încerc mereu să fiu realistă”, a explicat aceasta.

Săptămâna viitoare miercuri va avea loc următoarea şedinţă cu liderii celor 16 landuri germane, fiecare land fiind responsabil de măsurile adoptate pe plan local împotriva răspândirii epidemiei de coronavirus. Merkel a mai spus că trebuie cercetat cât de mult s-a răspândit mutaţia britanică.

Cancelarul a adăugat că Germania nu-şi poate permite să ajungă într-o situaţie similară celei din Portugalia, unde relaxarea restricţiilor în preajma sărbătorilor şi mutaţiile mai virulente au dus la supraîncărcarea sistemului sanitar.

„Un număr mic de infecţii înseamnă şi o situaţie mai bună pentru economie, toate studiile arată asta”, a subliniat ea.
1019
Tagurile:
Germania, Angela Merkel
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1740)
Tematic
Germania a declarat că vaccinul "Sputnik V" a surprins cu adevărat Occidentul
Românii din Germania: ajutoare suplimentare pentru familii în criza Corona
Cu trenul, printre ape: inundații în Germania
Europa s-a încrezut în "Sputnik V". Germania se pregătește să taie cupoane

Die Welt: Bananele ar putea dispară din consum

12
(reînnoit 18:45 13.04.2021)
Omenirea ar putea rămâne fără banane din cauza ciupercilor din sol extrem de infecțioase, scrie Die Welt.

CHIȘINĂU, 13 apr – Sputnik. Boala Tropical Race 4 (TR4) a început să se răspândească activ în Asia și Australia pe parcursul secolului XX, dar, în 2019, a fost descoperită pentru prima dată în America de Sud – principalul furnizor de banane din lume.

Potrivit expertului în fructe al companiei de marketing AMI Ursula Schockemöhle, în Columbia și Honduras au fost închise deja primele plantații. Ea a menționat că boala nu este susceptibilă la acțiunea substanțelor chimice, motiv pentru care solurile infectate vor fi scoase din funcțiune cel puțin 30-40 de ani.

Se remarcă faptul că TR4 afectează în principal soiul Cavendish, exportul căruia acoperă 95% din comerțul mondial de banane.

Experții avertizează că chiar și o mică particulă de sol infectat pe talpa fermierului poate duce la răspândirea infecției. În plus, ei au explicat că boala se răspândește rapid deoarece plantele transmit între ele unele și aceleași gene.

"Florile de gen masculin ale plantei sunt sterile, iar florile de gen feminin formează fructe fără polenizare. Cavendish se reproduce asexuat, prin butășire", subliniază experții.

Potrivit oamenilor de știință, în natură nu există un soi atât de bogat în recoltă ca Cavendish. În plus, în multe țări din Asia, Africa și America, aceste fructe sunt la fel de importante ca cartofii și orezul în dieta zilnică.

"Dacă considerăm că populația Pământului este mai mare de șapte miliarde de oameni, atunci o creștere a cererii populației în creștere a țărilor în curs de dezvoltare în ceea ce privește produsele alimentare reprezintă principalul motiv pentru creșterea producției de banane", a declarat Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite.

În acest fel, omenirea poate pierde nu doar un produs alimentar gustos, ci și unul necesar.

12
Tagurile:
Banana

Загрузка...
Флаг Евросоюза в главном здании Совета Европы в Страсбурге

UE a pregătit un pachet de sancțiuni împotriva Turciei

28
Uniunea Europeană a pregătit un set de măsuri împotriva Turciei, printre care și sancțiuni, în cazul în care autoritățile de la Ankara își vor continua “politica agresivă”.

BUCUREȘTI, 13 apr – Sputnik. Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe din Franța, Clément Beaune, a declarat că Uniunea Europeană a elaborate un set de măsuri, inclusiv sancțiuni împotriva Turciei, care vor fi aplicate în cazul în care Ankara își va continua politica agresivă.

“Nu ne dorim o escaladare, însă ne apărăm interesele. Turcia trebuie să fie cea care să spună dacă este dispusă să transmită semnale de detensionare. Am menționat un șir de situații unde această influență (a Turciei n.r.) se manifestă, - Estul Mediteranei, Libia, Siria. Am văzut și alte operațiuni în jurul Caucazului în ultimele săptămâni”, a declarat Beaune marți, răspunzând la întrebările Adunării Naționale a Franței.

Acesta a menționat că Turcia trebuie să aleagă ce poziție va ocupa. “Va alege detensionarea sau va rămâne pe aceste poziții agresive. Atunci Europa va fi gata să răspundă. Am pregătit un șir de măsuri, inclusiv sancțiuni, care vor fi aplicate, dacă va fi necesar”, a subliniat el.

Totodată, potrivit demnitarului francez, în ultimul timp au existat și semnale pozitive din partea Turciei, printre care retragerea navelor turcești din apele teritoriale ale Greciei și Turciei, reluarea negocierilor cu Grecia – pentru prima data în ultimii cinci ani, precum și negocierile care vor avea loc în problema Ciprului.

“Le tratăm ca niște semnale pozitive. Însă există și o înrăutățire. Ați menționat retragerea Turciei din Convenția de la Istanbul, iar noi am condamnat acest lucru. Ați vorbit despre presiunile politice asupra partidelor de opoziție. Acestea, desigur, sunt niște pași într-o direcție greșită. Din aceste motive am decis să păstrăm presiunile”, a spus Clément Beaune.

28
Tagurile:
sancțiuni, Uniunea Europeană, Turcia
Tematic
Turcia a arestat 10 amirali în retragere care s-au opus proiectului „Canal Istanbul”
Rusia suspendă cursele charter spre Turcia
Cum Turcia își consolidează pozițiile în spațiul ex-sovietic

Загрузка...