Suedia

Pașapoarte pentru vaccinați în două țări nordice

120
Danemarca a anunţat ieri dezvoltarea unui paşaport digital care să fie utilizat de persoanele vaccinate anti-Covid 19, iar Suedia i-a urmat exemplul, făcând astăzi un anunț similar

BRUXELLES, 4 feb – Sputnik. După ce Danemarca a făcut ieri anunțul că va folosi pașapoarte digitale pentru cei vaccinați, Suedia a anunţat astăzi că intenţionează să emită paşapoarte digitale pentru persoanele vaccinate anti-Covid 19. Termenul anunțat este unul ambițios: Suedia vrea ca pașapoartele să fie utilizate până în vara acestui an.

"Au fost demarate o serie de proceduri internaţionale în ceea ce priveşte soluţiile tehnice şi standardele legate de dovadă a vaccinării. Este nevoie ca Suedia să participe (la proiect)", a declarat astăzi ministrul suedez al Sănătăţii, Lena Hallengren, într-o conferinţă de presă.

Utilitatea acestui așa zis pașaport este acela că le va permite suedezilor să dovedească faptul că au fost vaccinaţi împotriva maladiei COVID-19, a precizat și Anders Ygeman, ministrul pentru Dezvoltare digitală din Suedia.

Autoritățile din Suedia promit că certificatul va respecta legile şi standardele internaţionale şi va asigura confidenţialitatea datelor personale ale posesorilor, iar noul paşaport digital ar putea deveni funcţional până la data de 1 iunie a acestui an.

Vaccinul Sputnik V
© Sputnik / Владимир Песня

Autorităţile de la Stockholm se aşteaptă ca dovada vaccinării să fie cerută de alte ţări pentru a permite accesul pe teritoriile lor sau participarea la conferinţe, festivaluri muzicale şi evenimente sportive.

Conform planurilor existente, mai multe autorităţi şi agenţii suedeze, inclusiv Agenţia pentru Sănătate Publică, Agenţia suedeză eHealth - care coordonează iniţiativele guvernamentale electronice în domeniul sănătăţii - şi Asociaţia Suedeză a Regiunilor şi Autorităţilor Locale, vor participa la dezvoltarea paşaportului digital.

Agenţia pentru Sănătate Publică a primit şi sarcina de a colabora cu iniţiativele demarate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru dezvoltarea unui certificat digital de vaccinare anti-COVID-19, iar Agenţia suedeză eHealth va colabora cu Comisia Europeană în cadrul eforturilor similare depuse la nivelul Uniunii Europene.

120
Tagurile:
Vaccinare, Suedia
Tematic
Marine Le Pen solicită colaborarea cu Rusia în privinţa vaccinului ”Sputnik V”
Ministrul de Externe din Franța, semnal pozitiv cu privire la vaccinul rusesc ”Sputnik V”
Vaccinul ”Sputnik V” ar putea fi produs în Germania
Germania a declarat că vaccinul "Sputnik V" a surprins cu adevărat Occidentul
Die Welt: Occidentul, surprins de vaccinul rusesc Sputnik V
Отделение Сбербанка в Казани

„Am fost îngrozită”: O femeie a descoperit i-a intrat în cont 1 miliard de dolari

108
A mers să retragă 20 de dolari de la bancă și a descoperit că are în cont un miliard. I s-a întâmplat unei femei din Statele Unite ale Americii, care s-a pomenit cu o adevărată avere în cifre.

CHIȘINĂU, 23 iun - Sputnik. Cazul curios s-a produs în statul Florida. O femeie pe nume Julia Yonovski a mers la bancă ca să retragă niște bani, dar inițial a încercat să afle care este soldul contului său. Ea a rămas stupefiată când a văzut pe chitanța imprimată suma de 999 985 855,94 de dolari, scrie presa din Statele Unite. 

„Dumnezeule, am fost îngrozită. Știu că majoritatea oamenilor s-ar fi gândit că au câștigat la loterie, dar eu eram îngrozită”, a spus femeia. 

„Am citit istorii despre oameni care  scot bani și apoi trebuie să-i dea înapoi, dar eu nu am făcut asta pentru că nu sunt banii mei. Mă sperie puțin asta, pentru că știu ce înseamnă amenințările cibernetice. Nu știu ce să cred”, a spus femeia. 

Femeia a încercat să afle de la angajații băncii ce s-a întâmplat, dar răspunsul a venit abia peste câteva zile, câns s-a aflat că soldul era de fapt negativ, iar totul a fost o eroare tehnică. 

108
Tagurile:
Dolari

Загрузка...
Vladimir Putin

Putin a declarat NATO își consolidează prezența în apropierea frontierelor ruse

123
Vladimir Putin a declarat că NATO își consolidează prezența în apropierea frontierelor ruse. Moscova este, de asemenea, îngrijorată de exercițiile Alianței în Marea Neagră. În special, exercițiile ucrainene-americane Sea Breeze, programate pentru iunie-iulie.

Rusia este preocupată de consolidarea infrastructurii NATO în apropierea frontierelor sale, precum și de faptul că Alianța refuză să ia în considerare în mod constructiv propunerile de de-escaladare a tensiunilor, dar se așteaptă ca bunul simț să prevaleze în cele din urmă, a declarat președintele rus Vladimir Putin.

„Desigur, nu putem să nu fim preocupați de consolidarea continuă a capacităților militare și a infrastructurii NATO în apropierea granițelor ruse, precum și de faptul că Alianța refuză să ia în considerare în mod constructiv propunerile noastre de a de-escalada tensiunile și de a reduce riscul de incidente imprevizibile. relațiile vor prevala în cele din urmă", a spus Putin în salutul său către participanții la cea de-a IX-a Conferință de la Moscova privind securitatea internațională.

La rândul său, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a menționat că NATO a devenit o alianță militară-politică globală pentru a stăvili Rusia și China. Potrivit acestuia, o tendință spre confruntare militară a prins rădăcini în Europa, există exerciții constante care destabilizează situația de la frontierele rusești.

Ministrul a adăugat că Alianța elaborează rute pentru transferul operațional al trupelor în zone din apropierea statului aliat. La granițele de est, amenințarea este reprezentată de desfășurarea rachetelor americane cu rază medie de acțiune în Asia. Șoigu a reamintit că, după retragerea SUA din Tratatul privind eliminarea acestor arme (Tratatul INF), nu există restricții în acest sens.

Moscova este, de asemenea, îngrijorată de exercițiile Alianței în Marea Neagră. În special, exercițiile ucrainene-americane Sea Breeze, programate pentru iunie-iulie. Ambasada Rusiei în Statele Unite consideră că manevrele cresc riscurile incidentelor neintenționate în zona Mării Negre, astfel încât acestea trebuie abandonate. Ministerul rus de Externe aderă la aceeași poziție.

Conferința are loc la Moscova în perioada 22-24 iunie. Este un forum anual care reunește reprezentanți ai ministerelor apărării, organizațiilor internaționale și experți neguvernamentali în căutarea de răspunsuri la întrebări cheie de securitate la nivel mondial.

 

123
Tagurile:
Vladimir Putin, Marea Neagră, Rusia, NATO

Загрузка...

Coșmarul Occidentului: Vor forma Rusia și China o alianță militară?