Флаконы во время производства вакцины против коронавирусной болезни (COVID-19) Gam-COVID-Vac, также известной как Sputnik-V

Vaccinul ”Sputnik V” ar putea fi produs în Germania

94
(reînnoit 10:31 04.02.2021)
Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii de la Berlin a anunțat că Rusia a contactat laboratorul german IDT pentru a produce vaccinul Sputnik V în Europa.

BRUXELLES, 4 feb – Sputnik. Un purtător de cuvânt al ministerului Sănătății din Germania a anunțat că Institutul rus Gamaleia, care a dezvoltat Sputnik V, precum şi Fondul Rusesc de Investiții Directe care a finanțat dezvoltarea vaccinului Sputnik V, "sunt interesate de o cooperare pentru o posibilă producţie şi au contactat IDT Biologika", un laborator din Germania.

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a confirmat că Germania "serveşte drept intermediar" pentru cererea rusă de a studia opţiuni de producţie în Germania şi în Europa.

Producerea Sputnik V în Germania este doar una dintre știrile îmbucurătoare despre acest vaccin care a început să fie căutat în Europa. De exemplu, Angela Merkel s-a declarat deschisă la utilizarea vaccinului rusesc în Europa, cu condiţia să fie autorizat.

"Toţi cei care obţin autorizarea EMA vor fi absolut bineveniţi, am discutat exact despre acest punct cu preşedintele rus" Vladimir Putin, a declarat cancelarul german la postul public ARD.

Mai mult, Merkel a propus ca institutul federal german Paul-Ehrlich, însărcinat cu reglementările privind medicamentele, "să susţină Rusia" în cererea sa la EMA.

Lumea întreagă și-a întors privirea spre vaccinul Sputnik V după publicarea, în revista medicală The Lancet, a unor rezultate validate de experţi independenţi, conform cărora Sputnik V este eficient în proporţie de 91,6% împotriva formelor simptomatice ale COVID-19.

Laboratorul IDT, unde s-ar putea produce Sputnik V în Germania, este specializat în producţia vaccinurilor pe bază de contract, și a sistat la începutul lui ianuarie dezvoltarea unui vaccin propriu după ce a obţinut date mai puţin bune decât spera privind răspunsul imunitar după un prim studiu.

Laboratorul are 1.400 de salariaţi, la o cifră de afaceri în 2019 de 220 milioane de euro, potrivit propriilor date.

Ministrul Sănătății din Germania, Jens Spahn, anunțase anterior că Europa ar putea oferi capacități de producție pentru vaccinul rusesc Sputnik V, el adăugând că partea rusă ar fi solicitat un astfel de sprijin, iar ideea este luată în considerare în Germania şi în Europa.

94
Tagurile:
Sputnik V
Tematic
Kremlinul a comentat publicarea rezultatelor studiilor ”Sputnik V” în Lancet
Mexicul a aprobat de urgență utilizarea vaccinului rusesc „Sputnik V”
Finlanda ar putea utiliza „Sputnik V”, în cazul aprobării lui în UE
Marine Le Pen solicită colaborarea cu Rusia în privinţa vaccinului ”Sputnik V”
Ambuteiaj

UE vrea interzică toate mașinile alimentate cu motorină și benzină până în 2035

143
(reînnoit 18:53 18.06.2021)
Potrivit unui raport, reglementările de reducere a emisiilor luate în considerare de Bruxelles ar putea marca sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă. Propunerea radicală a fost întâmpinată de opoziţia producătorilor auto.

BUCUREŞTI, 18 iun – Sputnik. Noile mașini alimentate cu motorină și benzină ar putea fi interzise în bloc în efortul de a atinge obiectivul „emisii zero” pentru vehiculele vândute după 2035, potrivit mai multor oficiali ai UE care au oferit declaraţii pentru Politico.

Regula revoluționară ar putea fi inclusă în „Acordul verde” al Uniunii Europene, care urmăreşte să facă blocul „neutru din punct de vedere climatic” până în 2050. Comisia Europeană ar putea crește obiectivul său pe termen scurt pentru 2030, cerând o reducere de 60% a emisiilor de mașini, un obiectiv mult mai ambițios decât reducerea de 37,5% prezentă în planul actual. Obiectivul ar putea fi ridicat la 100% până în 2035, ceea ar însemna interzicerea automobilelor noi cu motoare cu combustie în următorii 14 ani, au explicat oficialii, potrivit RT

Încă nu este clar dacă propunerea va intra în versiunea finală a planului pentru 2030, care urmează să fie publicată pe 14 iulie. Planul, împreună cu restul punctelor din Acordul Verde, va merge apoi în Parlamentul European pentru aprobare.

Inițiativa a declanșat deja un puternic răspuns negativ din partea producătorilor de automobile din bloc. Hildegard Muller, care conduce lobby-ul auto VDA din Germania, a declarat că reglementarea nu va reprezenta doar „sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă, ci și sfârșitul hibrizilor conectabili”.

Un alt lider din industrie a spus că această regulă ar limita opțiunile consumatorilor.

„Dacă veţi avea nevoie de o mașină nouă în 2036, nu veţi avea de ales”, a declarat pentru Politico Sigrid de Vries, care conduce lobby-ul industriei de componente europene CLEPA. „Mașina va avea un motor electric, indiferent dacă se potrivește sau nu nevoilor, dacă este accesibilă sau nu, sau dacă va exista energie verde și infrastructură pentru încărcare.”

Deşi motorul cu ardere internă continuă să conducă, unii producători de automobile, precum Volvo și Volkswagen, au semnalat deja că vor să treacă la automobilele electrice până la sfârșitul deceniului.

143
Tagurile:
UE, Mașini

Загрузка...

Palestina: Armata israeliană a lovit mai multe ținte în Fâșia Gaza

60
(reînnoit 14:52 18.06.2021)
Forțele israeliene de apărare (IDF) au efectuat joi atacuri aeriene care vizau ceea ce susțin că sunt „formațiuni militare Hamas și poziții de lansare a rachetelor”.

Filmările făcute publice de armată israeliană arată mai multe imagini din cabina de pilotaj, „Roof knocking” (practica sa de a arunca dispozitive neexplozive sau cu randament redus pe acoperișurile țintei casele civile) precedând atacurile asupra mai multor locații.

Potrivit unei declarații publicate de IDF, avioanele sale de luptă „au lovit formațiuni militare și o poziție de lansare a rachetelor aparținând Hamas” în orașul Gaza și Khan Yunis, ca răspuns la baloanele incendiare lansate din Fâșie pe teritoriul israelian.

60
Tagurile:
Fâșia Gaza, Palestina

Загрузка...