Ангела Меркель

Angela Merkel promite vaccinarea tuturor germanilor până în luna octombrie

587
Cancelarul Angela Merkel a estimat că locuitorii Germaniei au şansa de a primi cel puţin o doză de vaccin până în octombrie.

BRUXELLES, 3 feb – Sputnik. Angela Merkel a declarat că, până în octombrie, toţi locuitorii Germaniei vor fi vaccinaţi. Până acum, circa 1,93 din cei 83 de milioane de germani au primit prima doză de ser anti-Covid-19 până duminica trecută.

„Luptăm cu încredere pentru aceste vaccinuri. Până la finalul celui de-al treilea trimestru vom putea face ofertă pentru toţi locuitorii. Cred că e un mesaj important. Singurul risc pe care îl avem acum este mutaţia din Marea Britanie şi Africa de Sud care ar putea fi primejdios pentru planurile noastre, deoarece acestea sunt virusuri mult mai agresive”, a declarat Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Până în prezent, UE a aprobat doar vaccinurile produse de Pfizer-BioNTech, AstraZeneca şi Moderna, dar există din ce în ce mai multe voci, inclusiv în Germania, care insistă pentru ca UE să permită și importul vaccinurilor din Rusia pentru a face față nevoilor.

Chiar Angela Merkel a declarat ieri cu privire la posibilitatea achiziționării vaccinului rusesc Sputnik V, că orice vaccin care va fi aprobat va fi binevenit în lupta împotriva pandemiei.

„Toți cei care obțin o autorizație de la EMA (Agenția Europeană a Medicamentului) vor fi absolut bineveniți, am vorbit exact despre acest lucru cu președintele rus”, a declarat cancelarul german la televiziunea publică ARD, salutând „datele științifice bune” publicate despre vaccinul rus Sputnik V.

Răspunsul lui Merkel vine după ce mai mulți înalți oficiali germani au declarat că țara lor ar putea lua în considerare folosirea de vaccinuri chinezești și rusești pentru a majora nivelul de imunizare în fața pandemiei de Covid-19.

Și premierul statului Bavaria, Markus Soder, a afirmat că țara sa ar trebui să ia în considerare aprobarea Sputnik V și a vaccinurilor chinezești.

Ministrul german al sănătății, Jens Spahn, a semnalat și el că este deschis la ideea vaccinurilor din Rusia și China, dacă acestea sunt aprobate de autoritățile de reglementare din UE, spunând într-un interviu pentru presa germană că acestea pot ajuta la oprirea pandemiei.

Prima țară care s-a mișcat foarte bine în direcția acoperirii nevoilor de vaccinare a fost Ungaria care a primit ieri primele 40.000 de doze din vaccinul rusesc Sputnik V. Ungaria va primi de altfel în următoarele trei luni două milioane de doze de vaccin Sputnik V, în timp ce țările europene așteaptă livrările de doze din UE care întârzie și provoacă probleme în campaniile de vaccinare.

587
Tagurile:
Germania, Angela Merkel
Tematic
Restricții de intrare în UE pentru cei din țările non-UE - propunerea lui Merkel
Putin și Merkel au discutat despre producția în comun a vaccinurilor
Restricții de intrare în UE pentru cei din Marea Britanie - solicitarea lui Merkel
Marine Le Pen

Marine Le Pen la un pas de Macron în sondaje

113
Un sondaj de opinie publicat astăzi în Franța arată că Marine Le Pen a redus din decalajul care o separa de Emmanuel Macron

BRUXELLES, 8 mar – Sputnik. Un sondaj de opinie realizat de Harris Interactive și publicat de cotidianul L'Opinion arată că diferența dintre Emmanuel Macron și Marine Le Pen este în scădere, cei doi fiind considerați finaliștii alegerilor prezidențiale din Franța anului 2022.

Astfel, potrivit sondajului, chiar dacă cifrele momentului arată că președintele Franței Emmanuel Macron ar câștiga alegerile prezidențiale din 2022 în fața candidatei naționaliste Marine Le Pen, distanța dintre cei doi ar fi mai mică decât la scrutinul din 2017.

Interesant este că Macron și Le Pen continuă să fie favoriții pentru marea finală, amândoi fiind creditați cu 25% în primul tur al scrutinului care este programat pentru aprilie 2022 și aflându-se la mare distanță de ceilalți candidați.

În schimb, în turul decisive, actualul președinte francez ar câștiga bătălia cu 53% față de 47% cât ar obține Le Pen, așadar la o distanță de doar 6 procente, o distanță care poate fi modificată în următoarea perioadă.

La ultimele alegeri prezidențiale, Macron a obținut o victorie categorică cu 66%, dar în 2022 lucrurile par să fie mai complicate, iar următoarele 14 luni de până la scrutin pot produce multe surprize.

Situația critică din Franța, unde protestele și dezordinea publică sunt la ordinea zilei, ar putea să îl detroneze pe Macron și să îi ofere o șansă candidatei Adunării Naționale (fostul Front Național) Marine Le Pen.

113
Tagurile:
Emmanuel Macron, Franța, Sondaj, Marine Le Pen
Tematic
Marine Le Pen: „realegerea lui Trump, benefică pentru Franța”
Marine Le Pen ar redeschide micile afaceri şi lăcașurile de cult
Șoșoacă – ”Marine Le Pen de România” – lovitură în prima zi
Marine Le Pen solicită colaborarea cu Rusia în privinţa vaccinului ”Sputnik V”
Progresiștii dau alarma, modelul Șoșoacă lovește Franța: ”Le Pen îl va bate pe Macron”

Загрузка...
Hackeri și atacuri cibernetice

NYT: SUA au planificat atacuri cibernetice asupra sistemelor rusești

165
(reînnoit 14:16 08.03.2021)
Statele Unite ale Americii intenționează să efectueze atacuri cibernetice asupra sistemelor rusești.

BUCUREȘTI, 8 mart - Sputnik. Statele Unite intenționează să efectueze atacuri cibernetice asupra sistemelor legate de autoritățile ruse în termen de trei săptămâni, anunță RT.

Noul val de rusofobie: Occidentul acuză Rusia de atacuri cibernetice
© Video : Ruptly / Sputnik / twitter.com/RussianEmbassyC

Acest lucru a fost anunțat de The New York Times, citând surse.

Potrivit interlocutorilor publicației, în următoarele trei săptămâni Statele Unite vor face „contraatacuri sub acoperire” asupra sistemelor care vor deveni cunoscute liderului rus Vladimir Putin, serviciilor de informații și armatei, dar nu și lumii exterioare.

Se menționează faptul că Statele Unite intenționează, de asemenea, să impună sancțiuni economice împotriva Moscovei ca răspuns la acțiunile hackerilor imputați Kremlinului.

Anterior, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a spus că se așteaptă introducerea de noi sancțiuni împotriva Rusiei „în câteva săptămâni”.

165
Tagurile:
atacuri cibernetice
Tematic
Noul val de rusofobie: Occidentul acuză Rusia de atacuri cibernetice
Rusia a inregistrat 3 milioane de atacuri cibernetice lansate de pe teritoriul SUA
Cele mai multe atacuri cibernetice împotriva țintelor din Rusia provin din UE și SUA

Загрузка...
Gazprom

Gazprom a livrat în Europa prima partidă de “gaz verde”

0
Compania rusă Gazprom a furnizat prima partidă de gaz lichefiat neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon.

BUCUREȘTI, 8 mar – Sputnik. Gazprom a livrat companiei britano-olandeză Shell Global LNG prima partidă de gaz lichefiat, neutru din punct de vedere al emisiei de carbon.

“Gazul natural este cel mai curat din punct de vedere al emisiilor hidrocarburilor. Datorilor unor acțiuni suplimentare de diminuare a nivelul emisiilor, precum și activităților intense în sfera compensării impactului asupra mediului înconjurător, gazul natural va rămâne cel mai important element în energetica globale pentru decenii înainte”, a declarat directorul general al Gazprom Export, Elena Burmistrova, citată într-un comunicat al companiei.

Marfa a fost transportată de nava-tanc LNG Megrez, care a sosit din Murmansk, în terminalul Dragon din Țara Galilor. Gazul este destinat consumatorilor britanici.

Compania Shell menționează în comunicatul său că în mediu o partidă de gaz lichefiat, cu un volum de aproximativ 70 mii de tone, emite aproximativ 240 de mii de tone echivalente CO2 în tot lanțul de creare a valorii. Pentru compensarea emisiilor sunt utilizate așa-numitele credite de carbon.

Gazprom și Shell compensează în comun amprenta de carbon a transportului cu certificate de tip Verified Carbon Standard (VCS)  și Climate, Community and Biodiversity (CCB). Cotele de emisie de CO2 utilizate în tranzacție vor fi anulate. Astfel, partide de gaz lichefiat devine neutră în ceea ce privește emisiile pe parcursul întregului său ciclu de viață: de la extracție și producție la transport și consum final.

0
Tagurile:
Europa, Gazprom
Tematic
Exclusiv: Ziua în care „Gazprom” și „Moldovagaz” vor semna contractul - Video
Dodon, despre reducerea prețului la gazele naturale, după negocierile cu Gazprom - Video
Gazprom a dezvăluit detaliile acordului ruso-ucrainean cu privire la gaze
Zelenski a decis ce va face cu 3 miliarde de dolari, oferite de Gazprom
Un angajat al Gazprom este infectat cu COVID-19
După Bulgaria, și Ungaria a semnat cu Gazprom pentru gaz ieftin
Gazprom Neft a furnizat în China prima partidă de petrol arctic

Загрузка...