Maria Zaharova

Maria Zaharova în vileag activitatea subversivă a NATO și a Occidentului în Rusia

1104
Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, vorbește de activitatea subversivă, de milioanele dolari injectate de NATO și Occident în activități ilegale pe teritoriul rusesc – fenomen pe care îl cunoaștem din România

BUCUREȘTI, 3 feb – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a reacționat la ciudata acțiune de la Tribunalul din Moscova unde s-a judecat cazul Alexei Navalnîi.

Circa 20 de reprezentanți ai ambasadelor țărilor vestice, inclusiv Statele Unite au participat la acțiune, iar Zaharova le spune direct: ”Permiteți-mi să vă reamintesc că, în mod tradițional, diplomații susțin cetățenii țărilor lor în instanțele străine”.

”Chiar dacă occidentalii îl văd pe Navalnîi ca pe „al lor", el este încă cetățean al Federației Ruse”, spune ambasadoarea, care consideră că acțiunea aceasta ”nu mai este doar interferență în afacerile interne ale unui stat suveran” ci și ”expunerea rolului necorespunzător și ilegal al Vestului colectiv în încercările de a izola Rusia”.

Deci, subliniam afirmația tranșantă a Mariei Zaharova – ”expunerea rolului necorespunzător și ilegal al Vestului colectiv”.

Dacă nu, întreabă ironic Zaharova, este oare ”o încercare de a pune presiune psihologică asupra judecătorului?”.

Desigur, în România ne amintim câte acuzații a adus occidentul politicienilor români – și chiar presei – că ar pune presiuni asupra Justiției!

Zaharova pune punctul pe ”i”: finanțarea de către NATO a unor acțiuni de tip ”civic” sau „pentru democrație”, activități online și publicații care să creeze diversiune în Rusia!

”Nu pot exclude adevărata lor preocupare, într-o mare măsură, dincolo de milioanele dolari injectate de NATO în activități ilegale pe teritoriul rusesc (posibil bani britanici sau americane)”, arată Zaharova, încheind cu o altă remarcă ironică: ”Vor trebui să raporteze în capitalele lor unde au ajuns banii aceia”.

Reamintim că, în România, majoritatea parlamentară a fost împiedicată să ducă la finalizare o lege prin care să fie transparentizate fondurile primite de ONG-uri.

De asemenea, este de subliniat în contextul declarației Mariei Zaharova, că majoritatea aleasă prin vot nu a putut guverna din cauza unor acțiuni destabilizatoare ale unor ONG și a unor site-uri despre care NU se știe cum au fost finanțate – ci doar că au fost susținute public de ambasada SUA și reprezentanții unor state din UE.

1104
Tagurile:
Rusia, bani, Occident, NATO, Maria Zaharova
Tematic
Peskov: Putin i-a explicat lui Biden situația cu Navalnîi
Omul lui Navalnîi, la o discuție cu un agent britanic – video publicat de RT
Navalnîi, condamnat la 3,5 ani închisoare
Sputnik V

Sputnik V, al doilea cel mai popular vaccin din lume

159
(reînnoit 18:21 05.03.2021)
Vaccinul rusesc împotriva COVID-19, Sputnik V a ajuns pe locul doi în topul vaccinurilor care au obținut cele mai multe autorizații.

BUCUREȘTI, 5 mar – Sputnik. Preparatul rusesc Sputnik V a ajuns pe locul doi în topul vaccinurilor împotriva COVID-19, la numărul de state în care a fost autorizat, depășind Pfizer, se anunță pe contul oficial al vaccinului pe Twitter.

Sputnik V
© Sputnik / Владимир Трефилов

Primul loc, după numărul de state în care a obținut o autorizație se află AstraZeneca, aprobată în 49 de stat, fiind urmată de Sputnik V, cu 45 de state. A treia poziție este ocupat de Pfizer (43 de state). Urmează vaccinul Moderna (19 state), dar și trei vaccinuri chineze – Sinopharm (18), Sinovac (16), CanSino (4). Locul opt este ocupat de vaccinul companiei Johnson&Johnson, aprobat în 4 țări.

​În prezent, Sputnik V a fost aprobat pentru utilizare în Rusia, Belarus, Argentina, Bolivia, Serbia, Algeria, Palestina, Venezuela, Paraguay, Turkmenistan, Ungaria, Emiratele Arabe Unite, Iran, Republica Guineea, Tunisia, Armenia, Mexic, Nicaragua, Republica Srpska (Entitate din Bosnia și Herțegovina), Liban, Myanmar, Pakistan, Mongolia, Bahrain, Muntenegru, Sfântul Vincent și Grenadine, Kazahstan, Uzbekistan, Gabon, San Marino, Ghana, Siria, Kârgâzstan, Guyana, Egipt, Honduras, Guatemala, Moldova , Slovacia, Angola, Djibouti, Republica Congo, Sri Lanka, Laos și Irak.

Numărul total al populației în cele 45 de state, care au înregistrat vaccinul Sputnik V, depășește 1,2 miliarde de oameni.

159
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Inspectorii italieni vor verifica procesul de producție Sputnik V
Cehia va utiliza Sputnik V fără aprobarea UE? „Nu mai e geopolitică, e vorba de sănătate”
Slovacia a autorizat Sputnik V, ignorând EMA
Premierul Slovaciei îi mulțumește Rusiei pentru vaccinul Sputnik V
Ungaria explică de ce folosește vaccinul rusesc Sputnik V
UE nu exclude includerea Sputnik V în portofoliul comenzilor

Загрузка...
Sputnik V

Bavaria solicită certificarea accelerată a vaccinurilor, inclusiv a Sputnik V, în UE

60
(reînnoit 18:49 05.03.2021)
În Germania, prim-ministrul Bavariei a spus că speră că certificarea noilor vaccinuri se va face strict pe baza datelor științifice și a solicitat EMA să accelereze procesul de revizuire a noilor vaccinuri.

BUCUREŞTI, 5 mart – Sputnik. Markus Söder, ministrul-președinte al Bavariei, a spus că speră în lipsa de politizare a certificării vaccinurilor în UE, referindu-se inclusiv la Sputnik V.

„Sper că în ceea ce privește vaccinurile de tip Sputnik V, vor fi examinate [numai] argumentele pur științifice în timpul evaluării pentru aprobare și că nu vor fi luate în considerare şi alte argumente”, a declarat Markus Söder vorbind în cadrul Landtag (parlamentul landului), la München, potrivit Sputnik France.

De asemenea, acesta s-a adresat Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), solicitând „accelerarea procedurii de examinare a vaccinurilor noi, inclusiv a Sputnik V”, în vederea certificării în UE.

Cerere de înregistrare a Sputnik V în Europa

Fondul rus de investiții directe (RFPI) a anunțat că EMA a început o expertiză cu privire la vaccinul Sputnik V, în urma depunerii unui dosar pentru înregistrare. S-a spus că agenția va verifica dacă produsul respectă standardele UE în ceea ce privește eficacitatea, siguranța și calitatea.

60
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Mai întâi „vaccin”, apoi „coronavirus”: prăjituri noi într-o cafenea cehă
Premierul Slovaciei îi mulțumește Rusiei pentru vaccinul Sputnik V
Ungaria explică de ce folosește vaccinul rusesc Sputnik V

Загрузка...

CNSU, undă verde pentru elevii din ani terminali

0
În seara zilei de astăzi, 5 martie 2021, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre ce vizează elevii din anii terminali ai ciclurilor de învățământ. Despre ce este vorba.

BUCUREȘTI, 5 mart – Sputnik. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre potrivit căreia se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARSCoV-2.

El se modifică în sensul participării fizice la cursuri a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori.

În cursul zilei de astăzi, 5 martie 2021, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar – anunța, referitor la dorința Ministerului Educației de a continua școala față în față, în scenariul roșu, și pentru anii terminali, că Federația este de acord cu acest punct de vedere dacă ceilalți ani de studiu rămân online. 

Dacă se dorește neapărat prezența copiilor din preșcolar și primar, atunci este obligatorie posibilitatea opțiunii familiei.

”Faptul că vorbim de o rată a incidenței mai mare de 3 la mie – teoretic, în realitate este mult mai mare – riscurile sunt crescute”, a scris Iulian Cristache pe Facebook.

Reamintim că municipiul București a intrat din nou în scenariul roșu, după ce rata de incidență COVID a urcat la 3,5, potrivit datelor făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică.

0

Загрузка...