Doses de vaccin

România pe dinafară: primul transport de vaccinuri Sputnik V ajunge în Ungaria

258
(reînnoit 18:06 02.02.2021)
Primul transport de vaccinuri din Rusia ajunge astăzi în Ungaria, a anunţat Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior.

BRUXELLES, 2 feb – Sputnik. Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, a anunțat că în prima fază va fi livrată o cantitate de doze suficiente pentru vaccinarea a 20 000 de persoane (adică 40.000 de doze), el precizând că primul transport de vaccinuri din Rusia ajunge astăzi în Ungaria.

Sputnik V
© Sputnik / Александр Кряжев

Péter Szijjártó a amintit, în postarea video de pe contul său de facebook, că, la Moscova, guvernul Ungariei a încheiat un acord în urma căruia două milioane de fiole de vaccin rusesc vor ajunge în Ungaria în următoarele trei luni, acestea fiind suficiente pentru vaccinarea unui milion de persoane.

Primul transport, care conţine 40 000 de fiole, va sosi la Centrul Naţional pentru Sănătate Publică, unde specialiştii vor efectua testele care mai sunt încă necesare, după care, cetăţenii maghiari pot primi vaccinurile conform planului de vaccinare, a explicat ministrul.

Cu cât grupurile vulnerabile primesc mai repede vaccinul, cu atât mai repede pot fi ridicate măsurile restrictive, a mai precizat oficialul maghiar.

Peter Szijjártó a specificat că “achiziţia centralizată de vaccinuri de la Bruxelles a eşuat”, ceea ce pune în pericol viaţa cetăţenilor europeni şi relansarea cât mai curând posibilă a economiei europene. Iată de ce Guvernul ungar a căutat noi surse de aprovizionare, iar Ungaria a fost primul stat în acest sens, dar, probabil, că nu va fi singurul din Uniunea Europeană, deoarece, potrivit declaraţiilor, testarea vaccinurilor ruseşti şi chinezeşti este deja grăbită şi în Europa de Vest, a explicat ministrul.

Sputnik V, vedetă în revista britanică The Lancet

De altfel, astăzi, toți cei care au criticat vaccinul rusesc Sputnik V, au avut surpriza să afle că Revista The Lancet, din Marea Britanie, a publicat un studiu în care arată că vaccinul din Rusia este sigur și eficient.

Mai mult, studiul arată că vaccinul rusesc Sputnik V are o eficienţă de 91,6% împotriva Covid-19, având un vector viral care utilizează aceeaşi tehnologie ca vaccinul AstraZeneca, la un nivel de eficienţă aproape la fel de mare ca vaccinurile pe bază de ARN mesager.

Cercetătorii sunt categorici: acest lucru ”înseamnă că un vaccin suplimentar poate de-acum să se alăture în lupta în vederea reducerii incidenţei covid-19”. O demonstrație împotriva tuturor criticilor rusofobe absurde, inclusiv din România, împotriva vaccinului Sputnik V, despre care deja se vorbește în Germania ca o soluție pentru a obține imunizarea mai rapidă a populației, în timp ce Ungaria își primește deja primele doze.

258
Tagurile:
Sputnik V, Ungaria
Tematic
În Ungaria vor fi livrate 2 milioane de doze de vaccin ”Sputnik V”
Viktor Orban arată de ce Ungaria achiziționează vaccinul rusesc Sputnik V
Ungaria, succes istoric: a negociat cu Rusia pentru vaccin și pentru furnizarea de gaz
Работа на высоте

Aplicația pentru călătorii internaționale care stochează vaccinările și testele Covid

53
(reînnoit 17:54 24.02.2021)
Industria aeriană va lansa luna viitoare o aplicație de călătorie în care vor fi stocate vaccinările și testele pentru Covid-19 pentru a permite zborul fără blocaje al pasagerilor.

BUCUREȘTI, 24 feb – Sputnik. O nouă aplicație intitulată IATA Travel Pass va fi lansată luna viitoare în scopul de a păstra și gestiona certificările pentru teste și vaccinurile Covid-19.

IATA Travel Pass este dezvoltat de International Air Transport Association (IATA), asociația comercială globală la care sunt membre 290 de companii aeriene și are scopul de a permite redeschiderea frontierelor și călătoriile pasagerilor fără a fi nevoie de carantină.

Aplicația Travel Pass își propune obiective ambițioase. Astfel, ea va iniția un registru global al cerințelor de sănătate, astfel încât pasagerii să poată verifica ce este necesar pentru a intra în destinațiile pe care speră să le viziteze. Apoi, călătorii pot verifica registrul global al centrelor de testare și vaccinare, astfel încât să se poată programa înainte de plecare.

De asemenea, laboratoarele și centrele de testare autorizate pot trimite în siguranță certificatele de testare și vaccinare către pasageri prin intermediul aplicației.

Aplicația își propune chiar mai mult, să le permită călătorilor să își gestioneze identitatea digitală pentru călătorii fără contact: crearea unei versiuni digitale a pașaportului lor pe telefon, primirea și partajarea certificatelor de testare sau vaccinare Covid-19 și gestionarea altor documente de călătorie.

„Indiferent de planurile guvernelor, vom fi gata să-i ajutăm cu IATA Travel Pass”, a declarat recent CEO-ul IATA Alexandre de Juniac pe blogul său.

Această nouă platformă digitală este o modernizare a sistemului existent de teste și certificate de vaccin tipărite. "Guvernele decid cerințele de călătorie; companiile aeriene și pasagerii trebuie să se conformeze", spune IATA pe site-ul său, arătând totodată că nu obligă pasagerii să fie vaccinați pentru a călători.

IATA Travel Pass va fi gratuit pentru descărcare și utilizare, iar lansarea pe platformele iOS și Android este programată pentru sfârșitul lunii martie.

IATA Travel Pass nu este singura soluție în dezvoltare. Există mai multe permise de călătorie pregătite pentru a intra pe piață.

CommonPass, proiectat în cloud, de organizația nonprofit Commons Project, este deja utilizat într-o manieră limitată de companiile aeriene, în timp ce gigantul de calcul IBM are o echipă care lucrează la „Digital Health Pass” de nouă luni.

53
Tagurile:
COVID-19, Avion, pasageri
Tematic
VIDEO: Un autocar a ars în România pe o autostradă - transporta 44 de pasageri
Continuă incendiile ciudate – autobuz cu 30 de pasageri, ars complet, azi dimineață!
Un avion cu 122 de pasageri, nevoit să aterizeze imediat după decolare: A cedat un motor

Загрузка...
Logo Twitter

Moscova cere Twitter explicații în legătură cu blocarea “conturilor anti-NATO”

91
(reînnoit 18:52 24.02.2021)
Roskomnadzor cere Twitter lista conturilor anti-NATO blocate și dovezi că acestea ar avea vreo legătură cu structurile de stat rusești.

BUCUREȘTI, 24 feb – Sputnik. Serviciul federal de supraveghere în sfera comunicațiilor, tehnologiei informației și mass-media (Roskomnadzor) a cerut companiei Twitter listele conturilor suspendate și explicații pentru blocarea acestora.

De asemenea, platforma urmează să confirme legătura dintre blocarea conturilor și structurile de stat rusești.

Mai devreme, Twitter a anunțat că a suspendat o sută de conturi, care ar avea legături cu serviciile rusești. În opinia conducerii rețelei de socializare, aceste conturi se fac vinovate de propaganda rusă, fiind subminată “încrederea în stabilitatea NATO”, fiind desfășurate și activități îndreptate împotriva SUA și UE.

91
Tagurile:
Rusia, Twitter
Tematic
Trump după blocarea pe Twitter: „Nu vom fi reduşi la tăcere!”
Twitter, Facebook și Instagram au înghețat conturile lui Trump
Twitter a blocat contul femeii care cerea ajutor în timpul unui incendiu
Un comisar european critică decizia Twitter de a suspenda conturile lui Trump
Twitter aplică duble standarde – reacţii după postarea lui Nancy Pelosi
Polonia urmează modelul Rusiei și anunță o lege împotriva cenzurii Twitter și Facebook
Twitter a eliminat conturile care “subminau încrederea în NATO”

Загрузка...
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров.

Moscova solicită administrației Biden reafirme inadmisibilitatea războiului nuclear

0
(reînnoit 18:47 24.02.2021)
Șeful diplomației ruse susține reafirmarea inadmisibilității războiului nuclear dintre Moscova și Washington. Potrivit acestuia, această propunere a fost adresată Statelor Unite pe 4 februarie.

BUCUREŞTI, 24 feb – Sputnik. Pe 24 februarie, într-o sesiune virtuală a Conferinței privind dezarmarea, susţinută la Geneva, Sergei Lavrov a declarat că, în timpul unei conversații telefonice din 4 februarie cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a propus reafirmarea angajamentului din partea Rusiei și a Statelor Unite cu privire la inadmisibilitatea războiului nuclear.

Sergueï Lavrov
© Sputnik / Le service de presse du ministère russe des Affaires étrangères

„Susținem în mod ferm reafirmarea formulării fundamentale de către Rusia și Statele Unite, precum și de către alți membri din cadrul celor cinci puteri nucleare, că nu pot exista câștigători într-un război nuclear și că nu ar trebui declanșat niciodată”, a spus şedul diplomaţiei ruse, reamintind despre propunerea sa către secretarul de stat al SUA.

Ministrul rus de Externe a menționat că asigurarea restricției în contextul denunțării Tratatului privind eliminarea rachetelor cu rază medie și scurtă de acţiune (INF) a rămas o problemă prioritară.

„Propunerea noastră rămâne în vigoare: nu vom desfășura astfel de rachete terestre în regiuni în care nu vor fi desfăşurate aceleași dispozitive americane. Facem apel la țările NATO să ia măsuri reciproce similare. Propunerile noastre specifice privind măsurile de verificare reciprocă sunt cunoscute”, a adăugat ministrul, citat de Sputnik France.

O propunere deja făcută de Rusia

Anterior, Rusia a propus în mod repetat Washingtonului reafirmarea, în calitate de mari puteri nucleare, a tezei afirmate de Gorbaciov şi Reagan potrivit căreia războiul nuclear nu trebuie declanşat niciodată și că nu pot exista câștigători, dar administrația Trump nu a răspuns propunerii.

În 1985, acest concept de război nuclear care exclude noțiunea de învingător a fost aprobat de către președintele URSS de atunci Mihail Gorbaciov și de omologul său american, Ronald Reagan.

0
Tagurile:
Joe Biden, Moscova
Tematic
Lavrov: Rusia nu pleacă din Europa
Peskov: Declarațiile lui Lavrov despre UE - denaturate, Rusia dorește relații bune cu UE
Lavrov a numit condițiile de cooperare cu Uniunea Europeană

Загрузка...