Jean Castex (photo d'archives)

Franţa: noile relaxări şi restricţiile în vigoare sunt permise concediile în februarie?

2985
(reînnoit 18:02 02.02.2021)
Românii care locuiesc în Franţa pot afla dacă în februarie vor putea călători în staţiuni la munte şi dacă vor putea merge la schi. Ce a stabilit Ministrul francez al Turismului Jean-Baptiste Lemoyne într-o întâlnire cu premierul Jean Castex.

BUCUREŞTI, 2 feb – Sputnik. Teleschiurile vor rămâne închise în februarie, nefiind stabilită o dată pentru redeschidere, dar stațiunile rămân accesibile, a declarat Ministrul francez al Turismului Jean-Baptiste Lemoyne.

„Evoluția situației sanitare nu ne permite, în acest stadiu, să redeschidem teleschiurile”, a explicat un oficial din anturajul lui Jean Castex după o întrunire între premier și reprezentanţi din sectorul turismului. Nu există „nici o tendință spre redeschiderea generală” în alte țări europene, a argumentat acesta, citat de Sputnik France

Mai exact, „în prezent, nu există nicio restricție” în ceea ce priveşte mersul în stațiunile de schi în vacanțele școlare din februarie, care încep sâmbătă. Chiar dacă este interzis schiatul, sunt încă posibile alte activități, cum ar fi mersul cu rachete pentru zăpadă, săniușul și schi fond.

Totuşi, guvernul „gestionează permanent, zilnic și săptămânal” situaţia sanitară, iar indicatorii, care ar putea marca o creștere a epidemiei, „vor dicta restul”, a subliniat Lemoyne.

Luând în considerare acest „șoc fără precedent” pentru turism, sector vital pentru multe municipalități și companii, ajutorul de stat acordat sectorului va crește și ar putea ajunge la 5, 6 sau chiar 7 miliarde de euro, față de 4 miliarde cât este în prezent.

Astfel, magazinele care vând echipament de schi și pentru activități conexe - inginerie, tâmplărie, fabricarea teleschiurilor - vor fi eligibile pentru ajutorul plătit de Fondul de Solidaritate și cel din cadrul unui plan de turism care va fi introdus în primăvară.

Fondul plătește compensații de 20% din cifra de afaceri, până la o limită de 200.000 de euro, companiilor afectate indirect de închiderile pentru contracararea epidemiei de Covid-19, dacă au pierdut 70% din cifra de afaceri.

În plus, guvernul va reactiva ajutorul, valabil în primul lockdown, în favoarea profesioniștilor din domeniul sănătății și va compensa instructorii de schi printr-un „dispozitiv ad-hoc acordat de prefecți”. De asemenea, „costurile de instruire a angajaților și lucrătorilor sezonieri aflaţi în activitate parțială vor fi acoperite de stat 100%”.

2985
Tagurile:
Franța
Tematic
Franța, măsuri mai radicale decât România de Revelion
Șoc în Franța: Macron a fost testat pozitiv cu Covid-19!
Alegeri parlamentare: Secțiile de votare din Franța – lista
Marine Le Pen

Marine Le Pen la un pas de Macron în sondaje

120
Un sondaj de opinie publicat astăzi în Franța arată că Marine Le Pen a redus din decalajul care o separa de Emmanuel Macron

BRUXELLES, 8 mar – Sputnik. Un sondaj de opinie realizat de Harris Interactive și publicat de cotidianul L'Opinion arată că diferența dintre Emmanuel Macron și Marine Le Pen este în scădere, cei doi fiind considerați finaliștii alegerilor prezidențiale din Franța anului 2022.

Astfel, potrivit sondajului, chiar dacă cifrele momentului arată că președintele Franței Emmanuel Macron ar câștiga alegerile prezidențiale din 2022 în fața candidatei naționaliste Marine Le Pen, distanța dintre cei doi ar fi mai mică decât la scrutinul din 2017.

Interesant este că Macron și Le Pen continuă să fie favoriții pentru marea finală, amândoi fiind creditați cu 25% în primul tur al scrutinului care este programat pentru aprilie 2022 și aflându-se la mare distanță de ceilalți candidați.

În schimb, în turul decisive, actualul președinte francez ar câștiga bătălia cu 53% față de 47% cât ar obține Le Pen, așadar la o distanță de doar 6 procente, o distanță care poate fi modificată în următoarea perioadă.

La ultimele alegeri prezidențiale, Macron a obținut o victorie categorică cu 66%, dar în 2022 lucrurile par să fie mai complicate, iar următoarele 14 luni de până la scrutin pot produce multe surprize.

Situația critică din Franța, unde protestele și dezordinea publică sunt la ordinea zilei, ar putea să îl detroneze pe Macron și să îi ofere o șansă candidatei Adunării Naționale (fostul Front Național) Marine Le Pen.

120
Tagurile:
Emmanuel Macron, Franța, Sondaj, Marine Le Pen
Tematic
Marine Le Pen: „realegerea lui Trump, benefică pentru Franța”
Marine Le Pen ar redeschide micile afaceri şi lăcașurile de cult
Șoșoacă – ”Marine Le Pen de România” – lovitură în prima zi
Marine Le Pen solicită colaborarea cu Rusia în privinţa vaccinului ”Sputnik V”
Progresiștii dau alarma, modelul Șoșoacă lovește Franța: ”Le Pen îl va bate pe Macron”

Загрузка...
Hackeri și atacuri cibernetice

NYT: SUA au planificat atacuri cibernetice asupra sistemelor rusești

171
(reînnoit 14:16 08.03.2021)
Statele Unite ale Americii intenționează să efectueze atacuri cibernetice asupra sistemelor rusești.

BUCUREȘTI, 8 mart - Sputnik. Statele Unite intenționează să efectueze atacuri cibernetice asupra sistemelor legate de autoritățile ruse în termen de trei săptămâni, anunță RT.

Noul val de rusofobie: Occidentul acuză Rusia de atacuri cibernetice
© Video : Ruptly / Sputnik / twitter.com/RussianEmbassyC

Acest lucru a fost anunțat de The New York Times, citând surse.

Potrivit interlocutorilor publicației, în următoarele trei săptămâni Statele Unite vor face „contraatacuri sub acoperire” asupra sistemelor care vor deveni cunoscute liderului rus Vladimir Putin, serviciilor de informații și armatei, dar nu și lumii exterioare.

Se menționează faptul că Statele Unite intenționează, de asemenea, să impună sancțiuni economice împotriva Moscovei ca răspuns la acțiunile hackerilor imputați Kremlinului.

Anterior, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a spus că se așteaptă introducerea de noi sancțiuni împotriva Rusiei „în câteva săptămâni”.

171
Tagurile:
atacuri cibernetice
Tematic
Noul val de rusofobie: Occidentul acuză Rusia de atacuri cibernetice
Rusia a inregistrat 3 milioane de atacuri cibernetice lansate de pe teritoriul SUA
Cele mai multe atacuri cibernetice împotriva țintelor din Rusia provin din UE și SUA

Загрузка...
Gazprom

Gazprom a livrat în Europa prima partidă de “gaz verde”

0
Compania rusă Gazprom a furnizat prima partidă de gaz lichefiat neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon.

BUCUREȘTI, 8 mar – Sputnik. Gazprom a livrat companiei britano-olandeză Shell Global LNG prima partidă de gaz lichefiat, neutru din punct de vedere al emisiei de carbon.

“Gazul natural este cel mai curat din punct de vedere al emisiilor hidrocarburilor. Datorilor unor acțiuni suplimentare de diminuare a nivelul emisiilor, precum și activităților intense în sfera compensării impactului asupra mediului înconjurător, gazul natural va rămâne cel mai important element în energetica globale pentru decenii înainte”, a declarat directorul general al Gazprom Export, Elena Burmistrova, citată într-un comunicat al companiei.

Marfa a fost transportată de nava-tanc LNG Megrez, care a sosit din Murmansk, în terminalul Dragon din Țara Galilor. Gazul este destinat consumatorilor britanici.

Compania Shell menționează în comunicatul său că în mediu o partidă de gaz lichefiat, cu un volum de aproximativ 70 mii de tone, emite aproximativ 240 de mii de tone echivalente CO2 în tot lanțul de creare a valorii. Pentru compensarea emisiilor sunt utilizate așa-numitele credite de carbon.

Gazprom și Shell compensează în comun amprenta de carbon a transportului cu certificate de tip Verified Carbon Standard (VCS)  și Climate, Community and Biodiversity (CCB). Cotele de emisie de CO2 utilizate în tranzacție vor fi anulate. Astfel, partide de gaz lichefiat devine neutră în ceea ce privește emisiile pe parcursul întregului său ciclu de viață: de la extracție și producție la transport și consum final.

0
Tagurile:
Europa, Gazprom
Tematic
Exclusiv: Ziua în care „Gazprom” și „Moldovagaz” vor semna contractul - Video
Dodon, despre reducerea prețului la gazele naturale, după negocierile cu Gazprom - Video
Gazprom a dezvăluit detaliile acordului ruso-ucrainean cu privire la gaze
Zelenski a decis ce va face cu 3 miliarde de dolari, oferite de Gazprom
Un angajat al Gazprom este infectat cu COVID-19
După Bulgaria, și Ungaria a semnat cu Gazprom pentru gaz ieftin
Gazprom Neft a furnizat în China prima partidă de petrol arctic

Загрузка...