Berlin

Tot ce se schimbă în Germania în februarie 2021

2927
(reînnoit 17:21 29.01.2021)
Românii din Germania pot afla tot ce se schimbă în februarie 2021 în această ţară – posibilitatea introducerii de noi restricţii, alocaţiile pentru copii, securitate mai strictă pentru cumpărăturile online şi alte modificări.

BUCUREŞTI, 29 ian – Sputnik. În februarie 2021 apar mai multe schimbări în Germania, care este printre ţările din UE unde locuiesc comunităţi mari de români. Care sunt aceste schimbări, potrivit portalului thelocal.de:

Relaxarea restricţiilor?

14 februarie este cunoscută în întreaga lume ca fiind Ziua Îndrăgostiților (și în multe țări Ziua Prieteniei). Este şi ziua în care restricţiile de blocare în Germania vor expira, iar restricțiile ar putea fi relaxate.

Cancelarul Angela Merkel și cei 16 lideri ai landurilor germane urmează să discute următorii pași, care se vor baza, în mare măsură, pe rata actuală a infectărilor, fiind luat în calcul şi pericolul reprezentat de noile mutații, o întrunire fiind programată pentru duminică 7 februarie.

Landul Schleswig-Holstein a propus deja un posibil plan pentru ca țara să iasă din restricţii datorită îmbunătățirii situației epidemiologice.

Pe de altă parte, din cauza răspândirii rapide a noilor mutaţii ale coronavirusului, există şi planul de a interzice călătoriile cu avionul și de a spori controalele la frontieră. Totuşi, interdicția de călătorie nu se va aplica tuturor.

Deutsche Bahn reduce prețul cardului de călătorie Bahncard

Începând cu 1 februarie, un card anual Bahncard 25 pentru călătoriile cu trenul (care oferă o reducere de 25%) pentru clasa a doua va costa 55,70 € în loc de 62 €, iar un card anual Bahncard 50 pentru clasa a doua va costa 229 € în loc de 255 €.

Putin și Merkel, la Forumul Păcii
Пресс-служба Президента РФ

În decembrie, prețurile biletelor au crescut cu 1,5%, fiind introduse mai multe rute noi și conexiuni mai rapide.

Prelungirea termenului pentru depunerea declarației fiscale

Termenul-limită pentru declararea impozitului pentru 2019 pentru oricine are un consilier fiscal (Steuerberater) în Germania fusese stabilit 28 februarie. Totuşi, din cauza crizei provocate de coronavirus, termenul urmează să fie prelungit până pe 31 august.

Cel puţin, aşa prevede un proiect de lege al CDU / CSU și SPD care încă trebuie adoptat. Până în prezent, planul acestei prelungiri a fost întâmpinat cu aprobare unanimă în Bundestag. Prin urmare, sunt mari șansele ca acesta să fie aprobat.

Securitate mai strictă pentru cumpărături online

Mulți consumatori cumpără online cu un card de credit - mai ales că este atât de simplu: numărul cardului, numărul de verificare și data de expirare sunt suficiente pentru a plăti virtual bunuri și servicii.

Problema este că infractorii și hackerii au un truc relativ ușor și pot face cumpărături pe Internet fără obstacole cu datele furate ale clienților.

Prin urmare, introducerea „autentificării cu doi factori” ar trebui să ofere mai multă siguranță pentru cumpărăturile online. Reglementările mai stricte privind securitatea la plata cu cardul de credit pe Internet nu vor intra pe deplin în vigoare până pe 15 martie, dar, conform noilor norme UE, obligația „autentificării clienților” este un model gradual. Începând cu 15 ianuarie, plățile de 250 de euro sau mai mult vor trebui aprobate cu doi factori independenți şi, începând cu 15 februarie, „autentificarea cu doi factori” se va aplica şi plăților de 150 de euro sau mai mult.

Începe postul Paştelui

Miercurea Cenușii este, pentru credincioșii romano-catolici, prima zi a Postului Mare, care durează până la Paști. Aceasta cade anul acesta pe 17 februarie. Mulți oameni se abțin de la diverse mâncăruri în aceste șapte săptămâni, inclusiv de la dulciuri, carne, alcool și tutun.

Mai mult personal în sfera asistenţei medicale

Pe 1 februarie, mai mulți asistenţi vor fi angajați în spitalele germane în departamente precum medicina internă, chirurgie generală, pediatrie (medicina pentru copii și adolescenți) și terapie intensivă pediatrică. În funcție de departament, numărul de pacienți pe asistent medical va fi limitat la un anumit număr pentru schimburi de zi și de noapte.

În conformitate cu noile reglementări, de exemplu, pot exista maximum șase pacienți pe asistent medical în departamentul de pediatrie în schimbul de zi și 10 în schimbul de noapte. În chirurgie generală și chirurgie traumatică: schimb de zi - 10 pacienți pe asistent medical; tura de noapte - 20 de pacienți pe asistent medical. În medicină internă și cardiologie: schimb de zi - 10 pacienți pe asistent medical; tura de noapte - 22 de pacienți pe asistent medical. Chirurgie cardiacă: schimb de zi - șapte pacienți pe asistent medical; tura de noapte - 15 pacienți pe asistent medical. Neurologie: schimb de zi - 10 pacienți pe asistent medical; tura de noapte - 20 de pacienți pe asistent medical. Unitatea pentru accidente vasculare cerebrale: schimb de zi - trei pacienți pe asistent medical; tura de noapte - cinci pacienți pe asistent medical.

WhatsApp amână introducerea noilor reguli de confidențialitate

WhatsApp amână cu peste trei luni introducerea noilor reguli de confidențialitate, după ce a primit critici dure și s-a confruntat cu un exod al utilizatorilor. Anterior, consumatorii ar fi trebuit să fie de acord cu noii termeni până pe 8 februarie pentru a continua să utilizeze serviciul de chat deținut de Facebook. Acum, noua politică de confidențialitate se va aplica abia din 15 mai, anunță serviciul de mesagerie într-o postare pe blog.

2927
Tematic
Germania: SUA impun sancțiuni navelor Rusești, implicate în construcția Nord Stream-2
Rusia poartă discuții cu Germania pentru aprobarea Sputnik V în UE
Românii din Germania – noi măsuri, când s-ar putea relaxa restricţiile
Gazprom Chairman of the Board Alexei Miller visits the ETERNO shop of the Chelyabinsk Pipe-Rolling Plant

Germania: „Nord Stream - 2“, o punte de legătură cu Rusia

125
Nord Stream 2 este important pentru furnizarea de gaze către Germania și UE, este important pentru diversificarea surselor. Conducta de gaz este, de asemenea, un fel de punte care leagă Germania și Rusia, a declarat Johann Zaathoff.

BUCUREȘTI, 6 mart - Sputnik. Ar fi iresponsabil să nu finalizăm Nord Stream 2, având în vedere oportunitățile economice, a declarat Johann Zaathoff, coordonatorul guvernului german pentru cooperarea intersocială cu Rusia, într-un interviu acordat pentru RIA Novosti.

"Atât din motive economice, cât și ținând cont de economia națională, mi se pare că ar fi iresponsabil să nu finalizăm acest proiect", a spus Zaathoff.

El a reamintit că Nord Stream 2 este gata în proporție 97%, iar aproximativ 100 de companii private participă la acesta.

Nord Stream 2 este important pentru furnizarea de gaze către Germania și UE, este important pentru diversificarea surselor. Conducta de gaz este, de asemenea, un fel de pod care leagă Germania și Rusia, precum și Uniunea Europeană de rețeaua de gaze din Rusia. Aceste conexiuni trebuie stabilite și întreținute, nu distruse. Chiar și în prezent, "- a spus coordonatorul.

"În plus, ne confruntăm cu provocări serioase în legătură cu obiectivele de protecție a climei de pe continentul nostru și din țările noastre, care, în opinia mea, nu pot fi realizate decât în ​​comun. Aș dori să văd succes în munca comună, pe partea germană și rusă, în conformitate cu obiectivele Acordului de la Paris privind clima până în 2050, aș dori aceeași cooperare intensivă în sectorul energetic ca acum, totuși, bazată pe surse regenerabile de energie, cum ar fi, de exemplu, hidrogenul ", - a adăugat interlocutorul.

Nord Stream 2 are în vedere construirea a două linii ale unei conducte de gaz cu o capacitate totală de 55 miliarde de metri cubi pe an de la coasta Rusiei prin Marea Baltică până la Germania. Proiectul este opus activ Statelor Unite, care promovează gazul său natural lichefiat către UE, precum și Ucraina și o serie de țări europene. Statele au impus sancțiuni asupra conductei de gaz în decembrie 2019, ca urmare a faptului firma elvețiană Allseas a fost obligata să oprească instalarea. Federația Rusă a declarat în repetate rânduri că acest proiect este comercial și benefic pentru Europa. Republica Federală Germania susține finalizarea conductei de gaz și respinge sancțiunile extrateritoriale unilaterale ale Statelor Unite.

125
Tagurile:
Nord Stream 2
Tematic
Când va fi lansat Nord Stream – 2 – estimările expertului
Biden este acuzat de lipsă de acțiune cu privire la problema "Nord Stream – 2"
Zaharova a comentat declarația diplomației SUA în legătură cu Nord Stream-2

Загрузка...
Prior to the grand opening ceremony of the Nord Stream gas pipeline in the German town of Lubmin.

Senatul blochează candidatura șefului CIA din cauza „Nord Stream - 2”

164
Senatorul american Ted Cruz a anunțat că îl va bloca pe William Burns în funcția de director al Agenției Centrale de Informații (CIA) până când administrația lui Joe Biden nu va extinde sancțiunile asupra Nord Stream 2.

BUCUREȘTI, 6 mart - Sputnik. Senatorul american Ted Cruz din Texas a anunțat că îl va bloca pe William Burns în funcția de director al Agenției Centrale de Informații (CIA) până când guvernul lui Joe Biden nu va extinde sancțiunile asupra Nord Stream 2.

"Voi înceta blocarea când administrația Biden își va îndeplini obligația legală de a raporta și sancționa navele și companiile care construiesc conducta lui Putin", a scris Cruz pe Twitter.

​El a adăugat că administrația Biden ar trebui să înceteze să fie „moale cu Rusia”.

Anterior, comitetul special al Senatului SUA pentru informații a sprijinit numirea fostului ambasador american în Rusia, William Burns, în funcția de șef al CIA.

164
Tagurile:
Nord Stream 2
Tematic
Lecția dată de Putin la prima discuție cu noul șef al CIA
Mega NUCLEARA: scandalul Baranga și… închisorile CIA!
Navalnîi lucrează cu agenții CIA - declarații de la Kremlin

Загрузка...
Natalia Toma

Pericol pentru copii: Trucuri psihologice folosite de abuzatori în mediul online

0
(reînnoit 12:24 06.03.2021)
Tot mai mulți copii din Republica Moldova sunt abuzați în mediul online, arată datele statistice. Ce trucuri psihologice sunt folosite de abuzatori și cine sunt copiii care cad în plasa răufăcătorilor?
Pericol pentru copii: Trucuri psihologice folosite de abuzatori în mediul online

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", psihologul Natalia Toma a precizat că nu toți copiii cad în plasa abuzatorilor în mediul online. De regulă, adulții caută victimele după anumite criterii, iar atunci când primesc răspuns la mesajele scrise înțeleg dacă pot sau nu manipula minorul.

De regulă, victimele ale abuzului online sunt acei copii care acasă nu primesc suficientă dragoste, atenție și apreciere din partea părinților. În ultima perioadă, au crescut semnificativ cazurile de pornografie infantilă, iar psihologii au o explicație pentru acest fenomen.

"Copiii care merg la acest pas de a trimite poze și videouri personale au necesitatea să fie văzuți, iubiți, apreciați. Este suficient ca cineva să le scrie un mesaj, să se intereseze de ei și aceștia cad în plasă. Toate problemele încep de acasă – dacă nu sunt satisfăcute nevoile esențiale, copilul va căuta cum să le primească din altă parte. Mai mult, în timpul pandemiei copiii au stat mult pe Internet, iar unii părinți nici habar nu aveau cu cine comunică", a explicat psihologul.

Natalia Toma susține că pentru a preveni acest fenomen, părinții trebuie să-și reevalueze metodele de educație și relația pe care o au cu odraslele lor. Relația de prietenie între adult și copil este esențială în combaterea flagelului.

Potrivit statisticilor, în anul 2020 Poliția a înregistrat 63 de cazuri de abuz și exploatare sexuală pe internet a copiilor și au fost inițiate 45 de cauze penale.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

0
Tagurile:
Copii, pericol
Tematic
Acest produs comun este cea mai frecventă cauză de deces la copii din cauza alergiilor
Avertizare în Marea Britanie: boală rară post-covid la copii
Alocații copii 2021: când vor fi majorate, anunțul autorităților

Загрузка...