Coronavirus în Spania

UE desemnează zonele grave ale epidemiei cu roșu închis

89
Propunerea de a institui culoarea roșu închis pentru a desemna cele mai afectate zone de pandemie a fost acceptată astăzi de guvernele statelor din Uniunea Europeană

BRUXELLES, 29 iun - Sputnik. Ambasadorii statelor UE la Bruxelles au acceptat astăzi măsura propusă de Comisia Europeană ca regiunile cu peste 500 de cazuri noi la 100.000 de locuitori într-un interval de două săptămâni să fie desemnate cu roșu închis.

UE stabilise deja un "semafor" de culori pentru a desemna gravitatea epidemiei pe zone în fiecare din cele 27 de ţări membre. Creşterea numărului de infectări, apariţia versiunilor mai contagioase ale virusului şi faptul că mare parte din continent era deja "zonă roşie" a impus însă crearea unei noi trepte.

În zonele roşu-închis se vor aplica reguli antiepidemice mai stricte, de exemplu vor fi permise doar deplasările strict necesare.

De altfel, se pare că Germania şi alte ţări vor impune şi restricţii suplimentare privind călătoriile, pentru a limita răspândirea coronavirusului. Iar Portugalia, care deţine în acest semestru preşedinţia Consiliului UE, a anunţat că orice măsuri privind deplasările vor fi decise la nivelul fiecărui stat.

Astfel, Berlinul se pregăteşte să interzică accesul pe teritoriul german călătorilor din Regatul Unit, Portugalia, Brazilia şi Africa de Sud, unde au apărut tulpini mai contagioase de coronavirus, a anunţat ieri ministrul de interne Horst Seehofer.

De asemenea, Belgia le-a interzis rezidenţilor vacanţele în străinătate până în martie.

Dincolo de călătoriile considerate neesențiale, Comisia Europeană a insistat în mai multe rânduri ca lucrătorii esenţiali şi produsele de primă necesitate să poată traversa frontierele fără obstacole, conform regulilor UE privind libera circulaţie.

89
Tagurile:
coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1608)
Tematic
Manual de Istorie depășit: elevii învață că România nu e în UE
SUA, chemată să se alăture UE în reglementarea giganților digitali mondiali
UE s-ar putea confrunta cu un deficit de vaccinuri
Elon Musk

Space X Starship al lui Elon Musk a explodat VIDEO

214
Primul prototip Starship al SpaceX care a aterizat cu succes, SN10, a explodat la aproximativ opt minute după aterizare. Alte două zboruri de testare s-au încheiat anterior cu o explozie în faza finală a coborârii.

BUCUREŞTI, 4 mart – Sputnik. Al treilea zbor de testare a prototipului Starship al SpaceX, compania fondată de omul de afaceri Elon Musk, părea a fi un succes, dispozitivul reușind să aterizeze în siguranță, pe 3 martie, în centrul orașului Boca Chica din Texas, la punctul de unde decolase. Însă, în cele din urmă, a explodat câteva minute mai târziu. Sistemul său automat de stingere a incendiilor nu a reușit să stingă complet flăcările de la baza rachetei.

Starship este un prototip autoghidat destinat lansării vehiculului de transport greu pe care SpaceX îl dezvoltă pentru a transporta oameni și până la 100 de tone de marfă pe Lună și Marte în misiunile viitoare, potrivit Sputnik France

Această a treia încercare în decurs de trei luni i-a lăsat o impresie amestecată lui Elon Musk, care este și șeful Tesla.

„RIP SN10, onorabilă detonare”, a scris Musk pe Twitter ca răspuns la un mesaj al unui admirator care l-a felicitat pentru munca sa.

214
Tagurile:
video, rachet, Elon Musk
Tematic
Elon Musk l-a depășit pe Bill Gates la avere
O navă a lui Elon Musk a explodat în timpul testării - Video
Musk l-a invitat pe Putin în noua rețea de socializare. Reacția Kremlinului
Elon Musk pierde 15 miliarde de dolari și titlul de cel mai bogat om din lume

Загрузка...
ONU

Experți ONU: Sancțiunile SUA încalcă drepturile omului

189
Sancțiunile unilaterale ale SUA, impuse în baza stării de urgență, încalcă o gamă largă de drepturi ale omului, consideră experții ONU.

BUCUREȘTI, 4 mar – Sputnik. Sancțiunile unilaterale, autorizate de SUA în baza stării de urgență, încalcă o gamă largă a drepturilor omului în Rusia, China, Venezuela și alte state, consideră experții ONU în domeniul drepturilor omului.

Potrivit unei declarații a experților ONU, legislația internă permite președintelui SUA să declare stare de urgență, care autorizează impunerea unor sancțiuni,  în condițiile unor amenințări pentru securitatea națională, dar și atunci când politica externă sau economia SUA se confruntă cu niște amenințări. În opinia experților, declararea stării de urgență nu poate servi drept un pretext pentru aplicarea unor sancțiuni pe o perioadă nedeterminată.

“Sancțiunile impuse de SUA în baza declarării stării de urgență încalcă o gamă largă de drepturi ale omului în China, Cuba, Haiti, Iran, Nicaragua, Federația Rusă, Siria, Venezuela, Zimbabwe și alte state, inclusiv dreptul la libertatea de circulație, asociere, proceduri juridice firești, precum procese echitabile, prezumția de nevinovăție, drepturi economice și sociale și dreptul la viață”, se spune în declarație.

În acest context, declarația lor conține un îndemn către SUA de a-și respecta deplin și scrupulos obligațiile asumate în cadrul Pactului Internațional cu privire la drepturile civile și politice, pentru a preveni orice efecte negative asupra drepturilor persoanelor vizate de sancțiuni.

189
Tagurile:
ONU
Tematic
Putin: sancțiunile împotriva Rusiei sunt inutile
UE și SUA au impus noi sancțiuni împotriva Rusiei
Kremlinul, despre noile sancțiuni UE și SUA împotriva Rusiei
Cu noile sancțiuni, Occidentul coboară Cortina de Fier
Liderul Saxoniei critică sancțiunile antirusești ale UE

Загрузка...

Lukașenko i-a cerut lui Putin avioane de vânătoare suplimentare

0
(reînnoit 10:57 05.03.2021)
Lukașenko i-a cerut lui Putin avioane de vânătoare Su-30SM suplimentare, pentru că NATO a devenit complet "insolent", crede liderul bielorus.

Avioanele Alianței organizează în mod regulat provocări în apropierea granițelor statului Uniunii Statale Rusia-Belarus, iar avioanele Su-30SM rusești vor contribui la protejarea securității.

Despre cum a uitat NATO despre obligațiile privind oprirea expansiunii spre Est – urmăriți în videoclipul nostru.

0
Tagurile:
Alexandr Lukașenko, Vladimir Putin, Belarus, Rusia

Загрузка...