CHIȘINĂU, 28 ian – Sputnik. Producătorii de vaccinuri, care au fost autorizate pentru utilizarea pe piață în UE, continuă să raporteze probleme legate de livrările preparatelor lor în țările europene.
Funcționarii europeni sunt sceptici față de promisiunile companiilor farmaceutice privind reluarea livrărilor. Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, consideră că situația legată de deficitul de vaccinuri împotriva coronavirusului se va prelungi cu cel puțin zece săptămâni, adică, până în aprilie.
„Vom avea în față cel puțin zece săptămâni grele cu in deficit de vaccinului”, a scris ministrul pe Twitter.
Denn wir gehen bei der Knappheit des Impfstoffes noch durch mindestens zehn harte Wochen. Die sollten wir mit gemeinsamem Arbeiten in der Sache verbringen. Das dürfen die Bürger von uns in dieser schweren Zeit erwarten. (5/5)
— Jens Spahn (@jensspahn) January 28, 2021
De asemenea, Spahn a propus desfășurarea unei conferințe speciale, dedicate problemei vaccinurilor, cu participarea autorităților federale și liderilor landurilor.
“Ar trebui să invităm la dialog în calitate de experții reprezentanții industriei farmaceutice și producătorii de vaccinuri din Germania”, a menționat el.
Deocamdată, campania de vaccinare din Germania se desfășoară cu preparatele Pfizer/BioNTech și Moderna, care presupun administrarea a două componente pentru activarea unei reacții imune.
Anterior, compania AstraZeneca a informat Comisia Europeană că în prima perioadă după aprobarea vaccinului ei, compania va putea furniza un număr mai mic de doze de vaccin decât se planifica anterior. Comisia Europeană a cerut explicații de la AstraZeneca după apariția informațiilor cu privire la reducerea livrărilor vaccinului împotriva COVID-19 în statele UE, menționând că este foarte important ca livrările preparatului să fie efectuate conform programului stabilit.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
BUCUREŞTI, 4 mart – Sputnik. Al treilea zbor de testare a prototipului Starship al SpaceX, compania fondată de omul de afaceri Elon Musk, părea a fi un succes, dispozitivul reușind să aterizeze în siguranță, pe 3 martie, în centrul orașului Boca Chica din Texas, la punctul de unde decolase. Însă, în cele din urmă, a explodat câteva minute mai târziu. Sistemul său automat de stingere a incendiilor nu a reușit să stingă complet flăcările de la baza rachetei.
Starship este un prototip autoghidat destinat lansării vehiculului de transport greu pe care SpaceX îl dezvoltă pentru a transporta oameni și până la 100 de tone de marfă pe Lună și Marte în misiunile viitoare, potrivit Sputnik France.
Această a treia încercare în decurs de trei luni i-a lăsat o impresie amestecată lui Elon Musk, care este și șeful Tesla.
„RIP SN10, onorabilă detonare”, a scris Musk pe Twitter ca răspuns la un mesaj al unui admirator care l-a felicitat pentru munca sa.
RIP SN10, honorable discharge
— Elon Musk (@elonmusk) March 4, 2021
BUCUREȘTI, 4 mar – Sputnik. Sancțiunile unilaterale, autorizate de SUA în baza stării de urgență, încalcă o gamă largă a drepturilor omului în Rusia, China, Venezuela și alte state, consideră experții ONU în domeniul drepturilor omului.
Potrivit unei declarații a experților ONU, legislația internă permite președintelui SUA să declare stare de urgență, care autorizează impunerea unor sancțiuni, în condițiile unor amenințări pentru securitatea națională, dar și atunci când politica externă sau economia SUA se confruntă cu niște amenințări. În opinia experților, declararea stării de urgență nu poate servi drept un pretext pentru aplicarea unor sancțiuni pe o perioadă nedeterminată.
“Sancțiunile impuse de SUA în baza declarării stării de urgență încalcă o gamă largă de drepturi ale omului în China, Cuba, Haiti, Iran, Nicaragua, Federația Rusă, Siria, Venezuela, Zimbabwe și alte state, inclusiv dreptul la libertatea de circulație, asociere, proceduri juridice firești, precum procese echitabile, prezumția de nevinovăție, drepturi economice și sociale și dreptul la viață”, se spune în declarație.
În acest context, declarația lor conține un îndemn către SUA de a-și respecta deplin și scrupulos obligațiile asumate în cadrul Pactului Internațional cu privire la drepturile civile și politice, pentru a preveni orice efecte negative asupra drepturilor persoanelor vizate de sancțiuni.
În urmă cu mai bine de patru luni, „au aruncat pe piață” (sau mai bine zis, au pus pe rafturi) prăjituri neobișnuite, care seamănă cu agenți patogeni dăunător.
Puțină glazură de ciocolată, o mână de zmeură, ciocolată albă și „vă rog, doamnelor și domnilor!”
A strânge între dinți și a distruge cu plăcere un inamic periculos a devenit o provocare pentru cetățenii din Praga și oaspeții Capitalei cehe.
Acum, vaccinurile au intrat în lupta cu coronavirusul. Și apoi a apărut o nouă „caracteristică” în conformitate cu aceeași strategie de marketing dovedită.
De ce să nu oferi clienților întregul pachet: otravă și antidot?
Aceasta este deja o sărbătoare adevărată în timpul ... unei pandemii.
Tort sub formă de vaccin într-o cafenea din Praga, Republica Cehă
Prăjituri sub forma virusului SARS-CoV-2 și vaccin într-o cafenea din Praga, Republica Cehă
Ambalarea prăjiturilor sub formă de virus SARS-CoV-2 și vaccin într-o cafenea din Praga, Republica Cehă
Prăjituri sub forma virusului SARS-CoV-2 și vaccin într-o cafenea din Praga, Republica Cehă
Prăjituri sub forma virusului SARS-CoV-2 și vaccin într-o cafenea din Praga, Republica Cehă
Ambalarea prăjiturilor sub formă de virus SARS-CoV-2 și vaccin într-o cafenea din Praga, Republica Cehă