Incendiuy

Tragedie: 53 de persoane au ars de vii într-un accident rutier un popor în stare de şoc

472
Un accident rutier tragic s-a soldat cu 53 de morți și mulți răniți în noaptea de 26 spre 27 ianuarie în regiunea de vest a Republicii Camerun. Un autobuz s-a ciocnit cu un camion care transporta lichid inflamabil.

BUCUREŞTI, 28 ian – Sputnik. Imaginile accidentului sunt înfiorătoare și încă sunt masiv distribuite pe rețelele de socializare din Camerun. În imagini se pot vedea zeci de corpuri carbonizate și carcasele vehiculelor arse, ceea ce arată violența accidentului.

În noaptea de marți, 26 ianuarie, spre miercuri, 27 ianuarie, un autobuz de transport interurban, care venea din Douala, capitala economică a țării, s-a ciocnit frontal cu un camion, care transporta lichid inflamabil către departamentul Menoua, în regiunea de vest a Camerunului, potrivit Sputnik France. Potrivit unui comunicat de presă emis de Jean Ernest Ngalle Bibehe, Ministrul Transporturilor din această ţară, bilanţul sinistru este până în prezent de 53 de morți arși și 29 de răniți grav.

În țară, tragedia a șocat și a stârnit un val de emoții și indignare. Pe Internet, multor cetățeni le este greu să creadă ceea ce s-a întâmplat.

Într-un comunicat de presă semnat pe 27 ianuarie, șeful statului Paul Biya s-a alăturat restului țării exprimându-şi condoleanțele familiilor îndurerate, cerând în acelaşi timp guvernatorului regiunii să „ia cu sârguință și în coordonare cu celelalte autorități competente, toate măsurile adecvate pentru a ajuta familiile victimelor”.

Pe de altă parte, personalități precum Cabral Libii, deputatul opoziției, a îndemnat să se înveţe „lecții definitive din aceste masacre” care au devenit ceva obişnuit pe drumurile din Camerun.

Într-adevăr, drumurile naționale care leagă principalele orașe ale țării Douala-Yaoundé-Bafoussam sunt cunoscute pentru pericolul pe care îl prezintă. În fiecare an sunt înregistrate multe tragedii de aceeași magnitudine. Astfel, pe 27 decembrie, cel puțin 30 de persoane au fost ucise și aproximativ 20 de rănite într-un accident în care au fost implicate două mașini în jurul orei 2:00 dimineața în Ndikiniméki, pe drumul național numărul 4 din regiunea centrală a Camerunului.

Reacționând la această ultimă tragedie, în comunicatul său de presă, Ministrul Transporturilor subliniază că „acest nefericit accident evidențiază pericolul călătoriilor pe timp de noapte pe care anumite companii de transport interurban de pasageri le plac și necesitatea supravegherii lor”.

472
Tagurile:
Accident
Tematic
Foto: Accident grav pe autostrada A1
Consecință periculoasă a accidentului vascular cerebral
Video: Accident groaznic în Formula 1 - Mașină ruptă în două
Perseverance

Roverul Perseverance a făcut prima călătorie pe Marte - FOTO

118
(reînnoit 17:03 06.03.2021)
Trimis pe Marte ca parte a unei misiuni NASA, robotul Perseverance a parcurs primii metri pe planeta roșie. Câţi metri a parcurs în total, fotografiindu-şi propriile urme.

BUCUREŞTI, 6 mart – Sputnik. Roverul Perseverance al NASA a făcut prima sa călătorie pe Marte pe 4 martie, parcurgând câțiva metri, a informat agenția spațială americană pe site-ul oficial

În timpul acestor mișcări făcute pentru a verifica funcționarea corectă a sistemului, vehiculul, dotat cu șase roți, a parcurs aproximativ patru metri, apoi a făcut o rotație la stânga, după care a efectuat o manevră în spate pentru aproximativ 2,5 metri. Această primă „călătorie” a durat 33 de minute. În total, a parcurs 6,5 metri.

În timp ce mergea înapoi, Perseverance a reușit să îşi fotografieze propriile urme pe solul marțian, iar imaginea a fost postată pe Twitter.

​„Sunt în mișcare! Tocmai am făcut prima mea cursă de probă pe Marte, acoperind aproximativ cinci metri. Priviţi chiar începutul urmelor mele. Urmează să fac multe alte [urme]”, a postat pe Twitter publicația agenţiei.

„Suntem acum încrezători că sistemul nostru este pregătit de utilizare, capabil să ne ducă oriunde ne duce știința în următorii doi ani”, a spus Anais Zarifian, inginer de mobilitate rover la Laboratorul de propulsie al NASA.

Odată ce va începe să îndeplinească obiective științifice, robotul urmează să efectueze călătorii regulate de aproximativ 200 de metri sau mai mult, a spus agenția spațială.

Misiunea roverului

Perseverance a decolat de pe Pământ în iulie 2020 și a aterizat cu succes pe Marte pe 18 februarie 2021. În 203 de zile, roverul a parcurs peste 470 de milioane de kilometri.

Dispozitivul a transmis deja către Pământ nu numai imagini ale planetei roșii, dar și videoclipuri înregistrate în timpul aterizării.

Scopul său precizat de NASA este de a face cercetări de astrobiologie și de a găsi posibile urme de viaţă prin colectarea, în cel puțin doi ani, de până la treizeci de probe de rocă.

118
Tagurile:
Marte, NASA
Tematic
NASA celebrează aterizarea rover-ului Perseverance pe Marte
Roverul NASA a realizat primele imagini pe Marte după aterizare
Roscosmos felicită NASA pentru aterizarea cu succes a roverului Perseverance pe Marte

Загрузка...

Versiunea lui Turcinov: de ce Ucraina a pierdut Crimeea

451
(reînnoit 17:09 06.03.2021)
Ex-președinte al Radei Supreme a Ucrainei Oleksandr Turcinov a recunoscut că armata ucraineană nu a fost gata să-și apere țara la începutul anului 2014.

BUCUREȘTI, 6 mart - Sputnik. Fost președinte al Radei Supreme a Ucrainei Oleksandr Turcinov a recunoscut că armata ucraineană nu a fost gata să-și apere țara la începutul anului 2014. Despre aceasta anunță canalul 24.

"Știți, când spun că Crimeea ar fi putut fi apărată ... De fapt, la începutul anului 2014, armata nu era în măsură să apere țara", a spus Turcinov.

El consideră că Ucraina nu dispunea de instrumente suficiente în acel moment și se afla într-o situație economică dificilă.

„La începutul anului 2014, în contul Trezoreriei erau aproximativ 100.000 de grivne”, a declarat Turcinov.

În opinia sa, Ucraina ar fi reușit să păstreze Crimeea, dacă nu ar fi renunțat la armele nucleare, nu ar fi semnat acordurile de la Harkov (Acordul privind prezența flotei rusești a Mării Negre pe teritoriul Ucrainei din 2010) și dacă nu ar fi efectuat dezarmarea sistematică a armatei.

"Conducerea militară a Ucrainei a început să efectueze mobilizare activă la începutul anului 2014. Totuși, acest lucru a eșuat din cauza sistemului aproape complet distrus de birouri de înregistrare și înrolare militară din țară", a subliniat Turcinov.

Anterior, autoritățile ucrainene au cerut Statelor Unite să introducă un nou „regim complex de sancțiuni” împotriva Rusiei.

451
Tagurile:
Aleksandr Turcinov
Tematic
Ianukovici îi numește pe cei responsabili de situația din Crimeea și Donbass
În Crimeea a fost descoperită o necropolă din epoca romană
Atenție spre Crimeea: Cum se reconstruiește NATO sub Biden

Загрузка...

Prototipul navei SpaceX Mars a explodat după prima aterizare cu succes

0
(reînnoit 17:15 06.03.2021)
O nouă rachetă SpaceX Mars a explodat la puțin timp după ce aterizase cu bine în urma unui zbor test.

Un nou prototip al rachetei SpaceX Mars a explodat pe platforma de lansare, la puțin timp după ce racheta reușise să aterizeze la punct fix pe verticală în urma unui zbor test. Explozia s-a produs la doar câteva minute după ce misiunea fusese declarată un succes. Aceasta este a treia explozie a unei rachete pe care Elon Musk, proprietarul SpaceX, a conceput-o pentru a transporta un echipaj uman pe planeta Marte.

Racheta a efectuat un zbor test fără probleme până la o înălțime de 10 kilometri deasupra Texasului. Racheta a coborât apoi pe orizontală și reușit în final să aterizeze pe verticală la punct fix, pe platforma de lansare.

Totul părea în regulă, ceea ce l-a făcut pe comentatorul programului SpaceX să declare: „A treia oară e cu noroc, așa cum se spune”.

La puțin timp, însă, totul a sărit în aer. Forța exploziei a propulsat prototipul SpaceX la câțiva metri înălțime. Racheta a făcut o tumbă în aer și a căzut pe sol într-o mare de flăcări.

0
Tagurile:
SpaceX

Загрузка...