Măsuri restrictive în Berlin

Românii din Germania noi măsuri, când s-ar putea relaxa restricţiile

1743
(reînnoit 17:03 28.01.2021)
Guvernul federal planifică interdicții de intrare în ţară a persoanelor din țările cu mutații ale coronavirusului. În plus, disputa dintre UE și producătorul de vaccinuri Astrazeneca este încă nerezolvată, iar vaccinurile în Germania rămân deocamdată insuficiente.

BUCUREŞTI, 28 IAN – Sputnik. Având în vedere numărul în scădere al infectărilor, se discută o posibilă relaxare a restricţiilor, a anunțat joi Agenția Germană de Presă. Mai mulți prim-miniștri au cerut reguli uniforme, iar alți politicieni au avertizat cu privire la măsurile pripite.

Posibile interdicții de intrare

Potrivit informațiilor de la Spiegel, guvernul federal intenționează să interzică intrarea în Germania din țările cu o răspândire ridicată a mutanților de coronavirus. Un purtător de cuvânt al Ministerului Federal de Interne a confirmat agenției germane de presă că în prezent se votează o decizie în acest sens. După cum relatează Bild, este vorba de interdicții de intrare pentru zborurile din țări în care există deja mutații virale, cum ar fi Africa de Sud, potrivit snanews.de

Putin și Merkel, la Forumul Păcii
Пресс-служба Президента РФ

De asemenea, în ceea ce priveşte disputa dintre UE și producătorul de vaccinuri Astrazeneca, în discuţiile de miercuri seara nu s-a ajuns la o rezolvare. Astfel, cantități mari de vaccin, care sunt așteptate urgent în Germania și în alte țări, vor ajunge probabil cu săptămâni sau luni mai târziu.

UE are un acord-cadru pentru 400 de milioane de doze de vaccin cu Astrazeneca. Dar producătorul a anunțat săptămâna trecută, în mod surprinzător, o reducere a livrărilor. Potrivit Comisiei Europene, doar un sfert din cantitatea preconizată ar trebui să ajungă deocamdată. Comisia este nemulţumită, deoarece companiei i s-au promis 336 de milioane de euro pentru a creşte producția până în vară, iar o parte din sumă a fost deja plătită.

Dezbatere despre o posibilă relaxare

Șeful guvernului landului Mecklenburg-Pomerania Occidentală, Manuela Schwesig (SPD), a promis miercuri o primă diminuare a restricțiilor, dar în funcţie de condiții. În Schleswig-Holstein, un nou plan pas cu pas prevede relaxarea în patru etape de la mijlocul lunii februarie. De asemenea, prim-ministrul landului Renania-Palatinat, Malu Dreyer (SPD), a cerut reguli uniforme pentru relaxarea măsurilor de lockdown. Potrivit Neue Osnabrücker Zeitung (joi), guvernul Saxoniei Inferioare a elaborat, de asemenea, un plan de relaxare pentru cazul în care numărul infecțiilor continuă să scadă.

Pe de altă parte, prim-ministrul landului Saarland Tobias Hans (CDU) a declarat că, atâta timp cât nu se atinge obiectivul de mai puțin de 50 de noi infecții la 100.000 de locuitori într-o săptămână, trebuie menținute măsurile stricte.

Şi Ministrul federal al Educației, Anja Karliczek (CDU), a avertizat cu privire la o deschidere premature a școlilor. „Doar atunci când numărul infecțiilor va scădea constant și când avem informații mai precise cu privire la mutații, școlile pot fi redeschise treptat”, a declarat aceasta.

1743
Tagurile:
Berlin, Germania
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1609)
Tematic
O nouă etapă în disputele dintre Germania și SUA cu privire la "Nord Stream – 2"
Știrea nopții: Germania, NOI măsuri radicale antipandemie!
Germania: SUA impun sancțiuni navelor Rusești, implicate în construcția Nord Stream-2
Rusia poartă discuții cu Germania pentru aprobarea Sputnik V în UE
Sputnik V

Sputnik V, al doilea cel mai popular vaccin din lume

130
(reînnoit 18:21 05.03.2021)
Vaccinul rusesc împotriva COVID-19, Sputnik V a ajuns pe locul doi în topul vaccinurilor care au obținut cele mai multe autorizații.

BUCUREȘTI, 5 mar – Sputnik. Preparatul rusesc Sputnik V a ajuns pe locul doi în topul vaccinurilor împotriva COVID-19, la numărul de state în care a fost autorizat, depășind Pfizer, se anunță pe contul oficial al vaccinului pe Twitter.

Sputnik V
© Sputnik / Владимир Трефилов

Primul loc, după numărul de state în care a obținut o autorizație se află AstraZeneca, aprobată în 49 de stat, fiind urmată de Sputnik V, cu 45 de state. A treia poziție este ocupat de Pfizer (43 de state). Urmează vaccinul Moderna (19 state), dar și trei vaccinuri chineze – Sinopharm (18), Sinovac (16), CanSino (4). Locul opt este ocupat de vaccinul companiei Johnson&Johnson, aprobat în 4 țări.

​În prezent, Sputnik V a fost aprobat pentru utilizare în Rusia, Belarus, Argentina, Bolivia, Serbia, Algeria, Palestina, Venezuela, Paraguay, Turkmenistan, Ungaria, Emiratele Arabe Unite, Iran, Republica Guineea, Tunisia, Armenia, Mexic, Nicaragua, Republica Srpska (Entitate din Bosnia și Herțegovina), Liban, Myanmar, Pakistan, Mongolia, Bahrain, Muntenegru, Sfântul Vincent și Grenadine, Kazahstan, Uzbekistan, Gabon, San Marino, Ghana, Siria, Kârgâzstan, Guyana, Egipt, Honduras, Guatemala, Moldova , Slovacia, Angola, Djibouti, Republica Congo, Sri Lanka, Laos și Irak.

Numărul total al populației în cele 45 de state, care au înregistrat vaccinul Sputnik V, depășește 1,2 miliarde de oameni.

130
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Inspectorii italieni vor verifica procesul de producție Sputnik V
Cehia va utiliza Sputnik V fără aprobarea UE? „Nu mai e geopolitică, e vorba de sănătate”
Slovacia a autorizat Sputnik V, ignorând EMA
Premierul Slovaciei îi mulțumește Rusiei pentru vaccinul Sputnik V
Ungaria explică de ce folosește vaccinul rusesc Sputnik V
UE nu exclude includerea Sputnik V în portofoliul comenzilor

Загрузка...
Sputnik V

Bavaria solicită certificarea accelerată a vaccinurilor, inclusiv a Sputnik V, în UE

54
(reînnoit 18:49 05.03.2021)
În Germania, prim-ministrul Bavariei a spus că speră că certificarea noilor vaccinuri se va face strict pe baza datelor științifice și a solicitat EMA să accelereze procesul de revizuire a noilor vaccinuri.

BUCUREŞTI, 5 mart – Sputnik. Markus Söder, ministrul-președinte al Bavariei, a spus că speră în lipsa de politizare a certificării vaccinurilor în UE, referindu-se inclusiv la Sputnik V.

„Sper că în ceea ce privește vaccinurile de tip Sputnik V, vor fi examinate [numai] argumentele pur științifice în timpul evaluării pentru aprobare și că nu vor fi luate în considerare şi alte argumente”, a declarat Markus Söder vorbind în cadrul Landtag (parlamentul landului), la München, potrivit Sputnik France.

De asemenea, acesta s-a adresat Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), solicitând „accelerarea procedurii de examinare a vaccinurilor noi, inclusiv a Sputnik V”, în vederea certificării în UE.

Cerere de înregistrare a Sputnik V în Europa

Fondul rus de investiții directe (RFPI) a anunțat că EMA a început o expertiză cu privire la vaccinul Sputnik V, în urma depunerii unui dosar pentru înregistrare. S-a spus că agenția va verifica dacă produsul respectă standardele UE în ceea ce privește eficacitatea, siguranța și calitatea.

54
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Mai întâi „vaccin”, apoi „coronavirus”: prăjituri noi într-o cafenea cehă
Premierul Slovaciei îi mulțumește Rusiei pentru vaccinul Sputnik V
Ungaria explică de ce folosește vaccinul rusesc Sputnik V

Загрузка...

CNSU, undă verde pentru elevii din ani terminali

0
În seara zilei de astăzi, 5 martie 2021, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre ce vizează elevii din anii terminali ai ciclurilor de învățământ. Despre ce este vorba.

BUCUREȘTI, 5 mart – Sputnik. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre potrivit căreia se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARSCoV-2.

El se modifică în sensul participării fizice la cursuri a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori.

În cursul zilei de astăzi, 5 martie 2021, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar – anunța, referitor la dorința Ministerului Educației de a continua școala față în față, în scenariul roșu, și pentru anii terminali, că Federația este de acord cu acest punct de vedere dacă ceilalți ani de studiu rămân online. 

Dacă se dorește neapărat prezența copiilor din preșcolar și primar, atunci este obligatorie posibilitatea opțiunii familiei.

”Faptul că vorbim de o rată a incidenței mai mare de 3 la mie – teoretic, în realitate este mult mai mare – riscurile sunt crescute”, a scris Iulian Cristache pe Facebook.

Reamintim că municipiul București a intrat din nou în scenariul roșu, după ce rata de incidență COVID a urcat la 3,5, potrivit datelor făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică.

0

Загрузка...