Иллюстрационное фото вакцины от Covid19 с логотипом AstraZeneca

AstraZeneca se ferește de reuniunea la care trebuia dea explicații despre întârzieri

63
(reînnoit 14:00 28.01.2021)
AstraZeneca a refuzat să participe la reuniunea cu oficialii europeni unde compania trebuia să dea explicaţii în legătură cu întârzierile de livrare a vaccinului anti-Covid 19.

Bruxelles, 28 ianuarie - Sputnik. Laboratorul AstraZeneca s-a retras ieri de la o reuniune organizată de către UE și în care compania trebuia să dea explicații pentru întârzierea livrărilor de vaccin. Situația este tensionată în Europa din cauza întârzierilor de care se fac vinovate atât AstraZeneca, cât și Pfizer, dar Bruxelles-ul s-a arătat nemulțumit de justificările prezentate până în prezent de compania britanică.

AstraZeneca a anunţat săptămâna trecută că livrările vor fi mici decât s-a prevăzut în primul trimestru, din cauza unei ”scăderi a randamentului” la fabrica europeană de producţie.

Din această cauză, compania a fost convocată de două ori pentru a prezenta explicaţii în faţa statelor membre UE şi Comisiei Europene (CE), care a negovciat în numele Celor 27.

Dar justificările oferite de AstraZeneca au fost catalogate drept ”nesatisfăcătoare”, și o altă întâlnire trebuia să aibă loc ieri, dar compania ”s-a retras” de la reuniune.

Bruxellesul contestă explicaţiile prezentate de către CEO-ul grupului, Pascal Soriot, într-un interviu acordat mai multor cotidiene europene în care dezminte principiul rezervării producţiei instalaţiilor britanice pentru Regatul Unit.

”Acordul britanic a fost încheiat în iunie (2020), cu trei luni înaintea acordului european (...). Londra a stipulat ca aprovizionarea care provine de la lanţul de aprovizionare britanică să meargă mai întâi în Regatul Unit”, declară Pascal Soriot în acest interviu.

Aceste declaraţii au făcut Bruxellesul să reacţioneze, contestând ideea ideea că producţia instalaţiilor britanice ar fi rezervată numai livrărilor în Regatul Unit.

Mai multe state UE au anunțat că ar putea recurge și la justiție împotriva companiilor care nu își respectă livările de vaccinuri promise și angajate prin contract.

63
Tagurile:
AstraZeneca
Tematic
Mai multe state UE vor să dea în judecată AstraZeneca pentru întârzierea vaccinurilor
După Pfizer, și AstraZeneca va reduce livrările de vaccin anti-Covid pentru UE
Comisia Europeană cere socoteală AstraZeneca pentru întârzierea vaccinurilor
Elon Musk

Space X Starship al lui Elon Musk a explodat VIDEO

34
Primul prototip Starship al SpaceX care a aterizat cu succes, SN10, a explodat la aproximativ opt minute după aterizare. Alte două zboruri de testare s-au încheiat anterior cu o explozie în faza finală a coborârii.

BUCUREŞTI, 4 mart – Sputnik. Al treilea zbor de testare a prototipului Starship al SpaceX, compania fondată de omul de afaceri Elon Musk, părea a fi un succes, dispozitivul reușind să aterizeze în siguranță, pe 3 martie, în centrul orașului Boca Chica din Texas, la punctul de unde decolase. Însă, în cele din urmă, a explodat câteva minute mai târziu. Sistemul său automat de stingere a incendiilor nu a reușit să stingă complet flăcările de la baza rachetei.

Starship este un prototip autoghidat destinat lansării vehiculului de transport greu pe care SpaceX îl dezvoltă pentru a transporta oameni și până la 100 de tone de marfă pe Lună și Marte în misiunile viitoare, potrivit Sputnik France

Această a treia încercare în decurs de trei luni i-a lăsat o impresie amestecată lui Elon Musk, care este și șeful Tesla.

„RIP SN10, onorabilă detonare”, a scris Musk pe Twitter ca răspuns la un mesaj al unui admirator care l-a felicitat pentru munca sa.

34
Tagurile:
video, rachet, Elon Musk
Tematic
Elon Musk l-a depășit pe Bill Gates la avere
O navă a lui Elon Musk a explodat în timpul testării - Video
Musk l-a invitat pe Putin în noua rețea de socializare. Reacția Kremlinului
Elon Musk pierde 15 miliarde de dolari și titlul de cel mai bogat om din lume

Загрузка...
ONU

Experți ONU: Sancțiunile SUA încalcă drepturile omului

36
Sancțiunile unilaterale ale SUA, impuse în baza stării de urgență, încalcă o gamă largă de drepturi ale omului, consideră experții ONU.

BUCUREȘTI, 4 mar – Sputnik. Sancțiunile unilaterale, autorizate de SUA în baza stării de urgență, încalcă o gamă largă a drepturilor omului în Rusia, China, Venezuela și alte state, consideră experții ONU în domeniul drepturilor omului.

Potrivit unei declarații a experților ONU, legislația internă permite președintelui SUA să declare stare de urgență, care autorizează impunerea unor sancțiuni,  în condițiile unor amenințări pentru securitatea națională, dar și atunci când politica externă sau economia SUA se confruntă cu niște amenințări. În opinia experților, declararea stării de urgență nu poate servi drept un pretext pentru aplicarea unor sancțiuni pe o perioadă nedeterminată.

“Sancțiunile impuse de SUA în baza declarării stării de urgență încalcă o gamă largă de drepturi ale omului în China, Cuba, Haiti, Iran, Nicaragua, Federația Rusă, Siria, Venezuela, Zimbabwe și alte state, inclusiv dreptul la libertatea de circulație, asociere, proceduri juridice firești, precum procese echitabile, prezumția de nevinovăție, drepturi economice și sociale și dreptul la viață”, se spune în declarație.

În acest context, declarația lor conține un îndemn către SUA de a-și respecta deplin și scrupulos obligațiile asumate în cadrul Pactului Internațional cu privire la drepturile civile și politice, pentru a preveni orice efecte negative asupra drepturilor persoanelor vizate de sancțiuni.

36
Tagurile:
ONU
Tematic
Putin: sancțiunile împotriva Rusiei sunt inutile
UE și SUA au impus noi sancțiuni împotriva Rusiei
Kremlinul, despre noile sancțiuni UE și SUA împotriva Rusiei
Cu noile sancțiuni, Occidentul coboară Cortina de Fier
Liderul Saxoniei critică sancțiunile antirusești ale UE

Загрузка...