Orientarea sexuală din Administrația Biden - cauza ascunsă și posibile efecte

787
(reînnoit 06:50 28.01.2021)
Unul dintre cei mai buni analiști politici vorbește despre un subiect care deja naște controverse – efectele semnalelor date prin mediatizatele numiri ale unor persoane LGBT în Administrația Biden.

BUCUREȘTI, 28 ian – Sputnik. Nu este un secret, democrații și Joe Biden au beneficiat de un suport total din partea persoanelor de alte orientări sexuale decât cea tradițională, precum și din partea susținătorilor acestora.

Chiar înainte de instalare, a venit și recompensa – multe persoane de asemenea orientări au fost anunțate ca numite în funcții ale noii Administrații – iar după instalare, printre primele ”decizii executive” ale noului președinte s-au referit la aceeași politică de ”deschidere” și de ”eliminare a discriminărilor”.

Analistul Constantin Gheorghe pune problema atât a efectelor acestei politici – cât și a ceea ce se află în spatele unei adevărate provocări a lumii de către Administrația Biden.

”Nu cred că interesează pe cineva din SUA, și în general, din lume, orientarea sexuală a unora din Administrația Biden. De fapt, ea, orientarea, ar trebui să fie ultimul lucru care să conteze în selecție”, scrie Constantin Gheorghe în preambul.

Analistul știe că Unii vor zice: ”Biden dă niște semnale!” și, pune direct problema: ”Sigur nu sunt semnalele așteptate de oameni, care au altele pe agenda lor”.

”În principiu, fiind cetățeni într-o democrație, trebuie să ne bucurăm de fix aceleași drepturi, libertăți și obligații, fără niciun fel de discriminări”, consideră analistul, care atrage atenția că, totuși, ”nu mai suntem în logica luptei pentru egalitatea de șanse, suntem în cea a privilegiilor pentru diverse grupuri minoritare”.

Altfel spus, ”Discriminarea pozitivă este tot o formă de discriminare - cu costurile asociate ei”, subliniază Constantin Gheorghe.

Ori, excelentul analist, fost consilier politic al lui Ion Iliescu și Adrian Năstase, face observație: aceste numiri generatoare de (dorite) controverse ascund o lipsă a unui program serios, cu problemele reale ale oamenilor!

”Ostentația cu care administrația Biden face aceste numiri ascunde lipsa de program în ceea ce ea crede că reprezintă misiunea sa centrală: lipirea cioburilor după trecerea elefantului Trump prin peisaj”, scrie analistul.

Dar, atrage Constantin Gheorghe atenția – ”Biden va sparge destule porțelanuri cu abordările de genul acesta”.

”Adevărul este că, în societățile noastre făcute zob nimeni nu pare să știe ce are de făcut pentru a nu adânci prăpastia ce separă niște elite tot mai egoiste și mai nepăsătoare de marea masă a cetățenilor, tot mai discriminată de politicile economice și sociale ale oligarhiilor transnaționale”, conchide Constantin Gheorghe, încheind în notă sceptic ironică: ”În rest, cum poate ați aflat, trăim în cea mai bună dintre lumi...”.

787
Tagurile:
Joe Biden
Tematic
Vladimir Putin, mesaj clar și ferm pentru Joe Biden și SUA, chiar de la prima convorbire
Peskov: Putin i-a explicat lui Biden situația cu Navalnîi
Kremlinul a dezvăluit detaliile conversației dintre Putin și Biden
Marine Le Pen

Marine Le Pen la un pas de Macron în sondaje

33
Un sondaj de opinie publicat astăzi în Franța arată că Marine Le Pen a redus din decalajul care o separa de Emmanuel Macron

BRUXELLES, 8 mar – Sputnik. Un sondaj de opinie realizat de Harris Interactive și publicat de cotidianul L'Opinion arată că diferența dintre Emmanuel Macron și Marine Le Pen este în scădere, cei doi fiind considerați finaliștii alegerilor prezidențiale din Franța anului 2022.

Astfel, potrivit sondajului, chiar dacă cifrele momentului arată că președintele Franței Emmanuel Macron ar câștiga alegerile prezidențiale din 2022 în fața candidatei naționaliste Marine Le Pen, distanța dintre cei doi ar fi mai mică decât la scrutinul din 2017.

Interesant este că Macron și Le Pen continuă să fie favoriții pentru marea finală, amândoi fiind creditați cu 25% în primul tur al scrutinului care este programat pentru aprilie 2022 și aflându-se la mare distanță de ceilalți candidați.

În schimb, în turul decisive, actualul președinte francez ar câștiga bătălia cu 53% față de 47% cât ar obține Le Pen, așadar la o distanță de doar 6 procente, o distanță care poate fi modificată în următoarea perioadă.

La ultimele alegeri prezidențiale, Macron a obținut o victorie categorică cu 66%, dar în 2022 lucrurile par să fie mai complicate, iar următoarele 14 luni de până la scrutin pot produce multe surprize.

Situația critică din Franța, unde protestele și dezordinea publică sunt la ordinea zilei, ar putea să îl detroneze pe Macron și să îi ofere o șansă candidatei Adunării Naționale (fostul Front Național) Marine Le Pen.

33
Tagurile:
Emmanuel Macron, Franța, Sondaj, Marine Le Pen
Tematic
Marine Le Pen: „realegerea lui Trump, benefică pentru Franța”
Marine Le Pen ar redeschide micile afaceri şi lăcașurile de cult
Șoșoacă – ”Marine Le Pen de România” – lovitură în prima zi
Marine Le Pen solicită colaborarea cu Rusia în privinţa vaccinului ”Sputnik V”
Progresiștii dau alarma, modelul Șoșoacă lovește Franța: ”Le Pen îl va bate pe Macron”

Загрузка...
Hackeri și atacuri cibernetice

NYT: SUA au planificat atacuri cibernetice asupra sistemelor rusești

114
(reînnoit 14:16 08.03.2021)
Statele Unite ale Americii intenționează să efectueze atacuri cibernetice asupra sistemelor rusești.

BUCUREȘTI, 8 mart - Sputnik. Statele Unite intenționează să efectueze atacuri cibernetice asupra sistemelor legate de autoritățile ruse în termen de trei săptămâni, anunță RT.

Noul val de rusofobie: Occidentul acuză Rusia de atacuri cibernetice
© Video : Ruptly / Sputnik / twitter.com/RussianEmbassyC

Acest lucru a fost anunțat de The New York Times, citând surse.

Potrivit interlocutorilor publicației, în următoarele trei săptămâni Statele Unite vor face „contraatacuri sub acoperire” asupra sistemelor care vor deveni cunoscute liderului rus Vladimir Putin, serviciilor de informații și armatei, dar nu și lumii exterioare.

Se menționează faptul că Statele Unite intenționează, de asemenea, să impună sancțiuni economice împotriva Moscovei ca răspuns la acțiunile hackerilor imputați Kremlinului.

Anterior, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a spus că se așteaptă introducerea de noi sancțiuni împotriva Rusiei „în câteva săptămâni”.

114
Tagurile:
atacuri cibernetice
Tematic
Noul val de rusofobie: Occidentul acuză Rusia de atacuri cibernetice
Rusia a inregistrat 3 milioane de atacuri cibernetice lansate de pe teritoriul SUA
Cele mai multe atacuri cibernetice împotriva țintelor din Rusia provin din UE și SUA

Загрузка...