Știrea nopții: Alertă teroristă neobișnuită în SUA, un spectacol total!

510
Pentru prima dată, Executivul american a emis o alertă antiteroristă care se referă la acțiuni ce vizează direct noua Administrație.

BUCUREȘTI, 28 ian – Sputnik. După ce acum cîteva opinia publică mondială era șocată de imaginile cu „ocuparea” Capitoliului iar ulterior FBI anunța că ”grupuri înarmate” pregătesc o acțiuni anti-Biden chiar pe 20 ianuarie, la instalare, acum este anunțată ”o alertă antiteroristă vizând ”ameninţări ale extremiştilor care se opun Administraţiei Biden”.

Departamentul SUA pentru Securitate Internă (DHS) citează tulburările Capitolului pentru a declara o amenințare sporită a terorismului intern până în aprilie, spunând că unii „indivizi” ar putea fi frustrați de administrația Biden, transmite Russia Today.

Buletinul Sistemului Național de Terorism (NTAS) emis ieri avertizează că „unii extremiști violenți motivați ideologic cu obiecții la exercitarea autorității guvernamentale și la tranziția prezidențială, precum și alte nemulțumiri percepute alimentate de narațiuni false, ar putea continua să se mobilizeze pentru a incita sau să comită violențe.

”Este pentru prima dată când o alertă antiterorism priveşte o ameninţare de natură internă, a declarat un purtător de cuvânt al DHS.

Pe de altă parte, în comunicatul de presă, DHS recunoaște că „nu are nicio informație care să indice un complot specific, credibil”, dar că „revolte violente au continuat în ultimele zile” - probabil o referință la violența în curs din Portland, Oregon și Seattle, Washingtonul comis de activiștii „Antifa”, deoarece nu s-au materializat revolte ale susținătorilor fostului președinte Donald Trump.

Reamintim că nici informațiile difuzate de FBI depre ”grupări înarmate” care puneau la cale atacuri pe 20 ianuarie nu s-au concretizat – și nici nu au fost vreodată probate!

De fapt, e posibil ca totul să fie o manevră politică a actualei administrații, care să folosească asemenea ”informații” alarmiste și  ”spectacole” precum cel cu cei 25.000 de soldați plasați la Washington.

E de notat în acest sens poziţia preşedintelui Joe Biden din discursul de inaugurare – și anume  jurământul de a învinge ”suprematismul albilor şi terorismul intern”.

În același sens, DHS a declarat, de asemenea, că s-a angajat să prevină violența și amenințările împotriva oamenilor „pe baza religiei, rasei, etniei, identității sau opiniilor politice”.

Aceste declarații și poziționări vin în contextul judecării lui Donald Trump, acuzat că ar fi fost susținut de grupările americane tradiționaliste și radicale.

Iar, ca circul de la Washington să fie complet, Pentagonul a anunțat luni că soldaţii Gărzii Naţionale aduși după incidentul de la Capitoliu vor rămâne la Washington până în martie, ”în urma unor noilor ameninţări”.

Vă sună cunoscut cuvântul ”amenințări”? Da, este același fals pe care SUA și NATO încearcă să-l inoculeze în România și în alte state europene privind un ”atac” al Rusiei, Iranului, Coreei de Nord etc.

De fapt, singurii care au atacat în ultimele trei decenii sunt SUA și NATO, chiar și fără a avea acordul ONU.

510
Tagurile:
Alertă, SUA
Tematic
SUA, chemată să se alăture UE în reglementarea giganților digitali mondiali
China face front comun cu Rusia împotriva demersurilor SUA
Vladimir Putin, mesaj clar și ferm pentru Joe Biden și SUA, chiar de la prima convorbire
Elon Musk

Space X Starship al lui Elon Musk a explodat VIDEO

220
Primul prototip Starship al SpaceX care a aterizat cu succes, SN10, a explodat la aproximativ opt minute după aterizare. Alte două zboruri de testare s-au încheiat anterior cu o explozie în faza finală a coborârii.

BUCUREŞTI, 4 mart – Sputnik. Al treilea zbor de testare a prototipului Starship al SpaceX, compania fondată de omul de afaceri Elon Musk, părea a fi un succes, dispozitivul reușind să aterizeze în siguranță, pe 3 martie, în centrul orașului Boca Chica din Texas, la punctul de unde decolase. Însă, în cele din urmă, a explodat câteva minute mai târziu. Sistemul său automat de stingere a incendiilor nu a reușit să stingă complet flăcările de la baza rachetei.

Starship este un prototip autoghidat destinat lansării vehiculului de transport greu pe care SpaceX îl dezvoltă pentru a transporta oameni și până la 100 de tone de marfă pe Lună și Marte în misiunile viitoare, potrivit Sputnik France

Această a treia încercare în decurs de trei luni i-a lăsat o impresie amestecată lui Elon Musk, care este și șeful Tesla.

„RIP SN10, onorabilă detonare”, a scris Musk pe Twitter ca răspuns la un mesaj al unui admirator care l-a felicitat pentru munca sa.

220
Tagurile:
video, rachet, Elon Musk
Tematic
Elon Musk l-a depășit pe Bill Gates la avere
O navă a lui Elon Musk a explodat în timpul testării - Video
Musk l-a invitat pe Putin în noua rețea de socializare. Reacția Kremlinului
Elon Musk pierde 15 miliarde de dolari și titlul de cel mai bogat om din lume

Загрузка...
ONU

Experți ONU: Sancțiunile SUA încalcă drepturile omului

199
Sancțiunile unilaterale ale SUA, impuse în baza stării de urgență, încalcă o gamă largă de drepturi ale omului, consideră experții ONU.

BUCUREȘTI, 4 mar – Sputnik. Sancțiunile unilaterale, autorizate de SUA în baza stării de urgență, încalcă o gamă largă a drepturilor omului în Rusia, China, Venezuela și alte state, consideră experții ONU în domeniul drepturilor omului.

Potrivit unei declarații a experților ONU, legislația internă permite președintelui SUA să declare stare de urgență, care autorizează impunerea unor sancțiuni,  în condițiile unor amenințări pentru securitatea națională, dar și atunci când politica externă sau economia SUA se confruntă cu niște amenințări. În opinia experților, declararea stării de urgență nu poate servi drept un pretext pentru aplicarea unor sancțiuni pe o perioadă nedeterminată.

“Sancțiunile impuse de SUA în baza declarării stării de urgență încalcă o gamă largă de drepturi ale omului în China, Cuba, Haiti, Iran, Nicaragua, Federația Rusă, Siria, Venezuela, Zimbabwe și alte state, inclusiv dreptul la libertatea de circulație, asociere, proceduri juridice firești, precum procese echitabile, prezumția de nevinovăție, drepturi economice și sociale și dreptul la viață”, se spune în declarație.

În acest context, declarația lor conține un îndemn către SUA de a-și respecta deplin și scrupulos obligațiile asumate în cadrul Pactului Internațional cu privire la drepturile civile și politice, pentru a preveni orice efecte negative asupra drepturilor persoanelor vizate de sancțiuni.

199
Tagurile:
ONU
Tematic
Putin: sancțiunile împotriva Rusiei sunt inutile
UE și SUA au impus noi sancțiuni împotriva Rusiei
Kremlinul, despre noile sancțiuni UE și SUA împotriva Rusiei
Cu noile sancțiuni, Occidentul coboară Cortina de Fier
Liderul Saxoniei critică sancțiunile antirusești ale UE

Загрузка...
Un médecin prépare une seringue avec un vaccin (archive photo)

Rusia a finalizat cea de-a doua fază a studiilor clinice a vaccinului "Sputnik Light"

0
Ministerul Sănătății al Federației Ruse a anunțat despre finalizarea celei de-a doua faze a studiilor clinice a vaccinului "Sputnik Light".

CHIȘINĂU, 5 mar – Sputnik. În Rusia, s-a încheiat cea de-a doua fază a studiilor clinice a vaccinului "Sputnik Light", a declarat ministrul Sănătății al Federației Ruse, Mihail Murașko.

"Acum ele (datele – n.red.) sunt trimise spre evaluare de către experți", a spus el jurnaliștilor.

Autorizația pentru desfășurarea celei de-a treia faze e fost emisă deja – la mijlocul lunii februarie. Acest studiu va fi realizat pe două grupuri, cu folosirea unui placebo. El ar trebui să fie finalizat până la 28 ianuarie 2022.

"Sputnik Light" face parte din linia "Sputnik", dezvoltată de Centrul Gamalei în cooperare cu Fondul de investiții directe din Rusia (RDIF) pe platforma bine studiată a vectorilor adenovirusului uman.

Potrivit șefului RDIF, Kirill Dmitriev, "versiunea light" este orientată în principal spre piețele externe, unde există focare epidemice puternice, în timp ce în Rusia, în calitate de "navă-amiral", rămâne a fi "Sputnik V".

Directorul Centrului Gamalei, Aleksandr Ghințburg, a declarat că utilizarea vaccinului "Sputnik Light" în aceste țări face posibilă reducerea vârfului îmbolnăvirii și a presiunii asupra asistenței medicale locale. Imunitatea după vaccinare va fi menținută, cel mai probabil, timp de trei-patru luni, iar eficacitatea vaccinului va fi de aproximativ 85%, a spus omul de știință.

Schema presupune o singură injecție (prima componentă a vaccinului "Sputnik V") și o perioadă mai scurtă de producere a anticorpilor. Mai mult, chiar dacă persoana vaccinată se va infecta cu COVID-19, o îmbolnăvire gravă nu îl amenință, întrucât agentul cauzal al virusului nu va coborî în plămâni. Pentru a prelungi protecția, a doua componentă poate fi inoculată după trei luni.

0
Tagurile:
Rusia
Tematic
Premierul Slovaciei îi mulțumește Rusiei pentru vaccinul Sputnik V
UE nu exclude includerea Sputnik V în portofoliul comenzilor
Ungaria explică de ce folosește vaccinul rusesc Sputnik V

Загрузка...