Trump a grațiat o persoană apropiată de Maria Butina

137
(reînnoit 14:16 20.01.2021)
Donald Trump a grațiat un american apropiat de rusoaica Maria Butina, care fusese condamnată în 2019 la 18 luni închisoare.

BUCUREȘTI, 20 ian – Sputnik. În mesajul despre grațierea lui Paul Erickson, citată de RIA Novosti, se spune că acesta a fost condamna „în baza unui fals despre existența unui complot rusesc”. După ce nu au fost găsite niciun fel de “probe care ar putea demonstra existența anumitor crime în privința relațiilor cu Rusia, acesta a fost acuzat de niște crime financiare minore”.

“Chiar dacă ministerul Justiției a cerut un termen de condamnare mai mic, domnul Erikson a fost condamnat la 7 ani închisoare, dublu față de termenul maxim recomandat de ministerul justiției. Această grațiere va ajuta la eliminarea unei nedreptăți, fapt care a devenit cea mai mare vânătoare de vrăjitoare din toată istoria a Americii”, se spune în mesajul Casei Albe.

Eliberată din închisoarea americană, rusoaice Maria Butina, membru al Camerei Societății Civile a Rusiei, a declarat agenției RIA Novosti că se bucură de grațierea lui lui Paul Erickson, însă consideră injustă discriminarea cetățenilor ruși, care merită să fie grațiați.

„În același timp, Trump avea posibilitatea să-l grațieze pe Viktor But, Konstanin Iaroșenko, care de aproximativ zece ani se află în niște condiții oribile în închisorile americanilor. Ar fi putut grația, am și rugat s-o facă, pe Bogdan Osipov, pentru al readuce la cei trei copii, și pe Oleg Nikitin”, a declarat Butina.

Ea consideră că în acest caz Trump dă dovadă de o atitudine exclusivă față de proprii cetățeni, cei care au pașaportul american, iar prejudecățile față de cetățenii ruși sunt evidente.

“Mă bucură că persoanele apropiate de politicieni și de el personal au fost grațiați, însă consider nedrept ca cetățenii noștri să fie supuși unei discriminări”, a conchis membrul Camerei Societății Civile a Rusiei.

Erickson a fost acuzat de fraudă și spălare de bani. Americanul de 56 de ani a fost condamna pe 5 februarie 2019, acestuia fiind înaintate 11 acuzații, pentru care pedeapsa maximă este de până la 20 de ani închisoare pentru fiecare epizod, precum și de o amendă de până la 250-500 mii de dolari.
În actul de acuzare se menționa că din 1996, până în august 2018, Erickson se ocupa cu atragerea mijloacelor investitorilor, oferindu-le niște promisiuni false. Acuzațiile nu au nicio tangență cu cazul lui Butina.

Erickson și-a recunoscut vina în două epizoade și a căzut de acord să plătească despăgubiri pentru daunele provocate. În afară de aceasta, la înțelegerea de recunoaștere a vinei a fost atașată o anexă secretă, care este nu este accesibilă publicului larg.

Erickson este fostul iubit al Mariei Butina, care a fost reținută în iulie 2018 și condamnată la 18 luni închisoare pentru “un complot cu scopul activării ilegale în calitate de agent străin”. Ea și-a recunoscut vina și a fost condamnată la 18 luni închisoare. În cazul în care ar fi refuzat, aceasta risca mai mulți ani de închisoare. La sfârșitul lunii octombrie 2019, Butina a fost eliberată și deportată în Rusia.

Astăzi mandatul de președinte a lui Donald Trump a expirat. În ajunul inaugurării lui Joe Biden, acesta a anunțat despre grațierea a 73 de persoane și reducerea pedepsei pentru alți 70. În special, Trump l-a grațiat pe fostul său consilier, Steven Bannon, condamnat pentru însușirea unor mijloace destinate construcției zidului la frontiera cu Mexic. Speranțele că va fi grațiat Assange și Snowden nu s-au adeverit. Trump nu a semnat o grațiere nici pentru sine însuși. Potrivit agenției Reuters, juriștii l-au convins să nu facă acest pas. În caz contrar, acesta ar fi ajuns într-o situație periculoasă în contextul unui posibil impeachment. Grațierea președintelui SUA nu poate fi supusă unei contestări.

137
Tagurile:
SUA, Donald Trump, Maria Butina
Tematic
Donald Trump, discurs magistral de adio, dar tăios cu Biden!
Trump, în discuții pentru lansarea noului „Partid Patriot” - surse media
Iată proprietatea în care Trump își va petrece timpul după președinție - FOTO
Trump, veste de ultimă oră, îl vizează și pe Dragnea
Vladimir Putin

Putin și Biden au purtat o discuție telefonică

69
Vladimir Putin și Joe Biden au purtat astăzi o discuție telefonică despre cele mai importante probleme regionale și globale.

BUCUREȘTI, 13 apr – Sputnik. Președintele SUA, Joe Biden, și președintele Rusiei, Vladimir Putin, și-au confirmat disponibilitatea de a purta negocieri cu privire la stabilitatea strategică, a informat Casa Albă după discuția telefonică purtată de cei doi lideri.

“Au discutat despre un șir de probleme regionale și globale, inclusiv disponibilitatea SUA și Rusiei de a purta un dialog cu privire la stabilitatea strategică într-un șir de probleme legate de controlul asupra înarmărilor și amenințările în adresa securității în baza prelungirii tratatului New Start”, se menționează în comunicatul administrației americane.

În timpul discuției cu Putin, Biden și-a exprimat îngrijorarea față de consolidarea “spontană” a prezenței militarilor ruși în Crimeea și la frontieră cu Ucraina, a mai precizat serviciul de presă al Casei Albe.

“Președintele Biden a subliniat angajamentul de neclintit al SUA față de susținerea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei și și-a exprimat îngrijorarea față de sporirea spontană de către Rusia a capacităților militare în Crimeea ocupată și la frontieră cu Ucraina”, se spune în comunicat.

Totodată, Biden “a îndemnat Rusia la detensionarea situației”.

69
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin
Tematic
Rusia cere SUA o abordare mai responsabilă privind Ucraina, în locul tensionării situației
Statele NATO au discutat cu șeful MAE din Ucraina despre “provocările Rusiei”
National Interest: Cât de probabil este un război între Ucraina și Rusia

Загрузка...
Вакцина Johnson & Johnson

Vaccinul Johnson nu mai vine în Europa

49
(reînnoit 18:13 13.04.2021)
Vaccinul Johnson, pe care România se pregătea să îl folosească în penitenciare, a fost oprit de la folosire în Europa, după ce și în SUA utilizarea sa a fost suspendată

BUCUREȘTI, 13 apr – Sputnik. Grupul farmaceutic american Johnson & Johnson a anunţat astăzi că a ”luat decizia de a amâna desfăşurarea” vaccinului său în Europa.

Autorităţile sanitare americane au recomandat deja și suspendarea temporară a utilizării acestuia în Statele Unite pe timpul unei anchete cu privire la formarea unor cheaguri de sânge după vaccinare.

Principalele agenţii federale americane în domeniul sănătăţii publice, FDA şi CDC, vor să ancheteze şase cazuri grave de formarea a unor cheaguri de sânge în urma vaccinării cu J&J în Statele Unite.

Doar că mâine va ajunge în România deja prima tranşă de vaccinuri produse de Johnson&Johnson, a anunţat astăzi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, vicepreşedinte al Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea împotriva SARS-CoV-2.

Oare cum va proceda România? Va permite utilizarea vaccinului Johnson, așa cum a făcut și cu AstraZeneca, deși Administraţia Naţională a Alimentelor şi Medicamentului (FDA) din Statele Unite ale Americii, precum şi Centrele de Control al Bolilor (CDC) au anunțat astăzi oprirea vaccinării cu serul Johnson&Johnson?

Efectele secundare seamănă cu cele acuzate în mai multe țări în urma folosirii vaccinului AstraZeneca.

„Siguranța vaccinului COVID-19 este o prioritate absolută pentru guvernul federal și luăm foarte în serios toate rapoartele privind problemele de sănătate în urma vaccinării COVID-19. Persoanele care au primit vaccinul J&J care dezvoltă dureri de cap severe, dureri abdominale, dureri de picior sau dificultăți de respirație în termen de trei săptămâni de la vaccinare ar trebui să contacteze furnizorul lor de asistență medicală”, a declarat FDA într-o declarație comună cu Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Culmea este că Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a anunțat chiar astăzi că va demara campania de vaccinare a persoanelor din penitenciare, unde vor fi folosite în special dozele Johnson & Johnson, deoarece este singurul care se face într-o singură doză.

49
Tagurile:
vaccin, Johnson & Johnson
Tematic
Libia: Primele doze de vaccin rusesc "Sputnik V" au ajuns la Tripoli
Rusia a înregistrat primul vaccin anti-COVID-19 pentru animale
Desert în formă de vaccin - Cum combate o cafenea germană coronavirusul

Загрузка...

UK: cartierul Soho din Londra, plin de clienți după relaxarea restricțiilor

0
(reînnoit 18:28 13.04.2021)
Londonezii au umplut terasele și pub-urile din cartierul Soho după relaxarea restricțiilor anti-COVID-19.

Londonezii au umplut în seara de luni străzile pentru chefuri după servici în popularul cartier Soho din Londra, pentru prima dată din noiembrie. Marea Britanie și-a relaxat restricțiile, începând de luni, cu redeschiderea afacerilor neesențiale.

Comercianții cu amănuntul, coaforii, saloanele de înfrumusețare, sălile de sport și grădinile zoologice s-au redeschis, de asemenea, pe măsură ce țara trece la „a doua etapă” din foaia de parcurs COVID-19 a premierului britanic Boris Johnson.

Conform setului actualizat de reguli, întrunirile în aer liber trebuie să fie limitate la șase persoane sau două familii. Socializarea în interior nu este posibilă pentru persoanele care nu aparțin aceleiași gospodării.

Se așteaptă o mai bună relaxare a regulilor atunci când țara va trece la „a treia etapă” pe 17 mai.

Aproximativ 32 de milioane sau 57% dintre adulții din Marea Britanie au primit cel puțin o doză de vaccin.

0
Tagurile:
Marea Britanie, Londra
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...