Vaccinare anti-COVID în Grecia

Grecia începe elibereze certificate digitale de vaccinare

107
Grecia a început să elibereze certificate naționale de vaccinare digitale celor care au fost vaccinați împotriva coronavirusului.

Certificatul de vaccinare digital a fost prezentat în cadrul unei ședințe de vaccinare organizată marți seara de către prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis la Secretariatul General pentru Protecție Civilă, a declarat serviciul de presă al prim-ministrului.

Grecii vor putea obține un certificat digital fie prin portalul de servicii publice gov.gr, fie prin intermediul Centrelor de servicii pentru cetățeni. Documentul conține doar informațiile necesare pentru a putea identifica cetățeanul și pentru a asigura securitatea, are trei niveluri de protecție: cod QR, cod unic și ștampilă digitală.

"Astăzi începe eliberarea certificatelor digitale de vaccinare. Aceasta este o altă inovație greacă. El va fi înregistrat automat în biroul digital al fiecărui cetățean, astfel încât să poată utiliza acest certificat la propria sa discreție. Aceasta este, de asemenea, o măsură de precauție, deoarece doar în acest mod va fi posibilă confirmarea vaccinării legale", a spus Mitsotakis.

Premierul a declarat că Uniunea Europeană a salutat propunerea sa de a introduce un certificat european unic de vaccinare.

"Aceasta nu este o restricție, dimpotrivă, ne va ajuta să scăpăm de restricțiile pe care COVID le impune în călătoriile cetățenilor europeni. Acest lucru este valabil mai ales pentru turismul nostru și perspectivele pentru economia noastră, mai ales având în vedere sezonul estival. Și astăzi am văzut că IATA (International Association transportul aerian - ed.) a fost de acord cu această propunere, deoarece înțelege, de asemenea, cât de ușor va deveni viața călătorilor dacă reușim să obținem un singur certificat de vaccinare, comun în prima etapă pentru toate țările europene", a spus Mitsotakis.

El a menționat că va ridica această problemă la summitul online al UE din 21 ianuarie și speră foarte mult că va fi posibil să se ajungă la un acord asupra unui sistem de certificare unificat.
Premierul grec a declarat că va prezenta personal joi, la teleconferința liderilor UE, propuneri de revitalizare a Comisiei Europene în alte două domenii.

"Aceasta este cea mai rapidă aprobare posibilă pentru alte tipuri de vaccinuri, începând cu vaccinul AstraZeneca. Și, bineînțeles, presiunea asupra Pfizer pentru a accelera producția și pentru a se conforma pe deplin angajamentelor sale de aprovizionare către toate țările europene în primul trimestru al anului 2021", a spus Mitsotakis.

El a mai spus că vaccinările în Grecia progresează conform planului și a mulțumit „miilor de lideri implicați în acest proces extrem de dificil, fără precedent”.

"Prima etapă de vaccinare se va închide în curând - pentru lucrătorii medicali și concetățenii cu vârsta peste 85 de ani și vom începe să planificăm întâlniri pentru persoanele cu vârste cuprinse între 80 și 84 de ani, fără cozi și probleme", a spus premierul.

Conform datelor raportate, 92 401 vaccinări au fost făcute în Grecia până marți seară. Peste 11 000 de vaccinări au fost efectuate cetățenilor cu vârsta de peste 85 de ani, iar aproximativ 6000 de vaccinări au fost administrate de unități mobile în case de îngrijire medicală.

În concluzie, Mitsotakis a spus că vaccinarea nu ar trebui să ducă în niciun caz la relaxare.

"Măsurile de protecție ne vor însoți cel puțin până la sfârșitul primăverii. Știm foarte bine că orice greșeală va duce în cele din urmă la re-răspândirea virusului și la noi restricții. Asta nu vrem noi, nu va mai rezista nici societatea, nici economia. Deci sloganul este dublu: ne vaccinăm cât mai repede posibil, dar în același timp, ne apărăm", a spus prim-ministrul.

La ședință au participat șefii sistemului de sănătate, protecția civilă, ministerele guvernamentale digitale.

107
Tagurile:
digitală, Pașaport, Grecia, COVID-19, Vaccinare
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1585)
Никол Пашинян

Pashinyan: Situația din Armenia este gestionabilă, nu intenționez părăsesc țara

10
Se fac noi declarații cu privire la criza politică din Armenia, pe care autoritățile o consideră drept o tentativă de lovitură de stat.

CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. Situația din țară este gestionabilă, a declarat premierul Armeniei, Nikol Pashinyan, în timpul unei procesiuni cu susținătorii săi pe străzile Erevanului.

El a numit conflictul cu conducerea Statului Major General "o reacție emoțională".

Statul Major General al Forțelor Armate din Armenia a cerut joi demisia prim-ministrului Nikol Pashinyan și l-a avertizat în ceea ce privește folosirea forței împotriva poporului său. Pashinyan a spus că, în urma cererilor Forțelor Armate de a demisiona, el l-a concediat pe șeful Statului Major General, Onik Gasparyan.

Cu o zi mai devreme, președintele Armeniei, Armen Sarkissian, la sugestia lui Pashinyan, l-a concediat pe prim-adjunctul șefului Statului Major General al Forțelor Armate, Tiran Khachatryan, care, potrivit rapoartelor mass-media, a ridiculizat cuvintele șefului guvernului despre complexele "Iskander".

În timpul procesiunii, pe parcursul căreia au avut loc ciocniri între susținătorii și oponenții premierului, Pashinyan a mai spus că el și familia sa nu vor fugi din țară.

"Sper că v-ați obișnuit cu teroarea informațională. Se răspândesc o varietate de zvonuri – se presupune că ne-am pregătit un avion și ne pregătim să fugim. Suntem aici și în niciun caz nu vom părăsi patria noastră. Familia mea este aici", a declarat Pashinyan.
10
Tagurile:
Nikol Pashinyan
Tematic
Lavrov a comentat situația din Armenia
Criză politică în Armenia: Pashinyan vorbește despre o tentativă de lovitură de stat
Turcia condamnă tentativa de lovitură de stat din Armenia

Загрузка...
Chargé d’Affaires David Muniz

Ambasada SUA, pusă la punct de o cunoscută judecătoare

44
Dacă partidele de Opoziție, PSD și AUR, nu au avut curaj să pună la punct Ambasada SUA după ce a intervenit brutal și ILEGAL pentru desființarea SIIJ, o cunoscută judecătoare o face inteligent, folosindu-se de ministrul Justiției.

BUCUREȘTI, 25 feb – Sputnik. O lovitură cu manta, cum s-ar spune în biliard, dar care lovește în plin ținta: Ambasada SUA – mai bine zis acțiunea sa ilegală împotriva SIIJ și a deciziei suverane a statului român.

Folosind această procedură, judecătoarea Simona Marcu, fostă preşedintă a CSM, l-a acuzat pe ministrul Justiţiei, Stelian Ion, că a dezinformat ”ambasadele” pe tema desfiinţării SIIJ, ascunzându-le că CSM și majoritatea judecătorilor s-au exprimat clar împotriva desfiinţării SIIJ!

Evident, este o ironie, pentru că toată lumea e știe că Ambasada SUA cunoaște mai bine ca oricine situația exactă din orice domeniu din România.

”Eu refuz să cred că oficialii străini, dacă ar fi fost informaţi cu privire la acest feed-back al judecătorilor, ar fi susţinut aceste proiecte”, a spus judecătoarea Marcu. ”Procedând în maniera în care a făcut-o, se încearcă influenţarea opiniei publice ca şi cum aceste proiecte sunt minunate, partenerii le susţin, dar avem o problemă cu unii judecători, cum îi împarte domnul ministru în judecători oneşti care susţin proiectele şi alţi judecători care nu sunt oneşti”

Simona Marcu bate șaua… să priceapă calul Amabasadei: ”Ambasadelor trebuie să li se transmită informaţii corecte (…) începând cu ÎCCJ şi continuând cu marile curţi de apel, dar nu numai, din informaţiile pe care le am, majoritatea covârştitoare a judecătorilor din România nu sunt de acord cu aceste proiecte”.

***

Recent, Ambasada SUA, prin ”Chargé d'Affaires” David Muniz și Consilierul Juridic Rezident Jessica Kim, s-au dus la Ministrul Justiției, Stelian Ion, pentru a pune problema concret: SUA vrea desființarea SIIJ!

”În cursul acestei săptămâni, Chargé d'Affaires David Muniz și Consilierul Juridic Rezident Jessica Kim au participat la numeroase întâlniri, continuând sprijinul pe care Ambasada îl acordă promovării statului de drept în România, inclusiv desființării SIIJ”, a transmis Ambasada SUA.

Astfel, fără a ține seama de reglementările diplomatice, cei de la Ambasadă se implică direct, la punct ochit, pentru a se asigura că în Justiția din România au loc modificări, așa cum vor ei!

Din păcate, partidele și presa română (cu excepția publicației cu Răzvan Savaliuc, ”Lumea Justiției”) nu au reacționat.

44
Tagurile:
Ambasada SUA
Tematic
Ambasada SUA la Kiev neagă că ar dirija cu Ucraina
Ambasada Rusiei în SUA, despre acuzațiile împotriva celor șase ruși
Ambasada rusă a reacționat la intenția SUA de a amplasa rachete în Europa

Загрузка...