Ministrul ungar al Justiției acuză Facebook limitează opiniile creștine pe platformă

119
(reînnoit 20:04 18.01.2021)
Ministrul ungar al Justiţiei, Judit Varga a criticat Facebook pentru că limitează opiniile creștine și conservatoare pe rețeaua de social media pentru a le face mai puțin accesibile.

BRUXELLES, 18 ian - Sputnik. Ministrul ungar al Justiţiei, Judit Varga, a convocat o şedinţă extraordinară a Comitetului pentru libertatea digitală, privind "abuzurile sistemice" ale companiilor tehnologice.

Ea a dezvăluit de altfel pe pagina sa de Facebook, că “interzicerea umbrelor” sau ”în shadow” înseamnă că furnizorii paginilor de socializare restricţionează în secret, în scopuri politice, vizibilitatea şi accesul unui profil de utilizator, astfel încât “noi să nu aflăm” despre această măsură.

“Procedând astfel, companiile tehnologice încalcă toate normele legale democratice de bază care stau la temelia culturii de tip occidental”, a explicat ministrul.

Judit Varga a detaliat arătând că acest gen de practici nu au loc doar la Twitter, referindu-se aici la o înregistrare audio a directorului general al Twitter, apărută neoficial în spaţiul public, ci și la Facebook.

“Viziunile creştine, conservatoare, cu idei de dreapta sunt limitate şi de Facebook, astfel încât să le reducă accesibilitatea. Am şi experienţă personală în acest sens “, a arătat ministrul Justiției.

Ca urmare, oficialul maghiar a anunţat că Ministerul ungar al Justiţiei, prin activitatea Comitetului pentru libertate digitală, contribuie la reglementarea în UE a activităţii companiilor tehnologice globale. Judit Varga crede că tocmai din cauza abuzurilor sistemice vor trebui luate măsuri mai repede în acest sens.

Judit Varga a convocat o şedinţă extraordinară a Comitetului pentru libertatea digitală şi va discuta săptămâna aceasta cu preşedintele Consiliului Concurenţei din Ungaria despre posibilitatea sancţionării practicilor comerciale neloiale.

119
Tagurile:
Ungaria
Tematic
Twitter, Facebook și Instagram au înghețat conturile lui Trump
Dan Chitic revine în luptă, acțiune radicală contra Facebook!
Putin: legea pentru combaterea cenzurii Facebook, Twitter și YouTube
Elon Musk

Space X Starship al lui Elon Musk a explodat VIDEO

39
Primul prototip Starship al SpaceX care a aterizat cu succes, SN10, a explodat la aproximativ opt minute după aterizare. Alte două zboruri de testare s-au încheiat anterior cu o explozie în faza finală a coborârii.

BUCUREŞTI, 4 mart – Sputnik. Al treilea zbor de testare a prototipului Starship al SpaceX, compania fondată de omul de afaceri Elon Musk, părea a fi un succes, dispozitivul reușind să aterizeze în siguranță, pe 3 martie, în centrul orașului Boca Chica din Texas, la punctul de unde decolase. Însă, în cele din urmă, a explodat câteva minute mai târziu. Sistemul său automat de stingere a incendiilor nu a reușit să stingă complet flăcările de la baza rachetei.

Starship este un prototip autoghidat destinat lansării vehiculului de transport greu pe care SpaceX îl dezvoltă pentru a transporta oameni și până la 100 de tone de marfă pe Lună și Marte în misiunile viitoare, potrivit Sputnik France

Această a treia încercare în decurs de trei luni i-a lăsat o impresie amestecată lui Elon Musk, care este și șeful Tesla.

„RIP SN10, onorabilă detonare”, a scris Musk pe Twitter ca răspuns la un mesaj al unui admirator care l-a felicitat pentru munca sa.

39
Tagurile:
video, rachet, Elon Musk
Tematic
Elon Musk l-a depășit pe Bill Gates la avere
O navă a lui Elon Musk a explodat în timpul testării - Video
Musk l-a invitat pe Putin în noua rețea de socializare. Reacția Kremlinului
Elon Musk pierde 15 miliarde de dolari și titlul de cel mai bogat om din lume

Загрузка...
ONU

Experți ONU: Sancțiunile SUA încalcă drepturile omului

43
Sancțiunile unilaterale ale SUA, impuse în baza stării de urgență, încalcă o gamă largă de drepturi ale omului, consideră experții ONU.

BUCUREȘTI, 4 mar – Sputnik. Sancțiunile unilaterale, autorizate de SUA în baza stării de urgență, încalcă o gamă largă a drepturilor omului în Rusia, China, Venezuela și alte state, consideră experții ONU în domeniul drepturilor omului.

Potrivit unei declarații a experților ONU, legislația internă permite președintelui SUA să declare stare de urgență, care autorizează impunerea unor sancțiuni,  în condițiile unor amenințări pentru securitatea națională, dar și atunci când politica externă sau economia SUA se confruntă cu niște amenințări. În opinia experților, declararea stării de urgență nu poate servi drept un pretext pentru aplicarea unor sancțiuni pe o perioadă nedeterminată.

“Sancțiunile impuse de SUA în baza declarării stării de urgență încalcă o gamă largă de drepturi ale omului în China, Cuba, Haiti, Iran, Nicaragua, Federația Rusă, Siria, Venezuela, Zimbabwe și alte state, inclusiv dreptul la libertatea de circulație, asociere, proceduri juridice firești, precum procese echitabile, prezumția de nevinovăție, drepturi economice și sociale și dreptul la viață”, se spune în declarație.

În acest context, declarația lor conține un îndemn către SUA de a-și respecta deplin și scrupulos obligațiile asumate în cadrul Pactului Internațional cu privire la drepturile civile și politice, pentru a preveni orice efecte negative asupra drepturilor persoanelor vizate de sancțiuni.

43
Tagurile:
ONU
Tematic
Putin: sancțiunile împotriva Rusiei sunt inutile
UE și SUA au impus noi sancțiuni împotriva Rusiei
Kremlinul, despre noile sancțiuni UE și SUA împotriva Rusiei
Cu noile sancțiuni, Occidentul coboară Cortina de Fier
Liderul Saxoniei critică sancțiunile antirusești ale UE

Загрузка...