Proteste la Capitoliu, Washington, SUA

Ultima oră: Alertă la Washington, Capitoliul a fost închis!

768
(reînnoit 18:34 18.01.2021)
Imagini cu coloane de fum – iar agențiile internaționale transmit informații șocante din capitala Statelor Unite: clădirea Capitoliului a fost închisă din cauza unor „amenințări de securitate externă”

BUCUREȘTI, 18 ian – Sputnik. Recent încercata clădire a Capitoliului a fost închisă, în urma unei amenințări de securitate, transmit agențiile de presă internaționale.

”Capitoliul din Washington DC ar fi fost închis, martorii relatând pentru Reuters că a fost detectată o „amenințare la securitate externă””, transmite Russia Today. 

Agenția rusă arată și imaginile video cu o coloană de fum ridicându-se din clădirea Capitoliului.

La scurt timp, DC Fire și EMS, unitatea de pompieri și intervenții în caz de pericol din Washington, anunță că a intervenit la un ”incendiu exterior”.

”#DCsBravest a reacționat la un incendiu exterior din blocul 100 din H St SE care a fost stins. Nu au fost răniți. Acesta a fost fumul pe care mulți l-au văzut”.

​Reamintim că Washington se află într-o stare de alertă în urma unor informații privind manifestații agresive care ar fi fost puse la cale pentru miercuri, 20 ianuarie, cu ocazia instalării lui Joe Biden la Casa Albă.

Au fost luate măsuri excepționale, inclusiv staționarea unui mare număr de soldați înarmați cu echipament de misiune în clădirile principalelor instituții din capitala SUA.

Cu toate acestea, până acum nu s-au adus dovezi concrete privind realitatea acestor „amenințări”, ci totul pare un fel de scenariu, început odată cu ocuparea Capitoliului fără opoziția forțelor de ordine.

Cert este că acest scenariu i-a adus un mare prejudiciu de imagine președintelui Donald Trump, susținătorilor săi dar și democrației americane.

768
Tagurile:
SUA
Tematic
Nucleara: Dragnea, executat fiindcă nu a servit firme din SUA?
Lavrov a comparat SUA cu un elefant în magazinul de porțelanuri
Zaharova: Rusia este deschisă pentru un dialog normal cu SUA
Imagine simbol

Aeroporturile avertizate nu ceară adeverințe de vaccinare

168
(reînnoit 19:36 03.03.2021)
OMS a transmis un avertisment public prin care a atras atenția aeroporturilor și altor puncte de trecere a frontiere să nu ceară adeverințe de vaccinare anti-Covid 19.

BRUXELLES, 3 mar – Sputnik. Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră că aeroporturile și alte puncte de trecere a frontierei nu trebuie să ceară călătorilor să fie vaccinaţi pentru a putea intra pe teritoriul unei țări, de vreme ce vaccinarea împotriva Covid-19 nu este obligatorie.

OMS a arătat de asemenea că vaccinurile anti-COVID-19 nu pot fi o cerinţă pentru a călători, având în vedere că încă nu se cunosc efectele asupra reducerii răspândirii contagierilor, perioada de imunitate pe care o conferă sau dacă protejează împotriva formelor uşoare ale bolii.

De asemenea, „a acorda prioritate acestor călători ar putea avea drept consecinţă administrarea neadecvată de doze categoriilor de risc ce pot contracta forme grave de COVID-19”, a precizat OMS.

OMS atrage chiar atenția că utilizarea „certificatelor de imunitate” de către călătorii internaţionali (indiferent dacă s-au vaccinat sau dacă au anticorpi după ce au depăşit boala) nu este recomandabilă şi nici „nu este susţinută de evidenţe ştiinţifice”.

Pe de altă parte, OMS a evidențiat că persoanele de peste 60 de ani, cele cu boli cronice şi alte grupuri de risc ar trebui să evite să călătorească în ţări cu o rată înaltă de COVID-19, deși potrivit organizaţiei, călătorii internaţionali "nu trebuie consideraţi prin natura lor cazuri suspecte de COVID-19".

168
Tagurile:
Aeroport, Vaccinare

Загрузка...
Donald Trump

YouTube a eliminat video cu discursul lui Trump, publicat de Sputnik

166
YouTube a eliminate înregistrarea video a discursului lui Donald Trump, publicat de agenția Sputnik.

BUCUREȘTI, 3 mar – Sputnik. YouTube a eliminat clipul agenției Sputnik cu discursul fostului președinte al SUA, Donald Trump. Compania Google și-a motivat acțiunea prin lipsa unui context necesar.

Într-un discurs rostit duminică în cadrul conferinței conservatoare CPAC în Orlando, politicianul a făcut din nou declarații despre falsificarea alegerilor din 2020.

Mai devreme Google a avertizat agenția că înregistrarea video încalcă regulile platformei, potrivit cărora un conținut potențial sensibil trebuie să fie marcat în mod corespunzător.

De asemenea, marți YouTube a eliminat un video similar publicat de RT. Postul de televiziune a fost informat că în imagini lipsește un context, care ar arăta că afirmațiile lui Trump reprezintă un “discurs de ură”, chiar dacă transmisiunea în direct nu a fost însoțită de comentarii.

RT a menționat că video similar, publicat de Reuters, The Independent, ABC și multe alte instituții media sunt accesibile în continuare. Potrivit serviciului de presă al Google, citat de RIA Novosti, politica YouTube interzice orice conținut în care se menționează erorile care au influențat rezultatele alegerilor prezidențiale din SUA, însă pentru anumite clipuri se admit excepții.

166
Tagurile:
Youtube, Donald Trump
Tematic
Câți republicani l-ar urma pe Trump într-un nou partid
Moscova cere Twitter explicații în legătură cu blocarea “conturilor anti-NATO”
Twitter a eliminat conturile care “subminau încrederea în NATO”
Donald Trump se întoarce, discurs exploziv: „Democraţii au pierdut Casa Albă”
Youtube a avertizat RT pentru transmisiunea discursului lui Trump

Загрузка...