Donald Trump

Trump, primul mesaj după punerea sub acuzare

1173
Pus sub acuzare în camera Reprezentanților și blocat de marile rețele de comunicare, președintele SUA a transmis un mesaj puternic

BUCUREȘTI, 14 ian – Sputnik. Pentru prima dată în istorie un președinte de confruntă cu a doua tentativă de demitere. Trump a fost pus sub acuzare azi noapte, prin votul Camerei Reprezentanților.

După votul din Cameră, președintele a transmis un mesaj, dând dovadă de un calm absolut, condamnând violența, dar și încercare de a opri libera exprimare.

”Niciunul dintre adevărații suporteri ai mei și ai mișcării noastre nu ar putea fi de acord cu violenţa politice", a declarat Trump, subliniind că ”Dacă faceţi asta, nu sprijiniţi mişcarea noastră, o atacaţi, atacaţi ţara noastră - NU putem tolera asta”.

Trump s-a referit și la informațiile privind grupări înarmate care ar intenționa să se manifeste, inclusiv pe 20 ianuarie, când va fi instalat Joe Biden la Casa Albă.

”În lumina rapoartelor despre mai multe demonstrații, îndemn să nu existe violență, NICI încălcare a legii și NICI vandalism de niciun fel”, a transmis Trump. ”Nu asta reprezintă ceea ce eu susțin și nu este ceea ce reprezintă America. Fac apel la TOȚI americanii pentru a ajuta la calmarea tensiunilor și calmarea temperamentelor”.

De asemenea, în mesajul său, Trump a atacat acțiunea marilor rețele de socializare-comunicare, care i-au blocat și desființat conturile, procedând la fel cu mulți alți cetățeni din SUA.

”Este o perioadă în care oamenii trebuie să dialogheze, nu să fie blocați, a spus Donald Trump”.

De remarcat că Trump NU a spus nimic despre punerea sa sub acuzare și de posibila sa demitere.

Iată, mai jos, mesajul transmis de președintele în exercițiu al SUA.

1173
Tagurile:
Reacție, impeachment, Donald Trump
Tematic
„Am câștigat aceste alegeri”: Donald Trump revendică victoria
Știrea nopții: Donald Trump, avertisment ferm pentru Biden!
„Ceremonia de inaugurare” pentru al doilea mandat al lui Donald Trump
Donald Trump, mesaj de ultimă oră – surprinde!
Bill Clinton la funeraliile lui Boris Elțin

Secvența serii: Bill Clinton a adormit la discursul lui Biden

180
Fostul președinte american a fost surprins în imagini ațipind în timpul lungului discurs al noului președinte, Joe Biden.

BUCUREȘTI, 20 ian – Sputnik. O secvență mai puțin obișnuită a fost înregistrată cu ocazia ceremoniilor de la Washington, ocazionate de instalarea noului președinte, Joe Biden.

Alături de Biden au fost prezenți trei foști președinți – Bill Clinton, George Bush jr și Barack Obama. Culmea este că noul președinte este mai… în vârstă decât ceilalți trei!

Joe Biden are 78 de ani, Clinton și Bush, 74, iar Barack Obama 50 de ani. Dintre foștii ”POTUS”, mai în vârstă este doar Jimmy Carter. În vârstă de 96 de ani, venerabilul politician democrat a fost unul dintre marii și sincerii prieteni ai României, dar și al președintelui Nicolae Ceaușescu.

Deși mai tânăr decât actualul președinte, Bill Clinton nu a rezistat la lungul discurs al lui Joe Biden – și a fost surprins de cameramani ațipind în timpul alocuțiunii noului președinte.

Conform cutumei de instalare, discursul prezidențial are 12 minute și este un fel de prezentare a programului noului președinte – și are rolul unui angajament în fața națiunii.

180
Tagurile:
Joe Biden, Bill Clinton
Tematic
UE vrea de la Biden un nou pact fondator chiar din ziua inaugurării sale ca președinte SUA
Biden va relua strategia manipulării și destabilizării lumii
Moment istoric: Donald Trump a plecat de la Casa Albă în ziua inaugurării lui Joe Biden

Загрузка...

Germania: SUA impun sancțiuni navelor Rusești, implicate în construcția Nord Stream-2

127
(reînnoit 17:24 20.01.2021)
Autoritățile federale ale Germaniei au reacționat la intenția SUA de a introduce sancțiuni împotriva navei rusești, implicată în construcția gazoductului Nord Stream-2

Germania a reacționat la posibilele sancțiuni ale SUA împotriva Nord Stream-2. Ministerul Economiei al Germaniei a declarat că regretă decizia Washingtonului de a impune sancțiuni împotriva navei „Fortuna”, implicată în lucrările de construcție a gazoducutului.

“Am luat act cu regret”, a menționat purtătorul de cuvânt al ministerului.

De asemenea, reprezentantul autorităților germane a confirmat informația că sancțiunilor sunt îndreptate împotriva companiei implicate în instalarea conductelor. Totodată, ambasada SUA la Berlin a comunicat jurnaliștilor că partea americană va întreprinde tot măsurile necesare pentru stoparea Nord Stream-2, care “reprezintă o amenințare pentru interesele naționale ale aliaților europeni”.

127
Tagurile:
Germania, SUA, Nord Stream-2
Tematic
Ultima șanșă: SUA s-au pus din nou pe capul ”Nord Stream – 2”
Firmele germane au dat o apreciere sancțiunilor SUA împotriva Nord Stream 2
O nouă etapă în disputele dintre Germania și SUA cu privire la "Nord Stream – 2"

Загрузка...