Nancy Pelosi

Twitter aplică duble standarde reacţii după postarea lui Nancy Pelosi

250
După ce a reapărut o postare a președintelui Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, din mai 2017, în care aceasta lansa acuzaţii că alegerile prezidențiale din 2016 „au fost fraudate”, mai mulţi utilizatori au reacţionat.

BUCUREŞTI, 13 ian – Sputnik. Postarea pe Twitter făcută de Nancy Pelosi este din perioada premergătoare numirii lui Robert Mueller în calitate de avocat special pentru a investiga acuzațiile despre presupusul complot între oficialii ruși și campania lui Trump în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016. Nu au fost găsite dovezi suficiente pentru aceste acuzaţii, scrie Sputnik News

​Mai mulți utilizatori de Twitter au pus la îndoială coerenţa platformei de socializare, susținând că postarea lui Pelosi „incită la violență”, argument folosit de Twitter ca pretext pentru a suspenda definitiv contul personal al președintelui american Donald Trump săptămâna trecută.

​„Pare a fi un dublu standard folosit cu privire la ceea ce este permis pe Twitter”, a remarcat un utilizator, în timp ce un altul a descris situația drept „ipocrizie la maximum”.

Vinerea trecută, Twitter și-a exprimat îngrijorarea că permiterea revenirii lui Trump pe platformă după o suspendare temporară ar însemna riscul „continuării incitării la violență”, în urma evenimentelor din 6 ianuarie.

Compania a spus că postările ulterioare ale lui Trump care a scris că susținătorii săi vor avea o „VOCE URIAŞĂ mult timp în viitor” și că „nu vor fi tratați fără respect sau nedrept în vreun fel sau formă” reprezintă un indiciu suplimentar că președintele nu intenționează să faciliteze o tranziție ordonată.

La scurt timp după aceasta, Trump a mai scris o postare de pe contul oficial de Twitter @POTUS al președintelui SUA, în care a anunţat că va „analiza posibilitățile de a construi propria noastră platformă în viitor”.

250
Tagurile:
Twitter, Nancy Pelosi
Tematic
Știrea nopții: Pence rămâne loial, refuză demiterea lui Trump!
Trump supus a doua oară procedurii de punere sub acuzare, o premieră în istoria SUA
Adversarii lui Trump dau bătălia finală contra trumpismului
Giganții corporatişti globali întorc spatele lui Trump și susținătorilor săi
Ambuteiaj

UE vrea interzică toate mașinile alimentate cu motorină și benzină până în 2035

90
(reînnoit 18:53 18.06.2021)
Potrivit unui raport, reglementările de reducere a emisiilor luate în considerare de Bruxelles ar putea marca sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă. Propunerea radicală a fost întâmpinată de opoziţia producătorilor auto.

BUCUREŞTI, 18 iun – Sputnik. Noile mașini alimentate cu motorină și benzină ar putea fi interzise în bloc în efortul de a atinge obiectivul „emisii zero” pentru vehiculele vândute după 2035, potrivit mai multor oficiali ai UE care au oferit declaraţii pentru Politico.

Regula revoluționară ar putea fi inclusă în „Acordul verde” al Uniunii Europene, care urmăreşte să facă blocul „neutru din punct de vedere climatic” până în 2050. Comisia Europeană ar putea crește obiectivul său pe termen scurt pentru 2030, cerând o reducere de 60% a emisiilor de mașini, un obiectiv mult mai ambițios decât reducerea de 37,5% prezentă în planul actual. Obiectivul ar putea fi ridicat la 100% până în 2035, ceea ar însemna interzicerea automobilelor noi cu motoare cu combustie în următorii 14 ani, au explicat oficialii, potrivit RT

Încă nu este clar dacă propunerea va intra în versiunea finală a planului pentru 2030, care urmează să fie publicată pe 14 iulie. Planul, împreună cu restul punctelor din Acordul Verde, va merge apoi în Parlamentul European pentru aprobare.

Inițiativa a declanșat deja un puternic răspuns negativ din partea producătorilor de automobile din bloc. Hildegard Muller, care conduce lobby-ul auto VDA din Germania, a declarat că reglementarea nu va reprezenta doar „sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă, ci și sfârșitul hibrizilor conectabili”.

Un alt lider din industrie a spus că această regulă ar limita opțiunile consumatorilor.

„Dacă veţi avea nevoie de o mașină nouă în 2036, nu veţi avea de ales”, a declarat pentru Politico Sigrid de Vries, care conduce lobby-ul industriei de componente europene CLEPA. „Mașina va avea un motor electric, indiferent dacă se potrivește sau nu nevoilor, dacă este accesibilă sau nu, sau dacă va exista energie verde și infrastructură pentru încărcare.”

Deşi motorul cu ardere internă continuă să conducă, unii producători de automobile, precum Volvo și Volkswagen, au semnalat deja că vor să treacă la automobilele electrice până la sfârșitul deceniului.

90
Tagurile:
UE, Mașini

Загрузка...

Palestina: Armata israeliană a lovit mai multe ținte în Fâșia Gaza

52
(reînnoit 14:52 18.06.2021)
Forțele israeliene de apărare (IDF) au efectuat joi atacuri aeriene care vizau ceea ce susțin că sunt „formațiuni militare Hamas și poziții de lansare a rachetelor”.

Filmările făcute publice de armată israeliană arată mai multe imagini din cabina de pilotaj, „Roof knocking” (practica sa de a arunca dispozitive neexplozive sau cu randament redus pe acoperișurile țintei casele civile) precedând atacurile asupra mai multor locații.

Potrivit unei declarații publicate de IDF, avioanele sale de luptă „au lovit formațiuni militare și o poziție de lansare a rachetelor aparținând Hamas” în orașul Gaza și Khan Yunis, ca răspuns la baloanele incendiare lansate din Fâșie pe teritoriul israelian.

52
Tagurile:
Fâșia Gaza, Palestina

Загрузка...