Donald Trump

Trump supus a doua oară procedurii de punere sub acuzare, o premieră în istoria SUA

132
SUA cunoaște o premieră istorică prin faptul că un președinte ajunge să fie pus de două ori sub acuzare într-un singur mandat, cum e cazul în prezent cu Donald Trump.

BRUXELLES, 13 ian - Sputnik. Donald Trump va fi supus unei noi proceduri de punere sub acuzare, aceasta fiind a doua încercare de a-l doborî pe președintele SUA în acest mandat.

Inițiatl, vicepreşedintele Statelor Unite Mike Pence a refuzat să invoce cel de-al 25-lea amendament al Constituţiei americane pentru a-l înlocui pe preşedinte. Mike Pence a răspuns astfel la ultimatumul dat de președinta Camerei Reprezentanților, care i-a cerut să-l declare pe Trump inapt să-și îndeplinească atribuțiile.

"Consider că un astfel de act nu este în interesul naţiunii noastre şi nici nu corespunde Constituţiei", i-a scris Mike Pence preşedintei Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, chiar înainte de un vot în camera inferioară a Congresului asupra unei rezoluţii ce solicită utilizarea acestei pârghii inedite în istoria politică americană.

Răspunsul său negativ face sigură supunerea chiar astăzi, spre examinare de către aleşii democraţi din Camera Reprezentanţilor, a actului prin care se intenţionează punerea sub acuzare a preşedintelui Donald Trump pentru "incitare la insurgenţă" în timpul asaltului asupra Capitoliului din 6 ianuarie.

Astfel, democrații au de gând să lanseze procedura de destituire a liderului de la Casa Albă, ceea ce înseamnă că Donald Trump va fi pus sub acuzare pentru a doua oară în mandatul său, și încă pe baza unei acuzații foarte grave: incitare voită la insurecție.

Nu doar democrații, dar și mai mulți republicani din Congres s-au întors împotriva liderului lor și au anunțat direct sau au dat se înțeles că susțin destituirea acestuia.

În prima sa apariție publică după violenţele de săptămâna trecută, Donald Trump a făcut un apel la calm, dar nu și-a asumat nicio clipă responsabilitate pentru atacul asupra Congresului.

"Nu vrem violență, niciodată nu vrem violență, nu vrem absolut nici o violență. Și în ceea ce privește destituirea, este continuarea celei mai mari vânătoare de vrăjitoare din istoria politicii. E ridicol. Este absolut ridicol. Această punere sub acuzare provoacă o furie extraordinară și este un lucru îngrozitor pe care îl fac (democrații, n. red.). Cred că este extrem de periculos pentru țara noastră", a declarat Donald Trump cu privire l procedura de destituire.

Preşedintele Donald Trump mai are  de fapt doar opt zile din mandat și el estimează că nu există nicio şansă să fie demis, ba chiar a făcut apel la calm în prima sa deplasare în ţară după incidentele de la Capitol.  

"Al 25-lea amendament nu prezintă niciun risc pentru mine", a declarat Trump la Alamo, statul Texas, referindu-se la apelul democraţilor pentru ca vicepreşedintele Mike Pence să-l declare pe preşedinte inapt să îşi îndeplinească funcţiile.

"A sosit vremea calmării pentru ţara noastră, timpul păcii şi al calmului", a adăugat preşedintele american într-un discurs împăciuitor.

132
Tagurile:
SUA, Trump
Tematic
Încă o decizie scandaloasă în finalul mandatului Trump!
Vot în Congresul SUA pentru ca Donald Trump să fie suspendat pe final de mandat
Administrația Trump, provocare pentru China pe final de mandat

SUA nu mai au încredere în soldați: FBI verifică trupele care asigură paza Washingtonului

24
FBI îi verifică pe cei 25.000 de soldați ai Gărzii Naționale care vor asigura paza la Washington la ceremonia investirii lui Joe Biden.

BRUXELLES, 18 ian - Sputnik. SUA au ajuns să nu mai aibă încredere nici în propriii soldați, astfel că FBI îi controlează pe membrii Gărzii Naţionale care vo asigura paza la ceremonia de investire a lui Joe Biden pentru a verifica dacă aceștia nu prezintă vreun risc. Anunțul șocant a fost făcut ieri de generalul Daniel Hokanson.

Măsurile suplimentare de precauție au fost luate după ce mass media a publicat informaţii conform cărora unii dintre manifestanţii implicați în asaltul din 6 ianuarie asupra Capitoliului aveau legături cu armata.

Generalul Daniel Hokanson, care conduce Biroul Gărzii Naţionale, a fost întrebat de presa  americană cu privire la eventualele controale la care sunt supuşi militarii înaintea sosirii lor la Washington.

''În coordonare cu Serviciul Secret şi cu FBI, toţi militarii care au sosit au fost trecuţi prin sită'', a răspuns generalul Hokanson. Având în vedere că aproximativ 25.000 de membri ai Gărzii Naţionale au fost desfăşuraţi în capitala federală a SUA, acest lucru înseamnă o muncă imensă de verificare.

De asemenea, într-o scrisoare adresată recent trupelor americane, şefii de stat-major au afirmat că turbulenţele din 6 ianuarie sunt ''incompatibile cu statul de drept'' şi le-au cerut soldaţilor să ''întruchipeze valorile şi idealurile naţiunii'' americane.

24
Tagurile:
FBI, SUA
Tematic
Nucleara: Dragnea, executat fiindcă nu a servit firme din SUA?
Ultima șanșă: SUA s-au pus din nou pe capul ”Nord Stream – 2”
Zaharova: Rusia este deschisă pentru un dialog normal cu SUA

Загрузка...
Alexei Navalnîi

Scandalul Navalnîi anunță cum va fi mandatul Joe Biden

211
(reînnoit 12:03 18.01.2021)
Apărarea nu apără, Energia nu încălzește iar Sănătatea nu vindecă. Sunt dezvoltate pentru profit și putere. Pentru a păcăli popoarele există cele două capete ale balaurului, care se hrănesc unul pe celălalt: ”democrația” și teama inoculată față de ”dușmanii democrației”

Motto: ”O abatere a atenției

de la cea mai penibilă înscăunare

de la Casa Albă”

Constantin Gheorghe

Confruntată cu mari probleme din cauza pandemiei și a crizelor subsecvente – economică, socială, de încredere în sistem etc – societatea occidentală are încă o problemă: asigurarea profitului pentru domeniile inutile.

Adică pentru domeniile bazate pe înșelarea opiniei publice și pe propagandă. De exemplu pentru industria de război, mare parte americană. Folosește cuiva ea? Numai celor care atacă, iar aceștia sunt, în maxima majoritate a ultimilor 7 decenii, chiar SUA!

Alexei Navalnîi
© Sputnik / Михаил Воскресенский

Statisticile oficiale sunt grăitoare, iar cei care cercetează văd că și alte războaie, între alte națiuni, au în spate tot ”mâna” celei mai mari ”democrații” din lumea. De exemplu lungul război Irak – Iran. Și altele. De exemplu nebuniile recente – primăvara arabă, revolta din Siria, „maidanul” kievean.

Sigur, sunt și alte națiuni care nu s-au dat în lături de a dezvolta sau chiar crea conflicte, pentru au de asigurat profitul unei industrii de ”apărare”. Cum ar fi Franța.

Pe lângă asta, e vorba de strategia energetică, direct legată de mersul conflictelor. De fapt, un analist cunoscut militar, comandorul Valentin Vasilescu, demonstra cum conflictele Orientului apar și se dezvoltă de-a lungul zonelor vizate de traseele unor conducte de gaze sau în areale petroliere.

Altfel spus, ”energeticienii” de tip nou sunt, în mare parte, oameni din servicii și zona militară, personaje cu influență în mass media – nicidecum contractori de baraje și termocentrale, ca pe vremuri. Ei sunt marile costuri ai unui domeniu care a încetat de ceva timp să mai fie pentru binele popoarelor – ci pentru marile jocuri de putere.

Și, evident, mai este zona farmaceutică și medicală, folosită cu maxim cinism de profitorii ”democrației” și ”pieței libere”.

Vedem și acum vaccinuri impuse ”strategic”, susținute de campanii media uriașe, de dezinformări profesioniste etc. etc.

În sinteză – Apărarea nu apără, Energia nu încălzește iar Sănătatea nu vindecă. Ci toate sunt dezvoltate pentru profit și putere.

Ei bine, pentru a păcăli popoarele există cele două capete ale balaurului, care se hrănesc unul pe celălalt: ”democrația” și teama inoculată față de ”dușmanii democrației”.

Așa zisa democrație creează instituții peste instituții profitabile pentru ”apărarea” sa – adevărați spălătorii internaționale pe creier.

Ele ne învață că Apărarea se face NUMAI în modul în care o fac americanii, cu ”războaie preventive” și fără a ține seama de ”pagube colaterale”, că Energia trebuie cumpărată mult mai scump de la ”democrații” ca devină arma de șantaj a ”dușmanilor democrației” iar Sănătatea, desigur, nu poate fi asigurată decât dintr-un sistem democratic sănătos!

În același timp, ”democrația” are grijă să scoată la iveală inamicii și pericolele, pe care fiecare cetățean al democrației trebuie să-l simtă ca atare personal! Va amintiți de ”Liviu vine și îți fură sanvișul și Victor îți ia jucăriile!”?... Sigur, o prostie, ceva ridicol spunem, dar, de fapt, asta auzim zi de zi – mult mai insistent și mai profesionist inoculat.

”Dușmanii democrației”, ”amenințările la adresa democrației”, ”Pericolele” – sunt atât de necesare pentru ca națiunile, oricât de sărace și oricât de neamenințate de conflicte ar fi să plătească bani mulți pentru armament și pentru ca ”Big Bro” să ne apere! De cine? Nimic clar, dar ne trebuie! Mai mult decât spitale, drumuri, locuri de muncă!

Paranteză - România este chiar în cea mai ridicolă situație: oficial, sistemele americane ne apără de un eventual atac din Iran și Coreea de Nord, două state cu care, în timp am avut cele mai bune relații, ale căror elite sunt parțial create în școli românești! Și, culmea, ne apără de bombe cei care au bombardat România, făcând și cel mai mare masacru prin bombardament aerian din istoria țării noastre!   

Revin; văd acum cazul Navalnîi și mi se pare o diversiune atât de clară, încât rămân uimit cum de poate fi folosită? Vorba amicului Bogdan Duca: ”Povestea cu Navalnîi, eroul rus căruia kaghebiștii lui Putin i-au băgat noviciok în chiloți și acum se întoarce în Rusia să îi bată pe toți, are o singură morală: publicul țintă al propagandei anti-rusești, dispus să înghită rahaturi din astea, este chiar idiot...”.

Din păcate, cred că dreptatea e de ambele părți – și a lui Duca, și a propagandei: cei cărora se adresează sunt idiotizați.

Scriam ieri seară că reținerea lui Navalnîi nu era o surpriză, era anunțată și bazată pe o decizie judecătorească. Oare lumea nu vede că reacțiile ”dure” din UE și SUA sunt absolut stupide?

Un alt analist de top, Constantin Gheorghe, atrage atenția asupra faptului că Navalnîi ”nu a răspuns cererilor justiției ruse, bună-rea, în legătură cu incidentul de la Irkutsk” – cel cu așa zisa ”otrăvire”. De ce? ”Scandalul e asigurat, începe delirul rusofobilor”, scrie analistul.

Pe de altă parte, analistul ridică o întrebare, ”pe care mulți uită să o pună, când este vorba despre Navalnîi: care e proiectul lui pentru Rusia?”.

”Ce propune rușilor, drept alternativă la proiectul lui Putin? Ce înseamnă ”liberalismul” lui, dincolo de discursul de doi bani despre democrație și libertate? Care este proiectul lui de societate?”, întreabă fostul consilier politic al lui Ion Iliescu și Adrian Năstase.

Și, desigur, analistul mai atrage atenția asupra unui fapt, pe care manipulatorii îl ascund -  scorul electoral pe care-l are așa zisul ”cel mai important opozant al lui Putin”. Aproape zero!

”De ce nu reușește să impresioneze electoratul tânăr și educat (aproape) occidental? Clasa aia de mijloc în formare de ce nu-l acceptă?”, întreabă Constantin Gheorghe. ”Poate nu înțeleg eu ce e în Rusia. Poate greșesc. Dar sigur nici el nu își înțelege publicul, și nici țara nu și-o cunoaște”.

În schimb, observă experimentatul consilier politic – Navalnîi, ”ca circar, e bun”.

”Și acum își face datoria: schimbă agenda publică, mută atenția de la cea mai penibilă ”înscăunare” de președinte la Washington, cu zeci de mii de soldați din Garda Națională pe străzi și în clădirile federale, inclusiv la Capitoliu, către Moscova și ”tiranul” Putin”, scrie analistul, conchizând – ”Jalnică faună politică!”.

Și ticăloasă, adaug eu. Pentru că trebuie să fii un total ticălos să iei banii de dezvoltare și sănătate ai națiunilor pentru motive false, cu scopul cinic și criminal al profitului și puterii!

Despre asta e vorba în cazul ”listelor negre”, ale ”dictaturilor”, ale ”dușmanilor democrației”. Și despre asta e vorba și în cazul Navalnîi. Anunță scandalul Navalnîi cum va fi mandatul Joe Biden? DA, mandatul Biden începe bine.

211
Tagurile:
Joe Biden, Alexei Navalny

Загрузка...